• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öyle şey mi olur ilahi mub güldürdünüz beni :)
k.validenizin bakışında zerre değişiklik olmaz
oğlunun evi yine oğlunun evi olur

katılıyorum sana asude bahar çalışan bir bayan olarak; kayınvalidem yemeğe geldiğinde bana eline sağlık, eşime kesene bereket oğlum der :52:
ev oğlunun evidir, araba oğlunun arabasıdır
senin çalışıyor olman, para kazanman onlar için bişey ifade etmezzzzz

güzel tesipit..

yok yok bu devirde çalışmayan kadın kocasının baş tacı.

kendi çevremde hep böyle...

Ayda 4 bin lira maaş alıp kuaföre giderken eşinden laf işiten kadında tanıyorum, çalışmayıp eşinin kredi kartını istediği gibi kullanıp kaç lira harcadığını sormayan kadınıda, erkeğine göre değişir.
Bende çalışmıyorum, evdeyim diye hizmetçi değilim.Yardımcı kadın alıyorum canım isterse yemek yaparım istemezse bi yumurta kırarım.Eşimde bana sormadan bi çorap dahi almaz, o üni ben lise mezunuyum her konuyu bana danışır mutlaka fikrimi alır.
Çalışan bayanlara sonsuz saygım var, ama bence eşleri yeterince değerlerini bilmiyor.

allah bin bereket versin canım da herkesin hayal dünyası farklıdır
senin insanların hayal edemeyeceğini sandığın, başka insanların hiç önemsemediği maaşı kadardır belki, kim bilir..

Asude_bahar, yazdıkların ilgimi çekti, hoşuma gitti profiline baktım ama sonra yazdıklarından dolayı hislerim değişti.Plazam da plazam.Sanal aldatma mavi yakaların (işçi yani) dünyasında mı oluyor ben hiç denk gelmiyorum.Mavi yakaların dünyasına çok uzağım gibisinden bişeyler yazmışsın.Alıntı yapmadım, aklımda kaldığınca yazdım.Sen de o plazanın beyaz yaka "işçisisin".Akşam çantanı alıp çıkıyorsun.Plaza başına taç olup kalmıyor.Ha bi de şu var.Bugün plazanın bilmem kaçıncı katındasın yarın hooooop aşağı inivermişsin.O beğenmediğin kurumsallaşmamış firmalarda iş ararsın.Kadın kadının kurdu olduktan sonra erkekler bize ne yapmaz ki.Hayatta hiçbir şeyi benim başıma gelmez dememeli insan.Hepimiz bugün çalışıyoruz, maaşımıza, eğitimimize güveniyoruz.Yarın burun kıvırdığımız (ki ben şartlarım elverse de ev hanımı olsam.Kimse zevk için çalışmıyor) ev hanımı oluveririz.İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.

yalnız geldik dünyaya yalnız da göçüp gideceğiz
bu yüzden babaya kocaya yaslanmadan ayaklarımızın üstünde durabilmek için çalışmalıyız
en azından bir mesleğimiz olmalı elimizde.

amaaaa..
çalışan kadının artık çok daha fazla ezildiği kesin.
çalışıyosun diye, ağzını açarsın, biraz sitem edecek olursun yorulmuşsundur, yardım istersin dili pabuç kadar derler
kayınvalidede kayınpederde bu kadın çalışıyor bu haftasonu da dinlensin diye bir anlayış yoktur
çünkü senin için gezmek iyi vakit geçirmek kayınvalideye gitmek demektir.
hem zaten haftaiçi işten gelince bir süpürge açıyorsundur evin dağılmıyordur temizdir haftasonu işin de yoktur
kayınvalideye gitmeyiip de ne yapacaksındır??
programlı yaşamaya alışmışsındır saba tümer'i de seyredeyim de ondan sonra yemeği yaparım evi süpürürüm deme şansın yoktur.
komşularını tanıyamazsın, ha komşuların ev hanımıysa onlar seni tanırlar ama..
işten izin almadan kuaföre gitmen oldukça zordur sabah gitmek istesen ilşe yetişemezsin akşam gitsen evdeki işlerin aksar
he arada o güzelliği de yaparsın kendine ama sofra geç kuruldu diye surat çekersin..
çalışan kadın bakımlıymış, ev hanımı soğan yağ kokarmış diyorlar
iş kıyafetiyle elini yıkayıp önlüğü takıp mutfağa dalarsın saçların yağ da kokar soğan da duş almaya vaktin de yoktur
kocanla ya aynı zamanda geliyorsundur eve, ya da kocandan daha sonra..
oğluşuna sarma saramıyorsun dolma dolduramıyorsun diye bir de kayınvalideden laf işitirsin..

