• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Özellikle bayanların mutlaka meslek sahibi olması gerektiğine inanıyorum. Çalışıp çalışmamak bayanın özgür iradesine kalmalı. Ama şu da var ki tek maaş ile günümüz şartlarında yaşamını en iyi koşullarda idame ettirmek oldukça zor.
Tüm yükün erkeklerin omuzlarına binmesine de karşıyım!:20:
Çalışan bayan olmak da çok zor. Eğer erkek bayana yardım ediyorsa her iş daha da kolaylaşıyor.
Bazen ev hanımlarına istedikleri zaman temizlik yapabildikleri, istedikleri zaman gezmeye gidebildikleri, çocuklarına kendileri bakabildikleri için imreniyorum.

ev hanımlığının rahatlığı tartışılmaz,
bende 7 sene ev hanımıydım,çocuklarım küçükken birine bırakmak istedim,
bu süreçte haftada 2 gün okula gitmeme ve ev işlerini kendim yapmama rağmen şuanki halimden rahattım diyebilirim.
şuan çalışıyorum,evde yaptığım tek iş yemek yapmak ama daha çok yoruluyorum.
ama çalışmak hem hayat standartımı arttırıyor,hemde kendime güvenimi arttırıyor.
eşimle para konusu hiçbirzaman aramızda mevzuu olmamıştır.
ama ben kendi paramı kazandığım için,gerekirse kimseye eyvallahım olmayacağını biliyorum ve bu bir kadın için çok önemli bir güvence diye düşünüyorum.

bence kadının mesleği olmalı. bi kere eş çok iyi olsa bile ne olacağı belli olmaz hastalık var ölüm var.

ama çalışan kadının yorulduğu kesin. eş ne kadar yardım ederse etsin bir kadın kadar becerikli olamıyor çoğu zaman. ve kadının yükü her zaman ağır.
ama evhanımlığı da kolay değil çünkü evde olduğu zaman geleni gideni daha fazla olur. daha fazla iş yapar çalışan kadına göre. artı bir de hayat monotonlaşıyor evde.

bence kadınlar hafta da 3 gün çalışmalı. en güzeli bu. hem eve vakit ayırabiliriz, gözümüz arkada kalmaz. misafir ağırlamak kolay olur. hem gezeriz. hem de maddi olarak kendimize güvenli oluruz. ortamımız değişir işe gittiğimiz için. o yüzden 3 gün çalışmalıyız kesinlikle :)

bence kadının mesleği olmalı. bi kere eş çok iyi olsa bile ne olacağı belli olmaz hastalık var ölüm var.

ama çalışan kadının yorulduğu kesin. eş ne kadar yardım ederse etsin bir kadın kadar becerikli olamıyor çoğu zaman. ve kadının yükü her zaman ağır.
ama evhanımlığı da kolay değil çünkü evde olduğu zaman geleni gideni daha fazla olur. daha fazla iş yapar çalışan kadına göre. artı bir de hayat monotonlaşıyor evde.

bence kadınlar hafta da 3 gün çalışmalı. en güzeli bu. hem eve vakit ayırabiliriz, gözümüz arkada kalmaz. misafir ağırlamak kolay olur. hem gezeriz. hem de maddi olarak kendimize güvenli oluruz. ortamımız değişir işe gittiğimiz için. o yüzden 3 gün çalışmalıyız kesinlikle :)

ayy canım süpersin.tuttum seni vallaha.bence de 3 gün çalışsa kadınlar ev hanımlığının da çalışan kadın olmanın da dezavantajlarını yaşamaz.keşke öyle bir dünya olsaydı.:31:

örgütlenelim böyle bir yasa çıkartalım :) ama nerde. hele özel sektörde insanlar bi gün zor tatil yapıor. :(

1 gün ev temizliği, 1 gün misafir ağırlama, 1 gün gezmeye gitme, 1 günde evde dinlenme. işte bize bu sebepten 4 gün tatil lazım. ben aylardır misafir çağıramıyorum ya :)

3 gün çalışmak mı,süpper bi fikir bence:32: kampanya başlatalım bizim ne eksiğimiz var dimi ama:kkk:

