• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yazdıklarınızda doğruluk payı vadır tabii ama benim aklıma da şu geldi..peki çalışan erkekler o zaman eşlerini mutlu edemiyor mu?adam bütün gün çalışmış,eve yorgun geliyor.iki kelime konuşmadan hazırlanmış sofraya kurulup yemeğini yiyor sonra alıyor kumandayı tvnin karşısına geçiyor.kadın hizmet etmek için yaratılmış ya çay servisi başlıyor ama adam yorgun yine sohbete mecali yok.kıyafetlerini ortalığı atıyor ee düzenli olamaz çalıştığı için bunu da eşinden bekliyor,toplasın canım işi ne?gece olyor eşi birlikte olmak istiyor ama adam yine yorgun,robot gibi sevişiyor...şimdi sizin yazdığınızın karşı tarafı da buna çıkıyor..Allah aşkına çalışın erkekler böyle mi ya da kaç tanesi böyle?hem bir kadının tek işi-gücü kocasını her anlamda tatmin etmek midir,ee kadının tatmin duyguları ne oluyor bu arada?o zaman ev erkekleri de el üstünde tutuluyor:1:..çalışsın çalışmasın önemli olan kadının hayata nasıl baktığı ve eşinin de buna saygı duymasıdır.

erkek işten eve geldiğinde o dinlenecek zamanı fazlasıyla buluyor.sizin de dediğiniz gibi,iş yorgunluğunu atabiliyor ama kadın atabiliyor mu,yine bir koşuşturmaca içine giriyor.
ya erkeğin zihniyeti tamamen farklı olur ve çalışan karısı evde ne yapıyorsa onun kadar ev işlerini yapar (yardımcı olur demiyorum eşit bir şekilde) ya da evlerinde her daim bir yardımcı bayan vardır o tüm işleri halldeder kadın erkek sadece dışarıda çalışmış olur ha o zaman mantıklıdır.
ama hem dışarda çalış sonra gel evde bütün günün yükünü 2 saatte halletmeye çalış.o zaman bu en büyük kölelik.

erkek işten eve geldiğinde o dinlenecek zamanı fazlasıyla buluyor.sizin de dediğiniz gibi,iş yorgunluğunu atabiliyor ama kadın atabiliyor mu,yine bir koşuşturmaca içine giriyor.
ya erkeğin zihniyeti tamamen farklı olur ve çalışan karısı evde ne yapıyorsa onun kadar ev işlerini yapar (yardımcı olur demiyorum eşit bir şekilde) ya da evlerinde her daim bir yardımcı bayan vardır o tüm işleri halldeder kadın erkek sadece dışarıda çalışmış olur ha o zaman mantıklıdır.
ama hem dışarda çalış sonra gel evde bütün günün yükünü 2 saatte halletmeye çalış.o zaman bu en büyük kölelik.

sizin bu konuyla ilgili daha önceki bir yorumunuzu kendi adıma günün yorumu diye nitelendirmiştim ama şu düşüncelerinize katılmıyorum.işi niye köleliğe falan getiridiniz bunu çözemedim.gerçekten bu konuda bu kadar tepkisel oluşunuzu anlayamadım.siz çalışmıyorsunuz ve sabahtan akşama kadar evde koşturuyorsunuz.biz çalışıyoruz ve iş yerdinde de evde de kendimize zaman yaratabiliyoruz.zaten bir çoğumuzun eşi de yardımcı oluyor emin olun,ikimizde çalışığımız için bizleri çok çok iyi anlıyorlar.empati yapabiliyorlar ve beklentileri de ona göre olyor.hem işe hem eve yetişmek büyük meziyettir ve bunu kölelik olarak algılamak çok yanlış bir yaklaşım.yazın iki ay tatilim var ve o sürede evdeyim,inanın çalıştığım zamanlardan daha fazla yoruluyorum.