yazsam liste çok uzun

diplomalı ev hanımı olmak istiyorum evet,
ama sonra bu romatizma ağrılarıyla evde olsam öğlene kadar uyurdum (çocuk olana kadar)
tembelleşirdim, canım bir şey yapmak istemezdi depresyona girerdim diye de düşünüyorum
şükrediyorum..

konu dışı yazmışsın
kötü içerik yaptım
cezanı alırsın zaten
şahsıma yazıyosan mesaj atsaydın ben sana güzel bir cevap yazardım
ama mevcut durumda yapabileceğim bu
hayırlı günler

Arkadaş bana özel mesaj atmış.Kimseyle "güzelce" özel mesajlaşmaya niyetim yok.Ortaya yazarım üstüne alan alır, almayan okur geçer.Kötü içerik butonunu kötü niyetli kullanmaya da gerek yok.İşimize gelmeyen butona basalım ozaman:47:

benim eğitimim de gelirim de eşimden fazla. benim ailemin tespitine göre kendini benden aşağıda görüyo kıskanıyo ve o yüzden huzursuzluk çıkarıyo. ben hiç bi zaman bunları konu etmiyorum evin geliri ortak bi yerde toplanıyo ve birlikte harcanıyo. buna rağmen ben hep suçluyum.

kişiden kişiye değişir ama bayan çalışınca maaşı az da olsa eş maddi olarak ona güveniyor
kadın kesinlikle kira gibi giderleri karşılamamalı,fatura yada mutfak masrafını vermeli,
baştan nasıl alıştırırsak öyle gider ezdirmeyin kendinizi kızlar

:27:

eş ve eş annesi babası gözünde başka oluyosun çalışansın rahatsız etmezler; eve para getiriyon rahatsız etmezler;

ama eş tarafının kardeşleri ve diğer akrabaları için aynı şey söylenemez hiçbir kardeş ; kardeşinin ev huzurunu annesi babası kadar düşünmez

tabi bu aileden aileye değişir ama genelde böyle hem vicdanlı eşse daha çok yardımcı olur gibi geliyo bana

eş ve eş annesi babası gözünde başka oluyosun çalışansın rahatsız etmezler; eve para getiriyon rahatsız etmezler;

ama eş tarafının kardeşleri ve diğer akrabaları için aynı şey söylenemez hiçbir kardeş ; kardeşinin ev huzurunu annesi babası kadar düşünmez

tabi bu aileden aileye değişir ama genelde böyle hem vicdanlı eşse daha çok yardımcı olur gibi geliyo bana

Evet eş anne babası gözünde başka oluyorsun ama bizde şöyle "onlar 2 maaşlar schatzi bu kadar alıyo oğlum bu kadar alıyo ooo şu kadar ediyo.eee schatzi nekadar zam aldın oğlum nekadar aldı.Siz 2 maaşsınız bu ev ablanın.siz de krediniz bitince benimkini satın üstüne kredi çekip evimi yenileyin.2000tlye beyazeşyamı yeniledim ver kredi kartını.Ohoooo siz 2 maaşsınız" yaa bizde böyle.

konu dışı yazmışsın
kötü içerik yaptım
cezanı alırsın zaten
şahsıma yazıyosan mesaj atsaydın ben sana güzel bir cevap yazardım
ama mevcut durumda yapabileceğim bu
hayırlı günler

Arkadaş bana özel mesaj atmış.Kimseyle "güzelce" özel mesajlaşmaya niyetim yok.Ortaya yazarım üstüne alan alır, almayan okur geçer.Kötü içerik butonunu kötü niyetli kullanmaya da gerek yok.İşimize gelmeyen butona basalım ozaman:47:

Yorumunda alıntı yapmayıp, özel msjla rahatsızlığını dile getirmiş. En doğrusu da bu. Yanlış olan, size yazılan özel msjı deşifre etmeniz.

Bencede bu konu adamindan adamina degisir.
bende calismiyorum ogrenciyim daha okulum bitmedi ama esiminde ailesininde sen eve para getirmiyorsun otur bakalim kosene gibi bir tavirlari kesinlikle olmadi.
bir senelik evliyim esimin bana sunuda gereksiz yere aldin diye bir lafini hic duymadim.
kayinpederim kayinvalidemde hep esimi uyarirlar sakin karini harcliksiz birakma cani ne istiyorsa al diye.
Benim yengemde dayimda ogretmen yengem maasini goremiyor bile dayim yok kiraydi yok cocuklarin okul parasiydi diye aliyor kadinin elinden parayi. yani boyle insanlarda var ki bu benim oz dayim :))

Yorumunda alıntı yapmayıp, özel msjla rahatsızlığını dile getirmiş. En doğrusu da bu. Yanlış olan, size yazılan özel msjı deşifre etmeniz.

