Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

eşşek yerine mi kouyoruz tövbe yaa .kardeşim evlilik bu .herkesin görevleri var .evde oturan çalışmayan kadınlar eşlerini eşşek yerine mi koyuyor şimdi çok ayıp cidden bu düşünce tarzını kınıyorum .erkeğe destek vermek isteyebilirsin yada eşin bunu senden talep edebilir .benimki etmedi biz böle bir sistem yaptık .benim sigortamı bile dışardan ödüyor eşim allah razı olsun .bilmiyorum bana üşünce tarzınız ters hepimiz eşimizi eşşek yerine kouyourz o zaman neyse birşey demiyorum sana

Yani para odensin nasil odenirse odensin beni ilgilendirmez mantigi gordum sizde daha cok, hani ne geliyor eve ne gidiyor bilmediginiz icin diyorum ozellikle.
Ve bu sekilde dusunenler bana gore eslerini esek yerini koyuyorlar, ister kina istersen baska birsey yap. Ya da ilgisizlik bilemiyorum, siz nasil adlandirirsiniz. Ha birde bana baksin bana mi guvendi evlendi dedigin icin dedim bu laflari..evet bu sekilde dusunmek esini esek yerine koymak bana gore. :34:

eşşek yerine mi kouyoruz tövbe yaa .kardeşim evlilik bu .herkesin görevleri var .evde oturan çalışmayan kadınlar eşlerini eşşek yerine mi koyuyor şimdi çok ayıp cidden bu düşünce tarzını kınıyorum .erkeğe destek vermek isteyebilirsin yada eşin bunu senden talep edebilir .benimki etmedi biz böle bir sistem yaptık .benim sigortamı bile dışardan ödüyor eşim allah razı olsun .bilmiyorum bana üşünce tarzınız ters hepimiz eşimizi eşşek yerine kouyourz o zaman neyse birşey demiyorum sana

kadınlara deseler ki siz evde oturun elinizi soğuk sudan sıcak suya sokmayın size yardımcı tutalım her istediğinizi alın gezin tozun arabanızı alalım üstünüze ev yapalım benım param var ben sana bakarım seni çalışmak zorunda bırakmam sen ister çocuğunu doğur istersen doğurma ister çalış ister çalışma çalışırsan da kazandığını at bankaya biriktir ya da gönlünce harca ev işi yapma dese bir erkek kadınlar şöyle mi diycek hayııır ben sana yardım etceem olmaaz

bu erkek tipi nimet olduğu için bunu bulamayan kadın haliyle farklı düşünecektir...

kadınlara deseler ki siz evde oturun elinizi soğuk sudan sıcak suya sokmayın size yardımcı tutalım her istediğinizi alın gezin tozun arabanızı alalım üstünüze ev yapalım benım param var ben sana bakarım seni çalışmak zorunda bırakmam sen ister çocuğunu doğur istersen doğurma ister çalış ister çalışma çalışırsan da kazandığını at bankaya biriktir ya da gönlünce harca ev işi yapma dese bir erkek kadınlar şöyle mi diycek hayııır ben sana yardım etceem olmaaz

bu erkek tipi nimet olduğu için bunu bulamayan kadın haliyle farklı düşünecektir...

boyle bir hayat dizilerde olur ancak :9:

Yani para odensin nasil odenirse odensin beni ilgilendirmez mantigi gordum sizde daha cok, hani ne geliyor eve ne gidiyor bilmediginiz icin diyorum ozellikle.
Ve bu sekilde dusunenler bana gore eslerini esek yerini koyuyorlar, ister kina istersen baska birsey yap. Ya da ilgisizlik bilemiyorum, siz nasil adlandirirsiniz. Ha birde bana baksin bana mi guvendi evlendi dedigin icin dedim bu laflari..evet bu sekilde dusunmek esini esek yerine koymak bana gore. :34:

canım benim eşimin geliri iyi çok şükür .gelir gideni çok iyi bilmem evet ama parasız bırakmaz beni .eşşek yerine falan koymuyorum ki kendide şikayetçi değil .yani zaten senin dediğin gibi olsa başka birinle evlenirdi benle değil .ben hayatım boyunca para hesabı yapmadım zaten o yüzden de bilemiyorum bu işleri pek .ilgisiz falan değilim aksine eşimle çok ilgilenirim .biz böle bir sistem oluşturduk ve bu şekilde yaşıyoruz mutluyuz .eşşek falan çok çirkin şeyler bunlar .senin düzenin bu şekilde olabilir herkesin aile yapısı farklıdır.çalışmayan kadını aşağılamakda yeni moda oldu sanırım.

