Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

canım biz daha cok yenıyız ama bizde ortak hersey. o getiriyor parasını ben getiriyorum faturalar mutfak masrafların falan ayırıyoruz.belli bir kısmını birikim ıcın arıyoruz. (araba almak istiyoruzz çunku.) sonrada ordan harcıypruz. yanı benım senın degil bizim var

Niye eşinize veriyorsunuz ki nedir bu erkek hegomanyası anlamış değilim.Bekarım fakat evlendiğim de asla eşime maaşımı teslim etmeyi düşünmüyorum ben emek verip kazanıyorsam o parayı ,kimse tamamını alıp paramın nereye gideceğine karar veremez.Evlilik ortak kararlar alma kurumudur bence maaşlar alındığında hesap yapılır mesela kira yı biriniz verir diğeri ev ihtiyaçlarını karşılar birikim için eşit miktarlar ayrılır borcun yarısını siz yarısını o verir geriye kalanlarda herkesin bireysel ihtiyacını karşılaması için olmalııdır.Ha tabiki eşinizin parası biter siz ona verirsiniz o size verir.Eksk olduğu zaman tamamlanır vs. ama kısacası kimseye maaşımın tamamını vermem ben çalışıyorum üstüne eşimden harçlık isteyecğim bunu asla kabul etmem yanii.

canım bekarsın anlamanı beklemiyorum zaten.evlilik dısardan göründüğü gibi değil sonucta sevgililik gibi hic değil.evlenince anlarsın.ortak bir yaşamdan söz ediliyor.ben asla gocunmuyorum "ben emek verdim kazandım" diye sonucta eşimde calısıp emek veriyor o nasıl maasını benimle paylasıyorsa bende paylasırım.gerci bu tarz konusmalar bile sacma,herkesin hayat görüsü farklı :)))

eşim maaşını bana verir çünkü hesapları ben tutarım. ama onun tutmasını isterdim açıkcası. daha kafam rahat olurdu. hesabı tutan diğerine mecburen idareli ol diyor. bende eşime diyorum. sen kendin için aylık belli bi para ayır, kalanını ver daha iyi olur

ben biraz daha kafam rahat etsin diye genelde hesap işlerini eşime bırakırım ay sonunu o getirmek durumunda kalır kartım bazen bende bazen onda kalabilir bunu sorun etmiyorum etmedimde sonuçta ödeediği yerleri bilirim kiraya gider yada ev masrafına belirlidir büyütülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum istediğim bişey varsada alırım naktim olmasada söylerim istediğimi illa benm param bende durmalı seninki sende mantığına sahip değilz ikimizde. zaten bebeğimiz var işten arta kalan zamanımı ev işi çocuk derken harcıyorum fazlası ile birde fatura olaylarına girip uğraşamam böyle gayet iyiyiz:)))

benim de 6 yıldır maaş kartım eşimde, böylelikle;

-her ay başı bankamatiğe gidip sıra beklemiyorum

-internet bankacılığı dolayısıyla bir sürü şifreyi aklımda tutmak zorunda değilim

-ev ödemesine ne kadar çekilmiş(her ay değişiyor), faturaların hepsi yatmış mı, kızın okul taksidi ne zaman bitecek..takip etmiyorum

-benzine zam gelmiş, lojman aidatı artmış.. üzülmüyorum, çünkü bilmiyorum:)

-eşimin kredi kartının bende ek kartı var, abartmamak koşuluyla istediğimi de alıyorum çok şükür.. ki zaten harcama yaptığımda eşime msj gidiyor, eşim anında arıyor: 70 milyona aldığın çanta hayırlı olsun diyee:37:

-internet bankacılığı dolayısıyla bir sürü şifreyi aklımda tutmak zorunda değilim

-ev ödemesine ne kadar çekilmiş(her ay değişiyor), faturaların hepsi yatmış mı, kızın okul taksidi ne zaman bitecek..takip etmiyorum

-eşimin kredi kartının bende ek kartı var, abartmamak koşuluyla istediğimi de alıyorum çok şükür.. ki zaten harcama yaptığımda eşime msj gidiyor, eşim anında arıyor: 70 milyona aldığın çanta hayırlı olsun diyee:37:

çok hoş :)))

1 ve 2. maddeyi anladım da 3. ve 4. maddeyi bilmeden bir insan nasıl yaşar ?

