• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlar ve ev düzeni

Canim ben orumcek filan almadim isin dogrusu…uzerinede oturtamiyorum haliyle (erkek cocuklari icin ozellikle pek iyi olmadigini duydum)…bu tarz seylere cok fazla oturtmak iyi degilmis gene lolarak zaten… dedigim gibi bende almadim…ortaliga birakmak daha isime geliyor…isim varsa mutfakta mesela bebise cici bir mama sandalyesi aldik, onun uzerine oturtuyorum…ama cok uzun surmeyecekse yapiyorum bunu..cunku uzun sure yemek sandalyesinde oturmasida bana kalirsa kemik gelisimi icin iyi degildir.

Haricinde eger is yapacaksam, giyineceksem ev supureceksem bebegimi her zaman yataginin icine birakiyorum..zaten yatak odasi ve oturma odasi arasi cok yakin. Arada bir girip kontrol ediyorum ne yapiyor diye. kendi yatagimizin uzerine filan birakmiyorum cunku 6-7 aydan sonra donmeye basliyorlar. Hatta yerede kendim yokken birakmiyorum..hani ben farketmeden bir sekilde gitmemesi gereken yerlere gider…ortalikta birsey birakmiyorum ama ne olur ne olmaz. Bebekler bizim gordugumuz seyleri cok farkli algiliyorlarmis…zaten akillari ermiyor nerden ne tehlike gelir bilemezler..bu yuzden en guvenlisi yatagi..en fazla yuz uzeri doner ya da yan donup yatagini tekmeler… :1:

Tontrikocum, ya kardeşim de bu nedenle almadı şu örümceği. Bacaklarına zarar verir diyordu. Eğri olur diye çok korktu. Gerçekten öyle şeyler var mı? Korktum şimdi..

Bir diğer arkadaşım da 5. ayda koydu onu içine vızr vızır dönüyordu evin içinde. Çok memnun kaldım dedi. Hatta bacaklarına ve gelişimine hiçbir şey olmadı dedi.Şiddetle tavsiye etti. Ben de arada kaldım ne bileyim. Ya çok da sevimli görünüyorlar o oyuncak içinde ne bileyim. üstüne bir de döndüreç, telefon falan koyuyorlar ya minicik parmakları ile keşfetmeye çalışıyorlar falan..Bir başka alternatif ise 8. ay sonrası yürüteç. hani şu ikea'da itme araba var ya, oturtma yeri yok..onu da çok seviyorlar, sadece itiyorlar..ay neyse ben iyi bir araştırayım bunları önce :1:, haklısın ..

Bu arada senin bebişin kaç aylık oldu, Allah bağışlasın minişini..

sen birde onu bastıbacak haliyle pire gibi oradan oraya zıplarken gör.
hem peşinden koşmaktan yorulacaksın hemde her yakaladığında bir yerini ısıracaksın.
Allah'ım acılarını göstermesin.

Ay dört gözle bekliyorum o halini..şimdiden onunla konuşuyorum sık sık..O sağlıklı olsun da ben her tarafa koşarım peşinden evde :)

moiraia, şimdi fark ettim. Seninle muhtemel doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor :)
Allah Seninde sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bebeğini.
Sakın balkonu yıkamak için kova falan taşıyayım deme.
Eşin gönüllü olması gerekmiyor her zaman. Bazen de mecburen yapacaklar.
Sen bol bol talep et, durumundan dolayı paylaşımcı olsun.
Ben artık iş yaparken sıkıntı yaşıyorum, o yüzden Seni iyi anlıyorum.

Kesinlikle hafta sonu bir kaç çeşit yemek hazır olduğu zaman, hafta içi daha kolay geçiyor...

