çalışan bayanlar akşam eve gidince hangi yemekleri hazırlıyorsunuz

malzemeler
1 kase yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
1 haslanmış tavuk göğsü
biraz maydanoz
tuz
karabiber
pul biber

yapılışı
yoğurdu, mayonezi bir kapda çırpıyoruz üzerine kerevizleri soyup rendeliyoruz iyce karıştırıyoruz servis yapıcağımız tabağımıza alıyoruz. tavuk göğsünü didikleyip üzerine pul biber ve karabiber sepip karıştırıyoruz servis tabağımızdaki kerevizin üzerine tavuk etimizi yayıyoruz üzerine maydanozlarımızı doğrayıp ilave ediyoruz..
afiyet olsunn....

çorbada benimde tuzum olsun istedim....

sadece kerevizle ve cevizle yapıyordum bunu tavuk göğsüde iyi fikirmiş

daha ayrıntılı yazar mısınız rica etsem

daha ayrıntılı yazar mısınız rica etsem

tabiki

tepsiye patlıcan domates biberleri diziyorum hepsini bir tepsiye yıkayıp biber ve patlıcanları bıçağın ucuyla deliyorum azcık fırına veriyorum közleniyor orada yada pişiyorda diyebiliriz çıkarıp kabuklarını soyup közlendiği için kabukları kolay soyuluyor patlıccan biber domatesi közlenmiş kabukları soyulmuş bir kaba alıp içinede birkaç diş sarımsak soyup atıyorum blandırdan geçiriyorum hem karışıyorlar hemde paramparça oluyorlar iyice birbirine özdeşleşiyorlar sonra tekrar tepsiye döküyorum karışımı tuzunuda ekliyorum tepsiye döktüğüm karşımın üzerine bir kaç parça yağ koyup tekrar fırına veriyorum bu kadar

hımm değişik denemekte yarar var saol tatlımmm

sarmısaklı ve tavuksuz yapıyorduk biz de, sarmısaksız her zaman yenebilir ve tavuklu doyurucu olur, ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler.

sadece kerevizle ve cevizle yapıyordum bunu tavuk göğsüde iyi fikirmiş

biz de öyle mandiş, sarmısaklı yapıyorduk o da ancak akşam yeniyor ve fena yapıyor beni, doyurur da bu tavuklu bak:)

anam ne ettin, tepsi hadi neyse de, bi de blendr çıktı bulaşık o kadar karışırsa ben görüntüye takabilirim ama biberler kuşbaşı olacak şekilde konserveleri yapayım en iyisi böyle, biraz sade biraz yoğurtlu deneriz.

hiii yaparım diyorum, ay yok yapmamalıyım, bana ne alışmamalıyım yine mutfağa

rica ederim adıyaman yöresi yemeği adı dövmeç afiyet olsun

bayılırım dövmeçe eşim adıyamanlı ,çok güzel yapar ama orjinalı blenderla çekilmiyo :)
gerçekten adı gibi dövülüyo (bardakla mesela veya tokmak gibi bişeyle )
bir de burda taş fırınlar var oraya gönderip üzerini teryağla kızartıyoruz şahane bi yemek

evet evet aynen öyle oluyor hımmm ama çalışınca tokmak oluyor blandır taş fırın oluyor elektirikli fırın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…