Çalisan gebeler buraya

Shaire

BE the change...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.732
34
118
Hanimlar calisan bir gebe olarak ne zorluklar yasiyorsunuz?

Ben basladigim isin 2ci ayinda hamile oldugumu ogrendim

Bulantim ve halsizligim oldukca cok, o yuzden cok hasta kaldim..

Kendimi cok suclu hissediyorum, normal oldugunu bile bile..

Ne zaman acikladiniz hamile oldugunuzu, ve ne tepkiler aldiniz merak ediyorum

Ilk gebeliginiz, veya ikinci, ucuncu gebeliginizde neler yasadiniz, dogumdan sonra islerinizi nasil ayarladiniz?

Gelin paylasalim

ben artık izne ayrıldım 8 haftalık ve bebeğimi bekliyorum az kaldı
ilk zamanlar benim zor değildi ama ağırlaştıkça zorlaştı
öğretmenim ve bu beni çok yordu zamanla o nedenle izne ayrıldım
ilk sadece çok yakın gördüğüm bir arkadaşıma söyledim
sonra 1. sınıfları almak istemediğim için müdüre söyledim
çünkü minicik çocukları yarıda bırakmak içme sinmezdi ama müdürün içine sindi :)
öyle olunca çok yorucu oldu benim için bende ayrıldım
16. haftada falan öğrendi herkes erken açıklamak istemedim
ilk gebeliğimde duymayan kalmamıştı ve bebeğim 3 aylıkken karnımda öldü
o nedenle tedbirli davranmak durumunda kaldık bu sefer....

Izinin tadini cikar ins. sag salim kavusursunuz bebeginle

Ben daha yeni acikladim 12 haftalik olmama az kaldi, bu kadar rahatsizlanmasaydim saklardim bi sure daha.. Ilk bebegine uzuldum ama Allah sana bi tane daha veriyor insallah!!

Hamilelik izni ne kadar kaldigin yerde? Burda (Hollanda'da) 16 hafta oluyor en azindan.

ben de 23 haftalık hamileyim.1-2-3.sınıf öğretmeniyim.ustune okulda tek basımayım artı koyumde kimsecikler yok gidiş geliş yapıyorum..ve bu ara cok bunaldım kimse de beni anlamıyor..panikataklıyım 3 yıldır artık cok yoruldum her gün sabah okula nasıl gidicem diye mahvoluyorum Rabbim hepimize sabır verir inşallah..

ben işe ilk girdiğimde patronum bebek düşünüyormusun diye sordu( bu arada patronum bayan) bende bundan önce bir düşük yaptığımı şu an düşünmediğimi söyledim.ama hayat işte işe başladıktan 3 ay sonra hamile kaldım.planlı birşey değildi gerçekten. patronuma ben söyleyemedim. burada bir arkadaşı var onun ona rica ettim. o Allah tan gelen birşey, planlı değil falan demiş.. sonra sanki onun hiç haberi yokmuş gibi ben gittim. benden önce önden yolladığım arkadaşına, bana söz vermişti nasıl böyle birşey yapar. ne yapacağım ben şimdi diyen kadın. beni görünce canııım çok sevindim. Allah analı babalı büyütüsn kendini fazla yorma dedi. böyle iki yüzlülük görmedim. şimdilerde 5,5 aylık hamileyim. beni ve karnımı her gördüğünde içten içe sinir oluyor ama her gördüğünde ay özlem karnın nasılda hızla büyüyor dikkat et kendine diyor ... birde bu kadın daha 4 ay önce teyze oldu. yani minaccık bir kız yiğeni var . hem de bir kadın olarak beni anlaması gerek diye düşünüyorum ama nerdeeee:) geçen ayrıntılı ultarasondan çıktım nerdeyse ilk defa hastane için izin aldım normalde cumartesi gidiyorum doktora yani işyerini aksatıyorum bile. onda bile doktor ne zamana kadar çalışabilirsin dedi diye soruyor. bu kadar da vurdum udymaz olunur mu ben hala anlamış değilm. aslına bakarsanız 8 hatta 9 aya kadar çalışmayı düşünüyorum sağlığım ve bebeğiin durumu buna izin verirse. ama sürekli bana söz vermiştin diye etrafımda dolaşmaya devam ederse.. aaaa yeter be deyip çıkacağım sonunda dayanıyorum dayanıyorum nereye kadar bilmiyorum ama dayanıyorum