Son düzenleme:
merhabalar.ben yorumları okumadım sadece kendi hayatımdan ve çevremdeki arkadaş ortamlarından gördüğümce yorum yapacam.
bence tamamen bu erkeğin karakteri vicdanıyla alakalı.eğer erkek eşine saygı duyuyorsa oda insan evladı diyorsa kalkar eşine yardım eder.ama bunları düşünmeyen bir insan elini bile sürmez hamsi gibide uzanır kanepeye herşey ayağına gelsin diye bekler.ben çalışıyorum.çalıştığım zamanlarda eşim her akşam mutfakta benle beraberdir.masayı toplamama yardım eder.çay servisini çoğu zaman ben yaparım çünkü eşim çok fazla dem atıyor tutturamıyor yani.bide pratik olsun diye bulaşığı makinaya atarken tezgahı temizlerken işte o sırada çayıda yaparım.ama kendimi çok yorgun hissettiğimde yapar.oğlumuzu çoğu zaman eşim uyutur.hele o akşam cinsel bir beklentisi varsa çay serviside onundur çocuğu uyutma işide onundur.bana yaptırmaz yorulmayım benimde gönlüm olsun diye.4 aylık doğum iznimde yine eşim en büyük yardımcımdı.evde olmama rağmen kaçkez akşam yemeğini beraber hazırladık.bir arkadaşım var onun eşide benim eşimin tam tersi karı-koca çalışırlar ama adam elini sürmez hiçbir şeye.illa arkadaşım çileden çıkacak öyle.yani demem oki yardım etmek isteyen her daim yapar.

Son düzenleme:
Ben çalışmasam (bir süre işsiz kalmıştım) daha çok bunalırım.Evet hem iş, hem ev,hem çocuklar gerçekten herkesi olduğu gibi beni de çok yoruyor.Evlenince sadece çocuklarımı iyi yetiştirmek adına üniversite okumadım ben.Şimdi ne alaka demeyin inanmayabilirsiniz ama sırf bunun için okuyan sınıf arkadaşlarım vardı.''ben çalışmıcam sadece çocuklarım için okuyorum'' diyenleri boğmak istiyordum.İyi bir ev hanımı olmakta bir meziyettir bence ben bunu beceremem,sonuçta evliliğe nezgatif yansır.
Allah hepimize kolaylıklar versin.

Bu nasıl bir bakış açısı böyle? bir kadının böyle düşünmesi ve bunu olağan bir durummuş gibi yazması çok garip.İyi ki sizinki gibi sadece güzelliğe önem veren bir eşim yok,ne de olsa güzellik gibi şeyler gelip geçicidir ama zeka kalıcıdır.ve bu da hiç övünülecek bir durum değildir hatta kadını aşağılayan bir bakış açısıdır..demek ki güzelliğinize bir şey olursa eşiniz size değer vermeyecek,saygı duymayacak.inanın sizin adınıza ben çok üzüldüm.

benim adıma üzülmene gerek yok .zeki olmadığımı kim söyledi?iki lisanım var üniversite bitrdim .çok güzel maaşllarla çalıştım hep.hiçbir sıkıntım olmadı şükürler olsun .görsellik tabikide önemli .bunu bir tek ben söylemiyorum .bir işe bile girerken farkediliyorsun diğerlerinden farklı oluyorsun .zeka da övünülcek birşey değil bence.çok zeki olup milletin kuyusunu kazmaya çalışan ,sürekli kendini ön plana çıkarmaya çalışan ,haset kıskanç çok tip var .
benim bakış açımı sorgulayacğına bence biraz çevreni gözlemle ama neyse kime anlataıyorum ben .herşeyi yanlış anlayıp kafanıza göre yorumluyorsunuz nede olsa.

Görsellik önemlidir katılıyorum.Bakımlı olmakta fayda var.Zeka önemlidir !!! İnanın bana hayatınızı kolaylaştırır..Üniversiteli olmak ve yabancı dil bilmek zekanın ölçütü olamaz.Çalışkan diyebiliriz.ayrıca aklını başkalarının kuyularını kazmak için kullananlara da zeki değil karaktersiz diyorum ben..

Görsellik önemlidir katılıyorum.Bakımlı olmakta fayda var.Zeka önemlidir !!! İnanın bana hayatınızı kolaylaştırır..Üniversiteli olmak ve yabancı dil bilmek zekanın ölçütü olamaz.Çalışkan diyebiliriz.ayrıca aklını başkalarının kuyularını kazmak için kullananlara da zeki değil karaktersiz diyorum ben..

tabikide zekayı göstermez ama şöyle demeye getiriyolar sanki birşey bilmiyormuşum gibi .bende ondan söyledim yoksa böyle şeylerle övünen biri değilim .ki övünenlerede gülerim .zeka tabikide önemli ama bir yere kadar .zekadan çok akıl önemli bence .oturmasını kalkamasını bilmek ,görgülü olmak ,entellektüel olmak bunlar önemli.yoksa boş oş zekayı ne yapayım ben ?kullanmadıktan sonra .herkes kendini zaten newton falan sanıyor galiba .üniveriste okudum çalışıyorum diye gülüyorum onlara burdan çok komikler .

canım etrafta bununla hava atmıyor tabikide ben bunu çok yakın arkadaşlarımdanda duydum erkeklerden yanımdaki kadının bakılmasına isterim tabi diye yani beğenilsin isterim anlamında ama benimki zaten öyle biri değil.neyse kişiselleştirmek istemiyorum konuyu ama çalıştırmıyor seni kandırıyor vs kendine güvenmiyor gibi şeyleri duyunc gücüme gidiyor .övünmek için söylemiyorum asla ama çalışmıyor diye eşine saygı duymayacaksa bir adam duymasın zaten hiçbir zaman .benim görüşüm bu .

