çalışan bayanlar akşam eve gidince hangi yemekleri hazırlıyorsunuz

mandalina01

DİL-DADE
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
13.530
2.636
423
Diğer
Bu konuyu açma nedenim bilgi palaşımı aslında bütün gün işyerindeyiz çalışıyoruz akşam yorgun eve gidince haliyle pratik kolay tarifleri arıyor gözümüz kolay olsun doyurucu olsun güzel olsun lezzetli olsun süslü olsun gibi çok şeyde isteriz içinde tarifin işte burada tıkanmış durumdayım.

yaptığım yemeklerin tariflerini fotoğraflarını ekleyerek burada yayınlamak için açtım konuyu hemde sizlerin marifetlerinden yararlanmak

açılışı yapayım hadi hayırlı olsun

malzemeler

2 bardak ince köftelik bulgur
1 bardak un

1 bardak irmik
1 yemek kaşığı salça
su
tuz

domates sosu

5 büyük domates soyulup küçük doğranmış
1 soğan yemeklik doğranmış
yarım demet maydanoz ince kıyılmış
4 diş sarımsak ezilmiş
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kasıgı pulbıber
3 kaşık zeytinyağı
limon suyu
tuz
karabiber

hazırlanışı

Köfteleri hazırlamak için bulgur, salça, irmik, tuz ve unu genişçe bir kaba alıp suyla ıslayın bulgur şişsin yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Elinize küçük parçalar alıp üzüm tanesi büyüklüğünde toplar yapın. Ustüne küçük parmağınızla bastırarak çukur yapın.

Hepsini bu sekilde bitirince dolapta sosu yapana kadar dinlendirin

Domates sosu için tencereye sıvıyağ koyup, soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezin
ezilmiş sarımsakları domates tuz pul biber ve karabiberi de ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın. Limon suyunu nar ekşisi çok yakışıyor bolca dökün
Köfteleri bir tencereye koyduğunuz bol su içinde iyice yumuşayıncaya dek haşlayın, makarna gibi süzerek domates sosunun bulunduğu tencreye alıp karıştırın.

üstünü maydonozla süsleyin

Son düzenleyen: Moderatör:
sarımsaklı yoğurt ve üzerine salçalı sosla çok güzel oluyor bu mmmmm geçen gün bizde yapıp yedik

bir bardak sütle unu biraz tuz ve şekeri iyice karıştırıyoruz diğer tarafta 3 bardak sütü kaynaması için ocağa koyuyoruz süt kaynamasına yakın azar azar elimizdeki unlu sütlü karışı ilave ederek karıtırıyoruz bundan sonrasını göz kararı yapıyorum koyuluk derecesine göre karışımı ekliyorum sürekli karıştırarak iyice kaynatıyoruz piştikten sonra alıp kaselere boşaltıp ister sıcak ister soğuk yiyioruz

karadenizli hanımlar bilirler bu tarifi rahmetli ananem yapardı severek yerdim uzun zamandır yapmıyordum akşama eşime yapayım bakayım beğenecekmi

canım etli domatesli biberli bulgur pilavı en en çok yaptığım şeylerden seviyorsanız
sen çalışan hanımsın yemeklere azar azar koyabilmek için eti önceden haşlayım dolaba koyarsan böyle pilavlarda falan kolaylık olur...

cry sık sık gel tarif ver olurmu fotoda bekl,yoruz

yarım kg kuşbaşı et,2-3 orta boy patates,1-2 havuç,1 soğan,1-2 diş sarımsak,1 kaşık salça.
sıvıyağda etlerin rengi dönene kadar çevrilir.küp doğranmış soğan eklenir ve etlerle birlikte kavurulmaya devam edilir.küçük küçük küpler halinde doğranmış havuçlar eklenir ve kavurulmaya devam edilir.et suyunu çekmeye yakın salça eklenir.yaklaşık 1-1.5 bardak kaynar su dökülür ve salça eritilir.fokurdaması beklenir.bu aşamadan sonra yine küp doğranmış patatesler ilave edilir,tuz ve karabiber serpilir.son olarak da ince kıyılmış sarımsaklar konur.
kısık ateşte pişirilir.
not:sarımsakları kavururken atarsanız tencereye,aromsaını yitirir.bu yüzden kavurmaktansa sarımsakları sonrada ekleyin.
zorluk derecesi:basit
süresiişmesinle birlikte 45dk'nızı alır.
tavsiyerjinal tarifte kuşbaşı et diye geçer,ben sotelik olarak yapıyorum,pişmesi de daha kolay oluyor böylece....
bu yemek,şehriyeli pilav ya da patates püresinin yanına çok yakışıyor (bence)