""iyi arkadaşım kazandığınız para ölçüsünde saygınsanız size birşey demiyorum""
Bütün arkadaşların yazdıklarından çıkara çıkara bunu mu çıkardınız?? Evet gerçekten iki üniversite bitirerek zeki olabilmeyi başarmışsınız valla :) Tebrik ederim. Ama doktora mezunu ve bir üniversite hocası olarak (mesleğim gereği) şunu söyleyebilirim ki, kişinin üniversite bitirmesiyle zeka seviyesi arasında bir ilişki yoktur. Herhangi bir üniversiteden mezun olmak için zeki olmak gerekmiyor yani. Belki de siz bunun en güzel ispatlarından birisinizdir. Tüm yazılanlar arasında sadece sizin yazdıklarınızı okuyunca bir kadın olarak ben utandım. Bu sayfaları okuyan binlerce, milyonlarca genç kızımız var. Okumuş, iyi bir kariyer ve gelir sahibi olmuş ve 4 ay sonra evlenecek olan biri olarak şunu söylemek isterim ki; lütfen hepiniz okuyun, iş güç sahibi olun, mutlaka bir meslek edinin. Ne güzelliğinize ne gençliğine güvenmeyin (yanlış anlaşılmasın ben de gencim, insan erken yaşlarda bilinçlenirse okul ve kariyer basamaklarını daha çabuk tırmanıyor. Ama ben alıntı yaptığım fiziğini öve öve bitiremeyen, hatta erkek arkadaşının ona başkalarının bakmasından hoşlandığını (!) ifade eden arkadaş için gayet güzel ve alımlı olduğumu da belirteyim :) Yoksa şimdi yine o konuya girecek :)) Neyse demem o ki kızlarımız mutlaka bir meslek sahibi olmalı. Güzellik geçicidir. Eğer birlikte olduğunuz ya da evlenmek istediğiniz adam sizi sadece güzelliğinizden dolayı yanında taşıyorsa; ilerde bir gün mutlaka evlenmiş olsanız bile sizin yerinizi bir başkası alacaktır. Ayakları yere sağlam basan, aklı başında, konuşmasını ve dinlemesini bilen, kimsenin eline muhtaç olmadan yaşayan kız çocukları yetiştirmek dileğiyle.........

buna yorum yapmdan geçemeyecğim .
sevgili alımlı arkadaşım bak dinle şimdi lütfen ,
yazdıklarımdan yanlış çıkarımlar yapma .ben kimseye oturun evinizde çalışmayın ,kendinizi geliştirmeyin vs vs demedim .öyle irşey diyemem ki kendim zaten okumuş aile çocuğuyum .annem öğretmen babam mühendis oldu mu .en eğitimsizliğe destek vericek son insanlardan biriyim .ben istiyorum ki kızlar okusun iş sahii olsun çalışsın kendi ayakları üstünde dursun .u herkesn hakkı .
benim karşı çıktığım nokta şuydu .bazı çalışan hanımların ev hanımlarına karşı beslediği gizli öfke .neden mi ?bak şöyle açıklayayım sana .benim annem öğretmenlik mezunu bir kadın .babam çalışmasını istemedi biz doğduktan sonra .oda çalışmadı .ama gel gör ki nasıl kadın .babamda el üstünde tutar .arkadfdaşımın annesi çalışan bir kadındı aynı oda öğretmen .babası senelerce aldatıı ,değer vermedi ama oşanmadılar .yani enim annemin başına gelse bir dakika durmazdı .bunların çalışıp çalışmamakla alakası yok .kendine güvenle alakası var .o kadın çalıştığı para kazandığı kendi ayaklarının üstünde durduğu halde boşanamadı .hani siz diyorsunuz ya öle olunca çalışan kadın çekmez diye .yok öyle birşey .
ir kaç yere daha alıntı yapıp ana cevap vermişsin kendince .anlamadan eni onlara cevap vermeyeceğim .urdan söylüyorum asla ama asla eğitimsziliği savunmuyorum .zaten böyle birşey imkansız .zeka seviyemi belirleyecek kiişi sen değilsin .hoca olman zeki olduğunu göstermez .nerde hocasın ne hocasının vs bilmiyorum ama yazılanları kafana göre okuyup yorum yapıyorsun bana .iyice oku ne demek istedğimi anla öyle kafana göre eni aşağılayıcı şeyler yamana gerek yok .üniveriste meuznu olmak için zeka gerekmiyor vs demişsin hoca olmak içinde gerekmiyor canım inan bana .bu eğitim düzenini hepimiz biliyoruz .yinede sana saygı duyuyourm eğitimci birisin ama insanları tanımadan etmeden zeki değilsin vs gibi komik şeyler söylersen komik duruma düşersin enim adıma .öğrencileride böyle sürekli yanlış anlayıp dar kalıplarından ödün vermiyrodum diyerek kibirlenen tiplerdensin bellii.ben kendi adıma neeler gördüm geçirdim ne hocalar cevap ile vermediler karşımda .irşeyden haberleri yoktu .okuduğunu anlamada farklı bir yetenek demek ki bunuda burdan keşfettim .

