çalışan bayanlar akşam eve gidince hangi yemekleri hazırlıyorsunuz

yorgun tabiki annem aldı aldı durdu ben kullanmayacağım hiç birşeyi almam dursunlara bakamam hem fazlalık hem eziyet hem ziyan

ilk tahminim doğru yani ya ben hani kolaylık olsun diye alsam bile kıyıp paraya temziliği zor gibi gelyior otip şeylerin makineye at yıka olmaz, olsa da çabucak çizilir gibi geliyor. :44:

ilk tahminim doğru yani ya ben hani kolaylık olsun diye alsam bile kıyıp paraya temziliği zor gibi gelyior otip şeylerin makineye at yıka olmaz, olsa da çabucak çizilir gibi geliyor. :44:

yok aslında ıvır zıvır aparatları çok değilse kolay yıkananlarda var bulaşık makinesinide sevemeyen bir antika olarak bana kolay geliyor

canım sen adanalısın herhalde bu sarmısaklı köfte adanaya özgüdür herkes bilmez

ay o köfteden de canım çektiiii:84:

yok aslında ıvır zıvır aparatları çok değilse kolay yıkananlarda var bulaşık makinesinide sevemeyen bir antika olarak bana kolay geliyor

hakikaten antika diyebilirim ben elde bi şey yıkarken gerçi çok su ve zaman harcıyorum o yüzden makinekoliğim

topic coşmuş, hanımlar okumayın paylaşın, ben paylaşacağım ilk fırsatta en hızlı yemeklerimi. dondurucu desteklilerden de tabii

yarı adanalıyım eşim tarafından

canım sen yemek yapmayı seviyorsun anladığım kadarıyla sarmısaklı köftede bana pek pratik gelmedi çok severim çok lezzetlidir ama eve gidip o köfteleri tek tek dökecek halim kalmaz benm geçende annemde yemiştim süperdi zaten eşimde kısırı bulgur işi köfteleri yemekten saymaz yemez oda öyle napim yemek olacak ona bide pilav ben gelende barbunya bezelye taze fasulye gibi sebze yemekleri yapıyorum çalıştığım için düdüklüde yapıyorum

Son düzenleme:

hakikaten öyleyim sevmiyorum onu eşim yıkıyor nasıl olsa hemencik

yok canım sevmem mutfak işini aslında zaten işten eve yorgun gidiyorum tek derdim dinlenmek oluyor evet çok pratik değil topiği açtığımda fotosu olan buydu onuda eklemişim.

mesela akşam eve gittim tavuk baget vardı dolapta onları haşladım suda suyuna da baharatından koydum haşlandıktan sonra tavukları kızartma ununa buladım yada galete ununa kızarttım yanınada prinç pilavı tavukun baharatlı suyundan

baharat ekleyince suya pilavda nasıl durur diye düşündüm ama eşim çok sevdi sade tavuk suyundan daha iyi olmuş dedi

eveet, uzun zamandır yapmadığımızı fark ettim, gerçi kışın iyi gidiyor zaten.

nohutlu pilav! amaaa nohutlar haşlanmış olarak, dondurucuda hazır oluyor, ufak tencereye bir bardak haşlanmış nohut suyunu koyduktan sonra ekliyoruz veee hem protein hem karbonhidrat, süper doyurucu oluyor. yanında yoğurt ile kan şekeri konusunda hassas olan bendeniz bile fenalaşmadan yiyebiliyorum

peynirli gözleme-çiğ köfte ikilisi
gözlemeler yarım yufkadan yapılıp, yine dondurucuya istiflenir. evde yemek olmayan akşam, marketten ya da çif köfteciden etsiz çiğ köfte alınır, yanına yeşillik... iştaha ve mideye göre 1-2 gözleme ve yanında salatayla çiğ köfte! buradaki amaç çiğ köfteyi fazla yemeyi sevmeyenlere, he2 farklı lezzet bir arada oluyor, hem gözleme sıcak olduğu için iyi başlangıç oluyor, mideyi hazırlıyor.

