• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çalışan bir kadın olarak ezildiğimi düşünüyorum işten geliyorum ev darma dağınık eşim çoraplarını yerden almaktan aciz nöbeti, mesaisi canım kalmıyor eve bir geliyorum kabus...ablam ev hanımı sabah eşi işe giderken kalkmasını bile istemiyor yorulmasın diye yani böyle istisna erkeklerde var.

sana aynen katılıyorum gece nöbetleri hafta sonu 24 mesaileri eve gel mutfak batmış her yer darmadağın. üstelik benimki maddi olarak da pek destek değil bana. resmen kullanılıyorum.

Arkadaşım sen evli misin? kusura bakma da manken gizi biblo bebek gibi güzel olup da aptal olan birini yanında taşımak isteyen erkek varsa uzak dursun benden.. Sevgiliyken erkekler güzel kızlarla çıkmak ister evlenirken de arkadaş ortamında hareketleriyle konuşmasıyla oturup kalkmasıyla kendini taşıyan kadınlarla birlikte olurlar..
Senin her yorumunda farkettim de bir kendini beğenmişlik mi vardır nedir? Sevgilin zengin sen de güzelsin herhalde sonra da küçük dağları ben yarattım havası...

Katİliyorum... Ayrıca sırf güzelliği icin yanlarında taşıdıkları kadınla sadece egolarını tatmin ediyorlar. Bir erkek kadının dış görüntüsünü sevebilir ama karakterine ve ayaklarının bu hayata ne kadar sağlam bastığına asık olur. Gerisi fasa fiso :3:

Çalışacaksın demeyle calismayacaksin demenin zerre farkı yok kimse kimseyi boyle zorunlu kilamaz hiç bir istegi icin.
Ayrıca bir arkadas esler birbirine karisabilir demis hayır efendim, özgür bir bireye kimse karışamaz ancak öneri yapar fikrini söyler ve son sözü esine bırakır...
Tabii esine saygı duyuyorsa... :31:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çalışıyorum, hem de ne çalışma, bazen sabahlara kadar. Eşimde çok yarıdımcı her konuda. Bazen iş konusunda stres de oluyorum onları da çok iyi kaldırıyor doğrusu.

Anlayış kısmından gitmek istemiyorum çünkü ev hanımlarının da eşleri anlayışlı olabiliyor ve yardımcı olabiliyorlar. Ancak benim çevremden ve kendi evliliğimden gördüğüm kadarıyla, erkekler eşleri çalışınca eşlerine daha çok saygı duyuyorlar. Hatta onunla, eşinin kariyeri ile övünüyorlar. Eşlerini gözlerinde daha büyütüyorlar. Bu da bayanı onure ediyor doğrusu.

esim iste bu yapilani ikiyuzluluk olarak degerlendiriyor...karinin yaptigi baska seylerlede ovunebilirsin bunun icin calismasina gerek yok,calisyor kariyer sahibi diye ovunuyorsa yazik o adama diyor..

Çalışan bir kadınım ve 2,5 yıllık evliyim.Mutlaka çalışmanın da ev hanımı olmanın da kendine has zorlukları var.Ama ben kadının çalışan bir birey olmasından yanayım.İnsan biri için değil;hiç kimseye muhtaç olmamak,daha güçlü anne,daha güçlü bir evlat olabilmek için çalışmalıdır.
Eşiniz çok anlayışlı olabilir ya da her isteğinizi yerine getirebilir.Ama siz neden birinden bir şey isteyesiniz ki;her birey kendi isteklerini karşılayabilmeli.Evliliğini sırf maddi özgürlüğü olmadığı için sürdürmek zorunda kalan milyonlarca kadın var.Ne kadar acı bir durum!Şimdi çok iyi olabilirsin eşinle ama 10 yıl sonra ne olacak kim bilebilir ki
Eşim bana çok yardımcıdır.Sözümü de geçiririm.Ayrıca kendime de çok güvenirim eşim bilir ki ben ona muhtaç değilim.
İstersem ailemi tatile gönderir ve hesapta vermem.
Her kadın ayakları üzerinde durabilmeli ;bu nedenle kızlarımız mutlaka okumalı.

