Çalışan gelin farklı mıdır?

Evettt.Yasandi onaylandi.

Tüm yorumları okuyamadım ama büyük ihtimalle "kadın oğlumuza muhtaç değil, mutsuz edersek vurur poposuna tekmeyi" diye düşünüp çok bulaşmıyor olabilirler. Bence eş ailesi ile ilişkilerde çalışıyor olmanın en güzel yanı mesafe koymayı kolaylaştırması.

Erkek kardeşim nişanlanmak üzere. Ev hanımı, gelin adayımız. Babam istemiyor mesela kızı. Ama kardeşim istiyor diye sesini çıkarmıyor. Bi de babam eğitimli olmasını istiyor o da etken.
Anneniz de çalışan ve eğitimli miymiş? Sanki kendisine eş beğeniyor. Kusureea bakmayın da babanıza sinir oldum. Ebeveynler her şeye karışmasalar olmazlar; okula, işe, eşe.

Çalışan kadının kimseye eyvallahı olmaz, kimse karışmaz vs gibi geliyor olabilir ama alakası yok. Yani ülkemizde böyle. Tanıdığım 2 elti var, kv çalışan gelinin evine gider aylarca kalır, bayramda memlekete gittiklerinde annesine gidince laf ederler vs çalışmayan geline asla öyle şeyler yapamazlar çünkü eşi izin vermez.
Yine başka tanıdığım 2 elti var onlarda da 2'si de çalışıyor ama birinin daha prestijli bir mesleği var ve çok fazla çalışıyor ona rağmen ona giderler onda kalırlar bir sey olduğunda onlardan beklerler, diğerine sürekli maddi olarak destek oldukları halde 1 gece bile kalmazlar, onlar gezmeyi seviyor paraları kalmıyor diyip destek olurlar ama işleri düşünce diğer gelinden beklerler.
Bu aile ilişkilerinde gelinin duruşu da önemli ama asıl iş eşte bitiyor.

Ben öğretmenim , eltim ev hanımı . Kayınvalidem bana eltimden daha çok karışmaya çalışıyor . Çünkü eltim aşırı kavgacı bir tip . Cesaret edemiyor .
Mesela çocuk bakıcıda mı büyür dedi ilkinde ( ev kredimiz vardı) ikincisinde ücretsiz izne ayrıldım analı oğullu benim oğlumun parasını yiyorsunuz yatmaynan olmaz guzum git çalış dedi Et yaparım erken ölürsünüz, zeytinyağlı yaparım amaannn tatsız tuzsuz olmuş içine bir parça kıyma ataydın bari der de der .
Kısmet bence .

Cazgır demeyelim de ona.

Bu ailenin görgüsü ve eğitimiyle alakalı.
İlk evliliğimi 20 yaşında yaptım. 15 senelik evliliğim boyunca kayın ailem hiç bir meselemize karışmadı.
İkinci evliliğimi 39 yaşında yaptım. Kayınvalidem bir kaç mikserlik girişimde bulundu. Eşim baktı evliliğimiz yara alacak. Kendi öz annesiyle görüşmeyi kesti.
Karşımdaki zır cahil bir aile olsa ve bana karışsa ben buna müsade etmezdim. Ama tabii bu benim eş kişisine muhtaç olmamamla da alakalı. Ev kadını olunca bu çok mümkün değil. Bir kadın kendisi için çalışmalı, ayaklarının üstünde durmalı ve her seçiminde özgür olmalı.

Benim eşimin ailesinde böyle bişey yok.
Kayınvalidem kimseye karışmayan biri Allah’a şükür genelleme yapmak yanlış olur.Okuma yazması olmayan bildiğimiz Anadolu kadını.Karakterle alakalı bence.Bir de eşin tutumu çok önemli bu konuda.

Benim çevremde gördüğüm kadarıyla çalışan gelinlere daha az yükleniyorlar ev işi konusunda evi çok temiz değilse o çalışıyor yeriştiremiyordur deniyor pek fazla laf edilmiyor aldığı gezdiği harcadığıda kendi çalışıyor kendi harcıyor diye pek lafı olmuyor ama çalışmayan gelinin evini pis yada eksik görseler o napıyır tüm gün evde bir işi yok deniyor çok para harcarsa madem çalışmıyor ekonomik olarak eşini yormaması bekleniyor gözlemlerim bu yönde

Malesef doğru tespit, ben çalışıyorum ve bana daha farklı yaklaştıklarını görüyorum gerçi karakter meselesi biraz ama benden çekiniyorlar ve beklentileri diğer eltime göre daha az, diğer eltim çalışmıyor o yüzden birşey olduğunda ona söyleyip ona gidiyorlar...daha bugün düşündüm bunları, çalışmanın bana çok artışı var

Sanmam bence o kişilerin yapılarıyla alakalı. Çalıştığı halde sürekli ezilen de var çalışmayıp gık denilmeyen de.

Çalıştığım dönem de oldu çalışmadığım dönem de. Kimse diş geçiremedi bana,saygıda kusur da edemedi çünkü benim bir duruşum var. Nasıl yaparsanız öyle olur,karşıdakinin size olan tavrı sizin izin verdiğiniz ölçüde ilerler.

Benim genel fikrim çalışan ve okumuş insana her yerde saygı duyarlar. Üniversite mezunu annem ve babam çok saygı görürdü mesela. Babam rahmetli olalı 19 yıl oldu,hala adını duyan ceketini ilikler. Okumuş ve meslek sahibi olmasaydı kim hatırlayacaktı şimdi bu adamı? Bu da bir gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…