- 17 Mart 2016
- 504
- 166
- 23
- Konu Sahibi carmina000
-
benden habersiz 100 liraya birşey alsa belki düşünürüm neden ben şunu almayı düşünüyorum demedi yada aldı ben şunu aldım demedi de gizli gizli aldı diye .kaldı ki 20 lira ve 75 liraya yaptıgığım bir alışverişi gördü kendim için. hata olarak görüyorum dediğim o oda öyle düşünüyor.arkasından iş çeviriyorum ona göre. ama inanın hakediyor.ben böyle terbiyesizlik görmedim ailemde para konusunda sesimi çıkardığımdan beri kavga ediyoruz.anlaşamıyoruz. hepsini ona verirken hiç bişey almazken çok iyiydik . şimdi ayırdık aklı hep paramda gibi geliyor . heleki böyle hareketleri iyice zıvanadan çıkarıyor beni. daha çok şüpeleniyorum benimle param için mi evlendi. mal mülk sahibi olabilmek için mi evlendi. yada cahilliğinden karısına nasıl davranmasını bilmediğinden mi böyle yapıyor.Sen bunu hata olarak görürsen,aile terapistine de gitseniz faydası olmaz.Çalışan insansın.Çalışmasan dahi,20 liralık kontörün hesabı mı olur ya.Ortak ödemeler vardır.Onun dışındaki yaptığın harcamalarına kim ne diyebilir.Canın istedi 20 liraya tatlı aldın bunun hesabını mı vereceksin100 liraya ayakkabı aldın bunun hesabını mı vereceksin.
hiç borcumuz yokValla ben kafama göre takiliyorum esim bir sey demiyor ama 20 lira icin de bu yapilmaz. Ilginc geldi. Cok mu borcunuz var?
Saklamazdım .yakın zamanda para yüzünden kavgamız oldu .bende söylemek istemedim. kaş göz yapacak tavır yapacak diye.Saçma. Bankamatikte başınızda beklemek,internet bankacılığına girip ekstre incelemek vs. Hemde 20lira yüzünden ki o 20lirayıda ekstre karıştırırken görmüş.
Ben ekstrelere bakarım evet ama hesap sormak için değil,sadece mükerrer bir harcama var mı diye yada kart aidatı yansıtılmış mı diye zira ödemiyorum varsa duzelttirmek adına. Bunlar dışında eşim ne harcamış ne yapmış karişmam yada hesap sormam. Eşim zaten hiç bakmaz,bana bırakır genelde. Doğru olanda bu bana göre. Sonuçta size tavır yaptığı için söyleyememişsiniz o kontorü aldığınızi anladığım kadarıyla zaten adam akıllı konuşabiliyor olsaydınız saklamazdınız diye düşünüyorum.
Bende öyle tahmin etmiştim zaten. Borç içinde yüzseniz anlarım ama tavır bu olmamak şartıyla,lisanı münasiple "hayatım şuraya fazla harcamışız,biraz dikkat etsek mi"demek başka,eşinizin tavrı bambaşka.Saklamazdım .yakın zamanda para yüzünden kavgamız oldu .bende söylemek istemedim. kaş göz yapacak tavır yapacak diye.
Ne demek arkadan iş çevirmek canım.İnsan özgürdür ya.Sen milyarlar harcayıp savurmuyorsun.Bu ay çok sevdiğin bir kıyafeti ayakkabıyı heves edip 100 lira versen alsan ne olur.Arkadan iş çevirmek mi bu.Çalışıyorum alnımın terini akıtıyorum.Bi de hesap vericem.Çocuk muyum ben.Bir bireyim.Babaanneme jest yapıcam hesabını vericem.Ortak ödemeler yapıldıktan sonra kimse kimsenin parasına karışamaz.benden habersiz 100 liraya birşey alsa belki düşünürüm neden ben şunu almayı düşünüyorum demedi yada aldı ben şunu aldım demedi de gizli gizli aldı diye .kaldı ki 20 lira ve 75 liraya yaptıgığım bir alışverişi gördü kendim için. hata olarak görüyorum dediğim o oda öyle düşünüyor.arkasından iş çeviriyorum ona göre. ama inanın hakediyor.ben böyle terbiyesizlik görmedim ailemde para konusunda sesimi çıkardığımdan beri kavga ediyoruz.anlaşamıyoruz. hepsini ona verirken hiç bişey almazken çok iyiydik . şimdi ayırdık aklı hep paramda gibi geliyor . heleki böyle hareketleri iyice zıvanadan çıkarıyor beni. daha çok şüpeleniyorum benimle param için mi evlendi. mal mülk sahibi olabilmek için mi evlendi. yada cahilliğinden karısına nasıl davranmasını bilmediğinden mi böyle yapıyor.
Saklamazdım .yakın zamanda para yüzünden kavgamız oldu .bende söylemek istemedim. kaş göz yapacak tavır yapacak diye.
Alışveriş yapılacağı zaman ya da yaptığım zaman evet eşime söylüyorum, o da söyler.Bütçemiz ortaksa ve borcumuz da varsa, bütçe olarak da bir şeyler yapmaya çalışıyorsak tabi ki harcamalardan haberdar olunmalı diye düşünüyorum.Ama küçük meblağlar için her dakka rapor mu vermek lazım, saçma. siz bu durumla ilgili daha önceden sorunlar yaşadınız mı?Bir güven sarsılması mı oldu?arkadaşlar alışveriş yaparken eşlerinize haber veriyor musunuz .Meblağ olarak 65-100 arası alışverişler. eşiniz sizin kredi kartınızı kime nereye ne harcadığınızı kontrol ediyor mu ? dün eşim böyle bir terbiyesizlik yaptı . babanneme 20 tl ye kontör atmıştım. kimin faturasını ödedin diye bana hesap sordu. sonra açtı diğer hacamalarımı inceledi. yaptığının doğru olmadığını telefonumu vermesini söyledim. verdi ama dünden beri triplerde yine. bende bu kadar maddi konularda sıkıştırmasaydın kontör de yolladım diyebilirdim, bende şunları aldım bak nasıl diye sana gösterip fikrini almak isterdim dedim. artık para konularında midem bulanıyor. herşeyi batıyor konu para olunca. hesapları ayırdık sözde ama gözü her fırsatta incelemede. sıf bu yüzden bankamatikte başımda bekliyor ne kadar parası kalmış ,elime iş cebi almamı fırsat bilip bakıyor. haftasonu aile terapistine gideceğiz .yoksa çok daha fena kavga edecektim. ama tuttum kendimi. belki söylememem babannem kontör attım diye hata olabilir ama senin afranı tafranı çekmek istemedim dedim. bende isterdim aldığımı göstereyim söyleyim ,fikrini alayım dedim. ona bozuldu sözde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?