Bravo vallahi, bu eleştirmek değil hayran olmak.

Hayatımın hiç bir döneminde, hiç bir yaşımda, hiçbir kimseye bu kadar teslimiyetçi olmadım. Bu güvenle alakalı birşey değil, Kart vermekle alakalı birşey değil yapısal birşey hayatımda bilgim dışında hiçbirşey cereyan edemez.

Hani şu ülke ortamında tv ler basbas zamlardan, hayat pahalılığından bahsederken merak etmemekte ayrı bir güzellik :))

eşime niye vereyim ki, daha neler. Evin geçimi erkeğin sorumluluğundadır, bir erkek ev geçindiremiyorsa kendine güvenemiyorsa hiç evlenmeye kalkmasın. Bütün gayreti gösterir ama sıkışır o zaman destek olurum, yoksa normal zamanlarda ev arkadaşı gibi kira senin mutfak benim vs ol-maz.

bunu okuyunca tek bişey demek geldi içimden;

ohh hayat sana güzel Hasret :21:

Merhaba,
Biz, eşimle ortak biri vadesiz biri vadeli olmak üzere 2 hesap açtırdık. Vadesiz hesaba bağlı her ikimize de paracard ve kredi kartı çıkarttık. Maaşlarımız yattığında her ikimiz de vadesiz hesaba parayı aktarıyoruz. Kira,aidat, faturalar bu hesapta otomatik ödemede zaten. O ay birikim yapabileceğimiz tutarı belirleyip vadeliye atıyoruz. Kalanı ile de geçiniyoruz. Kredi kartlarını acil durumda kullanmak üzere cüzdanımızda tutuyoruz. İkimizde harcamaları paracard ile yapıyoruz. İhtiyacı olan ortak hesaptan nakit çekiyor. Böylece kimse paranın yönetici olmuyor ve kimse birbirine hesap vermiyor. Bütün ay sabahtan akşama kadar para kazanmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla kazandığımız parayı yönetmek için de zaman ayırmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bekarken evlenmek isterdim, yalnızlıktan bunalmıştım eşim olsun onunla eğeleneyim gezryim tozayım istedim... Ama evlilik hayal ettiğim gibi değil, eşim evde oturmayı sever, gezmeden anladığı ev gezmeleridir ve sürekli birilerini misafiliğe çağırmaktır. Bense tarihi, kültürel gezilerden eşimle başbaşa yapacağım gezintilerden keyif alırım..Evlendim özgürlüğüm gitti elimden paramda gitti... Eşim bankamatiğimi alıyor borçları ödüor bütün mali işler onda dönüyor... Ben ihtiyacım olduğunda ondan istiyorum her istediğimdede harcamalarına dikkat et diyerek veriyor.. Gönlüme göre birşey alamıyorum, herşeyi erteliyor... Önce düğünden sonrasına erteledi şimdide başka bahara... Paramla herşeye hasret kaldım.. İşin garibi kendinede bir şey almaz... Hem yeme, içme konusunda hem üst baş konusunda çocukluğundan tutumluluğa alışmış... Parayı ev eşyalarına ya da ne biliyim ilerde ev, araba türü şeylere yatırmayı düşünüyor... İyi de ben ne zaman gençliğimi yaşayacağım... Sürekli ertelenmekten yoruldum istediğimi alıp giyebilmek gezmek dolaşmak istiyorum.. Eşimse cimri çıktı şansıma :S Sizde durumlar nasıl arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar istediğiniz gibi hareket edebiliyor musunuz mali açıdan, yoksa benim gibi ekonomik özgürlük diye birşey kalmadı mı sizdede...

bende aynı bütün bir ay çalış hiçbişey yapamama şimdi bide hamileyim yaında işten ayrılcam bak bakalım kenarda köşede paramızmı var altınlarımız bitti bide onca sıkıntılar çekerek biten borçlarımız vardı rahata ermeden daha kötüye gitti. benimki allah için benden sakınmaz ama hep boş şeylere harcar yemeye içmeye arabasına ... bende artık şöle yaptım napim baktım başa çıkamıyorum açtım teli git dedim kredi al borçlarını toparla bir yere uygun taksitlere böldür bir yere borcun olsun sıkıştırdım böle iice hayır dedirtmedim çünkü kendide sıkıştı köşeye kafasında planladığı gibi olmuyor napim bakalım belki bu şekilde biraz rahatlıcaz o zaman biraz olsun dünyaya dönerizx

