- Konu Sahibi mandalina01
-
açılışı yapayım hadi hayırlı olsun
malzemeler
2 bardak ince köftelik bulgur
1 bardak un
1 bardak irmik
1 yemek kaşığı salça
su
tuz
domates sosu
5 büyük domates soyulup küçük doğranmış
1 soğan yemeklik doğranmış
yarım demet maydanoz ince kıyılmış
4 diş sarımsak ezilmiş
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kasıgı pulbıber
3 kaşık zeytinyağı
limon suyu
tuz
karabiber
hazırlanışı
Köfteleri hazırlamak için bulgur, salça, irmik, tuz ve unu genişçe bir kaba alıp suyla ıslayın bulgur şişsin yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Elinize küçük parçalar alıp üzüm tanesi büyüklüğünde toplar yapın. Ustüne küçük parmağınızla bastırarak çukur yapın.
Hepsini bu sekilde bitirince dolapta sosu yapana kadar dinlendirin
Domates sosu için tencereye sıvıyağ koyup, soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezin
ezilmiş sarımsakları domates tuz pul biber ve karabiberi de ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın. Limon suyunu nar ekşisi çok yakışıyor bolca dökün
Köfteleri bir tencereye koyduğunuz bol su içinde iyice yumuşayıncaya dek haşlayın, makarna gibi süzerek domates sosunun bulunduğu tencreye alıp karıştırın.
üstünü maydonozla süsleyin
ben bu konuya daha pratik bi çözüm buldum 3 gün annemde yiyorum 1 gün kaynanamda 1 gün eltimde 1 gün dışardakalan bir günde ise kızartma menemen çorba tavuk sote mıhlama mücver dondurucudan çıkardığım börekler gibi pratik şeyler yapıyorum. hiç uğraşamam valla bizde insanız işten gelip bi de yemek yap bulaşık yıka 1 makine çamaşır at 2 pantolon ütüle duş al eee bu koca ne yapacak dimi ama
ben bu konuya daha pratik bi çözüm buldum 3 gün annemde yiyorum 1 gün kaynanamda 1 gün eltimde 1 gün dışardakalan bir günde ise kızartma menemen çorba tavuk sote mıhlama mücver dondurucudan çıkardığım börekler gibi pratik şeyler yapıyorum. hiç uğraşamam valla bizde insanız işten gelip bi de yemek yap bulaşık yıka 1 makine çamaşır at 2 pantolon ütüle duş al eee bu koca ne yapacak dimi ama
bende 6.30 da evde oluyorum genelde fırın yemekleri benim için pratik oluyor.genellikle fırında makarna,fırında tavuk kanat patatesli,karnıyarık o tür şeyler yaparım. birde terbiyeli sulu köfte çok kolay bi yemektir.
hangisinin tarifini verceme karar veremedim.
mesela böyleben bu konuya daha pratik bi çözüm buldum 3 gün annemde yiyorum 1 gün kaynanamda 1 gün eltimde 1 gün dışardakalan bir günde ise kızartma menemen çorba tavuk sote mıhlama mücver dondurucudan çıkardığım börekler gibi pratik şeyler yapıyorum. hiç uğraşamam valla bizde insanız işten gelip bi de yemek yap bulaşık yıka 1 makine çamaşır at 2 pantolon ütüle duş al eee bu koca ne yapacak dimi ama
anneler uzakta olursa da hergün dışarda yersiniz siz
nanesi hariç kulağa hoş geldi bu sos, ben sevmiyorum dolmada nane. bir ara detaylı anlatıver sevabınaakşama mercimek çorbam var biber ve patlıcan dolmam var birde yoğurt açarım ohh
dolmayı tencereye dizip suyunu koyup yağını koyup pişirirdim önceden bol naneli kırmızı pul biberli yağlı baharatlı bir sos hazırlayıp dolmalarıın üzerine döktükten sonra pişirdim çok daha güzel oldu yeni birşey daha öğrendim
Gider gitmez bir yayla çorbası.yanınada çoban kavurma.tefal actfry m var çalışan bayanlar için kesinlikle tavsiye ediyorum.kuşbaşı et patates bibber arpacık soğan. malzemelerin hepsini atıyorum actfry e zamanlayıcıyı ayarlayıp arkamı dönüyorum 20 - 25 dk da hazır ve inanılmaz lezzetli oluyor özelikle patatesin lezzeti denemeye değer. hemde vakitten kazanıp bu arada çorbamı salatamı hazırlıyorum.yarım saatte sofram hazır oluyor.reklammı oldu birazcık:) hakkını vermek lazım ama
mandişim, yav pratik yemek diye üzüm büyükküğünde köfte yuvarla, mayalı tarifler, yüreğüme mi indireceksin!!!
bir arkadaş da yazmış 7 de geliyorum 8:30 'da yemeğim hazır oluyor diye, biz katil oluruz yemek o saate kalırsa akşam, o yüzden çok kısa zamanda hazırlanabilecek tariflere de yer vermenizi rica ediyorum kızlar!
mesela böyle
çok iyi fikir
nanesi hariç kulağa hoş geldi bu sos, ben sevmiyorum dolmada nane. bir ara detaylı anlatıver sevabına
şu hani yağsız patates kızartan alet değil mi o, 500 tl falandır bir ara sanırım,bir de temizliği zor olmuyor mu?
misafirler için hafta sonu filan yorgun zevkli birde yapması mayalıda basit sayılır bence hiç yapmadım ama mayala sonra bekleyene kadaro kabarana kadar uzat bacaklarını
yorgunum yağ ve istediğin baharatların hepsinden istediğin ölçüde bir kasede karıştırıyorsun sonra dolmanın üzerine döküyorsun yapımı bu
hımmm onlardan benimki dolap tepesinde kullanılmayı bekliyor diğer eşyalar gibi
ohh süpermiş o sos işi, kimyon koyarım belki içine bayılıyorum yaa
hediye mi geldi itiraf et, yok yok kendin aldın ki o kadar parayı verdim eskimesin diyorsundur allah bilirgerçi sen yapmazsın öyle di mi hemşire
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?