hayır tabikide çanta değiliz ama güzel bir kadını taşımak erkekler için gurur verici birşey oluyor .dış görünüş maalesef çok önemli .sadece güzel olduğum için sevmiyor bunu biliyorum karekterimide seviyor .laf sokma çabasında değilim ama sürekli yazdıklarımı alıntı yapıp vur kaç yapıp sonra şikayet ediyolar .madem cevabını almak zorlarına gidiyor cevap vermeleri gereksiz .senin için söylemiyorum ama her yerde benim yazdıklarımı alıp ters yazan arkadaşlar var .sürekli eleştiri yapıyolar akllırnca bende cevap verince suçlu oluyorum .genellemem maalesef ki gerçek acı ama gerçek . partnerinin zekasıyla övünen hiç erkek görmedim şu yaşıma kadar ben .

Hakli olabilirsin guzel kadini tasimak erkeklere gurur verebilir ama son cumlen sacma geldi bana.

Okudum, calisiyorum, kariyer edindim ama kendim icin. Dogustan dahi degilim ama kendimi bildim bileli okurum ogrenirim sorarim zekami gelistirmek icin. Esim her zaman zekamla gurur duyar. Bazen islerinede yardim ederim. Yeri gelir cevresindeki calisanlara ragmen once bana sorar hem zekam hem cok guvendigi icin.

Benim fikrim bu devirde erkekler sade guzellik degil aklinda pesinde. Cunku ne olursa olsun ZEKİ kadin CALİSSA DA
CALİSMASA DA evini en iyi sekilde idare eden, erkegini kalkindiran kadindir.

Hakli olabilirsin guzel kadini tasimak erkeklere gurur verebilir ama son cumlen sacma geldi bana.

Okudum, calisiyorum, kariyer edindim ama kendim icin. Dogustan dahi degilim ama kendimi bildim bileli okurum ogrenirim sorarim zekami gelistirmek icin. Esim her zaman zekamla gurur duyar. Bazen islerinede yardim ederim. Yeri gelir cevresindeki calisanlara ragmen once bana sorar hem zekam hem cok guvendigi icin.

Benim fikrim bu devirde erkekler sade guzellik degil aklinda pesinde. Cunku ne olursa olsun ZEKİ kadin CALİSSA DA
CALİSMASA DA evini en iyi sekilde idare eden, erkegini kalkindiran kadindir.

canım bilmiyorum zeka önemli bir kriter değil bence erkekler için .hep fiziğie bakıyolar .benim sevgilim benden daha zeki kesinlikle ama tabiki bana sorduğu şeylerde olur mutalaka .yani ilgi alanıyla alakalı birşey bu .ilgisi yoksa o alana onu sorar bende sorarım .erkeklerin akıl peşinde olduğunu düşünmüyorum istisnai durumlar olabilir ama şimdiki erkekler düzgün işi sabit maaşı olan kadın peşinde olsa olsa aklı bu şekilde hesap ederler.

vallahi kaç gündür yazmayayım diyorum...ama saçma sapan yazılar iice sinirlendiriyor beni.hiç uzaga gitmeden kendimden örnek verecegim.

2 üniversite mezunuyum kpss hazırlanıyorum.evliyimde.belki atanamayacagım bölümümün puanı cok yüksek..ama eşim bunu hiç sorun yapmadı.beni hep el üstünde tutuyor kazanırsan çalısırsan senin için memnun olurum ama olmazsa da Allah a şükür heyrseyimiz var napalım diyor.beni her ortamda yüceltiyor.
haftasonları boş zamanında beraber temizlk yaparız ben ev işlerinde pek ii degilim bana hiç sen evdesn yap işte demez, her konuda yardımcı olmaya calısır...Basımdan eksik olmasın bitanem.

bir de eltimden örnek vereyim.benden 2 sene önce evlenmiş ben 2 o 4 yıllık evli.manken gibi fizigi var.ii denilecek bir işi var.egitimi yok ama lise bitirince girmiş biryerin muhasebesine işinde geliştirmiş kendini.ortalamanın üstünde maaşı var.ama eşi onu her ortamda ilgisiz bırakır bizim yanımızda bile tersler.1 gün evde yemek olmasa sorun cıkarırmıs..haftasonları gezmek istese yok evde otur 1günde temzligini yap dermiş.kaç kez aglatmıs annesine gitmiş kız.