iş konusunda bende dertli olanlardanım bankacıyım saaat 8.30 mesai başlıyo akşam ise kısmet en erken20.30 oluyo bazen 21.00 bazenn 22.000 hiç düzen yok
söylediğimde müdürüm ilk sorusu işi bırakıcakmısın ikisinci sorusu ücretsiz izin alıcakmısın oldu bend eişi bırakmam ama izin alabilirim dedim
çok yoğun ve yorusu çalışıyoruz bebeğim geriden geliyor bu yüzden 18+5 olması gerekirken 17 iş yerimle 1-2 defa konuştum sonuç olumsuz oldu resmen dışarda bi sürü işsiz vara geldi laflar işte bunun gibi sıkıntılarım var benim imkalarım iyi olduğu için işi bırakmakda istemiyorum hem bebeğim hem benim için olanaklar ii idare edebildiğim yere kadar idare edicem artık

merhabalar
ben de normalde öğretmenim ama aralık ta geçici görevlendirmeyle ilçe milli eğitimde ofise geçtim.geçtiğim ay sonunda ise hamile kaldığımı öğrendim ki 8-9 aydır uğraşıyorduk.aktif öğretmenliğe göre daha rahatım ayakta durma nöbet çocuklara laf anlatma derdim yok.yapılacak çok fazla iş de olmadığı için zamanımı internette araştırıp okuyarak geçiriyorum.ilk hamile kaldığımda 8-9 haftalıkken söylemek zorunda kaldım işyerindekilere çünkü 10 günlük düşük tehlikesi raporu vermişti doktor ve rapor üstünde zaten teşhis yazıyordu.ben açıkçası çok vicdan yapmıyorum.ne zaman ihtiyaç duysam doktora gidiyorum kendimi çok halsiz veya hasta hissettiğim zamanlarda da izin hakkımı kullanıyorum.bebeğim herşeyden ve herkesten önce gelir.

allah yardımcınız olsun durumunuzu tahmin edebiliyorum.bence evden çıkmadan yanınıza ufak bir saklama kabına muz kivi gibi tok tutup enerji verecek şeyler doğrayın ve arada çaktırmadan atıştırın.hem size enerji verir hem bebekler biz hissetmesek de sık acıkırlar.bence yasal haklarınızı da kullanmak için çekinmeyin tabi gerektiğinde işten çıkarmak bu kadar kolay olmasa gerek.sözleşme vs.niz yok mu?

öyle yapıyorum zaten ekmek arası bişeyler hazırlıyorum meyvalarım oluyor ayrıca tuzlu çubuklar fln ..
ya haklarım var da müdürün işine gelmesi durumu söz konusu 8 hafta önce 8 hafta sonra ve ücretsiz izin hakkım var var 6 aya kadar hepsinide kullanmayı düşünüyorum zaten ...
hakılısın acıkıyorlar yaa zaten bebeğim geriden geliyor biraz hep düznesiz beslenme düznesiz uyku bi dengeleyemedik arkadaşlar pekmez ii gelir dediler dün aldım onu yemeğe başladım bakalım

hayırlısı olsun hakkında.geriden gelme olayına çok takılma bir haftalık geç döllenme olmuş da olabilir dolayısıyla bir hafta gelişimi sat a göre geri gözükebilir.

hayırlısı olsun hakkında.geriden gelme olayına çok takılma bir haftalık geç döllenme olmuş da olabilir dolayısıyla bir hafta gelişimi sat a göre geri gözükebilir.

ya adetimde düzensiz di doktorumda buna bağlıyo zaten ama ilk hamileiyim çok heycanlı çok panik ve meraklı bir anne adayıyım kafam çok karşıyor bu tarz şeylerde

bende çalışan annelerden biriyim.tabi sabah erken uyanma işklencesiyle başlıyo gün.uykuya doymaz oldum.geliyorum masaya oturyorum.işimi yapıyorum sürekli oturarakta çalışmıyorum.e yoruluyor insan tabiki.izne çok mecbur kalmadığım sürece çıkmamayı düşünüyorum ama kısmet tabi.doğum sonrası vakit egçirmek istiyorum çocuğumla.

sağol canım allah razı olsun, rabbim sonuna erdirsin herkesi inşallah
rahatsızlanınca anlıyorlar dediğin gibi :)
bizimde doğum öncesi 8 ,doğum sonrası 8 hafta aynı sanırım sizinle

kizlar yazdiginiz icin tesekkur ederim, gercekten cok zorluklar yasiyorsunuz, yasiyoruz..
Allah hepimimze saglik sihhat, ve sabir versin.

