- Konu Sahibi mandalina01
-
yorgun tabiki annem aldı aldı durdu ben kullanmayacağım hiç birşeyi almam dursunlara bakamam hem fazlalık hem eziyet hem ziyan
ilk tahminim doğru yaniya ben hani kolaylık olsun diye alsam bile kıyıp paraya temziliği zor gibi gelyior otip şeylerin makineye at yıka olmaz, olsa da çabucak çizilir gibi geliyor. :44:
[/URL][/IMG]
açılışı yapayım hadi hayırlı olsun
malzemeler
2 bardak ince köftelik bulgur
1 bardak un
1 bardak irmik
1 yemek kaşığı salça
su
tuz
domates sosu
5 büyük domates soyulup küçük doğranmış
1 soğan yemeklik doğranmış
yarım demet maydanoz ince kıyılmış
4 diş sarımsak ezilmiş
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kasıgı pulbıber
3 kaşık zeytinyağı
limon suyu
tuz
karabiber
hazırlanışı
Köfteleri hazırlamak için bulgur, salça, irmik, tuz ve unu genişçe bir kaba alıp suyla ıslayın bulgur şişsin yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Elinize küçük parçalar alıp üzüm tanesi büyüklüğünde toplar yapın. Ustüne küçük parmağınızla bastırarak çukur yapın.
Hepsini bu sekilde bitirince dolapta sosu yapana kadar dinlendirin
Domates sosu için tencereye sıvıyağ koyup, soğanı kavurun. Salçayı ekleyip ezin
ezilmiş sarımsakları domates tuz pul biber ve karabiberi de ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın. Limon suyunu nar ekşisi çok yakışıyor bolca dökün
Köfteleri bir tencereye koyduğunuz bol su içinde iyice yumuşayıncaya dek haşlayın, makarna gibi süzerek domates sosunun bulunduğu tencreye alıp karıştırın.
üstünü maydonozla süsleyin
canım sen adanalısın herhalde bu sarmısaklı köfte adanaya özgüdür herkes bilmez
yok aslında ıvır zıvır aparatları çok değilse kolay yıkananlarda var bulaşık makinesinide sevemeyen bir antika olarak bana kolay geliyor
yarı adanalıyım eşim tarafından
ay o köfteden de canım çektiiii:84:
hakikaten antika diyebilirimben elde bi şey yıkarken gerçi çok su ve zaman harcıyorum o yüzden makinekoliğim
topic coşmuş, hanımlar okumayın paylaşın, ben paylaşacağım ilk fırsatta en hızlı yemeklerimi. dondurucu desteklilerden de tabii
canım sen yemek yapmayı seviyorsun anladığım kadarıyla sarmısaklı köftede bana pek pratik gelmedi çok severim çok lezzetlidir ama eve gidip o köfteleri tek tek dökecek halim kalmaz benm geçende annemde yemiştim süperdi zaten eşimde kısırı bulgur işi köfteleri yemekten saymaz yemez oda öyle napim yemek olacak ona bide pilav ben gelende barbunya bezelye taze fasulye gibi sebze yemekleri yapıyorum çalıştığım için düdüklüde yapıyorum
bende genelde yemeklerimin yarısını buzluğa kaldırırımilerleyen günlerde acil durumlarda buzluktan cıkarıp ısıtırım tap taze oluyor. birde taze fasülye bamya ve barbunya gibi yiyecekleri konserve yapıp kilerimde saklıyorum ihtiyacım olduğunda açıp ısıtıyorum valla süper oluo ama yinede tek ve en önemli derdim akşama ne yapsam kısmı
yorgun patlıcan biber domates fırınlanır közlemede olur sonra kabukları soyulup içine srımsak eklenir blendırdan geçirilir sonra tepsiye dökülüp üzerine biraz yağ ve tekrar fırın bu arada tuzunu unutum siz unutmayın tadına bayılıyorum bunun
sana yaseminlik bi yorum edeyim mandiş:))) kavanozda aldık kırmızı biber soyulmuş ve patlıcan içi, daha onları açıp edemedik:))) sarmısak demişsin ya, yoğurtsuz di mi? acaba o konserveleri de fırınlasak mı sıcak daha mı güzel olur? sayende yiyeceğiz sanırım 6 aydır bekliyor o kavanozlar:)))