eşim bütün ödemelerimizi yaptıktan sonra tüm parasını bana aktarır ve paramız benim maaş kartımda bekler. ihtiyacı oldukça kendine eft yaptırır. bunun böyle olmasını eşim istedi para bende durunca daha dikkatli harcama yaptığımızdan dolayı.

canım benim eşimin geliri iyi çok şükür .gelir gideni çok iyi bilmem evet ama parasız bırakmaz beni .eşşek yerine falan koymuyorum ki kendide şikayetçi değil .yani zaten senin dediğin gibi olsa başka birinle evlenirdi benle değil .ben hayatım boyunca para hesabı yapmadım zaten o yüzden de bilemiyorum bu işleri pek .ilgisiz falan değilim aksine eşimle çok ilgilenirim .biz böle bir sistem oluşturduk ve bu şekilde yaşıyoruz mutluyuz .eşşek falan çok çirkin şeyler bunlar .senin düzenin bu şekilde olabilir herkesin aile yapısı farklıdır.çalışmayan kadını aşağılamakda yeni moda oldu sanırım.

Calismayan kadini asaglamak derken?? Hasa boyle birsey yapmam, bugun calisiyorsam yarin oturmak isterim yeri geldiginde evimde…bu durumda asaglamak sacma olur. Bosuna ev hanimlarini kiskirtmaya calisma istersen. :34:

Sen menunsan halinden zaten sorun yok, benide ilgilendirmiyor zaten. Benim duzenim boyle oldugu icinde boyle konusmuyorum kesinlikle, sadece ilk postuna bakarsan ne demek istedigimi belki anlarsin.

bende henüz evli değilim ama eşinizle konuşun. yatırım yapması güzel birşey sizin de gençliğinizi yaşma hakkınız... o zamna orta yolu bulmasını isteyin. biraz yatırım yapacak para ayırın biraz da gezmek için...

çalışan kadınların evliliklerine laf söyleyip olayları başkay yöne çekip sonra da ev hanımlarını kışkırtmaya çalışmak bu olsa gerek

ev hanımlarına ne diye laf söyleyelim en başta annem ev hanımı

para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?

benim eşim yemek yapmak dışında her işimde bana yardım eder. hatta öyle ki bazen sen yorgunsun otur ben yaparım der. elinden çok da güzel iş gelir. ailemin yanına gittiğim zaman eve geldiğimde ev tertemiz ve derli toplu beni bekler.zaten her işi birlikte yapıyoruz. benim ondan tek farkım eve 3 de gelip yemeğimizi pişirmek akşam da o gelir gelmez sofraya oturmak. onun dışındaki her şeyi birlikte yapıyoruz. zaten kadının hem çalışıp hem evin tüm işini tek başına yapması erkeğin sömürüsünden başka bir şey değildir.

hayatın ortak olduğunu biliyorum ama kadınların kendilerine ait birikimleri olmasını ve eşlerin bunu bilmemesi gerektiğini düşünüyrum

boşanan insanlar evlenirken boşanacaklarını bilerek mi evlendiler sanki?

herşeyi al ben yiyemedim sen ye der gibi vermeyin

bunu annem çok acı bi şekilde öğrendi maalesef babamla maaşlarını ortaya koyarlardı herşey çok rahat alınırdı sonra birgün herşey değişti hooop boşandılar ve babam herşeyi ben yaptım herşeyi ben aldım dedi oturduğumuz evden bizi attı senelerce kirada süründük bir memur maaşıyla iki çocukla 32 yaşında bir kadın dul kaldı

evlenirken bunları hesap etmişmiydi? edebilseydi o adama zırnık vermezdi borç içinde yüzdürürdü belki öyle olunca daha bile değerli olurdu, güvenmeseydi sizler gibi,o adamdan bizleri doğurur muydu?

kocalarınıza bu kadar çok güvenmeyin bence...