Ben simdi bi bucuk haftadir hasta kaliyorum, halsizlik ve uyku duzensizligi yuzunden.
Onun ustune de bagirsaklarimda sislik hava var, surekli rahatsizlik yasiyorum.
Simdilik anlayisli yaklastilar. Eger uyku duzenini duzenleyebilirsem rahat edecem ama nasil yapacam bilmiyorum gece sabaha kadar uyuyamiyorum sonra oglene kadar yatiyorum.
Ilac felanda alamiyorum, tavsiyeleriniz varsa herseye acigim...

Canim cok zor ama cok kutsal bisey yapiyorsun seni cok takdir ettim. Allah tehammul versin.
Ne zaman izine ayrilacaksin, yani senin yerine muhakkak biri gelmesi lazim. Hukuki yardim arayamazmisin? Cok bilincsizim bu konuda ama kendine cok yuklenmen de saglikli bisey degil..

sağol canım allah razı olsun, rabbim sonuna erdirsin herkesi inşallah
rahatsızlanınca anlıyorlar dediğin gibi :)
bizimde doğum öncesi 8 ,doğum sonrası 8 hafta aynı sanırım sizinle

Amin evet hemen hemen ayniymis, istedigin gibi once ve sonra alabiliyorsun izini. Dogum gecikince de ona gore uzuyor izin. Allah senden de razi olsun canim

Bu araada belediyede teknisyen olarak calisiyorum, yalniz masabasi bir is bu.
Yani telefonda bilgisayar problemleri cozuyorum. O yuzden isim fiziksel olarak rahat.
Hafif stresli o kadar.

Ise daha baslayali bi kac ay oldu hemen boyle ariza cikardigim icin cok suclu hissediyorum kendimi sadece

ne güzel benimkine göre daha anlayışlı yöneticler ve daha anlayışlı bir işte çalışıyorsun ben çalışmam gibi geliyor bu yoğun tempo ile son döneme kadar herhalde vaktinde çıkarım izine gibi geliyor

ne arzası canım yaa bu suç değil ki Allah nasip etmiş sonuçda sağlıklı bir şekildede kucağına alırsın inş canım

bnde çalışan bi anne adayıyım...hemde adlliye gibi yorucu, stresli ve hiç iş bitmeyen bir yerde... :S
ama neyseki 22 nisanda izne ayrılıcam..son 3 hftaa akşamlara kadar uyumak istiyorum...inş bebişim acele edip de erken gelmez :) Allah sabır versin hepimize gerçekten hem hamile olmak hem çalışmak çok zorr.........

ne arızası canım ya olur mu rabbim nasip etmiş işte ne güzel, allah tamamına erdirsin canım...

ne arzası canım yaa bu suç değil ki Allah nasip etmiş sonuçda sağlıklı bir şekildede kucağına alırsın inş canım

ibatum .!.:
ne arızası canım ya olur mu rabbim nasip etmiş işte ne güzel, allah tamamına erdirsin canım...

AMIIINN, sagolun kizlar insallah hepimiz kazasiz belasiz atlatiriz ve meleklerimize kavusuruz...
Oyle tabii ama iste is verene gore her zaman hos bi durum degil. Ozelliklle yeniysen ve cok hasta kalmissan goze batarsin. Zaten departmanda calisan tek bayanim

Allah yardimcin olsun canim, kac haftaliksin simdi? Hem hamile olup hemde yorucu ve stresli bi iste calismak gercekten hic te kolay degil..

Son düzenleme:
boşver yaa sonuçda çalışıyosun çabalıyosun ve hakların var vermek zorundalar ben artık umursamıyorum bile sonuçda yeterince özveri ile çalıştığımı düşünüyorum bakıldığı zaman karşılığınıda almıyorum ama konuşmaya gelince konuşuyor herkes önce bebeklerimizin sağlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…