- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
- 248
canım teorıde haklısın sana katılıyorum ama pratıkde hıc oyle degıl bılıyor musun cunku etrafımda gozlemledıgım kadarıylakocanın karısını çalışmak istediği halde çalıştırmaması, ya da çalışmak istemediği halde çalışmaya zorlaması, kadının maaşını elinden alması vs. kanunlarımıza göre ekonomik şiddet=suç.
sırf bu nedenle bile kadının dava açma hakkı var.
"kocam izin vermiyor" bu söz beni irrite ediyor. bu sözü kullanan kadınları, tıpkı kocaları gibi sadece bir meta gibi görüyorum, kusura bakmasınlar.
bizim toplumumuzda: "kız aldık, kız verdik; kız istedik, verdiler/vermediler" kadın alınıp satılabilen bir varlık ne yazık ki
ne olursa olsun, kadın tek başına ayakta durabilecek güçte olmalı. sadece maddi anlamda da değil, psikolojik olarak da: "ayy evde yanlız kalamıyorum, karanlıktan çok korkuyorum, ben ampül değiştiremem, faturalar nereye yatırılır hiç bilmem, vs. vs" aşınız bunları.
kocanın karısını çalışmak istediği halde çalıştırmaması, ya da çalışmak istemediği halde çalışmaya zorlaması, kadının maaşını elinden alması vs. kanunlarımıza göre ekonomik şiddet=suç.
"kocam izin vermiyor" bu söz beni irrite ediyor. bu sözü kullanan kadınları, tıpkı kocaları gibi sadece bir meta gibi görüyorum, kusura bakmasınlar.
bizim toplumumuzda: "kız aldık, kız verdik; kız istedik, verdiler/vermediler" kadın alınıp satılabilen bir varlık ne yazık ki
ne olursa olsun, kadın tek başına ayakta durabilecek güçte olmalı. sadece maddi anlamda da değil, psikolojik olarak da: "ayy evde yanlız kalamıyorum, karanlıktan çok korkuyorum, ben ampül değiştiremem, faturalar nereye yatırılır hiç bilmem, vs. vs" aşınız bunları.
canım teorıde haklısın sana katılıyorum ama pratıkde hıc oyle degıl bılıyor musun cunku etrafımda gozlemledıgım kadarıyla
"ayy evde yanlız kalamıyorum, karanlıktan çok korkuyorum, ben ampül değiştiremem, faturalar nereye yatırılır hiç bilmem, .vs. vs" . dıye sızlanan kadınlar daha makbul ve revacta oluyor sanırım erkek galıba hep kendınden ıstensın hep kendıne bagımlı kalınsın ıstıyor ne kadar tezat degıl mı ama ınan gercek bu
yorumunu çok beğendim, evli misin hala? profiline göz attım da.
ne mutlu sana fakat ben yaklasık 7 yıldır esımle ayrı yasadıgım ıcıncunku kendısı yurtdısında gorevlı mecburen bır erkegın yapabılecegı herseyı yapıyorum artı bır bayanın yapacaklarını zaten yapıyorum ama yıneden cogu zaman o sızım sızım sızlananlar kadar olmuyor degerım aradıgım destegı bulamayıp daıma sen yaparsın sen bılırsın sen halledersın lerle muhattab oluyorum ne yapalım buna da sukur fakat rabbım ızızn verırse kızlarımı da herseyı bılen ama yapmayan nazlı nazlı kızlar olarak yetıstırecegım vallaben de ampül değiştirmem, tül perde asmam, çöp dökmem vs. vs. ama yapamadığımdan değil, yapmadığımdan. eşim evde yoksa ve o iş yapılmak zorundaysa yaparım. aynı şekilde eşim için de geçerli. mesela bu hafta temizlik yaparken odaları paylaşmaya karar verdik ve bu fikir de kendisinden çıktı. ikimiz de birbirimizin yapabileceği şeyleri yapabilmeliyiz. hayat müşterek dedikleri böyle bir şey. bu maddi anlamda da böyle olmalı.
bahsettiğin kadınlar boşanmak zorunda olduklarında çok daha zor bir hayatları oluyor, ve babaevine dönmekten başka bir düşünceleri de olamıyor, yani prangalarının kilidi el değiştiriyor, fark bu.
bence insanlar nişanlıyken ağızlarını açıp birbirilerini seyredeceklerine hayatın bu tarz gerçekleriyle ilgili konuşmalılar, kadın çalışacak mı çalışmıcak mı, çocuk kaçıncı senede düşünülecek, nerede oturulacak vs.