buna yorum yapmdan geçemeyecğim .
sevgili alımlı arkadaşım bak dinle şimdi lütfen ,
yazdıklarımdan yanlış çıkarımlar yapma .ben kimseye oturun evinizde çalışmayın ,kendinizi geliştirmeyin vs vs demedim .öyle irşey diyemem ki kendim zaten okumuş aile çocuğuyum .annem öğretmen babam mühendis oldu mu .en eğitimsizliğe destek vericek son insanlardan biriyim .ben istiyorum ki kızlar okusun iş sahii olsun çalışsın kendi ayakları üstünde dursun .u herkesn hakkı .
benim karşı çıktığım nokta şuydu .bazı çalışan hanımların ev hanımlarına karşı beslediği gizli öfke .neden mi ?bak şöyle açıklayayım sana .benim annem öğretmenlik mezunu bir kadın .babam çalışmasını istemedi biz doğduktan sonra .oda çalışmadı .ama gel gör ki nasıl kadın .babamda el üstünde tutar .arkadfdaşımın annesi çalışan bir kadındı aynı oda öğretmen .babası senelerce aldatıı ,değer vermedi ama oşanmadılar .yani enim annemin başına gelse bir dakika durmazdı .bunların çalışıp çalışmamakla alakası yok .kendine güvenle alakası var .o kadın çalıştığı para kazandığı kendi ayaklarının üstünde durduğu halde boşanamadı .hani siz diyorsunuz ya öle olunca çalışan kadın çekmez diye .yok öyle birşey .
ir kaç yere daha alıntı yapıp ana cevap vermişsin kendince .anlamadan eni onlara cevap vermeyeceğim .urdan söylüyorum asla ama asla eğitimsziliği savunmuyorum .zaten böyle birşey imkansız .zeka seviyemi belirleyecek kiişi sen değilsin .hoca olman zeki olduğunu göstermez .nerde hocasın ne hocasının vs bilmiyorum ama yazılanları kafana göre okuyup yorum yapıyorsun bana .iyice oku ne demek istedğimi anla öyle kafana göre eni aşağılayıcı şeyler yamana gerek yok .üniveriste meuznu olmak için zeka gerekmiyor vs demişsin hoca olmak içinde gerekmiyor canım inan bana .bu eğitim düzenini hepimiz biliyoruz .yinede sana saygı duyuyourm eğitimci birisin ama insanları tanımadan etmeden zeki değilsin vs gibi komik şeyler söylersen komik duruma düşersin enim adıma .öğrencileride böyle sürekli yanlış anlayıp dar kalıplarından ödün vermiyrodum diyerek kibirlenen tiplerdensin bellii.ben kendi adıma neeler gördüm geçirdim ne hocalar cevap ile vermediler karşımda .irşeyden haberleri yoktu .okuduğunu anlamada farklı bir yetenek demek ki bunuda burdan keşfettim .

:)
İnan bana karşılıklı gerçek muhabbet değil, sanalda bile yazışamayacak tipleriz :) Sana şimdi uzun uzadıya yazmak isterim, lakin zaman kaybından öteye geçmez. Nerde ne hocası olduğumu çok merak ediyosan, Eskişehir'e yolun düşerse üniversiteye beklerim canım burdan mesaj atarsın ok :)) Hatta bide dersime girip, öğrencilerimle iletişimimi test edersin :):) Ama bence sen buralarda vakit kaybetme derim ben, hani bi yerde yazmışsın ya erkek arkadaşım bana başkalarının bakmasından hoşlanır diye; ilk buluşmada napsam , ne giysem, etraftakilerin dikkatini nasıl çeksem de erkek arkadaşım mest olsa diye kafa yor.. Bu muhabbetler sana vakit kaybettirir bence.. Hakkında hayırlısı olsun.

:)
İnan bana karşılıklı gerçek muhabbet değil, sanalda bile yazışamayacak tipleriz :) Sana şimdi uzun uzadıya yazmak isterim, lakin zaman kaybından öteye geçmez. Nerde ne hocası olduğumu çok merak ediyosan, Eskişehir'e yolun düşerse üniversiteye beklerim canım burdan mesaj atarsın ok :)) Hatta bide dersime girip, öğrencilerimle iletişimimi test edersin :):) Ama bence sen buralarda vakit kaybetme derim ben, hani bi yerde yazmışsın ya erkek arkadaşım bana başkalarının bakmasından hoşlanır diye; ilk buluşmada napsam , ne giysem, etraftakilerin dikkatini nasıl çeksem de erkek arkadaşım mest olsa diye kafa yor.. Bu muhabbetler sana vakit kaybettirir bence.. Hakkında hayırlısı olsun.

