çalışan bayanlar maaşınızı ne yapıyorsunuz??

bunu yapabilen kadınlara çok şaşırıyorum :)) nasıl yani bayramdan bayrama görüyorlar oğullarını??? eşin gidelim demiyor mu??? anlamadım valla...

Faat ne güzel yazmışsın, çünkü maaş kartı hesabını yapan kadınların,
genelde bu konuda eşlerinin aldıgına ettiğine karışmasından ,
3'ün 5'în hesabını yapmasından kaynaklandıgını düşünüyorum.
Açık söylüyorum benim eşim de yapsa bunu, ben de maaşımın hesabını yaparım...

Evlilikte ayrı gayrı olmamalı...

Bizde maaş kartlarının kimde durdugunun önemi yok,
çünkü her şeyden önemlisi sen ben degil, biziz...

Cudanacım aldığına ettiğine karışmasa bile evliliğinde her hangi bir konuda
aradığını bulamamış bir kadın neden evlendim ki
İşim var,param var kendi kendime bakabiliyorum.
Niye evlendim niye katlanıyorum diye düşünüyor.

Bu konu sahibini diğer konularından hatırlıyorum.
Eşi bu tarz bunu aldım,şunu aldım konuşmalarını yapmasa bile
farklı sorunları,hayal kırıklıkları var.
Bunlar da hesap yapmaya itiyor malesef..

Ayrı gayrı olmamalı her şey ortak alınmalı.
Birikimde ortak hesapta olmalı. İki tarafta kendini iyi hisseder böylece..

Ben dört dörtlük evlilik için bile maaş kartının eşe verilmesine karşıyım.
Herkesin kartı kendinde olmalı.
Evlilikte ufak da olsa sorunlar,küslük olur..
Bu durumda insan maaş kartımda onda öfff der..

Ben niye çalışıyorum ki diye düşünüp işinden bile soğur insan.
Çalışma isteği kalmaz.

ben tek kişilik bakmıyorum para olayına..
iki kişi çalışıyorsa paralar gelir harcamalar için olan kısım ayrılır gerisini ki kalan olursa yatırıma gider. benim maaşım eşimin maaşı diye bir ayrıım olmuyor bizde. olması da anlamsız geliyor bana.

üstüne denecek sözm yok süper yazmışsın. cudana da aynı şeklde.

sana da helal olsun diyorum rabbim mutluluğunu daim etsn biz de bu şehrden taşınsak (ki kusa kusa geldm ailesi yüzünden sorunlar yaşadım) bizim de özellkle benm iç dünyamdaki sorunlarda azalma olur ve eşim ailesni bu kadr tatmin etme yoluna grmez.beni de onları tatmn etmiyorum diye suçlayamaz.uzaktayz çünkü....
darısı bana ama annesi tatlı dille oğluna herşeyi yaptrdığı için benm öyle isyan edecek moda grmem beni haksz konuma düşürür. darısı bana umarım en yakın zmanda.ben de eşimi bırakıp gtmeyi göze alamıyorum..... sen gibi...

Bu tip konular açıldığında daha önce de yazmıştım, eve giren tüm para benimdir. Nakit kullanmadığımız için sanal gelir sanal gider, tüm ödemeleri yapıp yavru için kenara koyabiliyorsam koyarım. Boşanırsakta elbette adamı parasız pulsuz sokağa da atmam, 3-5 kuruş mutlaka veririm :))

Hiç kimse boşanacağım diye yeni bir hayata merhaba demez. Kendi geleceğini eşi olmadan kuramamış hemcinslerimin mutlaka kenarda 3-5 birşeyleri olmalı diye düşünüyorum. Evlilikte edinilen mallar ortak olsa da insan 1/2 ev hissesiyle başbaşa kaldığında elbette bir nakite ihtiyaç duyacak.

Öyle erkek müsvetteleri oluyor ki, -evlilikte yalana asla diyen ben bile- bu tip erkekler için herşey müstehat diyorum.

Herkes eşine gözü kapalı güvense de bazen olaylara tarafsız gözle bakmakta, gerekirse çevre uyarılarını dikkate almakta her zaman fayda olduğunu düşünüyorum.

ama aynı şeyi erkekler de düşünebilir, kadınlara güven olmaz ben ayrıca para biriktireyim kenarda param olsun tüm para bende dursun diyebilirler pekala

ama aynı şeyi erkekler de düşünebilir, kadınlara güven olmaz ben ayrıca para biriktireyim kenarda param olsun tüm para bende dursun diyebilirler pekala

Ortada nüans farkı olduğu kesin. Kadın mağdur olmamak adına, erkek mağdur etmek kendine bağımlı hale getirmek adına para biriktirir.

Erkeklerin bir işi var, genele baktığımız vakit o kadar az kadın ekmeğini kazanıyor ki ? O bahsettiğin erkeklerin sadece nüfus cüzdanındaki renk mavidir, onlar erkek bile değildir bence.

Ama işi ve mesleği olan hiçbir kadına da hiçbir erkeğin afrası tafrası sökmez o ayrı. Kısaca güçlü olacaksın eğer güçlü olamıyorsan bir gözün hep açık olacak.