Benmi yanlış anladımm acaba şurayıı
erkekler yanındakii güzel sevgilisine bakılmasını mı isterr başka erkekkler tarafından eğer öyleyse o erkekk soğann erkeğidir:1:

Benmi yanlış anladımm acaba şurayıı
erkekler yanındakii güzel sevgilisine bakılmasını mı isterr başka erkekkler tarafından eğer öyleyse o erkekk soğann erkeğidir:1:

arkadaşım yanlış anladın da anlatamayacağım şimdi sana nasıl olsa anlamayacaksın .

eminim öyle demek istemiştir.Hepimizin düşüncelerimizi bazen kelimelerle ifade etmekte zorlandığımız zamanlar olur,bu da onlardan biridir.

pardon istememiştir diyecektim :)) bende yanlış yazdım :))

yazdıklarımı yalan yanlış okuyarak işte yapıyolar kendilerince yorumları .bare düzgün okusalar sorun kalmayacak .ben şöyle demiştim bir erkek yanında güzel bir kadın taşımaktan gurur duyar ha bu tek başına asla ama asla yeterli değildir o ayrı konu ayrıca buraya sürekli biz çalşıyoruz biz şöyleyiz böyleyiz kocalarmız bizle gurur duyuyor siz evdesiniz eşlerinz sizle guru duymaz,saygı duymaz neyinizle gurur duyacak süs bebeği gibi yanında taşır anca gibi yorumlar yapanlara cevap vermek için yazdım ama anlayana tabiki .

benim adıma üzülmene gerek yok .zeki olmadığımı kim söyledi?iki lisanım var üniversite bitrdim .çok güzel maaşllarla çalıştım hep.hiçbir sıkıntım olmadı şükürler olsun .görsellik tabikide önemli .bunu bir tek ben söylemiyorum .bir işe bile girerken farkediliyorsun diğerlerinden farklı oluyorsun .zeka da övünülcek birşey değil bence.çok zeki olup milletin kuyusunu kazmaya çalışan ,sürekli kendini ön plana çıkarmaya çalışan ,haset kıskanç çok tip var .
benim bakış açımı sorgulayacğına bence biraz çevreni gözlemle ama neyse kime anlataıyorum ben .herşeyi yanlış anlayıp kafanıza göre yorumluyorsunuz nede olsa.

evet gerek yok ama üzüldüm işte..zeki olmadığınızı kim söyledi gerçekten? benim yazımdan bunu çıkarıp alındıysanız yapabileceğim birşey yok.gerçekten biz sizin yazdıklarınızı yanlış anlıyoruz,"kıskanç,tanımadığımız insanların kuyusunu kazan" tipleriz:)) işte bu cümlelerinizden sonra burada sizinle zeka ya da güzellik tartışması yapacak değilim.bakış açıalrıız çoook farklı. SİZE GÜZELLİK DOLU ÇALIŞMA HAYATINDAN UZAK MUTLU GÜNLER DİLİYORUM.HOŞÇA KALIN.

Çalıştırmak istemeyen es ben demiş olmuyor mu? Es sevilir sayılır ve hayatta birey olarak başarılı olabildiği için de gurur duyulur...

Calistirmak istemeyen esin , calsitirmama sebebi kendi bencil istekelerinden ötürü ise tabiki ben demis olur. Herkes istegini yapar herkes özgürdür diyen arkadaslarin evlilik anlayislari hayrete sayan, gerci " bir derdim var" kösesine baktigimizda tüm kadinlar kocalarinin yulari elinde olsun istiyor ama ... bu nasil bir özgürlükse

Calisip da maas kartini kocalarinda olan kadinlar acaba ekonomik özgürlügün neresinde.
Demek ki mesele insanda bitiyor , adam kötü bencil biriyse calis calisma bir farki yoktur. Konu buralara kadar geldi cünkü , ev hanimlari bircok yazida vasifsiz evde aksama kadar oturan kocasindan para dilenen biri haline getirdiniz.