erkek arkadaşım bundan hoşlanıyor demedim ki yine yanlış anlamışsın her erkek yanında güzel kadın taşımaktan hoşlanır dedim .öle sapıklar baksın iç geçirsin olayı değil tabi ama işte zihniyet farkı .evet bencede yazışmayacak tipleriz haklısın .zaman kaybından öteye geçmeyecekse polemiğe girme benle .önce sen benim yazılarmı okuduğunu ve yorum yaptığını hatırlatırım cevabıda alınca işte ben konuşmak istemiyorum vs .iyi konuşma o zaman madem öle hiç yorum yapma .erkek arkadaşım bana zaten mest canım benim sen merak etme .

erkek arkadaşım bundan hoşlanıyor demedim ki yine yanlış anlamışsın her erkek yanında güzel kadın taşımaktan hoşlanır dedim .öle sapıklar baksın iç geçirsin olayı değil tabi ama işte zihniyet farkı .evet bencede yazışmayacak tipleriz haklısın .zaman kaybından öteye geçmeyecekse polemiğe girme benle .önce sen benim yazılarmı okuduğunu ve yorum yaptığını hatırlatırım cevabıda alınca işte ben konuşmak istemiyorum vs .iyi konuşma o zaman madem öle hiç yorum yapma .erkek arkadaşım bana zaten mest canım benim sen merak etme .

Sana tavsiyem, 2 aydır birlikte olduğun adama bu kadar bel bağlama şimdiden.. Heryerde yok sevgilim mükemmel, yok çok yakışıklı, yok siz onun yanına yaklaşamazsınız, vs.. yazıyorsun.. Başka bi yerde de okuduğum kadarıyla bi arkadaş sana "barıştınız mı sevgilinle" yazmış, sen de yok o tarih oldu, bu yenisi yazmışsın. Bu kafayla gidersen tarih defterin de mest tecrübelerin de çok kabarır canım benim :) Ben niye merak edeyim, anan baban merak etsin seni.. Kadınlar kulübünde seni tanımayan yokmuş zaten baksana, heryerde aynı şeyleri yazıyosun, çok saldırgansın, herkes tanımış seni. bu bakımdan seninle yazışamayız, vakit kaybı dedim. Yoksa aklı başında biriyle her konuda sohbet ederim yaniii .. Bu arada sen yazsan da ben cvp yazmak istemiyorum artık ya off sıkıldım valla, işim gücüm var benim..

kızlar çalışan belli bi kariyere sahip kadınların evde söz hakkı daha mı fazla oluyor erkek daha mı ilgi alaka özen gösteriyor yoksa erkek yine bildiğini mi yapıyor;? yorumlarınızı bekliyorum başlığı yanlış yazmısım ev hanımı diyecektim arkadaşlar:)

evlideğilim ama şöyle diyeyim:
Ben çalıişıyorum senin benın ustumde vasfın yoktur diyen kadın modern değil görgüsüzdür.
Erkegın bldıgını okuyor dıy bırşey yok erkek herzankı gıbı davranın artık eskisi kadar höt höt değiller. kadın kadınsa hem çalışır hemde evine yetişir. bende yaptım onları sevgilim tek hem dukkanımıda çalışırdık hemde akşam 9da eve gidip yemek ortalım topalrdım. oda gelırdi 12de gayette ıyıydır NormaLdiK. ): Herzaman özen ilgi alaka gösteriri erkek çalışıp çalışmamaklaa alakası yoktur bu olayın :24::4::37::35::35::35::35:

Sana tavsiyem, 2 aydır birlikte olduğun adama bu kadar bel bağlama şimdiden.. Heryerde yok sevgilim mükemmel, yok çok yakışıklı, yok siz onun yanına yaklaşamazsınız, vs.. yazıyorsun.. Başka bi yerde de okuduğum kadarıyla bi arkadaş sana "barıştınız mı sevgilinle" yazmış, sen de yok o tarih oldu, bu yenisi yazmışsın. Bu kafayla gidersen tarih defterin de mest tecrübelerin de çok kabarır canım benim :) Ben niye merak edeyim, anan baban merak etsin seni.. Kadınlar kulübünde seni tanımayan yokmuş zaten baksana, heryerde aynı şeyleri yazıyosun, çok saldırgansın, herkes tanımış seni. bu bakımdan seninle yazışamayız, vakit kaybı dedim. Yoksa aklı başında biriyle her konuda sohbet ederim yaniii .. Bu arada sen yazsan da ben cvp yazmak istemiyorum artık ya off sıkıldım valla, işim gücüm var benim..