Arkadaşlar evliliğim çok taze henüz, o yüzden bazı şeyler yavaş yavaş rayına oturuyor konuyuda anlık sinirle açtım.. Eşim bana kartımı vermiyor hala, ama istediğimi alabiliyorum artık...Çünkü kredi kartının biri bende. Oda aldıklarıma bir şey demiyor artık, çünkü benim de har vurup harman savurmadığımı görmeye başladı.

Eşim bir yatırım yapmayı düşündüğünde, ya da birine borç vereceğinde bana danışıyor, bende aileme para vereceğimde... Evliliğim git gide MaşAllah güzelleşiyor... Sorunlarımızı bir bir hallediyoruz , çünkü ondada, bendede sevgi var.. İyi niyetle evliliğimizi güzelleştirmek istiyoruz.Niyet iyi olunca dğer konularda halloluyor hamd olsun.. Rabbim tüm çiftlere mutluluk, huzur versin.. Ama unutulmamalı ki karı koca arasına şeytan çok girermiş o yüzden dikkat etmeli her an.

Bekarken evlenmek isterdim, yalnızlıktan bunalmıştım eşim olsun onunla eğeleneyim gezryim tozayım istedim... Ama evlilik hayal ettiğim gibi değil, eşim evde oturmayı sever, gezmeden anladığı ev gezmeleridir ve sürekli birilerini misafiliğe çağırmaktır. Bense tarihi, kültürel gezilerden eşimle başbaşa yapacağım gezintilerden keyif alırım..Evlendim özgürlüğüm gitti elimden paramda gitti... Eşim bankamatiğimi alıyor borçları ödüor bütün mali işler onda dönüyor... Ben ihtiyacım olduğunda ondan istiyorum her istediğimdede harcamalarına dikkat et diyerek veriyor.. Gönlüme göre birşey alamıyorum, herşeyi erteliyor... Önce düğünden sonrasına erteledi şimdide başka bahara... Paramla herşeye hasret kaldım.. İşin garibi kendinede bir şey almaz... Hem yeme, içme konusunda hem üst baş konusunda çocukluğundan tutumluluğa alışmış... Parayı ev eşyalarına ya da ne biliyim ilerde ev, araba türü şeylere yatırmayı düşünüyor... İyi de ben ne zaman gençliğimi yaşayacağım... Sürekli ertelenmekten yoruldum istediğimi alıp giyebilmek gezmek dolaşmak istiyorum.. Eşimse cimri çıktı şansıma :S Sizde durumlar nasıl arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar istediğiniz gibi hareket edebiliyor musunuz mali açıdan, yoksa benim gibi ekonomik özgürlük diye birşey kalmadı mı sizdede...

Kartını geri al şekerim. gençlikte yiyip , içip gezmezsen ne zaman yapacaksın ? Hem bir kenara para koyun hem de gezin derim. Hep ev hep ev insanı sıkar, ben de kültürel gezilere bayılırım :) Bence eşinle konuş , gezmek istiyorum de . Bir de yanlış anlamazsan bir sorum olacak eşin maddi sıkıntıları olan bir aileden mi geliyor ve sen yetişirken ailenin durumu nasıldı ? Ben de benzer bir duruma geldim galiba , olayı anlamaya çalışıyorum.

Kartını geri al şekerim. gençlikte yiyip , içip gezmezsen ne zaman yapacaksın ? Hem bir kenara para koyun hem de gezin derim. Hep ev hep ev insanı sıkar, ben de kültürel gezilere bayılırım :) Bence eşinle konuş , gezmek istiyorum de . Bir de yanlış anlamazsan bir sorum olacak eşin maddi sıkıntıları olan bir aileden mi geliyor ve sen yetişirken ailenin durumu nasıldı ? Ben de benzer bir duruma geldim galiba , olayı anlamaya çalışıyorum.