Calisan kadinalarda über kültürlü insanlar zaten.:68: Millet kendini isbata kalkti "su kadar kitap okuyurum, bende üniversite mezununuyum " ne lüzümü varsa :31:
Etiketin önemi mezara kadar :ssz:

Gurur kelimesi beni halen irite ediyor. Esim okusun cabalasin sirf kendi cabasiyla bir konum edinsin bende onla gurur duyayim.
Veya yakisikli adamla evlendim veya güzel bir kadinla " bakin bakin bunu ben sectim cok zevkli adam /kadinim " simdi bunu diyende kendiyle mi esiyle mi gurur duyuyor orasida mechul.

dipnot; adalet esitler arasidir, önemli olanda adalettir. esitlik sevimli bir kelime ama bir karinca ile file ayni muamelede bulunursan belki esit davranmis olursun ama adaletsizlik yapmis olursun.

evet gerek yok ama üzüldüm işte..zeki olmadığınızı kim söyledi gerçekten? benim yazımdan bunu çıkarıp alındıysanız yapabileceğim birşey yok.gerçekten biz sizin yazdıklarınızı yanlış anlıyoruz,"kıskanç,tanımadığımız insanların kuyusunu kazan" tipleriz:)) işte bu cümlelerinizden sonra burada sizinle zeka ya da güzellik tartışması yapacak değilim.bakış açıalrıız çoook farklı. SİZE GÜZELLİK DOLU ÇALIŞMA HAYATINDAN UZAK MUTLU GÜNLER DİLİYORUM.HOŞÇA KALIN.

ben istedğim şekilde çalışırım seni hiç ilgilandimez .yaptığım yorumlar kusura bakma ama hep aynı .burda çok güzel bir şekilde çalışıyorum avantajları şunlar çalışmıyorum şunlar diyenler var .siz neden hemen saldırı olayına geçiyorsunuz ?büyük harflerle yazınca ne oluyor anlamadım .ndir bu hasetlik anlamadım sadece senin için söylemiyorum genel anlamda.benim eşim bana çalışyorum diye saygı duyuyor diyolar ya pes .iyi arkadaşım kazandığınız para ölçüsünde saygınsanız size birşey demiyorum .herkes hakettğini yaşıyor gerçektende.

ben istedğim şekilde çalışırım seni hiç ilgilandimez .yaptığım yorumlar kusura bakma ama hep aynı .burda çok güzel bir şekilde çalışıyorum avantajları şunlar çalışmıyorum şunlar diyenler var .siz neden hemen saldırı olayına geçiyorsunuz ? birşeyler yazarken kendimü övücem diye başkalını aşağılamak doğru bir davranış mı sence?evde oturan hanımların kocaları saygı duymasın mı?bırakın allahaşkına ya eşim beni mesleğim için seçtiyse istemiyorum ben öyle eş..büyük harflerle yazınca ne oluyor anlamadım .ndir bu hasetlik anlamadım sadece senin için söylemiyorum genel anlamda.benim eşim bana çalışyorum diye saygı duyuyor diyolar ya pes .iyi arkadaşım kazandığınız para ölçüsünde saygınsanız size birşey demiyorum .herkes hakettğini yaşıyor gerçektende.

Calistirmak istemeyen esin , calsitirmama sebebi kendi bencil istekelerinden ötürü ise tabiki ben demis olur. Herkes istegini yapar herkes özgürdür diyen arkadaslarin evlilik anlayislari hayrete sayan, gerci " bir derdim var" kösesine baktigimizda tüm kadinlar kocalarinin yulari elinde olsun istiyor ama ... bu nasil bir özgürlükse

Calisip da maas kartini kocalarinda olan kadinlar acaba ekonomik özgürlügün neresinde.
Demek ki mesele insanda bitiyor , adam kötü bencil biriyse calis calisma bir farki yoktur. Konu buralara kadar geldi cünkü , ev hanimlari bircok yazida vasifsiz evde aksama kadar oturan kocasindan para dilenen biri haline getirdiniz.

Calisan kadinalarda über kültürlü insanlar zaten.:68: Millet kendini isbata kalkti "su kadar kitap okuyurum, bende üniversite mezununuyum " ne lüzümü varsa :31:
Etiketin önemi mezara kadar :ssz:

Gurur kelimesi beni halen irite ediyor. Esim okusun cabalasin sirf kendi cabasiyla bir konum edinsin bende onla gurur duyayim.
Veya yakisikli adamla evlendim veya güzel bir kadinla " bakin bakin bunu ben sectim cok zevkli adam /kadinim " simdi bunu diyende kendiyle mi esiyle mi gurur duyuyor orasida mechul.