Aslında daha uzun yazardım ama gerek yok.dicegim su ki siz ne olur nasıl olursa olun arkadaslar eşinizle aranızdaki sevgi saygı önemli.
Erkegin erkek gibi mert,vicdanlı olması önemli..gerisi boş..seven adam hersekilde sever..ezmek isteyen de hersekilde ezer..

vallahi kaç gündür yazmayayım diyorum...ama saçma sapan yazılar iice sinirlendiriyor beni.hiç uzaga gitmeden kendimden örnek verecegim.

2 üniversite mezunuyum kpss hazırlanıyorum.evliyimde.belki atanamayacagım bölümümün puanı cok yüksek..ama eşim bunu hiç sorun yapmadı.beni hep el üstünde tutuyor kazanırsan çalısırsan senin için memnun olurum ama olmazsa da Allah a şükür heyrseyimiz var napalım diyor.beni her ortamda yüceltiyor.
haftasonları boş zamanında beraber temizlk yaparız ben ev işlerinde pek ii degilim bana hiç sen evdesn yap işte demez, her konuda yardımcı olmaya calısır...Basımdan eksik olmasın bitanem.

bir de eltimden örnek vereyim.benden 2 sene önce evlenmiş ben 2 o 4 yıllık evli.manken gibi fizigi var.ii denilecek bir işi var.egitimi yok ama lise bitirince girmiş biryerin muhasebesine işinde geliştirmiş kendini.ortalamanın üstünde maaşı var.ama eşi onu her ortamda ilgisiz bırakır bizim yanımızda bile tersler.1 gün evde yemek olmasa sorun cıkarırmıs..haftasonları gezmek istese yok evde otur 1günde temzligini yap dermiş.kaç kez aglatmıs annesine gitmiş kız.

Aslında daha uzun yazardım ama gerek yok.dicegim su ki siz ne olur nasıl olursa olun arkadaslar eşinizle aranızdaki sevgi saygı önemli.
Erkegin erkek gibi mert,vicdanlı olması önemli..gerisi boş..seven adam hersekilde sever..ezmek isteyen de hersekilde ezer..

o kadar güzel açıklamışsınki durumu yani şu duruma binlerce örnek verilebilir... Allah herkese güzelevlilikler nasip etsin, Güzellik etiket vs. hiçbiri önemli değil eşler birbirini gerçekten sever ve değer verirse gerisi teferruattır. eğitimli eğitimsiz, çalışmayan vs.vs.

benim sevgilim çalışmamı istemiyor evlenince işi stresli diye bide şehir değiştirme gibi bir olayımız var .yani bazı şartlar yüzünden eşinin çalışmasını istememesi bir erkeğin normal buluyorum .çalışan kadına erkek saygı duyuyor kariyeriyle övünüyor vs denilenlere sadece gülüyorum .erkekler için güzellik gurur vericidir hanımlar .maalesef böyle .kimse eşinin zekasııyla övümüyor ne kadar güzel olsun okadar iyi diyolar .dışarda taşırken gurur duymak istiyolar aksini yapanlar zaten eşiyle parası için evlenen erkekler.

KK da hiç kimsenin nickini ezberlemem, sadece yoruma bakarım, bu gün kızdığıma yarın alkış tutarım desem de siz ve bir kaç arkadaşı daha tanıyorum, bir şekilde ben istemesemde hafıza kaydediyor demek ki :)

Ben sizin yorumlarını beğenirim ama bu gerçekten hiç olmamış. Tüm yazdıklarınızı okumadım, belki birşeye kızıp özellikle yazdınız bilmiyorum. Ama Allah'tan sizin yazdığın gibi sevgililere ve eşe sahip olmadım. Sadece güzellik nasıl önemli olabilir mümkün mü ? Ha evet haklısınız gecelik ilişkilerde tabiki güzellik önemli olur, orada esas olan başka şeydir. Ancak evlilikte ???

