• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben çocuklarım biraz büyüyünceye kadar ev hanımlığı da yaptım,ki o süreci de okuyarak geçirdiğim halde çalışmaya başladıktan sonra eşimin beni kaybetmekten korkmaya başladığını farkettim.
önceden eşim ak dediğine kara dedirtmezdi,artık ben evde o konumdayım.

tabii evdeki iş bölümünde hiçbir farklılık yok,adam gene eve gelir ayaklarını uzatır yatar.bende bu durumu kendime göre çözdüm eve yardımcı aldım.

öyle şey mi olur ilahi mub güldürdünüz beni :)
k.validenizin bakışında zerre değişiklik olmaz
oğlunun evi yine oğlunun evi olur

yok ya öyle demeyin kızlar.
bi keresinde kayınvalideme hediye almıştım.öğrenciydim o zaman, kredi kartımı kendi aldığım krediyle ödüyordum.
evlenmemize 2 ay falan kalmıştı, balayı organizasyonunu ben ayarladığım için(eşim görevdeydi)eşimin kredi kartı bendeydi.

ben kendi kredi kartımdan aldım kayınvalideme hediyeyi.neyse ona verdim falan. bana oğlumun kesesine bereket dedi. bir şey demedim, kendim aldım falan diye ama bi garip oldum.

ne biliyim, oğlunun ödediğini düşünüyodu heralde. gerçi eşim para gönderiyodu bana ama, kendi kredi kartımı mümkün mertebe ben ödüyordum.

konuya gelince. bu iş tamamen eşe bakar. çalışan kadın tabi ki ekonomik özgürlüğüne dayanarak bi rahatlama hisseder ama bazı erkekler eşiyle yarışır. mesela benim babam öyleydi. annem ondan fazla maaş alıyo diye yediremedi kendine, sorun yapmaya başladı sonucu boşanma oldu.

bir kadın çalışmasa da mesleği olmalı diyorum.

evlenen kadın is hayatına girmeli ekonomik ozgurlugunu almalı en basitinden birsey aldgınızda rahat rahat soylersiniz cunku sizde para kazanıyorsunuz o eve getiriyorsunuz ama calısmazsanız surekli erkegin size para vermesini bekliyceksiniz en guzeli calısıp kendi paranı kazanmak

gerçekten eşiniz harcamaları yüzünüze vuruyor mu yaaa evde çalışmakta çalışmaktır nihayetinde ben yapmasam çocuk kreşe gidecek evi temizlikçi temizleyecek bu kadar maddi konular ortalığa döküldüyse o zaman sizde iş gücünüzün karşılığını isteyin en az bir asgari ücret eder herhalde. kocamın kazandığı para ikimizin parası o yüzden harcarken en az onun kadar içim rahat harcarım.

çalışan kadın olduktan sonra kaynana bıle değişiyor,cunku ev hanımı ıken daha cok karışlıyorlar dışarı cıkmanıza vs...tabı genellemıyorum
ama su da var
ev hanımları da evın herşeyı ıle ılgılenıyor,cocuklara bakıyor,fatura yatırıyor onu bunu herşeyı yapıyor,annemden bılıyorum evın babası annem sankı
ama degerlerı bılınmıyor,sen naptın kı,tum gun evdesın denır hemen...o nedenle çalışmak daha mantıklı,nasılsa ev hanımıyken kendını paralasanda adın tum gun yatıyor a çıkıyor bari çalış demi :))
hıc anlamam su mantıgı ya,ev hanımı olupta yan gelıp yatanıda gormedım,tum gun temızlık ütü,cocugun okulu,alışverış,yemek yapıyorlar,eşi gelıyor sen ne yaptın dıyor ya
bazen şu haksızlıklara dayanamıyorum cıdden

gerçekten eşiniz harcamaları yüzünüze vuruyor mu yaaa evde çalışmakta çalışmaktır nihayetinde ben yapmasam çocuk kreşe gidecek evi temizlikçi temizleyecek bu kadar maddi konular ortalığa döküldüyse o zaman sizde iş gücünüzün karşılığını isteyin en az bir asgari ücret eder herhalde. kocamın kazandığı para ikimizin parası o yüzden harcarken en az onun kadar içim rahat harcarım.