Son düzenleme:
bende genelde yemeklerimin yarısını buzluğa kaldırırım ilerleyen günlerde acil durumlarda buzluktan cıkarıp ısıtırım tap taze oluyor. birde taze fasülye bamya ve barbunya gibi yiyecekleri konserve yapıp kilerimde saklıyorum ihtiyacım olduğunda açıp ısıtıyorum valla süper oluo ama yinede tek ve en önemli derdim akşama ne yapsam kısmı

evet ya yapmaktan çok ne yapsam kısmı yoruyor insanı kolay olsun pratik olsun lezzetli olsun ev halkının yediği olsun malzemesi olsun derken seçenekler zaten azalıyor ama yinede ne yapsam da kalıyor insan

kızlar bende çalışan bir kadın olarak hafta sonu aldığım kıymayı 4 e bölüyorum.250şer gram göz kararı.500gr ı ile dolma içi hazırlıyorum 2 poşet dolma içi atıyorum dondurucuya hafta içi işten gelince bununla dolma biber dolduruyorum yanına yoğurt çıkarıyorm çorba olarak tarhana yaptımmı oldu da bitti.
kalan kıymalarla köfte yapıyorum yine 2 ayrı buzdolabı poşetine koyup dondurucuya.bunu da hafta içi işten geldim mi çıkarıp tefal actifry a koyup patates köfte kızartıyorm yanına salata tamamdır.afiyet olsun hepimize:)

buzlukta köfte gerçekten olmazsa olmazlardan, tabii kuşbaşı tavuk eti de, yanına bir salata ile yetiyor bize, zaman varsa ya da önceki günden bulgur pilavı. (tabii şeker sorununuz yoksa pirinç pilavı süper olur.)

eğer 1 saatiniz falan varsa, sadece fırına atılan ama hiç uğraştırmayan 2 yemek:)
1. yazın: patlıcan, kabak varsa havuç isterseniz çok az patates (ben patatesi yakıştıramadım gerçi) küp küp ufak parçalar halinde doğrayıp 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile harmanlayıp tepsiyle fırına veriyoruz.

2. kışın da karnabaharları ufak ufak çiçeklerine ayırıp yine sadece birazcık sıvıyağ ile harmanlıyoruz, hop fırına. o arada ister dinlenin, ister sofrayı hazırlayın.

beklemesi uzun ama insanı yormuyor ve çok sağlıklı oluyor böyle yemekler. patlıcan-kabaklı olan sade bulgur pilavıyla çok yakışıyor, karabiber ve tuz ekin ama yerken unutmayın:)

yorgun patlıcan biber domates fırınlanır közlemede olur sonra kabukları soyulup içine srımsak eklenir blendırdan geçirilir sonra tepsiye dökülüp üzerine biraz yağ ve tekrar fırın bu arada tuzunu unutum siz unutmayın tadına bayılıyorum bunun

sana yaseminlik bi yorum edeyim mandiş:))) kavanozda aldık kırmızı biber soyulmuş ve patlıcan içi, daha onları açıp edemedik:))) sarmısak demişsin ya, yoğurtsuz di mi? acaba o konserveleri de fırınlasak mı sıcak daha mı güzel olur? sayende yiyeceğiz sanırım 6 aydır bekliyor o kavanozlar:)))

kırmızı biberle denemedim hiç yorgun carlistonla yapıyoruz biz konservede olur niye olmasın :))

yoğurt yok patlıcan biber domates közlenip yada konserveden çıkar bir kabın içine al bir kaç diş sarımsak soyup at içine sonra blandırdan geçir kek hamuru gibi cıvık bir şey oluyor sonra fırın tepsisine dök bütün malzemeyi üzerine bir kaç parça yağ koy at fırına pişsin sonra yiyin :))

akşam 6 da evdeyim..
yarım saat 45 dakika içinde hemen yemeğim hazır olur ..
akşamları çok ağır yemek yapmam ,haftasonlarına saklarım ağır yemekleri çünkü haftasonu erken yeriz sindirim kolay olsun diye..
bu aralar akşamları bişey yemiyoruz eşim rejimde..
ama yediğimiz zamanlar her türlü şeyi yaparım ..
kendi uydurmasyon tarfilerim çoktur..:))
haftasonları da pasta börek yaparım bir hafta gider bize onlar genelde..
eğer pişmesi uzun şeyler yapacaksam bir gün önceden hazır ederim..
mesela kuru fasulyeyse önceki günden hazırlarım ..
o gün yorgun değilsem yarına salatamı yapacağım mesela bugün saltamı yapar streç filme sarar atarım dolaba
gelince hazır olur hemen ..
pratikliği zamanla öğreniyor insan zor olmuyor.
tavuğu mesela paneli kızartırım ,körili tavuk yaparım ,tavuk sote yaparım ,her çeşidini denerim anlıyacağınız..
eti bi gün kızartır ,bi gün sote şeklinde yaparım ..
kendim kafadan birşeyleri karıştırıp salata yaparım ..
uydurmasonum çoktor yani :))
zamanla ben de tarif koyabilirim buraya

