keşke araba almasaydık keşke.... içime oturdu. bir de ben sıkıştrdım alalım diye. ama zaten altınlarımız eşimn maaşı düzensz yattığından parça parça bitiyordu çünkü ödemeler vardı. ben de sinir oldum araba dsie tutturdum, çünkü ben kullanıcaktım. kullanıyorum da ama içime sinmedi.
ben anlamam arabadan sana bırakıyorum dedm ama bi an önce al dedm ama işte kimn üztüne yapalım konusnu konuşmamız lazımdı. ahhh bu naiflik ahhh bu aman kırılmasın aman yanlış anlamasın sevdası... ah bu o erkek zoruna gitmesn bişeyler inceliği!!!!!! sonra bişeyler istemediğim gibi gidince biirkiyor içimde ve o tüm naiflkler canavarlaşıyor ruhumda. yansıtamadığım için de öfke dolui dalgın bi tip olyosun.
evet aynen bayan eşinin standartlarını yükseltiyor maalesef. dün akşam dedm saçma sapan 3 kuruşluk ütünün lafını edip durdun aylarca. ütü de kazanlı ütü biraz pahallı ama her şeyn en ama enn pahallısını aldık zaten kendi tercih etti çoğu zman bunları şimdi de ceremesini çekiyoruz çoğu şeye ben gerek yok bunu böyle almaya dememme rağmen kendi en iyisini aldı kıydı paraya. ben hiç birinin lafını etmedm. ama ütü fikrini ben verdm ya o kalmış aklında ütü ütü ütü. taaa ablama kadr söylermiş ütü aldım die. aldıM M M M . m ye dikkat lütfen.. akşam söyledm herşeyde benm de fazlasıyla payım var. hatta fazla fazla ödedm. artık ödemeyeceğim gör bakalım neler olyo dedm. bu hale geldiğime de inanamıyorum dedm ses etmedi. aslında ne kadr saçmaladığının kendi de farkında çoğu zman.... ama ben kriz geçiricem yakında. böyle olsun istemezdimpara neymiş maalş neymiş yerin dibine girsin hepsi. bi gram huzur, güven sıcaklığa değişmem hiçbirini. yere döşek atıp otursaydık radyo dnleseydik. tvmiz olmasaydı. evimz o eşyalarla dolu olmasaydı da az az yavaş yavaş alsaydık da sıkı fıkı kördüğüm olsaydık eşimle ruhen....
horluyor horladıkça çıldıracak gibi oluyorum. bi çaresini bulamadık dr a gidiyoruz ama sonuş yok. yani hepsi de küçük bi operayon yapabilir ama öncelkle zayflasan daha makul dedkleri için operayon yaptrmadık. zayflayamıyor da. bu konunun peşinden koşmaktan da çok yoruldum. ama bu beni cidden soğuttu biçok şeyden
bizim bütçemiz ortaktır..maaş günü otururuz hesaplamalarımızı yaparız.zaten ev kredisi ödüyoruz..eşimin maaşının bir kısmı krediye gidyo.onun dışında bir iki ufak borcumuz daha var onları da eşimin maaşıyla ödüyoruz..
benim maaşımla da çocukların bakıcı parasını,ev giderlerini ve diğer ihtiyaçları karşılıyoruz.eğer ay sonunda bir kenara atabileceğimiz paramız kalırsa da bankaya çocuklarımızın hesabına yatırıyoruz..
biz de maaş kartı sen de dursun ben de dursun durumu yok.o ay kimin işi daha az yoğunsa maaş kartları ona geçer ve borcu harcı o halleder.
bugüne kadar da hiç sorun yaşamadık.
biz hesplarımız ayrı dediğimde çoğu arkadaş bana yüklenmişti evlilik değil şirket mübarek,yok ev arkadaşımısınız vs burda yorum yapan arkadaşlarda var ,okuduğum kadarıyla bizim şirketten olan da varmış:)))
600 tl kreş parası,haftalık pazar alışverişi ,elektrik faturası,site aidatı,toplamda :850 tl giderim var
600 tl kira ,mutfak alışverişi,doğalgaz, su,internet faturası,d smart toplamda gider 900 tl eşimin yaptığı harcama
kalan para da eşim birikim yapıyor istediği kişisel ihtiyaçlarınıda alıyor bende aynı şekilde,fark eden ne şimdi.sonuç harcama yapılan ev bizim evimiz
yani bu kadar büyütecek bir konu değil gibi ayrı yatmak.ben de şu anda ayrı yatıyorum.ben kızımın odasında yatıyorum.baba da istediği yerde.canım istediği zaman kocamın yanına gidiyorum , uyandırıyorum, sarılıyorum , öpüyorum.