Hiçkimsenin beni özel mesajla taciz etmeye hakkı yok.Konu burda, topik burda.Konu başlığından okuyup da cevaplar özel mesajla atılacaksa bu iş amacını aşar.Farklı boyutlara gelir.Burada şirin görünüp de özelden farklı şeyler yapılırsa da ben bu "özel" mesajımı yayınlarım.

forumun kuralları bellidir..
kimse kafasına göre kural koyup borusunu öttüremez..
bir topicte, konu dahilinde konuşulur
bir üyenin yazdığı mesajlar kolaj yapılarak ona ayar verilemez
zira bu konu dışına girer
bir üyeyi kaale alıp şahsi bir eleştiri yapmak arzusundaysanız,
özel mesaj yolunu kullanırsınız
yok kullanmayacaksanız, kaale almazsınız
özel mesajda yazılan şeyin topicte ifşa edilmesi ise konu dışı kapsamında tavan yapmaktır

konu sahibininden konusunu böldüğüm için özür diler,
gereğini moderatörlerimizden rica ederim.

Hiçkimsenin beni özel mesajla taciz etmeye hakkı yok.Konu burda, topik burda.Konu başlığından okuyup da cevaplar özel mesajla atılacaksa bu iş amacını aşar.Farklı boyutlara gelir.Burada şirin görünüp de özelden farklı şeyler yapılırsa da ben bu "özel" mesajımı yayınlarım.

Ben size olması gerekeni söyledim. Sizi taciz etmemiş, hakaret de etmemiş. Niye bana özel msj atmadınız, ben size durumu acıklardım demiş. Cünkü siz onun başka konulardaki yorumlarını da yorumlamışsınız bu topikte.

Neyse ben bir üye olarak uyarmak istedim sizi. Nasıl isterseniz öyle davranın. Hoşçakalın.

Güzelim konuyu kapattıracaksınız yapmayın şunu ya..
Ben bu konuyu gerçekten merak ediyorum çünkü..
Konu kapanmasın lütfen

Evet eş anne babası gözünde başka oluyorsun ama bizde şöyle "onlar 2 maaşlar schatzi bu kadar alıyo oğlum bu kadar alıyo ooo şu kadar ediyo.eee schatzi nekadar zam aldın oğlum nekadar aldı.Siz 2 maaşsınız bu ev ablanın.siz de krediniz bitince benimkini satın üstüne kredi çekip evimi yenileyin.2000tlye beyazeşyamı yeniledim ver kredi kartını.Ohoooo siz 2 maaşsınız" yaa bizde böyle.

rabbim korusun böyle durumlardan ama
bana birileri böyle birşey söylese çalışmam o zaman derim;
çalışımam benim değilde, ablamın yararına olacaksa
neden bebeğimi annesiz büyüteyim
çıkarım işten bakarım çocuğuma
seninde oğlun bakıcak bize mecbur değilmi

tabi böyle sert söylenmez ama aklımdan geçenler bunlar

herkes parayı ablası için kazanıyo sanki ya alla alla

ister doktor olun mühendis olun hakim olun neolursanız olun eve girince maalesefki biz anneyiz, eşiz, geliniz, görümceyiz, eltiyiz.... erkek yine aynı şeyi bekliyor kayınvalide aynı ilgiyi bekliyor çocuklar aynı ilgiyi bekliyor... ha dozu biraz az olabilir... daha düzenli daha programlı oluyoruz zaman zaman.. çünki iş dışındaki zamanımız kısıtlı.
fakat ev hanımlarının daha çok kendine baktığını ve kocalarınıın daha çok onları el üstünde tuttuğunu gördüm. biz çalışınca kocalarımızdan ilgi ve hoşgörü bekliyoruz ama onlar bizde karılık bekliyor hiç düşünmüyor ki bu yorulmuştur biraz da ben alayım şu evin sorumluluğunu diye düşünmezler.. ama ev hanımlarının beklentileri azdır. o evdedir ve evin sorumluluğunun çoğunu üstenir hiçte gocunmaz..
bazı ev hanımları duydum sabah kocası işe giderken yataktan kalkmayı bırak eliyle değil yatağın altından ayağını çıkartarak el sallarmış:1::1::1::1 çalışıyorum hiçte markalı giyinemez oldum eskiden öylemiydi. şehir dışında otururken senede iki defa istanbula alışverişe gelirdim şimdi istanbulda olmama rağmen gittiğim yerlere gidemiyorum işten güçten.aldıklarımı alamıyorum para yetmiyor..
ev hanımlarına bakıyorum hem markalı giyiniyor saçında röflesi eksik olmuyor ben saçımı kesmesini bilen görümceme kestiyorum:1::1: daha nediyim yani :37::37::37:

Back
X