Çalisan gebeler buraya

Arkadaslar.Ben calisan bir kadinim ama henuz hamile degilim. Hamileler genelde uyku halindedir, bulanti kusma gibi problemlerde kismen gozlenir. Stres de cok zararli ve ayrica hamile bir kadin yediklerine dikkat etmeli, i$lenmi$ gidalardan uzak durmalidir. Ama calisirken uykumuzu alamiyoruz, gunde 2 saatotobuslerde sallana sallana gidiyoruz. Cok yorgun eve dondugumuz icin yapmamiz gereken egzersizlere enerjimiz kalmiyor. masabasi islerde sirt agrisi cekebiliyoruz. Ogle yemeklerinde ne oldugu belirsiz seyler yiyoruz.(bizim isyerinde ev yemekleri yapiliyor ama kullandiklari yaglara guvenmiyorum, birde hijyenik olmayabilir, bilemiyoruz sonucta). Kisacasi hamileyken calismak bnm icime hic sinmiyo. Bebegime ve kendime gereken ilgiyi, ozeni gosteremem gibi geliyor. Hamile oldugumu ogrendigim anda istifa ederim diye dusunuyorum. Zaten dogumdan sonra 1-2 yil calismayip cocugumu kendim buyutmek istiyorum. Yani isimden zaten vazgecmis durumdayim. Siz ne dusunuyorsunuz benim icimden gecenler konusunda, cok mu abartiyorum?

evet cnm bebekleri kast etti risk açısından ama kısmet belli olmaz herşey için erken daha

Evet canim daha erken sonuna dogru muhakkak doktor kontrolunde en iyi yontemi secersin

Sonuna kadar haklisin fakat sunu da dusunmek lazim.. Ben yillarca iyi meslek sahibi olabilmek icin okudum. Esim kariyer yapip ben evde oturursam, ne kendimi gelistirebilirim ne de sosyallesebilirim. Onun yani sira ne olacagimiz belli degil. Allah korusun esimle ayrilik noktasina gelirsek onun daha iyi sartlarda olmasini istemem, velayet konusunda. Bende cocuklarima biseyler vermek isterim. Belirli bi yasa gelip okumus ama tecrubesiz ev hanimi durumuna dusmek istemem. Bunu bencilce istemiyorum inan, ileriyi, kendimi ve olacak cocuklarimi dusunuyorum. Esimle beraber calisrak birikim yapmak istiyoruz. Dogumdan sonra mesela part-time bi ise girmek istiyorum, bu sekilde hem katki saglayip hemde cocuguma vakit ayirabilirim.. Yani orta yolu dusunuyorum

Bende senin gibi dusunuyorum, isle alakami kesmek degil ama normalden biraz daha uzun sure ara vermek bnm amacim. Cunku cocugumu ben buyutmeliyim. En azindan derdini anlatana kadar. 2-2.5 yil aradan sonra is hayatima donmek isterim. Asla ev hanimi olamam zaten. Bu 2-2.5 yil suresince de parttime ya da freelance (yani evden calisma) gibi birseyler yapmak isterim. Tabii bazi arkadaslar cok sansli, iyi kosullara sahip isyerinde. Ama ben zaten sagliksiz bir ortamda calisiyorum.(mimar oldugum icin insaatta, tozun dumanin icindeyim) Cok yakin zamanda hamilelik planlarim var. Ama birturlu karar veremiyorum ne yapacagima.

Bunlari simdiden dusunmen cok saglikli canim cok iyi ediyorsun.. Tozun dumanin icinde calisman hamilelikte zor olur, hemde sagliksiz. Ben masabasi rahat bi is yapiyorum.

Ben 2 bucuk sene ara verebilirmiyim bilmiyorum. En fazla 6 ay diye dusunuyyorum. Belli olmaz tabii..
Bu arada yasin kac canim? 25 yasindayim, dogumda 26 yasinda olacagim.. Cok ara verirsem is alaninda isim zor olur diye dusunuyorum..

Ben 28 yasimdayim...bu yaza hamile kalmayi planliyorum, Allah kismet ederse tabi. Kabul eden biryer olursa part time is arayacagim. Benim meslekte de o biraz zor ama, bakalim. Herkes kendini dusunuyor tabi, patronlar da verim gosteremez diyerek, hamile ya da bebegi olanlari ise almaya korkuyorlar. Benim isim proje bazli oldugu icin cok is degistiririm, bir projeye girerim, 1-2 sene belki 6-8 ay calisirim, proje bitince ayrilir baska proje bulurum. Yani vazgecemeyecegim bir firmam yok. O yuzden ara vermek sikinti olmaz gibi geliyor.