Son düzenleme:

ben bu tarifi salça ve sarımsağı sonradan değil baştan kavurarak yapıyordum birde senin tarifin gibi deneyim teşekürler

hemen hemen her türlü yemeği yaparım, akşam 19:00 gibi evde oluyorum, eşimin geliş saati belli olmuyor nadire benden önce gelir, bazen birlikte gireriz eve bazense geç vakit. Ama benim yemeğim en geç 20:30 gibi hazır olur. Bu akşam mesela güveçte etli patates yemeği yapacağım.
Bizde et ve et ürünleri çok tüketilir eşim çok sever ben etleri aylık toplu alıyorum. Toplu almış olduğum etleri boy boy porsiyonlara ayırıyorum lazım oldukça bir poşet çıkartıp kullanıyorum. Aynı şey kıyma içinde geçerli,yalnız kıymayı birde köfte olarak hazırlayıp atıyorum dolaba, izmir köfte, sulu köfte kuru köfte alışverişten sonra bir akşam bunlara vakit ayırıyorum sonra çok büyük kolaylık oluyor.
Malzemeler;
Kuş başı et
patates
yeşil biber
soğan
saçla
sıvı yağ
tuz-pul biber

Hazırlanışı
Arkadaşlar miktar belirtmedim herkes malzeme miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilir. Biz iki kişiyiz yaklaşık 300gr kadar et 2 patates bir kaç biber bana yeterli.
Önce etlerimi güvecime atıyorum onlar hafif hafif kavrulurken bir baş kuru soğanı ince doğrayıp ekliyorum, etlerim suyunu salıp çekene kadar bu şekilde pişmeye bırakıp bu arada patateslerimi soyup yaklaşık olarak etlerin boyunda doğruyorum. Etim suyunu tam çekmeden salçasını ekleyip biraz karıştırıyorum, daha sonra patatesleri ve yine aynı boyda doğranmış biberleri ekleyerek harmanlıyorum ve suyunu, tuzunu pulbiberini ekleyip pişmeye bırakıyorum. Biz çok sulu sevmeyiz suyu biraz kıvamli ve az olacak şekilde piştikten sonra sıcak sıcak yiyoruz. Böyle uzun uzun yazdığıma bakmayın ocağa atana kadar geçen süre 15 dakikayı bulmuyor. Unutmazsam resim çeker eklerim.

Son düzenleme:
ahanda çorbada bızımde tuzumuz bulunsun tavuklu sebzeli krepppp

kişi sayısına göre krebi haırlıyorsunuz;
yumurta
süt
tuz
un

tavuk göğüsünü haşladm ben dileyen ızgarada yapabilir tabıkı sonra güzelce didikledim içine karabiber tuz ve kırmızı bıberle baharatlandırdım,aslında orjinali tavulu mantarlıydı bemim eşim mantar yemediği için koymadım ve bır diğer noktada hazırladığınız karışımı krebin ortasına koyup ikiye katlıyorsunuz bunun arasına dilerseniz beşamel sos,krema veya kaşarda koyabilirsiniz,
sonra katladıktan sonra eğer beşemel sos hazırladıysanız artanından ustunede surun ve kaşar rendeleyin hazırlamadıysanız sadece kaşar rendeliyebilirsiniz ve öncden ısıtılmış fırına atıp kaşar eriyince çıkarıyosunuz gerçekten çok lezzetli ben bi yerde yemiştim bunu çok beğendim..orda yediğim tavuklu mantarlı ve beşamel sosluydu......

