Çalışan hamiş anneler

tabiki de araştırmaz olur muyum? sizlere de bir sorayım aranızda bilen vardır belki diye.. Madem 6 ay ücretsiz kanunen izin vermek zorundalar neden bana doğum iznini bitir öyle işe başla ücretsiz izin kullanamazsın diyorlar ki acaba kendilerinin bu kanundan haberleri yok mu? Beni kandırıyorlar mı ne, kendimi kullanılmış gibi hissediyorum şuan..

Sana söylememiştim yukarıda dediklerimi...Yukarıda biri yazmış arkadaşlarım mağdur oldu diye, ona yazmıştım. Sen doğrusunu yapıp araştırıyorsun lafım sana değil.
İşverenin haberi olmaz mı tabii ki var. Seni kandırabilir mi, korkutup seni yıldırabilir mi derdinde o. Sen dik dur, kanun senden yana. Noterden ihbarname gönder iş yerine (şu şu tarihler arasında ücretsiz izinde olacağım diye). İzin süren bitince işe dön geri, işe başla. Geri almak istemezse tazminatını ödemek zorunda.

Çocuk doğursan kariyerinde sıkıntı, doğurmasan ailende sıkıntı.
Yeter artık şu kadınların yakasını bırakın, iş hayatından silip eve tıkmak için önüne böyle zorluklar çıkarmayın !!

Sana söylememiştim yukarıda dediklerimi...Yukarıda biri yazmış arkadaşlarım mağdur oldu diye, ona yazmıştım. Sen doğrusunu yapıp araştırıyorsun lafım sana değil.
İşverenin haberi olmaz mı tabii ki var. Seni kandırabilir mi, korkutup seni yıldırabilir mi derdinde o. Sen dik dur, kanun senden yana. Noterden ihbarname gönder iş yerine (şu şu tarihler arasında ücretsiz izinde olacağım diye). İzin süren bitince işe dön geri, işe başla. Geri almak istemezse tazminatını ödemek zorunda.

Çok sağol canım biraz olsun aydınlattın beni.. Ben şefimle tekrar konuşacağım müdürle konuşsun ısrarla ücretsiz izne ayrılmak istediğimi ve hakkımı sonuna kadar savunacağımı söyleyeceğim. Eminim benden nefret edecekler umrumda değil ne yapalım herşey evlatlar için...

Çocuk doğursan kariyerinde sıkıntı, doğurmasan ailende sıkıntı.
Yeter artık şu kadınların yakasını bırakın, iş hayatından silip eve tıkmak için önüne böyle zorluklar çıkarmayın !!

kadın olmak çok zor çokkk . Allah herkezin yardımcısı olsun

valla özel sektör yasal hak falan dinlemiyor canım..üstelik o davalar senelerce sürüyor.kılıfını uyduruyor şirketler bir şekilde.

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak.. bende çalışıyorum ve doğumla beraber en azından 1 yıl boyunca cocuguma kendim bakmaya karar verdim hamile olduğumu söylerken bunuda iş yerime belirttim işten ayrılacağım ama geri dönmeyeceğim dediler.. ama tabiki 4 ay doğum iznimi kullanıp ayrılmak istiyorum acaba bana zorluk cıkartırlar mı zaten ayrılcaksın falan diye doğum iznimi kullandırtmamazlık yapmaya kalkarlar mı böyle bir durum da ne yapmalıyım

İnsanlar ne kadar cahiller hakları konusunda...Hiç mi araştırmıyorlar, hiç mi birine danışmıyorlar, internete girmiyorlar hayret ediyorum.

Ücretsiz izin vermeme şansı yok işverenin. 6 ay sonra işe geri dönünce işe başlatmak zorunda; başlatmama gibi bir şansı da yok. Kanun da şöyle: Doğumda kullandığı 16 haftadan sonra bir de altı aya kadar (işçi ne kadar isterse) ücretsiz izin vermek zorunda olan işveren, bu izin süresinin bitiminden itibaren işçisini işe başlatmak zorundadır. Şayet, altı aylık ücretsiz izin sonrasında işçinin başvurusuna rağmen işveren işe başlatmaz ise bu kere de 4857/24'üncü madde gereğince, işçinin haklı sebeple işi bırakma hakkı ortaya çıkar. Yani işe başlatmıyorum derse de tazminatını alır kadın çatır çatır.
Tazminatlarını aldılar evet ama bu yeter mi Türkiyede sonra çok zor iş bulunabiliyor biliyorsunuz.

merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak.. bende çalışıyorum ve doğumla beraber en azından 1 yıl boyunca cocuguma kendim bakmaya karar verdim hamile olduğumu söylerken bunuda iş yerime belirttim işten ayrılacağım ama geri dönmeyeceğim dediler.. ama tabiki 4 ay doğum iznimi kullanıp ayrılmak istiyorum acaba bana zorluk cıkartırlar mı zaten ayrılcaksın falan diye doğum iznimi kullandırtmamazlık yapmaya kalkarlar mı böyle bir durum da ne yapmalıyım

Hamileyken sizi işten çıkartamazlar.
Hatta doğum izni sonrası çıkartacaklarsa bile doğumu sebep gösteremezler.
Dava açtığınız takdirde sizin lehinize sonlanır.
Ama dediğim gibi şu durumda işten çıkartamazlar

Tazminatlarını aldılar evet ama bu yeter mi Türkiyede sonra çok zor iş bulunabiliyor biliyorsunuz.
Valla hiç zor iş bulmadım, çoğunlukla da başka yerden teklif alıp transfer oldum yeni işyerime. Donanımlı ve başarılı çalışkan olsun insanlar, o zaman iş var herkese yeterince.

