- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.324
- 208
- 37
- Konu Sahibi nezamandiraraftayim
-
Evettt.Yasandi onaylandi.Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Anneniz de çalışan ve eğitimli miymiş? Sanki kendisine eş beğeniyor. Kusureea bakmayın da babanıza sinir oldum. Ebeveynler her şeye karışmasalar olmazlar; okula, işe, eşe.Erkek kardeşim nişanlanmak üzere. Ev hanımı, gelin adayımız. Babam istemiyor mesela kızı. Ama kardeşim istiyor diye sesini çıkarmıyor. Bi de babam eğitimli olmasını istiyor o da etken.
Cazgır demeyelim de ona.Çalışma, ekonomik özgürlük önemli. Ama burada önemli olan karakter bence. Ev hanımı olup hiçbir şeye karıştırmayan cazgır tipler de var, meslek sahibi olup pısırık, silik, hiçbir şeye ses çıkarmayan da. Sen ne kadar müsaade edersen öyle olur. Ama sağlıklı, mesafeli biriyse meslek sahibi olunması çok büyük artı. O zaman hadlerini daha çok biliyorlar.
Benim eşimin ailesinde böyle bişey yok.Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Sanmam bence o kişilerin yapılarıyla alakalı. Çalıştığı halde sürekli ezilen de var çalışmayıp gık denilmeyen de.Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Aaa bizzzzbizimkiler de çalışan gelinin parası var ya eve 2 maaş giriyor diye çalışmayan gelinin evine akar bütün yardımlar evimde kv nin çöpü yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?