Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

başlığa cevap vermem gerekirse aldığım paranın yarısını kendi fonuma atarım, diğer yarsını eve ve kendime, çocuğuma harcarım istediğim gibi, ama tamamen maaşı vermek, maaş kartını vermek gibi şeyler yok, bu aramızda herhangi bir problem yaratmaz
ama bu çok göreceli bi konu, karı kocadan karı kocaya, alınan paradan, yaşam tarzına kadar çok değişken
ama her ne olursa olsun bence kadınların kendine ait fonu, bireysel emekliliği vs. bişeyi olmalı az çok

hayatın ortak olduğunu biliyorum ama kadınların kendilerine ait birikimleri olmasını ve eşlerin bunu bilmemesi gerektiğini düşünüyrum

boşanan insanlar evlenirken boşanacaklarını bilerek mi evlendiler sanki?

herşeyi al ben yiyemedim sen ye der gibi vermeyin

bunu annem çok acı bi şekilde öğrendi maalesef babamla maaşlarını ortaya koyarlardı herşey çok rahat alınırdı sonra birgün herşey değişti hooop boşandılar ve babam herşeyi ben yaptım herşeyi ben aldım dedi oturduğumuz evden bizi attı senelerce kirada süründük bir memur maaşıyla iki çocukla 32 yaşında bir kadın dul kaldı

evlenirken bunları hesap etmişmiydi? edebilseydi o adama zırnık vermezdi borç içinde yüzdürürdü belki öyle olunca daha bile değerli olurdu, güvenmeseydi sizler gibi,o adamdan bizleri doğurur muydu?

kocalarınıza bu kadar çok güvenmeyin bence...

bi bakıma habersiz birikim yapmak mantıklı ama birde olayı tersi düşünmek lazım ya eşlerimiz yapsa bunu kıyameti kopartırız. sanırsam artık evlendikten sonra edinilen mallar kimin üzerine olursa olsun yarı yarıya paylaşılmak zorunda.

Kopyalamayim dedim ama zorla arattirdin bana postu..bu postuna istinaden yazdim yazdiklarimi tekrar soyluyorum. Burdaki ilk cumlelerin cok yanlis bana gore. :34:

Son bir kac cumlene gelirsek eger, senin karsina cikan o erkek dagdan filan inmeydi galiba…hemen rengini belli etmis.

evet insan birazda eşine bağlı olmamak için özgür olmak için çalışmaz mı .ben ne anladım bu işten .ben çalışcam vericem oma kartımı o bana harçlık vericek .çok saçma .ben bunu demek istedim zaten konu sahibi bundan şikayetçiydi kendiside ve şikayetçi olmakta haklı .dağdan inme mi bilmem oda okumuş bit tipti çok şaşırmıştım ama neyseki sallamışım onu zamanında .

çalışıyorum,ama çalışmasam tek maaşla da idare edebiliriz(biraz sıkmalı tabi)

eşim dönem dönem istifa et evde otur,hem çok yoruluyorsun hem de çocukla istediğin gibi ilgilenirsin der.

bu teklifi hiçbir zaman ciddiye almadım,ama eşime her zaman söylerim,paranın içinde de yüzdürsen beni yine çalışırım.

yani kısacası herkes mecbur olduğu için çalışmıyor,çalışmak benim kendime güvenimi arttırıyor,daha iyi hissediyorum.her zaman para değildir ön plandaki.

5 kuruş vermem vermiyorumda baktım zorlanıyor biraz yardım ederim onun dışında ne o bana para verir nede ben ona çünkü harcamalarımız nerdeyse aynı maaşlarımızda gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür.Bizde bu yüzden asla para kavgası olmaz.

Son düzenleme:
5 kuruş vermem vermiyorumda baktım zorlanıyor biraz yardım ederim onun dışında ne o bana para verir nede ben ona çünkü harcamalarımız nerdeyse aynı maaşlarımızda gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür.Bizde bu yüzden asla para kavgası olmaz

vermem diyosun nasıl kavga olsun ki, peki o sana veriyo mu yoksa harcamaları tamamen ayırdınız mı?

5 kuruş vermem vermiyorumda baktım zorlanıyor biraz yardım ederim onun dışında ne o bana para verir nede ben ona çünkü harcamalarımız nerdeyse aynı maaşlarımızda gül gibi geçinip gidiyoruz çok şükür.Bizde bu yüzden asla para kavgası olmaz

vermem diyosun nasıl kavga olsun ki, peki o sana veriyo mu yoksa harcamaları tamamen ayırdınız mı?

hatta eşim dediki istersen masrafları değişelim ddi yok ben almayım dedim çünkü kış geliyor doğalgaz var

para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?

