valla cok buyk kavgalar oldu tasınmaya ıkna olmasaydı eger boşanıcaktım 1gun verdım dusunmesı ıcın..
sonra tamam dedı
şimdi sorunumuz yok denecek kadar az
ya kavga oluyor ama neden hep onun aılesı yuzunden kavgalar edelımkı??
faydaları olucaklarına zarraları vardı...
eşimde hıcbızaman ortayı bulamadı..ve geneldebenı kırdı
bunu goren aılesıde dahada ılerıye gıttı ve sonuc olarak ogullarını bayramdan bayrama goruyorlar...
uzak olunca daha tatlı olduk buda işin başka bı yanı...
hamıleyım evet :)
Evliliğinde gerçek mutluluğu yaşayan bir kadın, kıymetinin bilindiğini düşünen bir kadın
seve seve tüm kazancını verir verir de ahhh işte yok mu şu hayal kırıklığı..
Niye evlendimki? sorusuyla yaşarken, eşini bazen içine sokasın gelip bazen boğasın gelirken
bu hesapları yapmadan edemiyorsun..
Seni anlıyorum. Önerim yok malesef önerisi olanları ben de dinlemek isterim
Faat ne güzel yazmışsın, çünkü maaş kartı hesabını yapan kadınların,
genelde bu konuda eşlerinin aldıgına ettiğine karışmasından ,
3'ün 5'în hesabını yapmasından kaynaklandıgını düşünüyorum.
Açık söylüyorum benim eşim de yapsa bunu, ben de maaşımın hesabını yaparım...
Evlilikte ayrı gayrı olmamalı...
Bizde maaş kartlarının kimde durdugunun önemi yok,
çünkü her şeyden önemlisi sen ben degil, biziz...
Cudanacım aldığına ettiğine karışmasa bile evliliğinde her hangi bir konuda
aradığını bulamamış bir kadın neden evlendim ki
İşim var,param var kendi kendime bakabiliyorum.
Niye evlendim niye katlanıyorum diye düşünüyor.
Bu konu sahibini diğer konularından hatırlıyorum.
Eşi bu tarz bunu aldım,şunu aldım konuşmalarını yapmasa bile
farklı sorunları,hayal kırıklıkları var.
Bunlar da hesap yapmaya itiyor malesef..
Ayrı gayrı olmamalı her şey ortak alınmalı.
Birikimde ortak hesapta olmalı. İki tarafta kendini iyi hisseder böylece..
Ben dört dörtlük evlilik için bile maaş kartının eşe verilmesine karşıyım.
Herkesin kartı kendinde olmalı.
Evlilikte ufak da olsa sorunlar,küslük olur..
Bu durumda insan maaş kartımda onda öfff der..
Ben niye çalışıyorum ki diye düşünüp işinden bile soğur insan.
Çalışma isteği kalmaz.
valla cok buyk kavgalar oldu tasınmaya ıkna olmasaydı eger boşanıcaktım 1gun verdım dusunmesı ıcın..
sonra tamam dedı
şimdi sorunumuz yok denecek kadar az
ya kavga oluyor ama neden hep onun aılesı yuzunden kavgalar edelımkı??
faydaları olucaklarına zarraları vardı...
eşimde hıcbızaman ortayı bulamadı..ve geneldebenı kırdı
bunu goren aılesıde dahada ılerıye gıttı ve sonuc olarak ogullarını bayramdan bayrama goruyorlar...
uzak olunca daha tatlı olduk buda işin başka bı yanı...
hamıleyım evet :)
Bu tip konular açıldığında daha önce de yazmıştım, eve giren tüm para benimdir. Nakit kullanmadığımız için sanal gelir sanal gider, tüm ödemeleri yapıp yavru için kenara koyabiliyorsam koyarım. Boşanırsakta elbette adamı parasız pulsuz sokağa da atmam, 3-5 kuruş mutlaka veririm :))
Hiç kimse boşanacağım diye yeni bir hayata merhaba demez. Kendi geleceğini eşi olmadan kuramamış hemcinslerimin mutlaka kenarda 3-5 birşeyleri olmalı diye düşünüyorum. Evlilikte edinilen mallar ortak olsa da insan 1/2 ev hissesiyle başbaşa kaldığında elbette bir nakite ihtiyaç duyacak.
Öyle erkek müsvetteleri oluyor ki, -evlilikte yalana asla diyen ben bile- bu tip erkekler için herşey müstehat diyorum.
Herkes eşine gözü kapalı güvense de bazen olaylara tarafsız gözle bakmakta, gerekirse çevre uyarılarını dikkate almakta her zaman fayda olduğunu düşünüyorum.
ama aynı şeyi erkekler de düşünebilir, kadınlara güven olmaz ben ayrıca para biriktireyim kenarda param olsun tüm para bende dursun diyebilirler pekala
Ortada nüans farkı olduğu kesin. Kadın mağdur olmamak adına, erkek mağdur etmek kendine bağımlı hale getirmek adına para biriktirir.
Erkeklerin bir işi var, genele baktığımız vakit o kadar az kadın ekmeğini kazanıyor ki ? O bahsettiğin erkeklerin sadece nüfus cüzdanındaki renk mavidir, onlar erkek bile değildir bence.
Ama işi ve mesleği olan hiçbir kadına da hiçbir erkeğin afrası tafrası sökmez o ayrı. Kısaca güçlü olacaksın eğer güçlü olamıyorsan bir gözün hep açık olacak.
Burada onlarca, yüzlerce mağduriyet konusu olduğuna göre kadınlarımız az uyanık olacak.
Bu ülke biz değiliz, bizler dibine kadar şanslı gruptayız. Benim demek istediğim ekmeği elinde olmayan kadın.
benim mesela ayrı bi birikimim yok, gerekte duymadım ama ben Türkiye şartlarına göre tuzu kuru sayılırım hem çalışıyorum hem ailemin durumu iyi, kendini güvende hissetmeyen kadınlar tabiki bi kenara para biriktirsin
Canım işte bu, bu tip (sizin gibi, bizim gibi) ailelerde tabi ki asla ayrı gayrı olmamalı. Bırak aileni işin ve mesleğin olduğu için zaten hayatını kurtarırsın.
Örnek verirken yada yorum yaparken asla kendimi düşünmem. Bugün eşimle bir sıkıntım olsa yavruyu alır aynı standartta yaşamıma devam ederim. Ben Allahtan başka hiçbirşeyden korkmam, ne tek yaşamdan, ne tek yavrumu büyütmekten. Gözü karayımdır ama mesleğim olduğu için, işim olduğu için şanslıyım. Ya olmasaydı ? Ya olmayanlar ?
üstüne denecek sözm yok süper yazmışsın. cudana da aynı şeklde.
oda bıseymi ben gurbet sehıre gelın gıttım orda işe gırdım esım ve aılesı butun altınlarımı aldıkları yetmez gbı kendı evlerınıde esya aldlar taksıtlerınıde bızm ustumuze yaptılar..
kıyametı kopardım vermem para dıye sevgılı eşım bana '' ya paranı verırsın yada işten cıkar evınde oturursun '' dedi
sonrasında nemi oldu??
evı zorla taşıtttım (kayınvalıdeden uzak bıyere bursadan ıstanbula :))
maaş kartlarını ele gecırdım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?