ayrı yatmak çoğu şeye engel değil.kaldı ki uyurken bir ölüden farksız oluyoruz.
ama bizim bi kızımız yok taaa en başından beri 9 aylık evliyim 9 aydr ayrıyız insan sıcacık kocasına sarılıp uykudan önce bi güven hissyle uyumak istemez mi. bi yere gittiğimzde de olan bana oluyor birlkte yatıyoruz hatta çok da mutlu oluyorum yataktan çıkma şansımız yok ölsem de bitsem onun yanında durcam die ama bütün gece çıldıracak gibi oluyorum ertesi gün de sinirli oluyorum ama kendime yapıyorum, günlermn tadı hiç yok. balayı bile bana zehr oldu. ne yapacağımı şaşrdım ki bunla ilgili bi konu açmıştım zaten. ama sabah uyanıp sırnaşmak sıcaklık hissetmek, gece yatarken aynı şeklde. insan yıllardı bunların hayalini kuruyorçok üzgünm
benm diğer bayanlardan diğer evlilerden ne eksiğim var ben bu güzel hisleri yaşayamıyorum diye çok üzülüyorum. o yatağı yakasım var.
Bizim bütçemiz ortak, ayrımız yok.
Eşimle maaşlarımız yattığı gün konut kredimizi öderiz, faturalarımızı yatırırız, kredi kartına borcumuz varsa yatırırız.
Mutfak masrafımız, benzin paramız ve kendimizin harçlıkları için nakit para çekeriz, kalanıda benim hesabımda biriktiririz.
Şükür şimdiye kadar hiç neden paralar sende birikiyor demedi.
Benim kendisinden daha planlı olduğumu bilir. Kalan para birikir ama hiç ne kadar paramız var da demez, ben aklıma geldikçe bilgilendiririm, hatta bazen neden hiç para konumuzla ilgilenmiyorsun derim amannn banane der.
Biriktirdiğimiz paralarla da kızımın okul parasını senelik ağostos ayında peşin verir, peşin indiriminden faydalanırız genelde.
En olması gereken evlilik bütçesi bu bence Maşallah size. Yazılarınızdan az çok biliyorum eşiniz ailesinin tersine iyi bir eş olmuş huzurunuz mutluluğunuz daim olsun.
kızlar ben kayınvalidemle beraber oturuyoruz..eşimle beraber maaşlarımız çekeriz,kredilerimi yatırrız,alışverişimizi yaparız,o ayki geliri göre köşeye bi miktar atarız,sonrada kalan parayı kaynanamın eline sayarız,oda sağolsun,faturaları yatırır,evin ihtiyaçlarını görür,gözüm kapalı maaşımı veririm kaynanama,tek kuruşunu bile harcarken dikkatli harcar,evimize 3 maaş girer,çok şükür hiç senin maaş benim maaş muhabbeti olmadı,evin muhasebesi kaynanam da onada çok güveniriz...ben cüzdanımda para bitince kaynanamdan harçlık isterim o kadar yani,çok da menmunum bu durumdan..
bence evlilikte gayet normal bişey ben evlendiğimide 3 ay çalışmadım hem eşimin hem kaynanamın maaş kartı bende olurdu gider ben çekerdim,ben hallederdim herşeyi,şimdide ben çalışınca evin muhasebesi kaynanamda,...bence harcama konusunda ailenize güveniyorsanız herşey birlikte olmalı,ne eşim ne ben ne kaynanam birbirimize sormadan 5 liralık bişey dahi almayız,şunu alalım bunu alalım diye söyler,konuşur,ölçer tartar alırız,,,böyle evlilikler daha sağlam olur diye düşünüyorum....
oda bıseymi ben gurbet sehıre gelın gıttım orda işe gırdım esım ve aılesı butun altınlarımı aldıkları yetmez gbı kendı evlerınıde esya aldlar taksıtlerınıde bızm ustumuze yaptılar..
kıyametı kopardım vermem para dıye sevgılı eşım bana '' ya paranı verırsın yada işten cıkar evınde oturursun '' dedi
sonrasında nemi oldu??
evı zorla taşıtttım (kayınvalıdeden uzak bıyere bursadan ıstanbula :))
maaş kartlarını ele gecırdım :)
Son kuruşuna kadar evime harcadım ...hiç de iyi yapmadım..şimdi boşanıyorum elimdebi kuruş param yok!!ben bi evde para ayırmam ne kazanıyosam evimindir dedim ama hataymış..bence kendinizi garanti altına alıcak kadar aylık küçük birikimler yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?