çok doğru diyosun canım. ben de ilk başlarda çekiniyodum ama artık değil. böyle düşündükten sonra çekinecek bir şey olmadığını anladım.

amannnn çalış yada çalışma gene yük kadında,gene degerın bılınmıyo,bulucan zengın kocayı yan gelıp yatıcan,erkek mılletıne yaranılmıyo :52::52::52::52::52::52:
işyerınde yaşı bızden buyuk evlı bı ablamız var,
erkeklerın hepsı aynı odun aynı öküz,bari zengınıni bulun para derdı çekmeyın der güldürür bizi

Son düzenleme:
kişisine göre değişir
ev hanımı vardır, eşi kırmaz, adil davranır..
çalışan kadın vardır, eşi onu kullanır, maddi manevi..

tabiki çalışıyor olmanın artıları var..

bir kere çalışan bayanın dili daha uzun olur :)

ben de çalışıyorum. mesela eşim çalıştığım için akşam yemeği istemez fazla. olmasa da olur kahvaltı yaparız der. temizlik konusunda da başta yardım etmezdi. ama şimdi yardımcı oluyor.belki kırıcı ama her seferinde de derim bunu: ben para kazanıp erkeğin görevini yapıyorsam erkek de temizlik yapmalı. benim düşüncem bu. çünkü hem iş temizlik çocuk falan çok zor

bazen derim çalışmıcam ben para yiyeceğim yan gelep yatacağım diye eşimde çalışma o zaman tek maaşa göre geçinmeyi bileceksin mecburen der. bayan çalışınca parayı daha rahat ve fazlasıyla harcıyor.ama yine de bütçe ortak kendimize saklamayız paraları

işimi bırakamam zaten. çünkü devlet memuruyum öğretmenim. çok şükür çalışmaktan da mutluyum

kadının çalışması herzaman artı diye düşünüyorum. yıpranma payı olarak öylede yıpranıyoooooo böylede yıpranıyooooooo. en azından ev ekonomisine destek olunduğundan bir değeri olsun. ben çalışan kadınları görünce çok gurur duyuyorum. insanın ekonomik özgürlüğünün elinde olması kadar güzel bir şey yok. ev hanımlığınıda layığıyla yapanlarada saygım sonsuz. çalışan bayandan daha çok yorulduklarını düşünüyorum.

Hem kendi kazandığını yiyeceksin,hem de kocanın kazandığını. :)):9:

Naz yapma konusunda işve konusunda bencede öyle.. Öğlen yap yemeğini temizliğini sonra giyin süslen kocanı bekle :) Nerdeee 7e gidiyorum eve anca yemek ütü çamaşır.. Dün gece uyuyup kalmışım kocacıım (!) bana küstü isteklerini yerine getirmedik diye.. EVde olsam enerjim olurduuu :1:
:37:

Eee ev işlerinde az yardımcı olsaydı, isteklerini yerine getirmek için enerjiniz olurdu :)) Sorun şu çalışmak üretmek güzel ama evin angaryasını da eşler birlikte yürütmeli örneğin biriniz yemek yapsın diğeri ütü süper olur..

Tabi farklıdır canım. Bir kere kadın çalışmıyorsa eşi muhakkak birşeyleri dört dörtlük yapmasını bekleyecektir. Mesela; yemek gibi.. Akşam olunca çeşit çeşit yemek ister. Tabiki her kadın bunu yapar ama çalışmayan kadından beklenti daha fazladır. Kadın çalışıyorsa eşide anlayışlıysa akşam yemeğinde bile kahvaltı edebilir ve ya bir sandviçle idare edebilir. Sonuçta karnı doyuyor mu? Doyuyor. Ayrıca evin giderleri için de büyük avantaj olur. Daha az para sıkıntısı çekersin, yapmak istediğiniz şeyleri daha rahat yaparsınız filan.

Birde kadının da bu olayı başa kakmaması lazım. Yok efendim ben çalışıyorum sen bana karışamazsın, yok efendim sana hesap mı vericem diye evin huzurunu da kaçırmamak lazım tabi.. Aynı şeyi erkek yapsa büyük olay olur ama bazı kadınlar bunları normal birşekilde dile getirebiliyor. Bu olmamalı, kadının biraz daha hoşgörülü ve anlayışlı olması lazım bence.

