çalışan bayanlar?? siz de mi benim gibi her gün kriz geçiriyosunuz:(

yase_min

ahbuşarkılarıngözükörolsn
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
29
3
48
yahu hem çalış hem yemek yap çıldırıyo insan. yemeği akşamdan yapsak sonraki güne pek de güzel olmuyo gelince yapsak yetişmiyo :50: ne yapsak öneriniz var mı

**her zaman hızlı yapabilecek yemekler almaya bak,
** bunun dışında sabah işe giderken, et yemeği yapacaksan buzluktan çıkarki, sen eve gelinceye kadar çözülsün.
** buzluğunda mutlaka sevdiğn bir markanın ben özellikle ASLI BöREK alıyorum, mantı bulundur. yanına bir salata bir içeçek sana yemek.
** tatlılarını mutlaka bir gün önceden yap
** mutlaka salata malzemelerin olsun. bunu yapmak 10 dk.
** eğer öncesinden vaktin varsa, zeytinyağlılarını bir gün önceden yap dolaba at. çünkü zeytinyağlı 1 gün dolapta dinlenirse daha da leziz olur.
** ben kendim bir kilo kıymayı köfte yapıp hazır hale getiriyor buzluğa atıyorum. ihtiyacım oldukça tek tek alıyorum.
** buzlğunda daima kuru fasulye, nohut haşlanmış olarak bulunsunki acil yemek yapacağında elinin altında olur

şimdilik bu kadar aklıma gelince yazarım. 2 çoçuklu çalışan bir anne olarak:)))))))

:46: çok iyi fikirler :) ee yeni olunca tecrübre de yok çok sağolll:)

bir de donmuş taze fasulye var ayıklanmış yıkanmış gayet de lezzetli oluyor yeni denemeye başladım düdüklüde yapıyorum belki bilirsiniz siz de ama ben bu yöntemi yeni öğrendim kavurmadan soğanı domatesi doğruyor içine 1 küp şekeri 1 tatlı kaşığı tuzu atıyorum bir diş de sarımsak ikiye bölüp hiç kavurmadan su da koymadan kapağı kapatıyorum sanki evcilik oynarken yalandan yemek yapılır ya onun gibi fasulye kendi suyunda pişiyor fıslayınca altını kısıp 15 dk pişiriyorum bütün hazırlıklar pişme el hızına da bağlı 25 dk belki daha da az yanına da bir su bardağından bulgur pilavı o da hemen pişer zaten:34:

bir de arkadaşın dediği gibi haşlanmış nohut fasulye yeşil mercimek önceden yoğurulmuş köfteler gerçekten hayat kurtarır

bir de donmuş taze fasulye var ayıklanmış yıkanmış gayet de lezzetli oluyor yeni denemeye başladım düdüklüde yapıyorum belki bilirsiniz siz de ama ben bu yöntemi yeni öğrendim kavurmadan soğanı domatesi doğruyor içine 1 küp şekeri 1 tatlı kaşığı tuzu atıyorum bir diş de sarımsak ikiye bölüp hiç kavurmadan su da koymadan kapağı kapatıyorum sanki evcilik oynarken yalandan yemek yapılır ya onun gibi fasulye kendi suyunda pişiyor fıslayınca altını kısıp 15 dk pişiriyorum bütün hazırlıklar pişme el hızına da bağlı 25 dk belki daha da az yanına da bir su bardağından bulgur pilavı o da hemen pişer zaten:34:

bir de arkadaşın dediği gibi haşlanmış nohut fasulye yeşil mercimek önceden yoğurulmuş köfteler gerçekten hayat kurtarır

evet düdüklü kullanmak hiç fırsatı olmamıştı çok iyi fikir. o pişerken de bi pilav ohh hehe heytt:) teşk kızlarr:)

ay yağı söylemeyi unutmuşum azcık da zeytinyağı riviera dolandır üstüne soğanlar da yarım daire ince doğranmış olacak :54:

Cok guzel tuyolar vermis arkadaslar, aksamdan dusunursen aslinda ne yapacagini ona gore malzeme cikariyorsun ve yapmasida zor olmuyor. Zaten yapmaktan cok dusunmek insani zorluyor.

Ben bazen yemek yaptim, bazen yapmadim, kahvalti yaptik ara sira, bazen disardan aldik…ama artik canim sadece ev yemegi cekiyor..kaldiki ben her zaman ev yemeklerine duskun olmusumdur.

Bu yuzden canim ne isterse hic usenmeyip yapmaya calisiyorum. Her ne kadar 2-3 lokmadan sonra tikansamda. Ama cocuklari olan bayanlari tebrik etmek lazim..hem calisip hem cocuklarini doyurduklari icin.

Esiniz cok zor olmazsa kuru soganda yeseniz batmiyor ama cocuklarin yemek yemeleri lazim, bu yuzden tebrik ederim sizleri hanimlar :nazar::16:

canım zeytinyağlı yemekleri haftasonu yapsan. zeytinyağlılar biraz bekleyince daha güzel olur derler. bir de tavuk, patates, havucu fırın torbasında fırına atınca çok güzel bir yemek oluyor. öyle pratik yemekler araştırabilirsin. yemeğin içine konacak bütün malzelerini yıkayıp hazırlayıp poşetlerle dolaba koyarsın eve gelince onları düdüklüde yarım saatte pişirebilirsin. şimdilik alıma gelen bunlar ;)

FİSSLER düdüklü tencere al hayatını kurtar... ben de yeni aldım harika bişey...
kuru fasulye nohut akşamdan ıslatmadan 20 dk da ıslatırsan 10 dk da pişiyor...
et 20 dk da lokum gibi...
sebzeler 2-3 dk da, patates haşlama 5 dk...

gece yatarken ve sabah evden çıkarken mutlaka evi topla ki eve geldiğinde sadece yemek işi kalsın sana.ve iş yerinde iken mutlaka evde ne yemek yapacağını ne iş yapacağını kafanda tasarlaki eve gidince düşünmek zorunda kalmayasın direk işlere başlayasın.bir çocuk annesi ve hamile bir bayanım öyle zaman oluyorki gece ve sabahın 5inde 6 sında kalkıp ev topladığım mutfak topladığım çok oluyor.

Back
X