Valla aman aman güzel değilim beni gören güzel diye değil sevimli diye tarif eder :) Çalışmassam da 5 kuruş param yok eee o zaman benim eş salak. Hatta süzme salak.

Son düzenleme:
KK da hiç kimsenin nickini ezberlemem, sadece yoruma bakarım, bu gün kızdığıma yarın alkış tutarım desem de siz ve bir kaç arkadaşı daha tanıyorum, bir şekilde ben istemesemde hafıza kaydediyor demek ki :)

Ben sizin yorumlarını beğenirim ama bu gerçekten hiç olmamış. Tüm yazdıklarınızı okumadım, belki birşeye kızıp özellikle yazdınız bilmiyorum. Ama Allah'tan sizin yazdığın gibi sevgililere ve eşe sahip olmadım. Sadece güzellik nasıl önemli olabilir mümkün mü ? Ha evet haklısınız gecelik ilişkilerde tabiki güzellik önemli olur, orada esas olan başka şeydir. Ancak evlilikte ???

Valla aman aman güzel değilim beni gören güzel diye değil sevimli diye tarif eder :) Çalışmassam da 5 kuruş param yok eee o zaman benim eş salak. Hatta süzme salak.

Adunul süper bi açıklama olmuş,sabah sabah kahkaha attım:1: valla bende dünyalar güzeli değilim ama aynı sizin gibi sevimli,sıcak diye tarif ederler beni de:17:bizim eşlerimiz salak doğru,hatta salak ötesi:))

2 yıllık evlıyım çalışıyorum ev hanımlarının yaptıgı herşeyi yapmakla birlikte hemde özel bir sektörde çalışıyorum. senkron olmak zorundasın tertipli olmalısın heryerin mim gibi olmalı yani 2 kat enerjı harcıyoruz duracell gibi hatunuz :27::27:
çalışmak sosyal hayatım içinde tüm ilişkilerimde güzel bir mesaf koyucu oldu tüm cevreme hatta (yeni evliyken çalışmak ilişkileri düzenliyor resmen)
çalışanlar eşime gelince henüz işsiz kalmadığım için belkide bilemiyorum ama çalışsamda çalışmasamda değişeceğini sanmam ....
ablam çok farketmişti eniştemin çalışırkenki konusma tarzının bile farklı olduğunu söyler hep.

Sadece basliga bakarak cevapliyorum: ben ogretmenim ve maddi geirimin olmasindan hep memnun oldum;) eltim ev hanimi resmen kaynanamin yardimcisi gibii:(( gelin gel gelin git falan.. Kadin evine 2 kizina ve kilini kimildatmayan esine mi kossun kaynanamin ozel islerine mi:((( ben rahatim hem uzagim hem de calisiyorum diye zirt pirt arayaniyorlar bile beni;)))) calismak esi
İcin de olumlu oluyor sonucta destek gibi;)) bence calismali kadinlar her yonden cok faydali oluyor;))

Bir de calistigim icin temizlige kadin cagiriyorum, utumu de yapiyor;)) ben camasir bulasik ve yemekle ilgileniyorum hepsi bu:)) kimse beden kadin aliyorsun bile demiyor cinku ilk gunden esim istedi gelsindiye;)))))

evet sinirimden yazdım o yorumu canım .tabiki karekter daha önemli bunu herkes biliyor .ben zaten benim erkek arkadaşım güzellik düşkünü vs demedim değil zaten öyle biri.

Çalışıp çalışmamakla cok ta alakası yok...Ben 11 yıldır öğretmenlık yapıyorum.Oglum ıcın de bır yıl ücretsız ızın aldım

Her ıkı duyguyuda bılırım..Benım annem çalışmayan bır kadın ama cok gucluydu elınden her iş gelırdı babama asla kendını ezdırmezdı..

babam bır hata yapsa annem cocuklarıda alır merdıven sılerım gıderım derdı..