çok komiksin insanlar 2 ayda evleniyor bile .benim ilişkim seni neden geriyor anlamadım ya .bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz ben eylül gibi istiyorum ona kalsa hemen evlenicez yani ayrıcaistediğim kadar sevgilim olur bu seni ilgildnrimez .hep işim gücüm var diyorsun da paso burdasın anlamadım nasıl bir iş.hadi canım git işine beni yargılamak sana düşmaz .

valla anladığım kadarıyla ister çalışın ister çalışmayaın adamına denk gelmek önemli..

Kesinlikle katılıyorum sana, kıymet bilene denk gelirsen evde yaptığın her türlü iş için de seni göklere çıkarır, kıymet bilmeyene denk gelirsen iliğini kemiğini sömürdüğü gibi, bir türlü memnun edemezsin ...

kızlar çalışan belli bi kariyere sahip kadınların evde söz hakkı daha mı fazla oluyor erkek daha mı ilgi alaka özen gösteriyor yoksa erkek yine bildiğini mi yapıyor;? yorumlarınızı bekliyorum başlığı yanlış yazmısım ev hanımı diyecektim arkadaşlar:)

yoo alakası yok eşine bağlı bazı kadınlar çalışır ama hiç bi söz hakkı olmaz hatta eşi maaşını elinden bile alır ama bazende çalışmayan kadınında evde söz hakkı olur o eşlerimize bağlı mesela ben çalışmıyorum ben eşimi dinlerim eşimde beni dinler haklıysam haklısın doğru böyle yapsak daha iyi olur der

çok komiksin insanlar 2 ayda evleniyor bile .benim ilişkim seni neden geriyor anlamadım ya .bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz ben eylül gibi istiyorum ona kalsa hemen evlenicez yani ayrıcaistediğim kadar sevgilim olur bu seni ilgildnrimez .hep işim gücüm var diyorsun da paso burdasın anlamadım nasıl bir iş.hadi canım git işine beni yargılamak sana düşmaz .

ayyy ne 2 ayı kız :1: ben 14 haziran tanıştım 23 temmuz evlendim 9 ay oldu evleneli Allaha şükür çokta mutluyum eşimle çok seviyorum

ayyy ne 2 ayı kız :1: ben 14 haziran tanıştım 23 temmuz evlendim 9 ay oldu evleneli Allaha şükür çokta mutluyum eşimle çok seviyorum

jet evlilik olmuş canım senin .ya kaderde varsa oluyor zaten çok bekletmeyeceksin bu işleri.bazı arkadaşlar iki aylık ilişkiyi ilişki olarak görmemişde .neyse seninkini görüp örnek alsınlar insanlar çok kısa sürede tanışıp evlenebiliyor .ömür boyu mutluluklar canım.

jet evlilik olmuş canım senin .ya kaderde varsa oluyor zaten çok bekletmeyeceksin bu işleri.bazı arkadaşlar iki aylık ilişkiyi ilişki olarak görmemişde .neyse seninkini görüp örnek alsınlar insanlar çok kısa sürede tanışıp evlenebiliyor .ömür boyu mutluluklar canım.

teşekkür ederim amin inşallah adam gibi adam bulduğuna inandıktan sonra çok uzun süre görüşmeye gerek yok 10 sene görüşüp evlenenleri görüyoruz onlarda boşanıyo hem uzun süre görüşürüp uzun süre nişanlı kalınca o süre içinde her yere gidiyosunuz beraber sürekli beraber oluyosunuz sonra evlendikten sonrasına bişey kalmıyo erken evlenince daha önceden yapıcaklarını evlendikten sonra yapıyosun daha iyi oluyo

İyi bir eşin varsa sabah kalkar 12 ye kadar işini bitirirsin. yemeğini yaparsın. Çocuğunu alır çıkarsın gezersin. Arkadaşlarınla vakit geçirirsin. nasıl olsa geçim derdini yansıtmaz eşin. Stresini işte bırakır .Huzurla yuvanı çekip çevirisin. hayat yormaz.

İyi bir eşin varsa Omuz omuza verir sevdiğin mesleği yaparsın. Evine temizlikçi alırsın. herşeye yetişeyim diye koşturmazsın.Nasıl olsa sen çalışsan da çalışmasan da eşin evi çekip çevirir. Gelince çocuklarla vakit geçirir. Eğitimleriyle ilgilidir. Geliri gideri kontrol eder. Paran sana kalır. Hayat yormaz.

Back
X