Ah Buzdevri ne söylesem ki, benim eşim çok uyuşuk, resmen Garfield, dışarı çıkmaz, bir şey yapmaz ama bir balkon kelimesi edeyim gözünü açıyor faldır taşı gibi :1: Şimdi buna ilaveten bir de ona bulaşık makinesine yerleştirme ve içindekilerini boşaltma görevi verdim. malum eğilemiyorum artık.Söyleniyor beni asker gibi kullanıyon diye..hala ütümü kendim yapıyorum ama çözümünü buldum.Ütü masasını sandalye seviyesine getirdim, oturarak ütü yapıyorum. Evi ona süpürtüyorum 1 haftada ama kendim 3 günde bir vileda ile gayet sopa modunda dikilerek yer siliyorum. Yemek yapacağım zaman tüm eşyaları masa üstüne çıkarıyorum. Sonra da oturarak kesiyorum. Sadece tezgahta yıkarken ayaktayım. Dediğin gibi 17. haftadayız neredeyse,ben de tısılamaya başladım artık :1:

merhaba kızlar benım eşim cok dagınık ve kızartma olmadan sofraya oturmaz bıktım vallahı mutfak asla temız kokmuor sureklı yag frıtoz var onda olmaz dıyor hergun kızartma yemeklerın yanında kendı 57 kılo ben kızarma sevmıorum sulu yemeksız yemeye yemek demem ama o yemek aramaz ve sabah evı toplayıp gıdıorum o benden once gelıyor eve evde savaş çıkmış sankı sabah 7 aksam 8 calısıorum canım cıkıyor bıde eve gelıorum yemek bulasık ortalıgı topla o corap cekmecelerını hergun topluorum yarın yıne bırbırne gırmıs pıjamlarıda ole kesınlıkle normal almak yok.aksamları dagıtmasın dıe hazırlıoum camasır pıjama o onları almıo gıdıyor cekmecyı dagıtıor alıor bı de ben sıgara kullanmıorum o evın ıcınde ıcıorum cok kavga ettık ama dınloemıor ayda bır mutlaka perde yıkamak zorunda kalıorum gercekten bıktım aksam benım yatmam saat 1 ı buluor arkasını toplamam ıcın halınıze şükredinn :))

Uf arkadaşım ne kadar zormuş işin ya, durmadan kızartma nasıl bir tutku bu? Zaten çok yoğun çalışıyormuşsun, nasıl yapıyorsun tüm bunları ? Allah yardımcın olsun..

Son düzenleme:
ben 3 te evde olduğum için yemek yapmaya zamanım oluyor çok şükür. her gün 3 çeşit yemek ve salata yapıyorum. eşim asla iki öğün üst üste aynı yemeği yemez. ama ben yemekleri bazen fazladan yapıp kavurup buzluğa atıyorum, bir sonraki süreçte sadece salçalayıp hafif pişiriyorum. hafta sonları pasta börek yapıyorum mutlaka..perşembe günleri eşimle tüm temizlik yapıyoruz. salı günleri mutlaka ütüm oluyor bir sürü. market günüm de cumartesidir. zamanım olduğu için yorulmuyorum ama ben her gün 3 çeşit yemek yapıyorum mutlaka..eşim 17.30 da eve geliyor ve hemen yemeğe saldırıyor.

canım ben de çalışıyorum ve okuyorum birde hamileyim oooo bende yok yok :90: eşim yapıyodu ilk zamanlar bende yaptm tabi ama sonra hamile olduğumu öğrendik eşimde yapmaz oldu :1: aileler yanımızda onlardan destek alıyoruz dışardada yiyoruz bende yapıyorum şimdi rahatladm sadece işe gidiyorum oda çıkıcam 1-2 aya kadar evde geçircem son 4-5 ayımı ama tavsiyem yemeği fazla yap sonra o artanı buzluğa koy haftaya tekrar çıkarıp yersiniz ölede çok kolay oluyo ben sarma, köfte, çorba ne bulursam koyuyorum dolaptan çok buzluk dolu :90:

calısan bı anneyım saat 16.45de evde oluorum tabı sut ıznı bıtene kadar...yemeklerımı ıkı gunluk yapıorum genelde sorun olmuoyor ama sevmıorum ben yemek yapmayı utu gunum hafta sonuu camasır yıkama hıc btmez kucuk bebek oluncaa sureklı evı toplama modundayım cunku tum cekmeceler yerdee oluo geneldeee esım hıc yardımcııı olmaz sagolsunnn yoruluormuss ....kadın olmak cok zor...