cnm bende senin gibi düşünüyorum işim rahat çok şükür çalıştırırlarmı bilmiyorum şimdilik böle bişey yok devam etmek iistiyorum tabiki ofis asistanıyım odam ayrı yalnızım rahatım yani benimde yaşım 26 zaten zor buşdum işi 2 yıl aradım deli gibi diğer işyerim çıkardı evleniyorum diye kısmet nasip malum eşimde normal çalışan hayat şartları gerçekten çok zor kendi annem bile emekli olduğu halde hala çalışıyor benim doğumumda bırakcak bu arada 51 yaşında annem kayınvalidemde emekli oda bakar ikiz olcağı için inşallah tabi baya zorlanırız bende bu yaştan sonra zor bulurum iş sanmyorum çok aradığım için böyle düşünüyorum en azından bencil değilim ama zor gerçekten benimde çocuklarıma iyi bir gelecek iyi bir birikim yapmam lazım nasip kısmet rızkım nezamana kadarsa bu işyerinde devam edicem inşallah

Canim proje bazinda calismanin avantaji ara verebilmen.. Fakat dezavantaj olarak proje esnasinda hamile kalirsan zorlanman olacak. Yani daimi bir isin olsa hamilelik izni vs sorun olmuyor, maasini aliyorsun 3 ay boyunca. Hakkinda hayirlisi olsun canim. Esinin maasi yetiyorsa daha rahat ara verirsin. Benim esim hem calisiyor hem okuyor onun icin benim calismamla daha rahat oluyoruz.

Benim is bulmam zor olmadi, ben iletisim-gazetecilik okudum fakat eski meslegim bilgisayar teknisyenligi yapiyorum. Iki cesit egitim aldigim icin aslinda her yerde is var ama istedigim gibi degil, ve hak ettigim bi maas olmuyor. Iyiki ise girdikten sonra hamile kalmisim diyorum cunki simdi arasaydim bulamazdim, iki ay karnimla gezip izne ayrilmis gibi olurdu

Eskiden Hollanda'da maasa bagliyorlardi bi suru imkan vardi ama simdi daha da zorlandi hersey. Hayat pahalilasti burda.

Yarin tekrar ise basliyorum. Persembe cuma evden calistim. Is yerinde ki bilgisayara baglandim. Pek rahatti oyle keske hep oyle olsa ama nerdee Paskalya tatili sebebiyle bugun gitmedim. 4 gun calisiyorum ama 9 saat. Boylelikle 36 saat tamamlamis oluyorum haftada. Maasim iyi is rahat o yuzden cikmak istemiyorum. Bizim bolum sefi gecen yakaladi beni dedi calismak istiyormusun dogumdan sonra felan, dedim tabii ki su benim kontraktimi iki seneye cikarsan ne iyi olur haci diyecektim ama demedim tabii adam cok iyi davrandi ins. seneye de calisirm cunki is anlasmam 1 sene ve tam hamilelik iznim bitince bitiyor

anladım cnm yurt dışındaki şartlar çok iyi bende bulgaristan doğumluyum kendi annemler hep evde durmuşlar tek çocukta 2 yıl üstelik maaş tabiki buraya göç etmişiz ozaman şartlar iyimiş ama şimdi çok kötü orası beni hep çocuk yok diye almadılar yada bilmiyorum işte inşallah devam edersin tabi bende

Ben de bugün hamileliğimde 7. ayıma bastım. Devlet memuruyum. ve işleri çok yoğun olan bir dakika boş vakti olmayan bir dairede çalışıyorum. Üstelik havasız penceresi bile olmayan her yanı dosya tozu dolu bir dairede. Hamileliğimi bu aya kadar böyle sağlıksız bir ortamda geçirdim. GErektiğinde ağır da kaldırdım. HAmile kalmadan önceki tempoyla aynı şekilde çalıştım. Artık çok yoruluyorum. çok zorlanıyorum. Her gece eve geldiğimde eşime ağlıyorum. İstifa etmek istiyorum diye. Eşim de özel sektörde çalışıyor. Sen istifa edersen ben de işimden olursam ne olacak diyor o da haklı. Bir de Allah korusun ileride eşime bir şey olursa çalışamaz duruma gelirse ne yaparız. Bunları düşününce istifa etmem imkansız hale geliyor. Devlet memuru olmama rağmen izinlerimi rahatlıkla kullanamıyorum bile. Sürekli arkamdaki insanları düşünmek zorundayım. izni bırakın iki gün rapor aldığımda bile( dün ve bugün raporluydum) sorunlar çıkıyor.
Çevremdeki insanlardan ve arkadaşlarımdan özel sektörde çalışanlardan hamile kalınca işi bırakanları görüyorum çok özeniyorum. çok moralim bozuluyor. Ben bu yoğun tempoda bebeğimi büyütmeye çalışıyorum. Ben de istiyorum hamileyken işi bırakayım 2- 3 sene çocuğuma kendim bakayım ama imkansız. Ben en fazla bebeğim 6 aylık olana kadar izin kullanabilirim. Sizin bu yazılarınızı okuyunca ağlıyorum vallahi.
Çalışan annelerin fedakarlığını kimse gösteremez diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…