çalışan bayanlar maaşınızı ne yapıyorsunuz??

Olana bitene bir sünger çek, olan oldu biten bitti, hele de araba mevzusunu hiç düşünme. Zaten araba mevzusunda eşinin tek hatası baştan sana "arabayı senin üzerine yapcam" diye atıp tutması. O araba kimin olursa olsun zaten yarı yarıya. Bir de eşinin üzerine olması daha mantıklı esasen, arabanın bir sorunu çıksa bir şey olsa sen değil o koşturacak, sen de ayak bağı olacaksın. Ama baştan çocuk kandırır gibi böyle bir söz vermesi hata, kendi üzerine yapmasının mantıklı gerekçesini sana açıklasaydı daha iyi olurdu.

Dediğim gibi arkadaşım, bir sünger çek, maddi konularda daha söz sahibi ol. Adam ütü aldı lafını mı ediyor, sen de yardım ettiğini hissettir ama onun üslubuyla değil. Bir şey mi alınacak yapılacak, sana düşeni sen yap, adamın eline parayı sayıp "hadi git harca" deme. Belli ki senin eşinde ters tepiyor, kimisi de minnettar olabiliyor eşine mesela.

ayyyy..
kıyamam ya bende horlamasından yakınınırdım eimin horlasa idi herhalde ama
böyle olmaz bence anı yatakta yatmamak çok ağırdır ya
birçok şeyi elbette bitirir...

Ama bencede senin esas derdin bunlar değil
başka düşünceler mi var kafanda
eşine aşık mısın sen?

Şu iki şekilden birini tercih edeceğim evlendikten sonra ama bakalım hangisi.

Harcamalar denk olduktan sonra hesapların ayrı olması beni yaralamaz sorun olmaz, ya da havuz yaparız tüm giderlerli oradan karşılarız o da mantıklı.

Ama toplam para neydi,nereye gitti görmem gerek. Takıntılıyım galiba

ama bizim bi kızımız yok taaa en başından beri 9 aylık evliyim 9 aydr ayrıyız insan sıcacık kocasına sarılıp uykudan önce bi güven hissyle uyumak istemez mi. bi yere gittiğimzde de olan bana oluyor birlkte yatıyoruz hatta çok da mutlu oluyorum yataktan çıkma şansımız yok ölsem de bitsem onun yanında durcam die ama bütün gece çıldıracak gibi oluyorum ertesi gün de sinirli oluyorum ama kendime yapıyorum, günlermn tadı hiç yok. balayı bile bana zehr oldu. ne yapacağımı şaşrdım ki bunla ilgili bi konu açmıştım zaten. ama sabah uyanıp sırnaşmak sıcaklık hissetmek, gece yatarken aynı şeklde. insan yıllardı bunların hayalini kuruyor çok üzgünm
benm diğer bayanlardan diğer evlilerden ne eksiğim var ben bu güzel hisleri yaşayamıyorum diye çok üzülüyorum. o yatağı yakasım var.

Son düzenleme:

kulağına pamuk tıkamayı dene.bir süre sonra alışacağından eminim

Bizim bütçemiz ortak, ayrımız yok.

Eşimle maaşlarımız yattığı gün konut kredimizi öderiz, faturalarımızı yatırırız, kredi kartına borcumuz varsa yatırırız.

Mutfak masrafımız, benzin paramız ve kendimizin harçlıkları için nakit para çekeriz, kalanıda benim hesabımda biriktiririz.

Şükür şimdiye kadar hiç neden paralar sende birikiyor demedi.

Benim kendisinden daha planlı olduğumu bilir. Kalan para birikir ama hiç ne kadar paramız var da demez, ben aklıma geldikçe bilgilendiririm, hatta bazen neden hiç para konumuzla ilgilenmiyorsun derim amannn banane der.

Biriktirdiğimiz paralarla da kızımın okul parasını senelik ağostos ayında peşin verir, peşin indiriminden faydalanırız genelde.

En olması gereken evlilik bütçesi bu bence Maşallah size. Yazılarınızdan az çok biliyorum eşiniz ailesinin tersine iyi bir eş olmuş huzurunuz mutluluğunuz daim olsun.

bebeğimiz olana kadar tüm borçları bitirmek istiyoruz..sonra ücretsiz izin alıcam..sadece ev kredisi kalıcak eşimin maaşı benimkinin 2 katı kadar borçlar bitince yeter..sabırsızlıkla bekliyorum..
senin eşin bi garipmiş..üzme kendini zamanla düzelir...biraz biraz hissettir durumu şunu bunu almak istiyorum falan de bakalım nasıl tepki vericek

Son düzenleme:
En olması gereken evlilik bütçesi bu bence Maşallah size. Yazılarınızdan az çok biliyorum eşiniz ailesinin tersine iyi bir eş olmuş huzurunuz mutluluğunuz daim olsun.