valla ben daha 1 aylık evliyim. bekarken annem emekli olduktan sonra (yaklaşık olarak 5-6 sene) elimi hiç bir şeye sürmedim. okuldan/işten geldiğimde yemekler hazır olurdu hep. bazen de canım yemek istemezdi az bir ekmeğin arasına peynir falan koyup geçiştirirdim. ama deneyipte yapamadığım bir yemek de hiç olmadı çok şükür. ama (çok ama oldu) sık aralıklarla yemek yapmadığım için çeşit ve pratiklik konusunda biraz zorlanıyorum. her gün bugün ne yesek diye düşünüyorum. akşamları eve zaten ortalama 7.30-8,00 de gidebiliyorum. o saatten sonra yemek hazırla , ye, sofrayı kaldır,bılaşıkları yıka derken bir bakıyorum saat 10,00 olmuş. mutfakta işimi kolaylaştıracak bişeyler yapmaya vakit bile kalmıyor. haftasonu da çamaşırları yıka , ortalığı topla temizle, ütü yap derken akşam oluveriyor. akşamlarıda ya kayınvaldemlere ya da annemlere gidince yine mutfağa vakit kalmıyor. ya gece uyumicam ya da bir gün daha tatil olması lazım. hee bir de pratiğim az olduğu için hergün ya bir yerimi kesiyorum ya da bir yerimi yakıyorum. eşim de bu yüzden kızıyor. o da ayrı dert yardım ettiğini düşünse de bir işi yarım yapmasına çok sinirleniyorum. örneğin damacana suyu mutfağa götürür müsün diyorum. götürüyor ama ağzına gözünün önündeki pompasını takmak aklına bile gelmiyor. söyleyince de insaf et diyor. 2 tabağı masaya götürüp ya tv ya da bilgisayar başına oturuveriyor. sonra da ben çok yorgunum diyince bana geliyorlar. anlayacağınız ben de evlendikten sonra alışma dönemi sıkıntılı geçiyor. bir de sevgili kocacım her şeyi yemiyor. ne yapsam acaba yer diye de ayrıca kafa patlatıyorum.
içimdekileri yazmak gerçekten iyi geldi valla. yorumlarınız benim için gerçekten çok önemli ....
valla ben daha 1 aylık evliyim. bekarken annem emekli olduktan sonra (yaklaşık olarak 5-6 sene) elimi hiç bir şeye sürmedim. okuldan/işten geldiğimde yemekler hazır olurdu hep. bazen de canım yemek istemezdi az bir ekmeğin arasına peynir falan koyup geçiştirirdim. ama deneyipte yapamadığım bir yemek de hiç olmadı çok şükür. ama (çok ama oldu) sık aralıklarla yemek yapmadığım için çeşit ve pratiklik konusunda biraz zorlanıyorum. her gün bugün ne yesek diye düşünüyorum. akşamları eve zaten ortalama 7.30-8,00 de gidebiliyorum. o saatten sonra yemek hazırla , ye, sofrayı kaldır,bılaşıkları yıka derken bir bakıyorum saat 10,00 olmuş. mutfakta işimi kolaylaştıracak bişeyler yapmaya vakit bile kalmıyor. haftasonu da çamaşırları yıka , ortalığı topla temizle, ütü yap derken akşam oluveriyor. akşamlarıda ya kayınvaldemlere ya da annemlere gidince yine mutfağa vakit kalmıyor. ya gece uyumicam ya da bir gün daha tatil olması lazım. hee bir de pratiğim az olduğu için hergün ya bir yerimi kesiyorum ya da bir yerimi yakıyorum. eşim de bu yüzden kızıyor. o da ayrı dert yardım ettiğini düşünse de bir işi yarım yapmasına çok sinirleniyorum. örneğin damacana suyu mutfağa götürür müsün diyorum. götürüyor ama ağzına gözünün önündeki pompasını takmak aklına bile gelmiyor. söyleyince de insaf et diyor. 2 tabağı masaya götürüp ya tv ya da bilgisayar başına oturuveriyor. sonra da ben çok yorgunum diyince bana geliyorlar. anlayacağınız ben de evlendikten sonra alışma dönemi sıkıntılı geçiyor. bir de sevgili kocacım her şeyi yemiyor. ne yapsam acaba yer diye de ayrıca kafa patlatıyorum.
içimdekileri yazmak gerçekten iyi geldi valla. yorumlarınız benim için gerçekten çok önemli ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?