bu arda ben yurutce koydum oğlummuu ve gayetde memnundum valla ztn 11 aylık yurdu masallahh yurutecsız bı hayat dusunemıodum bı dönem ben soranlara tavsıye edıorum:))))))

kızlar bu akşam misafir gelecek. evimize ilk defa geliyorlar yeni evliyim hayırlamak için. bana en pratiğinden bir iki tane pasta börek tarifi ya da isim verebilir misiniz ?

Tontrikocum, ya kardeşim de bu nedenle almadı şu örümceği. Bacaklarına zarar verir diyordu. Eğri olur diye çok korktu. Gerçekten öyle şeyler var mı? Korktum şimdi..

Bir diğer arkadaşım da 5. ayda koydu onu içine vızr vızır dönüyordu evin içinde. Çok memnun kaldım dedi. Hatta bacaklarına ve gelişimine hiçbir şey olmadı dedi.Şiddetle tavsiye etti. Ben de arada kaldım ne bileyim. Ya çok da sevimli görünüyorlar o oyuncak içinde ne bileyim. üstüne bir de döndüreç, telefon falan koyuyorlar ya minicik parmakları ile keşfetmeye çalışıyorlar falan..Bir başka alternatif ise 8. ay sonrası yürüteç. hani şu ikea'da itme araba var ya, oturtma yeri yok..onu da çok seviyorlar, sadece itiyorlar..ay neyse ben iyi bir araştırayım bunları önce :1:, haklısın ..

Bu arada senin bebişin kaç aylık oldu, Allah bağışlasın minişini..

Kimi memnunum diyor kimi zararli diyor…bende bilmiyorum isin aslini…ama henuz almadim ben bebegim 8 aylik :nazar: buarada canim…yuruyusunu iyi ya da kotu yonde etkiliyor mu onuda bilmiyorum…zaten orumcegin kurtarici gozuyle bakilmasinada karsiyim…her ne kadar bu durumu anlasamda…uzerinde cok fazla durmasi iyi degildir diye dusunuyorum genede.
mesela oto koltugundada bebeklerin belli bir aya kadar 2 saatten fazla durmamalari gerektigini biliyor muydunuz? Bebek arabasi alirken ogrendim bende…

Son düzenleme:
kızlar bu akşam misafir gelecek. evimize ilk defa geliyorlar yeni evliyim hayırlamak için. bana en pratiğinden bir iki tane pasta börek tarifi ya da isim verebilir misiniz ?

1. ıslak kek benimde kurtarıcım olur kendisi :1:
2. milföyden yada yufkadan börek :1:
3. kurabiye
bence bunları yapabilirsin en basit şeyler

Sera81, böyle erkek var mı eşin gibi? süper valla..benim eşim ise pislik içinde unutup gitsen sesi çıkmaz :) keşke biraz pasaklı olsaydın daha mutlu olurduk diyip duruyor...ama yemek konusunda önüne ne koysan yer, hiç şikayeti yok o konuda...:)

ah canim benim esimin eline kimse su dokemez temizlik konusunda :52:adam tam bir temizlik robotu hamileyken son zamanlar hastaydim yatardim adam isten gelir oturmadan her yeri temizlerdi mis gibi yapardi :24:aramizda kalsin su huyuna acayip kil oluyorum yatana kadar pijama giymez bende mecbur giymiyorum giysem zaten sorun yapar:ssz: Sabah cocuklari pijamali kahvaltiya oturtturmaz:27:kendi evimde bile resmi dairede calisiyormusum gibi hissediyorum bu yuzden ama karar aldim turkiyeye yalniz gidecem cocuklarla annemlerde yagmurlu bir havada giyecem pijamalari kahvalti keyfi yapacam sissssstttttt aramizda kalsin:30:

Kimi memnunum diyor kimi zararli diyor…bende bilmiyorum isin aslini…ama henuz almadim ben bebegim 8 aylik :nazar: buarada canim…yuruyusunu iyi ya da kotu yonde etkiliyor mu onuda bilmiyorum…zaten orumcegin kurtarici gozuyle bakilmasinada karsiyim…her ne kadar bu durumu anlasamda…uzerinde cok fazla durmasi iyi degildir diye dusunuyorum genede.
mesela oto koltugundada bebeklerin belli bir aya kadar 2 saatten fazla durmamalari gerektigini biliyor muydunuz? Bebek arabasi alirken ogrendim bende…

Aman aman 8 aylık demek ki Allah bağışlasın Tontriko, en güzel zamanları...Çok severim 6-9 ay arasını ne güzel şimdi tam tam yapıp, sevinip masaya ellerini ne tatlı vuruyorlar..biraz sonra da tay tay yapıp tutuna tutuna yürüyecek annesi..Ben bunları hep kardeşimden öğrendim..çok çok tatlılar minnoşlar..

ah canim benim esimin eline kimse su dokemez temizlik konusunda :52:adam tam bir temizlik robotu hamileyken son zamanlar hastaydim yatardim adam isten gelir oturmadan her yeri temizlerdi mis gibi yapardi :24:aramizda kalsin su huyuna acayip kil oluyorum yatana kadar pijama giymez bende mecbur giymiyorum giysem zaten sorun yapar:ssz: Sabah cocuklari pijamali kahvaltiya oturtturmaz:27:kendi evimde bile resmi dairede calisiyormusum gibi hissediyorum bu yuzden ama karar aldim turkiyeye yalniz gidecem cocuklarla annemlerde yagmurlu bir havada giyecem pijamalari kahvalti keyfi yapacam sissssstttttt aramizda kalsin:30:

sera81, ilahi çok güldürdün beni, Süper ya eşin bence pekçok kadın için tam ideal erkekmiş..ama istibdat dönemi belli ki seni canından da bezdirmiş :1:Ama ben erkeklerin (babam dahil) hep özensiz, dağınık ve pis olmasına alıştığım için düşünemiyorum bile eşinin nasıl böyle olduğunu :1: :30:

Benim derdimde sebze yemeklerini sevmeyen bir eşim olması. Ne pişireceğim bilmiyorum. Her şey birbirinin aynı gibi. Dön dolaş tavuk, dön dolaş köfte, arada bir de kuru fasulye!!!!! :43::43:

sera81, ilahi çok güldürdün beni, Süper ya eşin bence pekçok kadın için tam ideal erkekmiş..ama istibdat dönemi belli ki seni canından da bezdirmiş :1:Ama ben erkeklerin (babam dahil) hep özensiz, dağınık ve pis olmasına alıştığım için düşünemiyorum bile eşinin nasıl böyle olduğunu :1: :30:[/QUOTE]

canim benim koca yurtdisinda dogma yurtici yutdisi git gel azicik modern olmus sanirsam:27:kendisi 100%turk ama bu avrupa modelli gerci avrupada ne pis pasakli erkek dolu bazen diyorum bizim en pisimiz yabancilarin en temizi canim bana karismasa mukemmel olacak ama karisiyor yok tozu dip kose almadin cartttt curttttt ayol kayinvalideden cekmedim oglundan cektigim kadar canim bunlarin ailesi kople temizlik manyagi valla :27:anasindan tut danasina kadar gorumceler daha beter titizler bide tum esyalari bembeyaz ilk aldiklari gibi duruyor :24:bende onlara uydum eeeee mecbur ne yapacan

Back
X