Eşlerı aldtan kadınlar çalışmıyorum ne olacak nasıl nereye gıdecegım dıyor..

Kadın ıstedıkten sonra herseyı yapar yeterkı çalışsın kendıne guvensın kendı ayakları uzerınde dursun..

erkekler ne mzaan maddı manevı kadınların kendılerıne baglı oldukların bu bagın kolay kopmayacagını anladıklarında değişiyor.
bız kadınlar fazla fedekarız o kadar sonrada erkeklerı suçluyoruz..

Okulda nobetcı olduğumda evde yemek yoksa aman hemen koşup mutfaga yemek yapmıyorum eger eşımde yorgunsa dışardan soyluyoruz

hafta sonu sınav gorevlerınde gorev almıyorum aman bıra daha fazla parmız olsun demıyorum..

Maaş kartımız kocama verıpte herseyı ondan beklemıyorum..

bız kadınlar hem ev kadınlıgımız dort dortluk olsun hem çalışalım dıyoruz ..hemde erkekler yapamaz elınden gelemez dıye onların yapacaklrınıda yapıyoruz...

sonra erkeklerı sucluyoruz

Ücretsız eızındeyken oğluma bakarken eşım bana 'aa evde ne yapıyorsun kı ıkı dakıkada işler bıter evde bırs suru makına var 'dedı.

Bende tum gun bulaşıkları makıneye atmadım ..eşım aksam gelınce temız bardak bulamadı.Bu evde hersey pıs deyınce.

Bende tam ıkı dakıka suruyor bulaşıkları makıneye atmak bır zahmet yapıver dedım..'O zaman anladı..

Bız kadınlar hemen her yer temız olsun duzenlı olsun dıye hem çalış hem evde dort dortluk ol deyınce işler zorlaşıyor..

Onemlı oln kadının çalışması degıl guclu olması bırseyler uretmesı kendını gelıştırmesı okuması vs vs...

Çalışmak ya da çalışmamakla ilgili değil bence, eş düşüncesizse bencılse kişinin de kendısine saygısı yoksa her türlü olumsuzluk olacaktır dıye düşünüyorum.

Nişanlımın ailesinin de benım aılemınde 30 yıldır uyguladıkları bir sistem var, erkek kazanır getirir eşine parayı o da maddi dağılımı ve bütce dengelemesini de sağlar, birikimini de yapar, alışverısını de yapar, karı koca gezerler de boynu bukukte kalmaz gayet mutlu da olur. Hatta çalışan bir sürü kadından fazlaca.

Bence iş kafada biter :)

Bilimsel olarak açıklanmış ki çalışan evli kadınların %60 ı arada kalmış ve yetişememe stresıyle mutsuz, %25 i annesi yada eşinin annesine yakın-birlikte kalacak şekilde hayatını idame ettırmeye çalışıp vasat durumda, sadece%15 i ise maddı durumu iyi olup sırf karıyer amacıyla çalışıyor ve ev işlerini parayla yaptırarak mutlu olma yuzdesıne yaklamış.

Allah çalışan çalışmayan tüm kadınlara hayırlı düşünceli ilgili eş nasip etsın, belırleyıcı ve yonlendırıcı unsur bu bence bu konuda..

ev hanımlarının el üstünde tutulmasının sebebi,erkeğin eşinden beklentisine bağlı.bir erkek ne bekler karısından?
-güleryüz
-işten geldiğinde sıcak bir yemek
-temiz bir ev
-iyi bir cinsel performans
bütün erkekler bunları beklemiyor mu sonuçta.
ben evliliğimin ilk zamanları çalıştım ama şimdi çalışmıyorum.iki durumu da iyi gözlemledim.işten geliyorsun yemeğin olmuyor,yorgunsun yüzün gülmüyor,e evine bakamıyorsun yeterince ev başını alıp gidiyor,yorgunsun cinselliği erteliyorsun ya da robot gibisin.e erkek de bu durumda mutsuz oluyor tabi.bu da asabiyet yapıyor sonra gelsin kavga gürültü.
ama evde olunca herşeyin dörtdörtlük oluyor eşini istemerdiği kadar mutlu ediyorsun.e onun mutluluğu da geri sana dönüyor.adam tatmin edilmiş olunca seni mutlu etmeye uğraşıyor.
ondan ev hanımları daha kıymetli.
ayrıca çalışıyorum istediğimi alıyorum durumu da ben de hiç olmadı.ha belki çok yüksek maaşlarda oluyordur ama benim aldığım evimin ihtiyaçlarına faturalara gitti.öyle bekarlıktaki gibi kafana göre sorumsuzca harcıyamıyorsun ki evlilikte.