ay seviyorum ay samanlık seyran ay ağzı burnu çok güzel diyerek ev kurulmuyo, ben eşimle 9 sene flört etmeme rağmen evlenmeden önce bi daha bi üstünden geçtim hassasiyetlerimin mesela dedimki bak annenin günü olur nemesis gelsin yardım etsin falan lafları duymak istemiyorum beni cadılaştırmayın hanımefendi çizgimden saptırmayın
kadınların nasıl beklentileri oluyosa erkeklerin de beklentileri olabilir bunu açıkça dile getirmesindede sakınca yok bence, der ki ben çalışan kadın istiyorum ki evime çift maaş girsin belli bi standartta yaşayayım, bunu dürüstçe söylemek son derece güzel bi davranıştır bence
bence insanlar nişanlıyken ağızlarını açıp birbirilerini seyredeceklerine hayatın bu tarz gerçekleriyle ilgili konuşmalılar, kadın çalışacak mı çalışmıcak mı, çocuk kaçıncı senede düşünülecek, nerede oturulacak vs.
ay seviyorum ay samanlık seyran ay ağzı burnu çok güzel diyerek ev kurulmuyo, ben eşimle 9 sene flört etmeme rağmen evlenmeden önce bi daha bi üstünden geçtim hassasiyetlerimin mesela dedimki bak annenin günü olur nemesis gelsin yardım etsin falan lafları duymak istemiyorum beni cadılaştırmayın hanımefendi çizgimden saptırmayın
kadınların nasıl beklentileri oluyosa erkeklerin de beklentileri olabilir bunu açıkça dile getirmesindede sakınca yok bence, der ki ben çalışan kadın istiyorum ki evime çift maaş girsin belli bi standartta yaşayayım, bunu dürüstçe söylemek son derece güzel bi davranıştır bence
Bence de
Net olmak güzeldir
Kim neci bilinsin en baştan
Köprüyü geçtikten sonra yeni yeni icatlar çıkarmasınlar
her seven evlenecek diye bişey yok diyorum her zaman, dicekler ki bu kız ne odun, ilgisi yok seviyorum der evlenirsin bi bakarsın 180 derece zıt iki insansınız aşk son kullanma tarihi olan bişey, sevgiliyken bile 3 yıl ömür biçiliyo hele evlilikte gözü kör edecek ve öyle kalmasını sağlayacak bi aşk mümkün değil, şevkatle karışık sevgiyi bulduysan ne mutlu,aksi filmlerde oluyo
kocanın karısını çalışmak istediği halde çalıştırmaması, ya da çalışmak istemediği halde çalışmaya zorlaması, kadının maaşını elinden alması vs. kanunlarımıza göre ekonomik şiddet=suç.
21 ay mı?? aralıksz mı görmediniz eşinizi bu kadar süre
21 ay mı?? aralıksz mı görmediniz eşinizi bu kadar süre
Görmezmiyim canım gördüm, şükür hemen hemen 2 ayda bir geldi, 10 gün, 15 gün kaldı, yazın senelik izinde 25 gün kaldı, son 3 ayımız Allah nasip ederse, en son 6 ocakta gitti, şimdi izine gelmek istiyor ama yok dedim.
Her geliş gidişi kızım için yıkım oluyor, 15 haziranda büyük ihtimalle gelecek, (Şark görevimiz bitecek).
Nisan başı geliyim dedi, yok dedim gelme, açmam sana kapıyı. :)
Ben hem kendimin kendimden de önemli kızımın psikolojisini haziranda tamaman gelecek şekilde ayarladım.
Şimdi kızım heyecanla havaların ısınmasını bekliyor, babamız kışlıklarını gönderecek, kızımla yıkayıp, ütüleyip kaldıracağız, işte o günü iple çekiyor ki gelme zamanı yaklaştı sayacak.
10 gün görmek için kızımın psikolojisini daha fazla etkilemek istemiyorum.
1Mayısta açıklanacakmış heralde sonuçlar, bakalım gıyabında ilişik kesmelerine izin verirlerse daha da erken gelebilir, senelik izinleri duruyor.
canım her sene mayıs diyolarda haziranıda bulabiliyo bazen, bizde arkadaşlara hep batman yazdırdık yanımıza gelin diye
Görmezmiyim canım gördüm, şükür hemen hemen 2 ayda bir geldi, 10 gün, 15 gün kaldı, yazın senelik izinde 25 gün kaldı, son 3 ayımız Allah nasip ederse, en son 6 ocakta gitti, şimdi izine gelmek istiyor ama yok dedim.
Her geliş gidişi kızım için yıkım oluyor, 15 haziranda büyük ihtimalle gelecek, (Şark görevimiz bitecek).
Nisan başı geliyim dedi, yok dedim gelme, açmam sana kapıyı. :)
Ben hem kendimin kendimden de önemli kızımın psikolojisini haziranda tamaman gelecek şekilde ayarladım.
Şimdi kızım heyecanla havaların ısınmasını bekliyor, babamız kışlıklarını gönderecek, kızımla yıkayıp, ütüleyip kaldıracağız, işte o günü iple çekiyor ki gelme zamanı yaklaştı sayacak.
10 gün görmek için kızımın psikolojisini daha fazla etkilemek istemiyorum.
1Mayısta açıklanacakmış heralde sonuçlar, bakalım gıyabında ilişik kesmelerine izin verirlerse daha da erken gelebilir, senelik izinleri duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?