Çalışan gelin farklı mıdır?

nezamandiraraftayim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
298
484
18
Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Bizimkilerde kesinlikle oyle. Ben hep calistigim icin hicbir zaman ciddi mudehale edemediler arada ufak laf atmalar oldu. Ama eltimin calismadigi donem kizin ictigi kahvenin markasina kadar dirdir etti kv.

Benim eski sevgilimin eski eşi çalışan bir kadınmış. Sorun yaşayıp boşanmak istemesine rağmen ailesi "o çalışan kız her şeyin en iyisini ister mazur gör idare et" diyerek boşanmasını engellemeye çalışmışlar.

Bunu duyduğumda şaşırmıştım.
Ne yapıcan bacım ye kürküm ye devri. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmiyor.

Hayır. Karisan karışıyor. Karakter meselesi

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Duracakları yeri daha iyi biliyorlar. Ben kamuda öğretmenim. Eminim ev hanımı olsaydım yaklaşımları farklı olurdu.
Erkek kardeşim nişanlanmak üzere. Ev hanımı, gelin adayımız. Babam istemiyor mesela kızı. Ama kardeşim istiyor diye sesini çıkarmıyor. Bi de babam eğitimli olmasını istiyor o da etken.

Bence önce başkalarının saygısındansa kendinize saygınız açısından çalışıp ayaklarınızın üstünde durmanız, kimseye maddi olarak bağımlı olmamanız çok daha değerlidir. Çalışmak insanı üretken kılıyor ayrıca da özgüven kazandırıyor dolayısıyla bu özgüven başkalarının da saygı duymasını sağlıyor. Maddi olarak birilerine ihtiyaç duymak maalesef hayatınızın iplerini o birilerine teslim etmek anlamına geliyor.

Babanızın eğitim durumu nedir?

Kesinlikle dimi. Sizin kimsenin hatasını sineye çekip kabullenmeyeceginizi biliyorlardir,ekonomik olarak bağımsız olmak insanlara duracaklari yeri bilmelerini sağlıyor gibi geliyordu bana da

Evlilikte saygı görme yada duyma olayı eş ve ailesine göre değişiyor burada en buyuk görev eşe düşüyor tabi.

Çevrem de ev hanımı olup evliliginde sorunu olmayan yani sizin tabirinizle evliliklerine karisilmayan ev hanımları var yada tam tersi çalışan olup evliliklerine karisilan kendilerinde söz hakkı gören. Var hatta sadece maaşı için bile evlenen var.

Yine aynı şekilde ev hanımı olup evliliginde söz hakkı olmayan da var çalışan olup evliliginde 3.kisilerin karışmadığı mutlu evliliği olanlarda var.

Eğer çalışırsam bana saygı gösterirler calismazsam göstermezler diye düşünmeyin bu tamamen karşınızda ki kişilere bağlı.

Ben iki türlüsünün olduğunuda düşünüyorum. Ben çalışan kadınım ama o kadar pasiftim ki ilk evlendiğimde kayınvalidem ve görümcem her izin günümü sabote edip iş çıkışlarımada plan yaparlardı. Anlayış sıfırdı eşimin parasınıda sömürürlerdi. Şuan ben daha güçlü olduğum için onlara çalışan kadınım enerjisni yayıyorum ve ona göre davranıyorlar. He çalışmasamda o saygıyı anlayışı göstermek zorundalar. Yinede kadınların çalışması gerektiğini eşiyle iletişimine ve evdeki durumuna olumlu yansıdığını farkediyorum. Belki yanlış ama ben evde olan arkadaşlarıma da çalışmıyorlar müsaitlerdir gözüyle bakabiliyorum.

Siz nisanlinizdan ayrildiniz mi ben onu merak ettim? Neden derseniz nisanliniz en son kayinvalidenizin evinde oturmanizi onermisti, sonra kumar oynadigina dair bir konu acmissiniz. O aile icin mi soruyorsunuz bunu?

Bu karşı tarafla ilgili bir süreç kesinlikle, kendini bilen sınırlara saygılı insanlar herkese ona göre davranır bu çalışıyor öteki çalışmıyor vs diye ayırmaz, benim annem çalışan bir kadın ama senelerdir hiç saygı görmedi herşeyine de gayet karışıldı, ben çalışmıyorum ama eşimin ailesi bize karışmaz yani bu karşı tarafla ilgili öyle bir genelleme yapamayız bence

Siz nisanlinizdan ayrildiniz mi ben onu merak ettim? Neden derseniz nisanliniz en son kayinvalidenizin evinde oturmanizi onermisti, sonra kumar oynadigina dair bir konu acmissiniz. O aile icin mi soruyorsunuz bunu?
Biz ayrıldık. Kimse için sormuyorum. Nedense böyle bir bakış acisi oluştu, kimsenin sahsina sormulmus bir şey degil

Çalışma, ekonomik özgürlük önemli. Ama burada önemli olan karakter bence. Ev hanımı olup hiçbir şeye karıştırmayan cazgır tipler de var, meslek sahibi olup pısırık, silik, hiçbir şeye ses çıkarmayan da. Sen ne kadar müsaade edersen öyle olur. Ama sağlıklı, mesafeli biriyse meslek sahibi olunması çok büyük artı. O zaman hadlerini daha çok biliyorlar.

Her zaman hayatının kontrolü kendinde olan ve kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde duran insanlar daha çok saygı görür. Bu yadsınamaz bir gerçek. Biz kafa olarak böyle düşünmediğimizi düşünsek bile bilinç altı denen bir gerçek var. Günümüz toplumunda para ciddi bir güç. İstisnalar da kaideyi bozmaz maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…