çalışan bayanlar bakabilir mi ?

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
arkadaşlar alışveriş yaparken eşlerinize haber veriyor musunuz .Meblağ olarak 65-100 arası alışverişler. eşiniz sizin kredi kartınızı kime nereye ne harcadığınızı kontrol ediyor mu ? dün eşim böyle bir terbiyesizlik yaptı . babanneme 20 tl ye kontör atmıştım. kimin faturasını ödedin diye bana hesap sordu. sonra açtı diğer hacamalarımı inceledi. yaptığının doğru olmadığını telefonumu vermesini söyledim. verdi ama dünden beri triplerde yine. bende bu kadar maddi konularda sıkıştırmasaydın kontör de yolladım diyebilirdim, bende şunları aldım bak nasıl diye sana gösterip fikrini almak isterdim dedim. artık para konularında midem bulanıyor. herşeyi batıyor konu para olunca. hesapları ayırdık sözde ama gözü her fırsatta incelemede. sıf bu yüzden bankamatikte başımda bekliyor ne kadar parası kalmış ,elime iş cebi almamı fırsat bilip bakıyor. haftasonu aile terapistine gideceğiz .yoksa çok daha fena kavga edecektim. ama tuttum kendimi. belki söylememem babannem kontör attım diye hata olabilir ama senin afranı tafranı çekmek istemedim dedim. bende isterdim aldığımı göstereyim söyleyim ,fikrini alayım dedim. ona bozuldu sözde.

ben esime aldiklarimi soylerim, ama gostermek icin, sunu aldim bunu aldim, ne kadarda indirimden aldim falan muhabbet olsun diye. ama almadan once alayimmi diye sorsam asla.
bence maden maddi konuda takintisi var, harcadigin yerleri soyle ama izin alir gidi degil tabikide, muhabbet ac bugunde sunu aldim bunu aldim diye. sonra niye soylemiyorsun olmasin, ayrica para mevzusu aranizda konusulmaz bir konu olmasin bence.

Bankamatikte başınız da mı bekliyor? Güvenini sarsacak bir şey yapmışmıydın? Tabi 20 tl değil,daha büyük meblağları ondan gizli harcadığın oldu mu?

Elbette!!!
Niye saklayalım ki?
Başka nasıl gelir gider hesaplayacağız ki?
Her ikimiz de 1 lira harcasak bile haber veririz birbirimize.
Sürpriz hediyeler hariç.
Tabii onları da kredi kartın ekstresinden görüyorsa internette,bilemiyorum artık o kadarını.

calismiyorum esim arada ihtiyaclarim ve isteklerim disinda bana para verir bugune kadar naptin sormadi diledigim gibide harcarim yuz verme..kadinin kazandigi parayi diledigi gibi harcayabilir..

çalışıyorum...Paranın hesabını tabi ki vermiyorum.Gayet dengeliyim hatta eşimden daha az alışveriş yaparım ben.Gerek huyumu biliyor, gerekse kendi huyu öyle ne aldım ne ettim kurcalamaz hiç.Kurcalasa rahatsız olurdum herhalde.

Hesap vermek, hesap sormak , ekstreleri faturaları incelemek başka; ben de bu kadar harcadım giderlere yazalım demek başka.

arkadaşlar alışveriş yaparken eşlerinize haber veriyor musunuz .Meblağ olarak 65-100 arası alışverişler. eşiniz sizin kredi kartınızı kime nereye ne harcadığınızı kontrol ediyor mu ? d

Ekstre kontrole gerek duymuyoruz.
(çok saçma geldi bana bu kısım)
Çünkü nereye ne kadar ödediğimizi biliyoruz.
Atıyorum faturalar bende, ev kredisi eşimde gibi..
Geri kalan para kendi tasarrufumuz da.

Sohbet içeriğinde zaten bahsediyoruz.
Ama birşey alırken arayıp ben şunu alıyorum gibi bir tavrımız
yok, olamaz da.

Sen bunu hata olarak görürsen,aile terapistine de gitseniz faydası olmaz.Çalışan insansın.Çalışmasan dahi,20 liralık kontörün hesabı mı olur ya.Ortak ödemeler vardır.Onun dışındaki yaptığın harcamalarına kim ne diyebilir.Canın istedi 20 liraya tatlı aldın bunun hesabını mı vereceksin100 liraya ayakkabı aldın bunun hesabını mı vereceksin.

eşim hiç bir zaman sormadı ben de ona sormadım birbirimize aldığımız herşeyi söyledik çünkü bu zmana kadar belki sende kontör attığını söyleseydin iş bu kadar uzamazdı çünkü çook büyük paralardan bahsetmiyoruz,
evlilikte para işin içine girince evliliğin anlamı kalmıyor bizim hesabımız ortak ben kendi harcayacağım kadarını bırakıp gerisini eşime gönderiyorum bütün evin geçimiyle kendisi ilgileniyor ne yapıyor kime ne gönderiyor sormuyorum, kardeşi arada para ister 10 -20 tl onu gönderir bunu da söyler önemli olan karşılıklı güven birbimizi sürekli kontrol edeceksek neden evlendik ki herkes kendi evinde kendi parasını harcasın dursun

Valla ben kafama göre takiliyorum esim bir sey demiyor ama 20 lira icin de bu yapilmaz. Ilginc geldi. Cok mu borcunuz var?

benim defterim var tuttuğum harcamalarımı ona yazıyorum bişey sormak istersen deftere bak diyorum ,

Kazanırken sana nasıl kazandın diye soruyor mu?
Ne kadar çalıştın, ne kadar yoruldun?
O zaman harcarken de ses çıkaramaz.
Hele ki bu kadar bir meblağ için. Bir şeylerin bahanesi gibi geldi.

Bizimde eşimle hesaplarımız ayrıdır ama hangimizin ne harcaması yaptığı bellidir.
Kira, fatura, aracın giderleri ona aittir.
Bebeğimiz, yeme içme, keyfi ihtiyaçlar ve kenara biraz para koyma da bana.
Ayrıca ekstrelerimizi de birbirimizi yollarız. Ama bu güvensizlikten dolayı. Bu ay bu kadar harcamamız oldu diye.

Yok benim eşim hiç kontrol etmez. Alışveriş işlerini ben idare ederim genelde. Hiç karışmaz ne harcadığıma falan. Hani parayı çarçur edip aşırı harcama yapmıyorsanız her aldığınızın hesabını sorması yanlış. Ayrıca para çekerken yanımda kimsenin dikilmesini istemem. O yüzden yanında çekmem. hesabımı da bilmez.

Son düzenleme:
bence eşler birbirlerine hesap vermek zorunda amaaaaaaaaa;
böyle eften püften şeylerle ilgili değil. misal kredi çekip ailesine ya da başka birisine verse eşlerden biri diğerine haber vermeli..
zira para ortaktır. ikisi de çalışsa da çalışmasa da ortaktır. ama bir ahbaba kontör yüklemeyi, bir hediye almayı söylemek zorunda değildir bence. misal eşim annesine bir altın bilezik hediye alsa bana söylemek zorunda değil. ya da ben anneme bir koltuk takımı alsam söylemeliyim demem. bunlar çok normal şeyler.
bu yüzden eşiniz çok ayıp etmiş.. madem konu açıldı tribe girdi hiç alttan alma bu sorunu halledin.. yani haklı olduğunuzu savunun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…