Çalışan gelin farklı mıdır?

Arkadaşımın nişanında bir komşu teyze vardı. Gelini kadın doğum uzmanıymış, yan dal yapmak istediği için şehir değiştirmek istiyormuş diye gelen geçene bunu anlattı . O kadar kötüledi ki kadını onu tanımayan insanlara . Daha okuyup da napcak vs vs . Bence kişiden kişiye göre değişir bu .

Aynen oyle. Zira calisan gelin ATM dir, saygiyi hakeder, calismayan gelin Para yiyicidir , ona hayati zindan etmek mubahtir. Yani bu benim bakis acim degil bu arada, okuduklarimin ozeti

Bende üniversite mezunu çalışan bir gelindim evlendiğimde. İyi bir şirkette yöneticiydim.

Bayramdan bayrama binbirtürlü kavga kıyamet gittiğim görgüsüz kayınvalidem çalıştığım halde ve beni bayramdan bayrama gördüğü halde milletin gelinini övüp dip köşe temizlik yapmamı bekledi !!!

İnsan olsaydı yapardım orası ayrı. Sonuçta kendi evimdede yapıyorum ama yapmadım.

Yanii çalışıp çalışmamakla alakası yok bence. Karşındakinin anlayışı ile doğru orantılı.

İnsan insandır yahu, insanları bu şekilde parayla sınıflamasak mı
Bana göre ve her normal insana göre öyle zaten. Her insan her koşulda saygıyı hak eder. Burada kendi fikrimizi değil baskalarinin bakış açısını değiştirip degistirmedigini konuşuyoruz, biliyorsunuz ki her insan bir değil maalesef

Başlığa cevap vereyim sadece gelin değil çalışan eş,kız,elti,görümce,anne hepsi farklıdır. Çalışana her türkü tolerans vardır. Çalışıyor gelemez, yardım edemez, yemek yapamaz, misafir ağırlayamaz yoruluyor… ama çalışmayandan her şeyi yapması beklenir…

Bnce kişinin kendini ezdirmesiyle yada karşı tarafı ele avuca almasıyla alakalı yani becerikli olmasıyla çoğunluk bunla alakalı.. Bi kismida çalışan gelin istiyor artık..
Çalışıyorum çok şükür kendi ayaklarımın uzerindeyim.tup bebekke bebeğim doğdu ucretsize ayrılacam dedim .kavinvalidem geldi gitti eşimi doldurdu gitsin çalışsın dye vs...

Sonra baktım çocuk mama içiyor en iyisini almak istiyorum oda pahalı.. ise başlıca ucretsze ayrilmicam dedim bukezde..gözümde para hırsı oldu.dogurdugu çocuğa bakmıyor oldu adım.ama sukurki kimseye muhtaç olmadım.yawrumada tanıdık bakıcı baktı akraba.kaynanamda çatladı.

Yani çalışan kadın gerçekten güçlü oluyor ekonomik özgürlük bunun bir büyük parçası.

Çaışsanız da çalışmasanız da kendiniz karar verin, ne arzu ediyorsanız ve şartlarınız da neyi gerektiriyorsa onu yapın.
Benim ex kaynana çalışınca eski kocama " karını çalıştırma şımarıyor " derdi.
İşten çıkınca da beni arayıp " sen benim oğlumun parasını mı yiyorsun" demeye başladı!

Kaynanadan kaynanaya değişir. Bazıları inanılmaz gelenekçi çalışma evinde otur ihtiyacın yok falan der. Bazıları maddiyat olarak bakar eve katkı sağladığın için memnun olurlar, bazıları övünür güzel de bir mevkiin varsa ele güne karşı övünürler. Tamamen kaynanasına bağlı yani anlayacağın.

Aynı benim kaynanam.
Okulum tatil olunca ilk oraya gitmiştim yeni evliyim daha .
Kadın daha eve girmeden evin tüm isini bana siraladi.
Bende çalışan kadının oo hosgelmis deyip iki kap yemek koyar sanmıştım
Hayaller hayatlar...
Kesinlikle karşı tarafın karakteriyle alakalı.

Maddi olarak eş ailesine muhtaç değilseniz çalışsanız da çalışmasınız da tutum çok değişmez. Ama eş ailesi destek oluyorsa çalışmadığınızda yediğiniz ekmeğe kadar müdahale hakkı bulurlar kendilerinde.
Kadın herzaman çalışmalı bence.