Yanlış anlaşılcak birşey yok; İkimizde orta gelirli ailede yetiştik.

Son düzenleme:
Arkadaşlar evliliğim çok taze henüz, o yüzden bazı şeyler yavaş yavaş rayına oturuyor konuyuda anlık sinirle açtım.. Eşim bana kartımı vermiyor hala, ama istediğimi alabiliyorum artık...Çünkü kredi kartının biri bende. Oda aldıklarıma bir şey demiyor artık, çünkü benim de har vurup harman savurmadığımı görmeye başladı.

Eşim bir yatırım yapmayı düşündüğünde, ya da birine borç vereceğinde bana danışıyor, bende aileme para vereceğimde... Evliliğim git gide MaşAllah güzelleşiyor... Sorunlarımızı bir bir hallediyoruz , çünkü ondada, bendede sevgi var.. İyi niyetle evliliğimizi güzelleştirmek istiyoruz.Niyet iyi olunca dğer konularda halloluyor hamd olsun.. Rabbim tüm çiftlere mutluluk, huzur versin.. Ama unutulmamalı ki karı koca arasına şeytan çok girermiş o yüzden dikkat etmeli her an.

Allah gönlüne göre versin de iki mesaj arası sadece bir hafta , bir hafta da mı eşin %100 denecek kadar değişti. Yoksa klasik eş kötülenince, onu koruma içgüdüsü mü ?

Bunu en iyi sen bilirsin, biz hiçbir zaman gerçeği bilemeyeceğiz o yüzden sana sadece uyanık ol diyebilirim.

Son düzenleme:
Şu an çalışmıyorum ama 7 sene çalıştım, eşim maaşımın ne kadar olduğunu bile bilmezdi, sormazdı.
Maaşımla kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyordum, eve gelirken evin eksiklerini alıyordum (haftalık alışverişimizi eşim yapar)
geri kalanı da vadeli hesabıma atıyordum. şu an fena sayılmayacak bir zulam var :9:

Kartım bende ama bende elimi sürmüyorum eşimin maası harcanır yetmezse benim maasıma gireriz. bugune kadar yetmemesi söz konusu olmadı , kartımı istesede sorun değil yeterki bosuna harcama yapmayalım .

ben calıstıgım zamanlarda esım para falan sormazdı bana kendı hallederdı herseyı.bende evın eksıgını falan alırdım.su an calısmıyorum ek kart cıkarttırdı lımıtın ne olsun dıye bana sordu 1000tl dedım tamam hayatım dedı.ogun 3000tl yapmıs lımıtımı.malum ek kart olunca esım harcama yapınca benım lımıtımde kısıtlanıyor.sehır dısına cıkıyorum memlekete falan yanımda kızımda oluyor esım sızı parasız bırakamam muhakkak paranız olmalı harca yada harcama der.tum bunları yapıyor ama gerekmedıkce bısey almadıgımı gereksız carcur etmıcegımı ıyı bılır ve en onemlısı ona soylemeden bısey almak ıstemem.ızın ıstemek degıl benımkısı alıskanlık esımde oyle kendı kazanıyor yınede bana soyler sunu alcam dıye.tabı suda var arkadaslar evlenmeden once esımın hıcbırseyı yoktu sımdı bırcok seyı var.tabıkı cımrılık yapmıyoruz dısarı yemegede gıdıyoruz gezıyoruzda alısverıste yapıyoruz ama butcemıze gore tabıkı tum bunlar boyle mutluyuz bız.

evliliğiniz dahada mutlu olsun inşallah.kızlar benim 22 aylık bir oğlum var.eşimin işleri de iyi gitmiyor.kiradayız ve eşim çalışmamı istiyor.çocuğum dah çok küçük.geçen laf arasında çocuğu kreşe veririz gei kalan paryı da kiraya dedi.yani bana hiç bişey kalmayacak ve evi yine o idare edicek ve ben ondan yine para istiycem.çok ağırıma gitti.ve ben buna karşı çıkınca demedik laf bırakmadı.yok ben çalışırsam yuvamız yıkırmış şaşırırmışım falan filan.sizce haksız mıyım ne yapmalıyım çok üzülüyorum

Back
X