ev hanımlarının el üstünde tutulmasının sebebi,erkeğin eşinden beklentisine bağlı.bir erkek ne bekler karısından?
-güleryüz
-işten geldiğinde sıcak bir yemek
-temiz bir ev
-iyi bir cinsel performans
bütün erkekler bunları beklemiyor mu sonuçta.
ben evliliğimin ilk zamanları çalıştım ama şimdi çalışmıyorum.iki durumu da iyi gözlemledim.işten geliyorsun yemeğin olmuyor,yorgunsun yüzün gülmüyor,e evine bakamıyorsun yeterince ev başını alıp gidiyor,yorgunsun cinselliği erteliyorsun ya da robot gibisin.e erkek de bu durumda mutsuz oluyor tabi.bu da asabiyet yapıyor sonra gelsin kavga gürültü.
ama evde olunca herşeyin dörtdörtlük oluyor eşini istemerdiği kadar mutlu ediyorsun.e onun mutluluğu da geri sana dönüyor.adam tatmin edilmiş olunca seni mutlu etmeye uğraşıyor.
ondan ev hanımları daha kıymetli.
ayrıca çalışıyorum istediğimi alıyorum durumu da ben de hiç olmadı.ha belki çok yüksek maaşlarda oluyordur ama benim aldığım evimin ihtiyaçlarına faturalara gitti.öyle bekarlıktaki gibi kafana göre sorumsuzca harcıyamıyorsun ki evlilikte.

yazdıklarınızda doğruluk payı vadır tabii ama benim aklıma da şu geldi..peki çalışan erkekler o zaman eşlerini mutlu edemiyor mu?adam bütün gün çalışmış,eve yorgun geliyor.iki kelime konuşmadan hazırlanmış sofraya kurulup yemeğini yiyor sonra alıyor kumandayı tvnin karşısına geçiyor.kadın hizmet etmek için yaratılmış ya çay servisi başlıyor ama adam yorgun yine sohbete mecali yok.kıyafetlerini ortalığı atıyor ee düzenli olamaz çalıştığı için bunu da eşinden bekliyor,toplasın canım işi ne?gece olyor eşi birlikte olmak istiyor ama adam yine yorgun,robot gibi sevişiyor...şimdi sizin yazdığınızın karşı tarafı da buna çıkıyor..Allah aşkına çalışın erkekler böyle mi ya da kaç tanesi böyle?hem bir kadının tek işi-gücü kocasını her anlamda tatmin etmek midir,ee kadının tatmin duyguları ne oluyor bu arada?o zaman ev erkekleri de el üstünde tutuluyor:1:..çalışsın çalışmasın önemli olan kadının hayata nasıl baktığı ve eşinin de buna saygı duymasıdır.

kadın çalışsın çalışmasın saygı olduktan snra hizmetci gibi görmesinin imkanı yok
akşama kadar çalışıp eve gelince yemekle çocukla evle iilgilenen kadın yan gelip yatan kocası tarafından hizmetci olarak gorülmyo mu sanki?
istisnalar kaideyi bozar elbet

katılıyorum.kadın tüm gün çalışsın.sonra eve gelsin koca kahve yudumlarken o yemek,bulaşık ,çamaşır,çocuk,temizlik... uğraşsın ama o hizmetçi olarak görülmeyecek yani.hangisi daha büyük hizmetçilik.hatta adam kullanma niyetinde ise (ki hangisi değil) bu durum hizmetçilikten de öte başka bir şeye giriyor onun gözünde.

Back
X