afiyet ossun kıscelerrrr

bi tarifim daha var bu da cok partik ve lezzetli
malzemeler
kıyma ve (köfte malzemeleri)
domates
biber
patates
teryağı
salça

köfte hazırlıyorsunuz içine biraz da salça koyuyorsunuz ben dana yağsız kuşbasından çektiriyorum kıymayı obur turlu kıyma bana kokyo gibi geliyo sonna patatesleri yuvarlak yuvarlak kesiyorsunuz,domatesleri dılımlıyorsunuz yarım ay şeklınde ve biberleyide kesiyoruz güzelce sonna tencereye bi köfte bi pates bi domates bi biber şeklinde yerleştiyoruz ve salçalı su yapıp döküyoruz biz cok sulu sevmiyoruz oyusden az sulu yapıyorum ben ve işin püf noktasına geldi teryağından ufak parçalar kppararak pateslerin üzerine yerleştiriyorsunuz patates piştikçe tereyağını içine cekmeli cok lezzet katyor ve ocağın altını kısık ateste acıp pişiriyoruz
afiyer ossunnn

bir tarifte benden olsun
-sotelik kuzu eti
-3-4 tane enginar
-bir kilo bezelye
-domates salçası
-1veya2 kuru soğan

önce et az bir suyla haşlanıyor, suyunu çekince soğanla az kavruluyor, sonra domates salçası, bezelye ve küp küp doğranmış enginarla bir iki çevrilip, göz kararı sıcak su koyuluyor.
kısık ateşte demlene demlene pişiriyorsunuz, ben bunu suyunu çekene kadar pişirmiyorum,
çorba gibi sulu seviyorum.
çooook güzel oluyor.
enginar sevmeyen ben bu tarifle enginar hastası oldum:)
tabi pratik bir yemek değil ama ben genelde bunu akşam yemeğinden sonra yapıyorum, ertesi güne yemeğim hazır oluyor.

geçen gün yaptığım güveçte patatesin resmini koymaya fırsat olmadı maalesef. İlave yemek yapmayacaktım sadece yemek ve salata yeriz diye düşünüyordum ki kaynım aradı eltimle bize geleceklermiş ne yemek var diye sordu aha dedim evde bir şey yok yemek azıcık, hemen apmul yandıBu yemeğe ilave bir şeyler daha yapmalıydım tek başına asla yetmezdi.
Bamya
Makarna
Çorba

Kıymalı Bamya

Malzemeler
1 kavanoz bamya konservesi
biraz kıyma( göz kararı bir avuç kadar)
bir baş kuru soğan
sıvı yağ
salça
limon tuzu
tuz, pulbiber

Hazırlanışı
Buzluktan kıymayı çıkardım attım mikrodalgaya o çözünürken bir kuru soğanı doğrayıp derin bir bir tavada kavurdum. Ben fındık yağı tercih ediyorum daha hafif oluyor siz arzunuza göre kullanabilirsiniz.
Pembeleşen soğanlara (bu arada kavrulurken pembe olan soğan hiç görmedi benimkiler kahverengi oluyor) kıymayı ekleyip onuda kavurdum ve salçasını ilave ettim. tuz, pul biber, limon tuzunu da koyarak karıştırdım bu arada fırınımı ısınsın diye açtım. Kavrulan kıymalı karışımı yaklaşık 1,5-2 su bardağı kadar kaynar su ekledim ve bir taşım kaynattım. O kaynarken babanemin yazdan yaptığı bamya konservesini açıp bir güzel yıkadım ve borcama boşalttım hazırlanan sosu da üzerine döküp fırına attım 30 dakika kadar sonra hazırdı.

sürekli ısıtıcıda su bulundururum, bamyayı fırına attıktan sonra ısıtıcıdaki suyu tencereye alıp tekrar fokurdatarak makarnalarımı attım ve haşlanmaya bıraktım. Ben biraz haşlandıktan sonra vaktim varsa ocağı söndürüp biraz soğuk su ilave edip kapağı kapatarak makarnaları şişiriyorum daha güzel oluyor sanki. makarnam haşlanırken hazır domates çorbası yaptım o pişene kadar makarnam yeterince şişmişti suyunu süzdürüp beklemeye aldım. Bu arada dolapta közlenmiş biber salamurası vardı onu çıkardım , havuç salatası yaptım masayı kurmaya başlarken misafirlerim geldi. Hemen masayı tamamladım bu arada bamya pişmişti tencereye margarin, salça ve tuzu birlikte alıp kavurmaya başladım ve salça kokusu iyice çıkınca ılık suya tutup yapışmasını önlediğim makarnaları ekleyerek bir güzel kavurdum.
Hepsini afiyetle yedik, gelirken tatlıda almıştım.
Bana göre hazırlanan en pratik ve doyurucu menüydü.