dipnot; adalet esitler arasidir, önemli olanda adalettir. esitlik sevimli bir kelime ama bir karinca ile file ayni muamelede bulunursan belki esit davranmis olursun ama adaletsizlik yapmis olursun.

canım benim eşim zekamla gurur duyuyor şimdi erkekler zeki kadınlarla gurur duyuyor ggibi komik genellemeler yapnlara gönderdim ben o cevabı çekip çekip başka yerlerden vurmeye çalışıyolar .benim annemde ev hanımı gelsinler görsünler nasıl kadın keşke herkes onun gibi olabilse.yaıllardan beri babam kendisini sayar ,sever bir dedğini iki etmez.öte yandan çalışan anne-baba çocuğu en yakın arkadaşım var. .babası annesini senelerce aldattı hiç değer vermedi o kadında annemi deli gibi kıskanır mesela bunu biliyorum .yani genellemek yanlış .her evliliğe göre değişir ama evde oturyorsun ,dedikodu yapıyorsun bilmem ne derseler alırlar cevabını .zaten bunu yapanlar hep hazmedemeyen insanlar .

ben istedğim şekilde çalışırım seni hiç ilgilandimez .yaptığım yorumlar kusura bakma ama hep aynı .burda çok güzel bir şekilde çalışıyorum avantajları şunlar çalışmıyorum şunlar diyenler var .siz neden hemen saldırı olayına geçiyorsunuz ? birşeyler yazarken kendimü övücem diye başkalını aşağılamak doğru bir davranış mı sence?evde oturan hanımların kocaları saygı duymasın mı?bırakın allahaşkına ya eşim beni mesleğim için seçtiyse istemiyorum ben öyle eş..büyük harflerle yazınca ne oluyor anlamadım .ndir bu hasetlik anlamadım sadece senin için söylemiyorum genel anlamda.benim eşim bana çalışyorum diye saygı duyuyor diyolar ya pes .iyi arkadaşım kazandığınız para ölçüsünde saygınsanız size birşey demiyorum .herkes hakettğini yaşıyor gerçektende.

bak arkadaşım,kiminle ne derdiniz var bilemiyorum.birilerine laf çarpıtmak niyetindesiniz belli ama o kişi ben değilim.sizi hiç tanımam etmem,biryerde yazdığınız birşeye de denk gelmedim size niye haset edeyim?haset edilecek neyiniz var onuda anlamadım?bugün bu yorumunuzu beğenemem diğer gün başka bir yorumunuzu beğenirim öyle üyeleri takip etmem yani.bu konu hakkında yazdığım tüm msjları okuyun ve ondan sonra saldırın.ev hanımlarını yüceltmiş miyim yoksa aşağılamış mıyım?şimdi buarda gereksiz duygu sömürüsü yapmayın.bende yazın 2 aylığına ev hanımı oluyorum.büyük harflerle yazdım çünkü iyice görün istedim.konuyu kendi istediğiniz yere çekmeyin.tarışmayada dönüşmesin artık.gerçekten anlayışlarımız farklı.

Son düzenleme:
bak arkadaşım,kiminle ne derdiniz var bilemiyorum.birilerine laf çarpıtmak niyetindesiniz belli ama o kişi ben değilim.sizi hiç tanımam etmem,biryerde yazdığınız birşeye de denk gelmedim size niye haset edeyim?haset edilecek neyiniz var onuda anlamadım?bugün bu yorumunuzu beğenemem diğer gün başka bir yorumunuzu beğenirim öyle üyeleri takip etmem yani.bu konu hakkında yazdığım tüm msjları okuyun ve ondan sonra saldırın.ev hanımlarını yüceltmiş miyim yoksa aşağılamış mıyım?şimdi buarda gereksiz duygu sömürüsü yapmayın.bende yazın 2 aylığına ev hanımı oluyorum.büyük harflerle yazdım çünkü iyice görün istedim.konuyu kendi istediğiniz yere çekmeyin.tarışmayada dönüşmesin artık.gerçekten anlayışlarımız farklı.

tamam yazma o zaman .sen alıntı yapınca cevap hakkı doğuyor .benim kimseyle derdim yok .siz kışskırttıyorsunuz sonra suçlu ben oluyorum .benim şahsıma birşeler deyip duruyorsun yok sana üzüldüm yok erkek arkadaşın sadece fizğine bakıyor vs sen nerden biiliyorsun bunu?benim söyeldiklerimden o çıkmaz .siz anlamak istedğinizi anlıyorsunuz gerisine kulak tıkıyorusnuz öle değil diyorum hala sana üzülüyorum .benim üzülcek birşeyim yok ki .allahım ya sen sabır ver.

Back
X