Ben şunu dile getirebilirim.
Sadece kaynana felan değil çalışınca daha cesur kararlar alabilirsin.
Bence süreçten ziyade sonuç önemli olabiliyor.
Benim kaynanamla ilişkim kotu gidince eşim de o an yanımda destek olmasaydı ve boşanma kararıni çalıştığım için daha kolay alabilirdim.
Çünkü ailemde sırt çevirse mesela kendi hayatimi kurabilirdim.
Ama calismayinca ya eşinin ailesine ya da kendi ailene katlanmak zorundasin.
Bir şekilde alttan almak zorundasın.
En gerekli fizyolojik ihtiyaç olan yemekte başkasına muhtaçsan senin hakkında kolay karar verebilirler.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Bir kaç güzel örnek var olabilir ama geneli paraya dayalı islerin.
Parayi veren düdüğü çalıyor bir şekilde.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin kadir kıymet bilenlerle.

Çalışmak önemli ama herşey değil, burada güzel bir işi olup da eşin ailesiyle birsürü sorun yaşayan hanımlar da var..bi duruşunuzun,ince bir mesafeniz olması önemli..çalışırsanız her zaman hayatta bir B planıniz olur..ilerde bir emekliliğiniz olursa çocuklarınız da size ayrı bir saygı duyar..bir de bu ekonomik krizde tek maaş yetmiyor gerçekten..

Uzun seneler çalıştım, bir süredir işi bıraktım.Kv eşimi arayıp keşke çalışsa 2 maaş iyiydi demiş.bana söyleyemez tabi.Mevzu çalışıp çalışmamakla alakalı değil, kişinin kendine verdiği değeri başkalarına hissettirmesi ile alakalı.ve bir çok üyenin dediği gibi çizilen sınırla alakalı.

Ben evlendiğimde çalışmıyordum eşimin ailesi hiç karışan insanlar değil şimdi çalışıyorum yine aynı. biraz da ailenin yapısı da önemli, yani yapı dediğim de benden farklı ben şehirde doğdum büyüdüm anne babaları da köyden insanlar ilk evlenirken korkmuştum fazla geleneksel olurlarsa diye ama korktuğum olmadı insana göre değişiyor çalışan birine de karışanlar baskı kurmaya çalışanlar da var bazı gördüklerime göre

O biraz ailenin kafa yapisina, eşinin sana verdigi değere ve senin ne kadar dişli olduguna gore degisir bence. Ama calismamak ihtimali artirabilir evet. Benim esimin ailesinde de tam tersi şöyle bi durum seziyorum. Ben çalışmıyorum bu arada. Esimin geliri piyasa ortalamasina gore iyi. Ama biz su ana kadar herhangi hir dişe dokunur bir birikim, yatirim falan yapamadik. Karismak degil ama arada bir merak eder gibi, para nereye gidiyor onu ogrenmeye calisiyorlar gibime geliyor. Ve ben calisiyor olsam eve giren para artinca bu meraklari ve bunu sorgulama istekleri artacagini seziyorum. Ben baya ters yuzlu, isime karitsitrmayan biriyim. Calissam da calismasam da bana bulasamazlar ama evimize ailemize dair calistigim durumda daha bi karışma istekleri olacak bence. Cok paralari var diyip gozleri kalir gibi

Bence öyle. Ben çalışıyorum bana birşey demezler ama eltim calismiyir bı halısını kız kardeşiyle değiş tokuş yapmışlar. Kaynanam binton laf söyledi kıza. Elinde olmayınca parası yine bizden çıkacak dedi. Çok şaşırmıştım ama durum böyle malesef

Burada ne konular okuyoruz. Calistigi halde bu olumsuz durumlari surekli yasayan kadinlar da cok. Ben calismiyorum, hatta evlenirken memuriyetten istifa ettim kendi istegimle. Ama bu saydiklarinizjn hicbirini kendime yaptirmadim.

Annemin zamanından örnek veriyim
Mesela bi yengem öğretmendi. Biri mi bakılacak hastanede mi kalınacak öğretmen yengem sıyrılırdı. Büyüklerde ama o çalışıyo derdi. İş annemle diğer yengeme kalırdı.
Ben 2 senedir çalılıyorum. Nişanlı eltim babannem öldüğünde mesajla baş sağlığı diledi. Araması gerekirdi dendiği zaman kaynanam ama o çalışıyo vakti olmuyo dedi
Ha şimdi bende çalışıyorum niye gelmiyosunuz dedikleri zaman çalışıyorum vaktim yok diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…