- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
hangi ulke canim?evet anlayışlıdır sağ olsun. bizde de yurt dışında yaşama konusu var ama çalışma izni nasıl alınıyor ne ben oranın vatandaşıyım ne de o sadece abisi orda çalışıyor evli o kadar kafamda sorular var o yüzden biraz korkuyorum yurt dışında yaşamaya ama oranında insan hakları çok kaliteli ve türkiyeye göre parasını 3 e katlar hemde orada çalışırsak daha çabuk gelişiriz iye düşünüyoruz siz ne dersiniz?
peki is buldumu esin ? yani gitmek istiyorsunuz ama is / egitim vs birsey yapmak lazim onun icin.
biz Cin'de yasiyoruz, dedigin gibi kazanc cok daha fazla Turkiye'ye gore. sartlar daha iyi, suanda donmeyi dusunmuyoruz ..
bide yurtdisinda is deneyimi olunca ve belli bir sure yasayinca Turkiye'ye dondugunuz zaman cok daha iyi yerlerde daha iyi maaslarla calisirsiniz. lisan oluyor, yurtdisi deneyimi oluyor. bunlar onemli.
ben pisman olmadim geldigime, ki ilk defa evlenip geldim burayi hic gormemistim. benim is bulmam 6 ay surdu, ama esimin isi belliydi yani o buraya transfer oldu Turkiye'den o yuzden geldik.
ben memnunum . tek sorun ailemden uzak tabiki, ozlem oluyor.. eger yakinsaniz belki gidip gelebilirsiniz , bizim cok uzak oldugu icin senede 2 kere ancak