Son düzenleme:
Calismayan kadini asaglamak derken?? Hasa boyle birsey yapmam, bugun calisiyorsam yarin oturmak isterim yeri geldiginde evimde…bu durumda asaglamak sacma olur. Bosuna ev hanimlarini kiskirtmaya calisma istersen. :34:

Sen menunsan halinden zaten sorun yok, benide ilgilendirmiyor zaten. Benim duzenim boyle oldugu icinde boyle konusmuyorum kesinlikle, sadece ilk postuna bakarsan ne demek istedigimi belki anlarsin.

valla senin ne dediğin ortada .ben illede eşim bana bakıcam tabi vs demedim .kendi istedi zaten bu düzeni farklı isteseydi farklı birinle evlenirdi heralde kız mı yok yani .kimseyi kışkırtmıyorum dediklerini anlamaya çalışıyorum .ihtiyacı olsa çalışırdım bende yok dedi bende çalışmadım elimde diplomam var çok şükür altın bileziğim var .herkes okusun cahil kalmasın mantığında bir kadınım ben .çalışsın çalışmasın herkesin yüksek tahsil yapması taraftarıyım .yüksek lisanda başlamayı düşünüyorum zaten şimdide .

Konu sanırım başka yöne geçmiş çalışan çalışmayan bayan filan :)

Ama ben ilk sayfayı okudum sadece oraya göre yorum yapacağım. Aslında konunuz diğer genç kızlarına da örnek olabilecek nitelikte. evliliği sevdiği insanla gönlünce gezip eğlenmek olarak düşünerek o şekilde hayaller kurarak evlenip sonra başka birşeyle karşılaşınca hayal kırıklığı yaşıyorlar. Evliliği bu şekilde görmemek lazım maddiyat herşeyi sınırlandırabiliyor..

benim evliliğime gelince eşimle beraber çalışıyoruz yani kasa zaten ortak ama işte vergiydi faturaydı filan ben o tarz ödemelerle uğraşmıyorum dolayısıyla kasa eşim diyebiliriz ama ben hatırlamam eşmden harçlık istediğimi. hesabımda herzaman 300-400 tl para bulunur. onun dışında cebimdede harçlığım vardır. hesabımdaki para ekstra birşey görürüm filan veya yanıma para almayı unuturum bankamatikten çekebilmek için bankamda herzaman para tutarım eşimde para arttırmışsa o ay ffazladan bana verir senin olsun ama bak biriktirme harcaman için veriyorum der:D biraz biriktirme tutkum varda :D:D

Gezmede sürekli olmasada her ay muhakkak bi gezme tozmamız olur arada dışarda yemek yeriz filan ama hamileliğimden beri yle çok gezmiyoruz kısa mesafeler. malum çabuk yoruluyorum :D

eşinden paraalıyorsan maaş kartını ona veriyorsan sen neden çalışıyorsun ki o zaman .ben bu tür evlilikleri ekonomik ortaklık olarak görüyorum .bir erkek karısının parasına dokunmamalı bence .madem evi idare edemeyeceksin ne evleniyorsun yani karına mı güvendin .çok saçma .ben bu erkek yapısını anlayamıyorum .bir keresinde evlenmeden önce birinle tanışmıştım o zaman çalışıyordum iyi maaşım vardı .neyse tanıştık ettik ciddi düşündüğünü söyledi niyetini ok dedim bende sonra soru kaç para alıyorsun den .bende şöle dedim bir erkeğin bile maaşı sorulmazken kadının maaşını soran erkekten bana hayır gelmez hadi işine sonra bidaha görüşmedim .çok şükür .ben bile bilmem eşimin ne kadar aldığını hiç sormadım bile .

