• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

calisan evli hanimlar

Ara sıra değil her zaman yardımcı oluyor. Akşam yemeğe yardım eder, ardından kim müsaitse o mutfağı toplar. Genelde birimiz çocukla oynar..

O süpürür ben arkasından silerim. O silerse ben o arada başka işlere bakarım.
Cam, koltuk siler.. Yani benim yapacağım her işi kalkar yapar. Ve hiç gocunmaz..
Bir tek çamaşır makinesi çalıştırmayı hesap edemez. O kirli çamaşırları görmez pek :)
İşini yapıp dışarı gider ki trip yapmayayım. Öyle de çakaldır :)

Ama plan proje tabi ki her zaman bana aittir.
Tadilat işleri uzun süre bekler. Ben artık isyan noktasına gelirim..

Yapıyor bir şeyler ama eşitlik yanımızdan bucağımızdan geçmez, gerçi ev işlerinde eşitlik adaletsiz bir paylaşım olur bizim evde.
Eşimin veya benim ev işi yapmak istememe hakkımız var, haftalık yardımcı ayarlayıp adamı darlamaktan vazgeçtim.
Ev süpürmek istemiyor adam ne yapayım.

Ikimize ait işler var. Sofrayı ben kurduysam o toplar. Bulaşığı ben yıkadıysam o akşam çayını hazırlar. Birimiz çamaşır asarken diğeri ütü yapar. Yardımdan ziyade birlikte yapmamız gerektiğinin farkında.

eşime göre evimiz hep temizdir :) ona göre derli topluysa temiz demek çünkü, evet dağınık değil ama pis diyorum yok hayatım ya çok takıntılısın diyor birde bana:rolleyes:sırf yardım ette temizleyelim demeyeyim diye:ukala:
Bana göre de derli toplu ev temiz demek.:)))tuvaletler lavobolar temiz olsun ev toplu olsun yeter.fazlasinda gözüm yok:))
Oldum olası nefret ettim bu temizlik olaylarından.
Hele tüm gününü temizlikle geçirip kendine gelişimine sosyal hayatına zerre vakit ayırmayan hanımlar var,cok uzuluyorum..hayat kısa..

İkimiz de çalişiyoruz hemde pazartesinden cumartesine kadar.Sağolsun çok yardimci olur evi çektirir,alişveriş yapar,bulaşik yikar çok da iyi yemek yapar:nazar:.Bütün yaptiklarini da kendi istegiyle yapar çunkü yapamasi gerektiğini bilir.İlk eve o gelirse yemegi yapar masayi hazirlar ve balkona cikip beni bekler:KK68:.Hiç bi zaman da kadin erkek ayrimi yapmaz her zaman eşitiz der.Çok şükür.. :KK36:

Ortak yaparız çoğu şeyi.
Ben sofrayı kurarım o kaldırır. Ben çamaşırları makınadan çıkarırım o asar.

Ev işlerine kocanin da yardım etmesi lafına kıl oluyorum. Buradakilere değil sözüm genel manada herkes böyle kullaniyor. Sanki iş bizim üstümüze zimmetli de o da yardım ediyor işte gibi. Ah annem annemin evini özledim kıymetini bilememisiz:anne:

Ben işten gelince her gün bi ortalığı toparlıyorum,süpürüp vilada yapıyorum birikmiyor böylece.Çocuğum yok tabi belki o zaman bu kadar düzenli yapamazdım.Eşim yap dersem yapıyor ama açıkcası benim içime sinmiyor iyi temizlenmemiş gibi geliyor .Sevmediğim işleri cam silme gibi üşenince arada ona yaptırıyorum :KK3:

Benim esim hergün degil ama arada bir yardimci olur ben istedigim zaman.

Tabi bazen bi süpriz yapip bulasik makinesini bosaltir mesela.. Yemek yedikten sonra tabagini kaldirir mutfaga koyar.
Cok isim olunca süpürgeyi sen tut desem arada bir yapar yani ..
Ama arada bir yani herzaman degil..

Bende isterdim daha cok toplu olmasini mesela ne bilim kaltiginda yatagi toplamasini ben demeden bazi seyleri yapmasini ama nerdeee...

Çalışmadığım halde eşim yapar , ev hanimiyim diye köle değilim heralde.
Onun görevleri de var , en az benimki kadar..
Yardım olarak bakmamak lazım , ortak bir hayatsa sorumluluklar da ortak olmalı.

merhaba kizlar, calisan bir kadin olarak esiniz size evde ev islerinde ara sira yardimci oluyormu ? Veya yaptigi zaman ne yapiyor? Rahatsiz oluyormu bu durumdan
Esime bazi konularda cok kizsam da beni kirmadigi konularin basinda gelir bu konu.
Yorgunum diyeyim. Girer mutfaga yemegi yapar.
Birgun ben haftasonu mesaisindeyken ani misafir gelecegini ogrendm. Temizligi yapmis. 5 cesit yemek yapmis. Aksama bi salata yapmak kaldi bana. Sofradan kalkarken de "eline saglik hayatim" deyip beni nirvana ya ulastirmistir kendileri..m

Ben eşimden önce geliyorum eve çocuklar ile birlikte saat 2 gibi o da 5te geliyor gelince kalan işleri beraber yapıyoruz ama o genelde çocuklar ile uğraşıyor yıkamak yatırmak ertesi günü için okul çantası düzenlemek falan yani bayağı yardımcı olur

Eşim nöbet usulü çalışıyor. Bu sebepten cogunlukla evde. Sağolsun ev islerinde cok yardımcı bana.Yemek de yapar ara sıra. Camasir asar, toplar.temizlik yapar zaman zaman. Bekarken tek kalmis uzun süre. Alışkın bu yuzden. Çocuğumuz yok, olunca bakıcıya vermeyelim ben evde olunca ben bakarim, is günü de sen bakarsin diyor. Çok maharetli sağolsun

eşime göre evimiz hep temizdir :) ona göre derli topluysa temiz demek çünkü, evet dağınık değil ama pis diyorum yok hayatım ya çok takıntılısın diyor birde bana:rolleyes:sırf yardım ette temizleyelim demeyeyim diye:ukala:
Benim esten bitane daha varmis:) 5 yildir her yatagi topladigimda "niye topluyorsunki aksam bidaha bozulacak,zaten kimse gormuyir yatak odasini"diyor usenmeden:halay:

Back
X