- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.594
- 248
- Konu Sahibi nezamandiraraftayim
-
Aynen oyle. Zira calisan gelin ATM dir, saygiyi hakeder, calismayan gelin Para yiyicidir , ona hayati zindan etmek mubahtir. Yani bu benim bakis acim degil bu arada, okuduklarimin ozetiKizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Bana göre ve her normal insana göre öyle zaten. Her insan her koşulda saygıyı hak eder. Burada kendi fikrimizi değil baskalarinin bakış açısını değiştirip degistirmedigini konuşuyoruz, biliyorsunuz ki her insan bir değil maalesefİnsan insandır yahu, insanları bu şekilde parayla sınıflamasak mı
Başlığa cevap vereyim sadece gelin değil çalışan eş,kız,elti,görümce,anne hepsi farklıdır. Çalışana her türkü tolerans vardır. Çalışıyor gelemez, yardım edemez, yemek yapamaz, misafir ağırlayamaz yoruluyor… ama çalışmayandan her şeyi yapması beklenir…Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Bnce kişinin kendini ezdirmesiyle yada karşı tarafı ele avuca almasıyla alakalı yani becerikli olmasıyla çoğunluk bunla alakalı.. Bi kismida çalışan gelin istiyor artık..Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Kaynanadan kaynanaya değişir. Bazıları inanılmaz gelenekçi çalışma evinde otur ihtiyacın yok falan der. Bazıları maddiyat olarak bakar eve katkı sağladığın için memnun olurlar, bazıları övünür güzel de bir mevkiin varsa ele güne karşı övünürler. Tamamen kaynanasına bağlı yani anlayacağın.Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Aynı benim kaynanam.Bende üniversite mezunu çalışan bir gelindim evlendiğimde. İyi bir şirkette yöneticiydim.
Bayramdan bayrama binbirtürlü kavga kıyamet gittiğim görgüsüz kayınvalidem çalıştığım halde ve beni bayramdan bayrama gördüğü halde milletin gelinini övüp dip köşe temizlik yapmamı bekledi !!!
İnsan olsaydı yapardım orası ayrı. Sonuçta kendi evimdede yapıyorum ama yapmadım.
Yanii çalışıp çalışmamakla alakası yok bence. Karşındakinin anlayışı ile doğru orantılı.
Her zaman hayatının kontrolü kendinde olan ve kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde duran insanlar daha çok saygı görür. Bu yadsınamaz bir gerçek. Biz kafa olarak böyle düşünmediğimizi düşünsek bile bilinç altı denen bir gerçek var. Günümüz toplumunda para ciddi bir güç. İstisnalar da kaideyi bozmaz maalesef.
Çalışmak önemli ama herşey değil, burada güzel bir işi olup da eşin ailesiyle birsürü sorun yaşayan hanımlar da var..bi duruşunuzun,ince bir mesafeniz olması önemli..çalışırsanız her zaman hayatta bir B planıniz olur..ilerde bir emekliliğiniz olursa çocuklarınız da size ayrı bir saygı duyar..bir de bu ekonomik krizde tek maaş yetmiyor gerçekten..Kizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Burada ne konular okuyoruz. Calistigi halde bu olumsuz durumlari surekli yasayan kadinlar da cok. Ben calismiyorum, hatta evlenirken memuriyetten istifa ettim kendi istegimle. Ama bu saydiklarinizjn hicbirini kendime yaptirmadim.Çalışmayan kadın kocasının ekmeğini yer, çalışan kadın kocasıyla kendi ekmeğini bölüşür. Bu da kayınvalide tarafından kaşınacak kabuk tutmayan bir yara olacaktır haliyle. Çalışan kadının evine zırt pırt gidilmez. Her gün araması sorması beklenmez. Günlere, toplantılara çağırılmaz ya da başka bir ilde yaşıyorsa evine baskın yapılır gibi kalmaya gidilmez. Dolayısıyla yüz göz olunmaz. Ayrıca ekonomik bağımsızlığı olan her kadına çevresi saygı duyar. Eşi ve çocukları da dahil.
Annemin zamanından örnek veriyimKizlar gozlemleriniz ve tecrubelerinize dayanarak size sormak istedim. Size eş ailelerinin çalışan gelinleri olması onların bakış açılarını değiştirir mi? Mesela ev hanımı geline daha fazla karişma hakkı kendilerinde gorebiliyorken, çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya başlasa bu bir şey değiştirir mi? Nedense öyle bir bakış açım var, hani böyle bir şeye şahit de olmadım ama sanki çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınlara daha bir saygı gösteriliyor gibi düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?