Kopyalamayim dedim ama zorla arattirdin bana postu..bu postuna istinaden yazdim yazdiklarimi tekrar soyluyorum. Burdaki ilk cumlelerin cok yanlis bana gore. :34:

Son bir kac cumlene gelirsek eger, senin karsina cikan o erkek dagdan filan inmeydi galiba…hemen rengini belli etmis.

hayatın ortak olduğunu biliyorum ama kadınların kendilerine ait birikimleri olmasını ve eşlerin bunu bilmemesi gerektiğini düşünüyrum

bunu annem çok acı bi şekilde öğrendi maalesef babamla maaşlarını ortaya koyarlardı herşey çok rahat alınırdı sonra birgün herşey değişti hooop boşandılar ve babam herşeyi ben yaptım herşeyi ben aldım dedi oturduğumuz evden bizi attı senelerce kirada süründük bir memur maaşıyla iki çocukla 32 yaşında bir kadın dul kaldı

evlenirken bunları hesap etmişmiydi? edebilseydi o adama zırnık vermezdi borç içinde yüzdürürdü belki öyle olunca daha bile değerli olurdu, güvenmeseydi sizler gibi,o adamdan bizleri doğurur muydu?

kaç senesinde boşandılar, ortak paylaşım yapılıyo artık, adam kurnazlık edip malları başkasının üstüne geçiremesin diye tedbir koyuyolar, ben eşimden gizli para biriktirmem bunu yaparsam o benden bişey gizlediğinde dürüstlük naraları atamam, iyi niyet karşılıklı olmalı

çalışan bayanların hepsi para için çalışmıyor. eğer ev almasaydık, yada uzun taksitle alsaydık eşimin kazandığı parayla rahatlıkla geçinirdik. yada eşim dahada çok para kazansaydı, yine de çalışırdım ben. sadece para için çalışmıyorum. kendimi gerçekleştirme isteği içinde çalışmayı seviyorum.

sanki yazılanlardan eşine destek yada para kazanıp rahatlıkla harcaman için para kazanmak için çalışılıyor gibi olmuş... sadece sebep o değil...

aramızda çalışmayı sevmeyenlerde olur, ev hanımı olmayı sevenlerde olur saygı duyuyorum. ama bayanların çalışmanın zevkine varmalarından yanayım. çalışma sadece para için de olmamalı. derneklerde de pek ala çalışılabilir. sırf kendisinin farkında olma, üretebilme, üretim sonucundada hayattan keyif almak için....

önceden yazdığım gibi eşimin kartı eşimde benim kartım bende.. bunun sebebi kredi kartı kullanmadığımız için. yanımızda para olsun diye...

kaç senesinde boşandılar, ortak paylaşım yapılıyo artık, adam kurnazlık edip malları başkasının üstüne geçiremesin diye tedbir koyuyolar, ben eşimden gizli para biriktirmem bunu yaparsam o benden bişey gizlediğinde dürüstlük naraları atamam, iyi niyet karşılıklı olmalı

97 de boşandılar ama çok dürüst geçinen adamlar diyorum çok güvenmeyin yüzde 99 güvenin yüzde 1 ihtimalde güvenmeyin boşanınca işin rengi öyle bir değişiyor ki babanızı bile tanıyamıyorsunuz...

o kadar sene aynı yatağı bu adamla mı paylaştım diyorsunuz...

97 de boşandılar ama çok dürüst geçinen adamlar diyorum çok güvenmeyin yüzde 99 güvenin yüzde 1 ihtimalde güvenmeyin boşanınca işin rengi öyle bir değişiyor ki babanızı bile tanıyamıyorsunuz...

o kadar sene aynı yatağı bu adamla mı paylaştım diyorsunuz...

O da gizli para biriktirirse hesaplar açarsa napıcaz peki, hafiye gibi adamlarımı takip edicez, güvenicez mecbur, bu saf şekilde güvenme değil tabi ama erkekler para konularında kendilerini hemen belli ediyolar ona göre pinti diyoruz ya da eli açık diyoruz pinti adamla ömür geçmez mesela

yasalar artık eskisi gibi değil. eskiden mal kimin üstüneyse boşanma esnasında onundu. şimdi evlendikten sonra alınan mallar ortak. boşanma halinde mallar paylaştırılıyor...

herşeyide şüphe halinde bakılırsa yaşama zevki biter.. zaten günümüzde birbirimize karşı olan güvenimiz azaldı. azıcık eşlerimize güvenelim... yasalarda eskisi gibi değil zaten...

Back
X