Burada onlarca, yüzlerce mağduriyet konusu olduğuna göre kadınlarımız az uyanık olacak.

Bu ülke biz değiliz, bizler dibine kadar şanslı gruptayız. Benim demek istediğim ekmeği elinde olmayan kadın.

benim mesela ayrı bi birikimim yok, gerekte duymadım ama ben Türkiye şartlarına göre tuzu kuru sayılırım hem çalışıyorum hem ailemin durumu iyi, kendini güvende hissetmeyen kadınlar tabiki bi kenara para biriktirsin

Canım işte bu, bu tip (sizin gibi, bizim gibi) ailelerde tabi ki asla ayrı gayrı olmamalı. Bırak aileni işin ve mesleğin olduğu için zaten hayatını kurtarırsın.

Örnek verirken yada yorum yaparken asla kendimi düşünmem. Bugün eşimle bir sıkıntım olsa yavruyu alır aynı standartta yaşamıma devam ederim. Ben Allahtan başka hiçbirşeyden korkmam, ne tek yaşamdan, ne tek yavrumu büyütmekten. Gözü karayımdır ama mesleğim olduğu için, işim olduğu için şanslıyım. Ya olmasaydı ? Ya olmayanlar ?

Son düzenleme:

kadınlar işi gücü olmadan evlenmemeli kesinlikle, ailede bi yere kadar kişi kendine güvenecek doğru diyosun

Bir ilave teyzem 70 yaşlarında 3 çocuk sahibi, torun torba keza. Eşide öleli 6-7 yıl oldu.

Zamanında terziymiş hemde zamanının iyi terzilerinden gelinlik falan dikermiş. Evlenmiş eşi evden bile olsa iş yapmasını engellemiş. Müşterilerini kaybetmiş, şehir değiştirmişler vs vs.

70 yaşında kadın hala param olsaydı ilk çocuktan sonra boşanırdım ama ailemin durumu iyi değildi bana ve bebeğime bakamazlardı der ve hala geçen giden zamana rağmen pişmanlık yaşar.

Öyle çok kadın işi olmadığı , parası olmadığı için kocasının ağız kokusunu çekiyor ki.

Kızamıyorum bile ayrı gayrı hesap yapan kadınlara, çünkü hep kadın mağdur. Haaa bir tane erkek mağduır olsa hemen gazeteye konu oluyor.

Klasik insanı ısıran köpek değil, köpeği ısıran insan misali.

senın durumunda ne yapılır bılmıyorum :44:ama.Biz evlenırken herseyımızı kendımız aldık.Aile destegı hıc olmadı..Ve esım maasını aldıgı zaman bana verırdı taksıtlerı odemem ıcın bende maasımı alıp eve getırırım ki yerı zaten bellidir Evlilikte ayrı ceplerın ayrı cuzdanların olmadıgını savunanlardanım.Benım param senın paran olmamalı

aynen bayramdan bayrama goruyor..ya saten erkekler bız gbı deıl ben annemı ozledım dıye aglardım
bazen dıyorumkı annenı ara nıye dıyo
gerek duymuyo yanı..

EŞİMİN MAAŞI BENİMKİNİN 2 KATI OLDUĞUNDAN
EŞİM:
Hayati derecede önemli olan ödemeler onda örnek vermek gerekirse kira fatura mutfak kredi kreş kredi kartları....
BENDE:
Daha az önemli idare edilebilir zorunluluktaki ödemelerde benim maaşımdan ödeniyo. mesela çocuk odası takımı taksiti- perde halı gibi evin dekorasyonu için yaptığım harcamalar - eşimin benim ve kızımızın giyim kuşam ödemeleri- ekstara gezi harcamalarımız-ve harçlıklar

KURDUĞUMUZ SİSTEMDEN GAYET MEMNUNUZ. ÇÜNKÜ ERKEKLER ALIŞVERİŞE ÇIKMAYI SEVMEZ- KADINLAR ZORUNLU İHTİYAÇLARI EVİN GEÇİMİNİ ERKEK YAPSIN İSTER VE ARKADAŞLARIYLA ALIŞVERİŞE ÇIKMAK EVİNİ GÜZELLEŞTİRMEK GİBİ DOĞASINA ÖZGÜ İHTİYAÇLARI VARDIR ...BU YÖNÜYLE PAYLAŞIMIMIZDAN MEMNUNUZ ....

Eşimde bende haftalık alıyoruz haftalığımızı alır market vs alacaklarımızı alır cep harçlığımızıda koyarız kalanı eşimin hesabına yatırıyoruz araba kredimiz ve ft larımız için ben bunda herhangi bir sakınca görmüyorum.Çünkü hep eşim çalışıyorsun paran kendine aittir vermek zorundada değilsin çalışmak zorundada değilsin der. Ben çalışmayı sevdiğimden ve eşime yüklenmek istemediğimden böyle birşeye gerek duymuyorum. Eğer eşimde bu şekilde her aldığına laf etseydi vermek istemezdim oysa eşim her defasında Allah razı olsun sen olmasan ben bu kadar şeyi tek başıma yapamazdım der.

Ikimizde maasimizi ssdece internet ortaminda goruyoruz ev ve araba kredisi oduyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…