kızlarrr bende geldim hayırlı osun yeni topic .ama bende şimdi tarif yok en yakın zamanda vericem.çalışıyorum ve her yemeğide yaparım diyenlerdenim çok da severim zevkle yaparım yemekleri

benim için en kolayı tencerede tavuk butu. butları önceden parçalayıp dolaba koyuyorum rahat oluyor.
2-3 bütün butu parçalayıp teflon tencereye atıyorum, ne yağ var ne başka bişii. kendi sularını bırakınca yeterince tuz atıp şöyle bir karıştırıyorum, bir bardak kadar da sıcak su katıyorum, kapağını kapatıyorum. orta ateşte pişmeye bırakıyorum. arada bir çeviriyorum. suyunu çekip, deriler kızarınca kapatıyorum. 30-35 dk da hazır.

fırın yemekleri hem kolay, hem de diğer yemeklere göre hafif oluyor. doğra doğra at fırına. düdüklü de tam bir yardımcım, taze fasulyeyi de düdüklüde pişiriyorum çabucak oluyor.

malzemelr:
kişi sayısna göre tavuk göğüsü (2 kişi için bı adet tavuk göğüsü yetiyor)
kırmızı bıber
yesil biber
kırmızı soğan
kaşar peyniri
tortilla ekmeği
arzu edilirse bahaharat

Eniştemden ögrendiğim akıllara zarar bı tarıf
şincik tavuk göğüsleri ve biberleri jülyen jülyen dogruyoruz vog tavaya bı mıktar sıvı yağ koyup tavukları kızartıyoruz tavuklar kızardıktan sonra ayrı bı kaba alıyoruz daha sonra yıne yağda bıberlerımız ve kırmızı soğanlarımızı kızartıyoruz çok fazla öldurmeyın dırı kalsın sonra tavuklarımızla karıştıryoruz ve tortılla ekmegıne harcımızı koyuyoruz ve rendelenmış kasar peynırını ekleyıp katlıyoruz sonra tost makınasında kaşarlar erıyene kadar ısıtıyoruz ve işte fajtaımız hazır.

istersenız tortılla ekmegıne koymadan tabakdada sunum yapabılırsınz ben o şekildede yaptım ve uzerıne kekık ekledım oda ayrıca cok hoş oldu afıyet olsunnnn

Bu topik çok iyi olmuş ben de genelde fırın yemekleri yaparım.
Dün işten gelince pizza yaptım, pratik bi şekilde hazırladım sizle de paylaşayım
hemen fırını açtım
fırın ısınırken ekmek fırınından aldığım hamuru unla 2 dk açtım yağlanmış tepsiye uzatarak yerleştirdim,
üzerine bir kasede karıştırdığım sıvı yağ, salça,biber salçası ve ketçap karışımını sürüp evdeki malzemeleri koydum (mantar, mısır, zeytin) ve fırına attım.
Sucuğu ve rendelediğim kaşarı çıkmaya yakın koydum,
işte bu kadar çok lezzetli oldu eşimle afiyetle götürdük ben 2 hamur alıp 2 tepsi yaptım malzeme miktarlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun

Son düzenleme:
ben bu konuya daha pratik bi çözüm buldum 3 gün annemde yiyorum 1 gün kaynanamda 1 gün eltimde 1 gün dışarda kalan bir günde ise kızartma menemen çorba tavuk sote mıhlama mücver dondurucudan çıkardığım börekler gibi pratik şeyler yapıyorum. hiç uğraşamam valla bizde insanız işten gelip bi de yemek yap bulaşık yıka 1 makine çamaşır at 2 pantolon ütüle duş al eee bu koca ne yapacak dimi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…