valla ben daha 1 aylık evliyim. bekarken annem emekli olduktan sonra (yaklaşık olarak 5-6 sene) elimi hiç bir şeye sürmedim. okuldan/işten geldiğimde yemekler hazır olurdu hep. bazen de canım yemek istemezdi az bir ekmeğin arasına peynir falan koyup geçiştirirdim. ama deneyipte yapamadığım bir yemek de hiç olmadı çok şükür. ama (çok ama oldu) sık aralıklarla yemek yapmadığım için çeşit ve pratiklik konusunda biraz zorlanıyorum. her gün bugün ne yesek diye düşünüyorum. akşamları eve zaten ortalama 7.30-8,00 de gidebiliyorum. o saatten sonra yemek hazırla , ye, sofrayı kaldır,bılaşıkları yıka derken bir bakıyorum saat 10,00 olmuş. mutfakta işimi kolaylaştıracak bişeyler yapmaya vakit bile kalmıyor. haftasonu da çamaşırları yıka , ortalığı topla temizle, ütü yap derken akşam oluveriyor. akşamlarıda ya kayınvaldemlere ya da annemlere gidince yine mutfağa vakit kalmıyor. ya gece uyumicam ya da bir gün daha tatil olması lazım. hee bir de pratiğim az olduğu için hergün ya bir yerimi kesiyorum ya da bir yerimi yakıyorum. eşim de bu yüzden kızıyor. o da ayrı dert yardım ettiğini düşünse de bir işi yarım yapmasına çok sinirleniyorum. örneğin damacana suyu mutfağa götürür müsün diyorum. götürüyor ama ağzına gözünün önündeki pompasını takmak aklına bile gelmiyor. söyleyince de insaf et diyor. 2 tabağı masaya götürüp ya tv ya da bilgisayar başına oturuveriyor. sonra da ben çok yorgunum diyince bana geliyorlar. anlayacağınız ben de evlendikten sonra alışma dönemi sıkıntılı geçiyor. bir de sevgili kocacım her şeyi yemiyor. ne yapsam acaba yer diye de ayrıca kafa patlatıyorum.
içimdekileri yazmak gerçekten iyi geldi valla. yorumlarınız benim için gerçekten çok önemli ....

zamanla alışırsın merak etme ..yeni bir düzene geçtin daha çok yenisin..zamanla pratik de kazanırsın ..netten araştır nasıl pratik olabileceğini ,kitap al kendini geliştir,bu ev işini daha kısa sürede nasıl bitirebilirim diye yöntemler üretmeye çalış kendine ...bunları ayarına koydun mu herşey yoluna girer ...

küpeli haklı daha çok yenisin zamanla pratikliğinde artar kesme yakma olaylarıda biter alışana kadar hepimiz geçmişizdir o yollardan hatta benim yolum hala bitmedi . bence sabırla eşinede iş yaptırmaya çalış alışsın bu kadar hazıra alıştırma nasıl olsa yarım yapıyor deme güzel tatlı dille söyleye söyle alışır zaman gelir sen söylemeden o yapar. benim eşim akşam bulaşıklarını yıkar mesela evleneli bir yılı geçti hiç bulaşık yıkamadım yer süpürmedim hee ilk zmnlar yarım kapıyordu ama alıp ardından yıkamadım canım hayatım diye diye göstere göstere öğrendi. şimdi benden iyi iş yapıyor elide benden çabuk he :))
yemek ayırması sorun işte Allah yardımcın olsun o konuda fırın yemekleri daha kolay olur genelde onlara bakabilirsin zaman zaman burada bizlerde kolay tarifleri paylaşıyoruz mesela hazır doğranmış konserve olan domatesten ve doğranmış soğandan menemen on dakikanı almaz soğanları eşim doğrar birer yemeklik poşetleyip dolaba atarım bende her seferinde doğramak zorunda kalmam böyle şeyler işte

slm arkadaşlar bende 2012 gelini olucam inş evlenincede çalışıcam burayı takip ediyimki sizlerin tecrübelerinden bişeyler kapıyım dimi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…