Utandım şimdi. :26:

Amin çok teşekkür ederim. Sizinde mutluluğunuz daim olsun.

kayıvalidenizin maşallahı var yönetimi eline almış birde birlikte yaşıyormuşsunuz üstüne para veriyorsunuz oohhh bir kaynana daha ne ister kocanızda akıllıymış hani işini biliyor sabrınıza şaştım kaldım doğrusu siz memnunsanız ne diyelim Allah daim etsin ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama çocuğunuz olduğunda da aynı sabrı gösterip bu kadar fedakarlık edebilecekmisiniz merak ettim doğrusu

Son kuruşuna kadar evime harcadım ...hiç de iyi yapmadım..şimdi boşanıyorum elimdebi kuruş param yok!!ben bi evde para ayırmam ne kazanıyosam evimindir dedim ama hataymış..bence kendinizi garanti altına alıcak kadar aylık küçük birikimler yapın

oda bıseymi ben gurbet sehıre gelın gıttım orda işe gırdım esım ve aılesı butun altınlarımı aldıkları yetmez gbı kendı evlerınıde esya aldlar taksıtlerınıde bızm ustumuze yaptılar..
kıyametı kopardım vermem para dıye sevgılı eşım bana '' ya paranı verırsın yada işten cıkar evınde oturursun '' dedi
sonrasında nemi oldu??
evı zorla taşıtttım (kayınvalıdeden uzak bıyere bursadan ıstanbula :))
maaş kartlarını ele gecırdım :)

helal olsun....gaddarlık yapan eşini nasıl ikna ettin taşınmaya?bir de bebk bekliyorsun sanırım.
mutlu musun şimdi?

valla cok buyk kavgalar oldu tasınmaya ıkna olmasaydı eger boşanıcaktım 1gun verdım dusunmesı ıcın..
sonra tamam dedı
şimdi sorunumuz yok denecek kadar az
ya kavga oluyor ama neden hep onun aılesı yuzunden kavgalar edelımkı??
faydaları olucaklarına zarraları vardı...
eşimde hıcbızaman ortayı bulamadı..ve geneldebenı kırdı
bunu goren aılesıde dahada ılerıye gıttı ve sonuc olarak ogullarını bayramdan bayrama goruyorlar...
uzak olunca daha tatlı olduk buda işin başka bı yanı...
hamıleyım evet :)

birde eşimi sevıyorum bu konuda var..
bız cok zor evlendık farklı sehırlerdeydık bıaraya gelmemız zor oldu
kıymetınıbılmem geretıgını dusunuyorum ve tabıı onunda

valla bi evlilikte ayrı gayrı olmaz diye düşünüyorum
aynı evde bende çalışıyorsam ortak olmalı

bizim de genelde maaşını aldığında benimkiyle birleştiririm
şu kira bu faturalar bu bu diye ayırırım
harçlık olarak ona veririm kendime ayırırım diğerleri ödemesi geleni veriyoruz
harçlıklarımızla geçiniyoruz

Ben maaşımdan pazar alışverişlerine yardım ederim, aileme de bir miktar yardım ediyorum annem babam ayrı annem sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldı tek erkek kardeşimle de ev dönmüyor. Market alışverişlerinde de benim aldığım olur. Aynı yerde çalışıyoruz yemekhane kartımı bir o doldurur bir kendim. Bir yere gittiğimiz o da ısmarlar ben de. Faturalar, arabanın benzini, market falan çoğunlukla ondadır. Bana kendi de alışveriş yapar bende alırım kendi ihtiyaçlarımı sen çekme para ben alırım bunları der. Kalan neyse onun hesabında ayrı, benim hesabımda ayrı birikir ama birbirimizin hesabında ne kadar var o ay ne kadar birikmiş biliriz. Gerek olduğunda yüksek çaplı birşey olduğunda beraber para koyar alırız. Ama hesabımı ortak yapmadım kendi kenarımda kendi hesabım olması gerektiğini düşünüyorum arada o da katkı yapıyor hesabıma ortak gibi oluyor zaten.

Ama alınan şeylerin ben bunu aldım, şöyle pahalı, bak ben neler alıyoruım gibi söylenmesi hiç hoşdeğil elbete alacak doğal olanı bu zaten dile getirilmemesi lazım o zaman sende kendi yaptıklarını sürekli dile getir saklama bakalım iyiymiymiş.. Eşimde bende herşeyin iyisini alırız ikimizde o da alır bende ama hiçbir zaman ikimizde bak iyisini aldım şunu aldım demeyiz. Eve alıyoruz beraber kullanıcaz sonuçta kafaya kakmak gibi ne o öyle karı koca arasında olur mu size yapılanı sizde ona yapın ezdirmeyin kendinizi.

Son düzenleme:

işte demek istediğim tam olarak buydu... maaş kartlarını kocalarına veren kadınlara bu yüzden kızıyorum boşanınca o zaman verdiğiniz emekler paralar nereye gidecek? Dünyanın bin türlü hali var her zaman herşey toz pembe olmuyor malesef kocamın yükünü azaltmak için çocuğumu bırakıp işe gideceğim üstüne birde kocama benim maaşımda bana harçlık veriyor diye teşekkür edeceğim ben buna karşıyım:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…