Evet hem para hem hayat ortak :)

Temizlik, yemek yapımı, çocukların bakımı (bebekliklerinde yedirme içirme, altlarını degiştirmek de dahil)
her şey, aklınıza ne gelirse...
Bir tek bulaşıga dokunmaz, onu da ben yaptırmam,
begenmem çünkü :)
Ama bulaşık makinasını boşaltmak işim varsa yine ona ait...

Ben ,
bebege 10 dk bak da banyo yapacagım diyen anne,
hayır olmaz diyen baba gibi aileler tanıyorum....

Eger eşim de böyle olsaydı emin olun hiç bir şey ortak olmazdı...

Son düzenleme:
Evlendiğimin iki gün sonrası maaş günüydü kartı eşime verdim ve 8 yıldır onda. Harcamalar , birikimler hatta haftalık alışveriş ona ait. Aylık gelir gider dengesini eşim ayarlar. Sekiz yıldır hiç pişmanlık duymadım. Çünkü ben de istediğim şekilde -tabii abartmadan- harcarım. Eşim cimri olsa ve benden parayı kıssaydı sanırım ben de rahatsız olurdum.Ben bazı aylar aldığım maaşı veya ek dersi bile bilmem. Bu durumdan gayet memnunum. Çünkü gerçekten para ve banka işlerini sevmiyorum.
Asla eşimden gizli birikim yapmak aklıma bile gelmedi. Ama dediğim gibi çalışıp harcayamasaydım ya da eşime güvenmeseydim farklı olabilirdi.

Benim görümcem eşinden gizli birikim yapıyor.
15 yıllık evli.

Çünkü adam her istediğine karışıyor,
ve sürekli kendi ailesine para göndermek için ,
ailesinin ihtiyaçlarını öteliyor...

Ve ben bunu geçen gün ögrendim.
Aile de tek bilen de benim,
eşime bile söylemedim üzülmesin diye.
Görümcem diyor ki 15 yıldır şu evde ne görüyorsan hepsini ben aldım,
dogru düzgün tek kuruşu yok şu evde diyor.
O kadar çalışıp rezil olacagıma,
artık acımıyorum hem kenara para atıyorum, hem de istediğimi alıyorum,
ben yiyemeyecegim de benden sonra gelen mi yiyecek diyor.

Ben de o nasıl laf abla dedim,
bir kaç yıl önce böyle bir çok olaya şahit olmuş.
Bir tanesini anlatayım,
Adam karısına hiç bir şey aldırmıyor yedirtmiyor gezdirtmiyor
her şeyin hesabını yapıyor, kadın aniden ölüyor,
adam daha üstünden 2 ay geçmeden yeni biriyle evleniyor
ve o kadına diğerine yapmadıgı her şeyi yapıyor.
Sıfır ev, sıfır araba alınıyor, eşyalar atılıp yenileri alınıyor vs vs...

İşte onun için ben alayım hayatımı yaşayayım da benden sonra gelen ödesin diyorum dedi :)

Haklısın abla dedim sadece...

Bekarken evlenmek isterdim, yalnızlıktan bunalmıştım eşim olsun onunla eğeleneyim gezryim tozayım istedim... Ama evlilik hayal ettiğim gibi değil, eşim evde oturmayı sever, gezmeden anladığı ev gezmeleridir ve sürekli birilerini misafiliğe çağırmaktır. Bense tarihi, kültürel gezilerden eşimle başbaşa yapacağım gezintilerden keyif alırım..Evlendim özgürlüğüm gitti elimden paramda gitti... Eşim bankamatiğimi alıyor borçları ödüor bütün mali işler onda dönüyor... Ben ihtiyacım olduğunda ondan istiyorum her istediğimdede harcamalarına dikkat et diyerek veriyor.. Gönlüme göre birşey alamıyorum, herşeyi erteliyor... Önce düğünden sonrasına erteledi şimdide başka bahara... Paramla herşeye hasret kaldım.. İşin garibi kendinede bir şey almaz... Hem yeme, içme konusunda hem üst baş konusunda çocukluğundan tutumluluğa alışmış... Parayı ev eşyalarına ya da ne biliyim ilerde ev, araba türü şeylere yatırmayı düşünüyor... İyi de ben ne zaman gençliğimi yaşayacağım... Sürekli ertelenmekten yoruldum istediğimi alıp giyebilmek gezmek dolaşmak istiyorum.. Eşimse cimri çıktı şansıma :S Sizde durumlar nasıl arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar istediğiniz gibi hareket edebiliyor musunuz mali açıdan, yoksa benim gibi ekonomik özgürlük diye birşey kalmadı mı sizdede...

