çalışan bayanlar akşam eve gidince hangi yemekleri hazırlıyorsunuz

bunu daha önce yapmamıştım hiç çok canım çekti bi denim teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
kışın eğer hafta sonu evdeysek zor yemeklerden yapıyorum. içli köfte sarma tarzı. ama zaman yoksa fırın yemekleri yapıyorum. yada kuru fasülye barbunya tarzı şeyler
hafta sonu evde yoksak gelecek hafta içinde bir gün patates kızartması- mercimek çorbası yada makarna tarzı geçiyor malesef :)

yazın yemek yapmak dert güneyde :)
genelde bu günün yemeğini yaparken yarınada soğuk yenecek bamya fasülye tarzı şeyler yapıyorum.

ev taşıma yerleştirme işini halledeyim. bu konuyla resimli ilgileneceğim. sırf tekrar konuyu aramam zor olmasın diye yazdım :)

zeynep bekleriz çalışınca helede yemek seçen eş varsa vahim durumdayız bir de yeni evli sayılırsak tariflerinize çok istiyaçımız var

anneler uzakta olursa da hergün dışarda yersiniz siz

Bu en pratiğiymiş valla...

dilimlenmiş ekmekleri hafif kızartıp tepsiye diziyoruz üzerine dilimler halinde kızartılmış patlıcanları diziyoruz üzerine de domatesli biberli salçalı kavrulmuş kıymayı yayıyoruz biraz bekletiyoruz maydonozla süslüyoruz yanınada cacık yaptıkmı iftara yetişiyor

Patlıcan Köfte
Malzemeler:

* 1 kg. patlıcan
* 500 gr. kıyma
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 3 dilim ekmek
* 1 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* 1 kg. yoğurt
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
Pide Hamuru Malzemesi:
* 500 gr. un
* Yarım paket maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanlı Köftenin Hazırlanışı:

1. Patlıcanların saplarını kesmeden közlenir ve kabukları soyulur. Patlıcanların kararmaması için limonlu suya koyulur.
2. Kıymaya bütün malzemeler ilave edilir, yoğrulur. Patlıcan adeti kadar parçalara bölünür.
3. Patlıcanlar limonlu sudan çıkarılır. Bir kağıt havluyla suyu alınır.
4. Hazırlanan köfte parçaları patlıcanların saplarına kadar gelecek şekilde sarılır.
5. Fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Pidenin Hazırlanışı:
6. Unu eleyin. Diğer tarafta bir kapta ılık su, tuz, şeker ve mayayı koyup mayalandırın.
7. Unu ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur kabarana kadar bekletin.
8. Kabardıktan sonra tabak büyüklüğünde açıp yağsız teflon tavada altlı üstlü pişirin.(Hazır pide de kullanabilirsiniz.)

Servis İçin;

1. Önce pideyi tabağa koyun.
2.Üstüne yoğurt, kırmızı biber, yağ dökün.
3.Hazırladığınız pidenin üstüne patlıcanlı köfteyi koyarak servise sunun.

nette bıldum çok hoşuma gitti foto ekleyemedim ama süper fikir hanımlar

bende 6.30 da evde oluyorum genelde fırın yemekleri benim için pratik oluyor.genellikle fırında makarna,fırında tavuk kanat patatesli,karnıyarık o tür şeyler yaparım. birde terbiyeli sulu köfte çok kolay bi yemektir.
hangisinin tarifini verceme karar veremedim.

fırında tavukta her zaman benim kurtarıcımdır en kolay o gelir gözüme

hepsinin tarifini alabiliriz :)

ya kızlar bu topic süpermiş...
bende 1 aylık evliyim henüz yemek konusunda ustalaşamadım.yani her yemeği yaparım ama aklıma çeşit gelmiyo
valla sabahtan başlıyorum düşünmeye akşama ne yemek yapsam diye.
bugün içinse aklımda sadece fırında makarna var yanına ne yapsam diye düşünüyordum ki bu topiği gördüm.
ee sizin ne var akşam menüsünde sizin fikirlerden bişiler çıkarırım bende...

bloglardan birinden buldum kime ait olduğunu bilmiyorum tarif bana ait değik denemedim ama en kısa zamanda denemek istiyorum