Benim sözlüm bana çalış diye baskı yapıyor. Neymiş; o ev giderlerini karşılarmış, ben kendi giderimi karşılıyım yetermiş :27:

bence de çalışmak çok daha güzel, keşke çalışsam ama eğer maddi bir sıkıntı yoksa çocukların ev ortamında anne tarafından büyütülmesi taraftarıyım, bu çok büyük bir fedakarlık ama anne olmakta fedakarlık yapmayı gerektiriyor sanırım. çocuk yoksa kesinlikle çalışmak ve para biriktirmek lazım çünkü çocuk olunca hiç tasarruf yapılamıyor.

Son düzenleme:
ben ev hanımıyım kızlar
çok şükür şanslıyım çok iyi bi eşim var
işten gelir
yemek yapamadıysam o gün o yapar
her işe yardım eder
elinden geldiğince her istediğimi alır

amaaa tabi bende isterdim çalışıp kendi paramı kazanayım
eşime destek olayım
yukarda denildiği gibi çoğu zaman konuşacak konumuz olmuyor gerçekten

haa bide şu var
evlenmeden önce özel bir hastanede çalışırdım
çok hemşire ve doktor arkadaş edindim
çoğu kocasından şiddet gördüğünü söylerdi
en çokta bi dr vardı o anlatmıştı bi kez şaşıp kalmıştım:26:

eşimle tartışsakta bu güne kadar bana elini kaldırmadı
isteklerimi hep yapmaya çalışır yardımcı olur

yani adamına göre değişir bence

bence de çalışmak çok daha güzel, keşke çalışsam ama eğer maddi bir sıkıntı yoksa çocukların ev ortamında anne tarafından büyütülmesi taraftarıyım, bu çok büyük bir fedakarlık ama anne olmakta fedakarlık yapmayı gerektiriyor sanırım. çocuk yoksa kesinlikle çalışmak ve para biriktirmek lazım çünkü çocuk olunca hiç tasarruf yapılamıyor.

sana katılıyorum
çocuklarımı bi büyüteyim bence başlıycam işn
evde oturmakta bi yere kadar
herşeyden önce sıkılıo insan

kesinlikle bu kadinin calismamasiyla ilgili degil erkegin karakteriyle ilgili bir durum
esi ev hanimi olup yinede her isinde yardim etmeye calisan erkeklerde biliyorum,
esi calisip asiri yorgun bi halde eve geldigi halde butun ev isini ondan bekleyen erkeklerde biliyorum,bide ustune sık sık ailesini cagirip esine hizmet ettiriyorlar..tamamen erkekle alakali bir durum.

okumak ve çalışmak herşeyden önce nasip işi.Rab'bim isteyen herkese nasip etsin.ben bunların birçok konuda avantaj sağladığınnı düşünüyorum.okuyabildiğim ve çalışabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.
eşim eğitimimle ilgili başarılarımı gördüğü için benim çok yetenekli ve zeki biri olduğumu düşünüyor.hatta çocuklarımız olursa bütün özelliklerini benden almalarını diliyor.bazen düşünüyorum imkanlarım elvermeseydi ve okuyamasaydım ne yaparsam yapayım eşim bunları farkedemezdi.acı ama ne yazık ki gerçek:50:

sonra çalıştığım için kendi paramı kazandığım için herşeyden önemlisi aileme maddi açıdan destek olabiliyorum.(çalışmasaydım eşimin aileme yüklü miktarlarda yardımda bulunacağını hiç sanmıyorum.çünkü kendisi de nihayetinde bir memur.)benim çalışmamla birlikte gelir düzeyimiz daha iyi oldundan daha rahat para harcayabiliyorum.
kendimi daha bir güvende hissediyorum.bu güvenim başkaları ttarafından da hissedildiği için çevremden ona göre muamele görüyorum.

bazı iş arkadaşlarım hem evde hem de işte sürekli çalıştıklarından dolayı çok yıpranıyor.ama benim eşim evin sorumlulularını da paylaştığı için açıkçası pek te yıpranmıyorum.

ne bileyim Allah iyi eşlerle karşılaştırdıktan sonra çalışmanın avantajları her zaman daha fazla.

Son düzenleme:
Back
X