yazdıklarından yeni evli olduğun ortaya cıkıyor :) ama para konusunda evde dirlik olmalı bence.bizde kredi kartı ortaktır.benim maaş kartım bende ama içinde para yok :))yatan bütün maaş ikimizin sonucta evliyiz artık.bak bizde araba borcu ödüyoruz aslında birktimek kötü değil,keske bizde biriktirebilsek.ahhh biz ilk zamanlar sürekli gezdik tozduk,şimdi onun borclarını ödüyoruz ve hep evdeyiz.eşinle konus örnek her ay bana şu kadar para ver yeter de. gezme tozmaya gelince belki eşin işinde yoruluyordur.benim eşimde cok evden cıkmak istemez ama adam hergün 12saat calısıyor.bence evde eğlenceli seyler yapın. evliliğe alışmak zormuş gercekten,karsılıklı anlayış yoksa mutsuz olursun zaten.ama zamanla alışıyorsun,hic üzülme sabır herşeyin ilacı,Allah kimseye çekemeyeceği dert vermez..

para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?

bizde müşterek.ikimiizde çalışıyoruz.eşim sağolsun elinde ne gelirse yapar.hele ki hamile kaldıktan sonra herşeyimi yapıyor.evlilik bu seğil mi zaten.ortak yaşam :))

Niye eşinize veriyorsunuz ki nedir bu erkek hegomanyası anlamış değilim.Bekarım fakat evlendiğim de asla eşime maaşımı teslim etmeyi düşünmüyorum ben emek verip kazanıyorsam o parayı ,kimse tamamını alıp paramın nereye gideceğine karar veremez.Evlilik ortak kararlar alma kurumudur bence maaşlar alındığında hesap yapılır mesela kira yı biriniz verir diğeri ev ihtiyaçlarını karşılar birikim için eşit miktarlar ayrılır borcun yarısını siz yarısını o verir geriye kalanlarda herkesin bireysel ihtiyacını karşılaması için olmalııdır.Ha tabiki eşinizin parası biter siz ona verirsiniz o size verir.Eksk olduğu zaman tamamlanır vs. ama kısacası kimseye maaşımın tamamını vermem ben çalışıyorum üstüne eşimden harçlık isteyecğim bunu asla kabul etmem yanii.

Evet hem para hem hayat ortak :)

Temizlik, yemek yapımı, çocukların bakımı (bebekliklerinde yedirme içirme, altlarını degiştirmek de dahil)
her şey, aklınıza ne gelirse...
Bir tek bulaşıga dokunmaz, onu da ben yaptırmam,
begenmem çünkü :)
Ama bulaşık makinasını boşaltmak işim varsa yine ona ait...

Ben ,
bebege 10 dk bak da banyo yapacagım diyen anne,
hayır olmaz diyen baba gibi aileler tanıyorum....

Eger eşim de böyle olsaydı emin olun hiç bir şey ortak olmazdı...

DAnanın kuyruğu tam da burda kopuyor. Sizinki gibi olan evlilikler adil oluyor. İnsanda yorgunluk , kızgınlık biriktirmiyor. Herşey ortak olmalı. Gerekirse haftada bir yardımcı alınmalı. Maddi manevi evin tüm yükünün kadına yıkılmasına karşıyım. Ama her şeyin paylaşıldığı aile düzenini daha sağlıklı buluyorum. Eşini seven erkek ne ezer ne ezdirir.

benim eşim yemek yapmak dışında her işimde bana yardım eder. hatta öyle ki bazen sen yorgunsun otur ben yaparım der. elinden çok da güzel iş gelir. ailemin yanına gittiğim zaman eve geldiğimde ev tertemiz ve derli toplu beni bekler.zaten her işi birlikte yapıyoruz. benim ondan tek farkım eve 3 de gelip yemeğimizi pişirmek akşam da o gelir gelmez sofraya oturmak. onun dışındaki her şeyi birlikte yapıyoruz. zaten kadının hem çalışıp hem evin tüm işini tek başına yapması erkeğin sömürüsünden başka bir şey değildir.

Ne güzel nazar değmesin.:46:

Back
X