Üç renkli ekmek

Happy home baking'de gördüğüm bu ekmeği o an yapmasaydım çatlardım herhalde. Evdeki ekmek yapma makinasının varlığını bile unuttuğum bir dönemde, bir hevesle pazar gecesi anında giriştim işe. Orijinal tarif ölçülerine bağlı kalmaya çalışsam da bizim damak tadımıza uygun bazı ekleme ve çıkarmalar yaptım. Uzakdoğu ekmekleri aşırı derecede tatlıdır, test ettik biliyoruz :) Tayland'a gittiğimizde, pandispanya tadında bi şeyler yemiştik ekmek diye. Bu yüzden tarifteki pudra şekeri miktarını, bir çay kaşığına düşürdüm mesela. Tarifte verildiği üzere yeşil rengi oluşturan yeşil çay tozu yerine ıspanak püresi, kahverengi rengini veren kakao yerine de zeytin ezmesi koydum ben.
Malzemeler ve yapılışı:
300 gr. beyaz un
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
5 gr. toz maya
180 gr. ılık su
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı ıspanak püresi
2 çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi
Üzeri için haşhaş tohumu
Çok hafif ısıttığım suyu ve yağı ekmek makinasının haznesine döküp, diğer kuru malzemeleri üzerine ilave ederek makineyi dough ayarında 20 dakika çalıştırarak hamurun yoğrulmasını ve hafif mayalanmasını sağladım.
Hamuru 20 dakikanın sonunda makinadan çıkararak 3'e bölüp, bir kısmına ıspanak püresini bir kısmına da zeytin ezmesini ilave ettim. Bu aşamada her ne kadar renkli malzemeler hemen hamurun rengini değiştirecekmiş gibi zannetsem de düşündüğüm gibi olmadı. Her iki pürenin de hamura muntazam bir şekilde dağılması için Kitchen Aid'den ve dough aparatından yardım aldım. Üç hamuru elimle uzatıp yanyana koyarak saç örgüsü şeklinde birbirine doladım. Dar uzun bir dikdörtgen pişirme kabına hamuru yerleştirip, 1 saat kadar daha, iyice mayasının gelmesini bekledim.
190 C'de ısıtılmış fırında, 30 dakika kadar pişirdim.
Dün gece gelen misafirlerimiz için değişik bir ekmek oldu. Bir dahaki sefere zeytinli, domatesli yapmayı planlıyorum :)

fırında ekmek

1 tane bayat ekmek
1 su bardağından bir barmak az kaşar peynir rendesi
150 gram beyaz peynir
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 çorba kaşığı katı yağ

ekmeğ küp doğranır fırın kabının altına yarısı yayılır üstüne kaşar peynirinin yarısı ve beyaz peynirin hepsi serilir kalan ekmekler üzerine serilir karıştırma kabına eritilmiş katıyağ süt ve yumurta çırpılır hazırlanan sütlü yağlı yumurtalı karışım ekmeklerin üzerine yayılır. en son kalan kaşar peyniri de üzerine serpilir üzeri kapatılarak bir kaç saat buzdolabında bekletilir sonra fırına verilir hımmm

hem kolay hem doyurucu bu akşam deneyim bakalım

akşama mercimek çorbam var biber ve patlıcan dolmam var birde yoğurt açarım ohh

dolmayı tencereye dizip suyunu koyup yağını koyup pişirirdim önceden bol naneli kırmızı pul biberli yağlı baharatlı bir sos hazırlayıp dolmalarıın üzerine döktükten sonra pişirdim çok daha güzel oldu yeni birşey daha öğrendim

Gider gitmez bir yayla çorbası.yanınada çoban kavurma.tefal actfry m var çalışan bayanlar için kesinlikle tavsiye ediyorum.kuşbaşı et patates bibber arpacık soğan. malzemelerin hepsini atıyorum actfry e zamanlayıcıyı ayarlayıp arkamı dönüyorum 20 - 25 dk da hazır ve inanılmaz lezzetli oluyor özelikle patatesin lezzeti denemeye değer. hemde vakitten kazanıp bu arada çorbamı salatamı hazırlıyorum.yarım saatte sofram hazır oluyor.reklammı oldu birazcık:) hakkını vermek lazım ama

mandişim, yav pratik yemek diye üzüm büyükküğünde köfte yuvarla, mayalı tarifler, yüreğüme mi indireceksin!!!

bir arkadaş da yazmış 7 de geliyorum 8:30 'da yemeğim hazır oluyor diye, biz katil oluruz yemek o saate kalırsa akşam, o yüzden çok kısa zamanda hazırlanabilecek tariflere de yer vermenizi rica ediyorum kızlar!

mesela böyle
anneler uzakta olursa da hergün dışarda yersiniz siz

çok iyi fikir

nanesi hariç kulağa hoş geldi bu sos, ben sevmiyorum dolmada nane. bir ara detaylı anlatıver sevabına

şu hani yağsız patates kızartan alet değil mi o, 500 tl falandır bir ara sanırım,bir de temizliği zor olmuyor mu?

Son düzenleme:

misafirler için hafta sonu filan yorgun zevkli birde yapması mayalıda basit sayılır bence hiç yapmadım ama mayala sonra bekleyene kadaro kabarana kadar uzat bacaklarını

yorgunum yağ ve istediğin baharatların hepsinden istediğin ölçüde bir kasede karıştırıyorsun sonra dolmanın üzerine döküyorsun yapımı bu

hımmm onlardan benimki dolap tepesinde kullanılmayı bekliyor diğer eşyalar gibi

ohh süpermiş o sos işi, kimyon koyarım belki içine bayılıyorum yaa

hediye mi geldi itiraf et, yok yok kendin aldın ki o kadar parayı verdim eskimesin diyorsundur allah bilir gerçi sen yapmazsın öyle di mi hemşire

yorgun tabiki annem aldı aldı durdu ben kullanmayacağım hiç birşeyi almam dursunlara bakamam hem fazlalık hem eziyet hem ziyan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…