eşinden paraalıyorsan maaş kartını ona veriyorsan sen neden çalışıyorsun ki o zaman .ben bu tür evlilikleri ekonomik ortaklık olarak görüyorum .bir erkek karısının parasına dokunmamalı bence .madem evi idare edemeyeceksin ne evleniyorsun yani karına mı güvendin .çok saçma .ben bu erkek yapısını anlayamıyorum .bir keresinde evlenmeden önce birinle tanışmıştım o zaman çalışıyordum iyi maaşım vardı .neyse tanıştık ettik ciddi düşündüğünü söyledi niyetini ok dedim bende sonra soru kaç para alıyorsun den .bende şöle dedim bir erkeğin bile maaşı sorulmazken kadının maaşını soran erkekten bana hayır gelmez hadi işine sonra bidaha görüşmedim .çok şükür .ben bile bilmem eşimin ne kadar aldığını hiç sormadım bile .
bir erkek karısının parasına dokunmamalı ne demek??
pek çok şeyi anlıyorum ama bunu anlamıyorum.
başka zaman olduğunda hayat müşterek,ama konu kadının maaşına gelince,sevgiliykle gezip yiyip içip hesap ödemeye gelince erkek yapsın
evlendik,borçlandık,eşya aldık,araba aldık...eee eşim kendi keyfine mi yapıyor bunları,niye birlikte ödemeyelim??
dışarda gezip meyhanede,barda orda burda savurmuyorsa parayı insan nasıl kıyar kocasına Allah aşkına?
adam borç içinde kıvransın,ben de ama erkek karısının parasına dokunmamalı deyip kenara mı çekileyim?
maaş kartı çok sembolik bir şey bence,kart mı kaldı internetten yapılıyor her şey.
borcunu derdini halledersin,kalanını da nasıl ortak karar alınıyorsa ona göre harcarsın.
biri adına harçlık almak der,biri ortak kullanım der her neyse.
elbetteki çalışıyoruz,kendimize de harcayacağız ,giyeceğiz süsleneceğiz ama evi erkek geçindirsin deyip kenara çekilemeyiz.
hayat müşterek