Valla hiç zor iş bulmadım, çoğunlukla da başka yerden teklif alıp transfer oldum yeni işyerime. Donanımlı ve başarılı çalışkan olsun insanlar, o zaman iş var herkese yeterince.
katılıyorum size rızk kısmet işi ben bir işimi 40gün sonra buldum diğerini 5 ay sonra zor bela işim olsun diye girdim 5 ay dayanamadım çıktım piyasa koşulları çok önemli çünkü

aynen şöyle doğum iznin bitince noterden 6 aqylık ücretsiz izin için dilekçe veriyorsun
noter imzalı kağıdı götürüp eline veriyorsn
eğer kabul edilemsse dava açıp tazminatını alıyorsun

Merhaba güzel anneler ben 31 haftalık oğluma hamileyim Özel şirkette çalışıyorum. Size bir sorum olacak ben doğum iznine ayrılacağım toplam 16 hafta. Ve bir kaç ay ücretsiz izin istedim fakat işveren doğum iznini bitir biran önce işe başla diyor ve bende bebek küçük olacağı için çalışmak istemiyorum. Netten araştırdığıma göre 6 ay işçi kendi isteğiyle ücretsiz izni talep edebilir fakat işveren yine izin vermiyorsa dava açıp tazminat davasını kazanabilir diyor. Bilen arkadaşlarım beni bu konuda aydınlatır mısınız? Eğer tazminat alabilceksem işten ayrılmayı düşünüyorum 6 senedir aynı yerdeyim ... Şimdiden teşekkürler

iş yerinize yasal 16 haftalık izniniz bitmeden en az 1 hafta önce gidip;
Doğum Sonrası Ücretsiz İzin Kullanmak İsteyen Kadın İşçinin İşverene Vereceği Dilekçe Örneği

...............................İşverenliğine

Konu: Doğum Nedeniyle Tarih:......./......./ 200

Ücretsiz İzin Talebi Hakkında

...................adresinde kurulu.............unvanlı işyerinizde .......................tarihinden beri çalışmaktayım..........tarihinde doğum yaptım.Doğum iznimi kullandım. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 74.maddesi gereğince ..........tarihinden itibaren 6 ay ücretsiz izin talep ediyorum.

Gereğini arz ederim.

İşçi

Adı-Soyadı-İmzası

bunu doldurup veriyorsun olmadı mı hiç sesini çıkarma peki deyip cık sonra aynı dilekçeyi iadeli tahahütlü noter onaylı olrak firmeya gönderiyorsun ki red etme lüksleri kalmasın eğer oldu da pislik yapıyorlar o noter onaylı dilekçeyle mahkemeye verdiğinde paşa paşa tazminatını alırsın kulandırtmama gibi bi hakları yok en önemli nokta yasal 16 ahfta tam bitmeden götür ki eğer pislik yaparlarsa noterden göndermeye vaktin olsun :D

Hamileyken sizi işten çıkartamazlar.
Hatta doğum izni sonrası çıkartacaklarsa bile doğumu sebep gösteremezler.
Dava açtığınız takdirde sizin lehinize sonlanır.
Ama dediğim gibi şu durumda işten çıkartamazlar

yok şuan işten çıkartmıyorlar zaten beni 2 ay sonra ben kendim ayrılacağım. 1 yıl boyunca da calışmayacağım bebeğime bakmak için .. Bunu da iş yerime söyledim temmuz da ayrılcağım ve geri dönmeyeceğim yerime başka birini bulabilirsiniz dedim...

acaba diyorum temmuzda cıkmak istediğimde doğum iznini kullanma zaten işe geri dönmeyeceksin falan derler mi ? ben temmuzda ayrılıp 4 ay maaşımı alıp 4 ay sonra çıkışımı yapsınlar istiyorum. anlatabildim mi bilemedim

yok şuan işten çıkartmıyorlar zaten beni 2 ay sonra ben kendim ayrılacağım. 1 yıl boyunca da calışmayacağım bebeğime bakmak için .. Bunu da iş yerime söyledim temmuz da ayrılcağım ve geri dönmeyeceğim yerime başka birini bulabilirsiniz dedim...

acaba diyorum temmuzda cıkmak istediğimde doğum iznini kullanma zaten işe geri dönmeyeceksin falan derler mi ? ben temmuzda ayrılıp 4 ay maaşımı alıp 4 ay sonra çıkışımı yapsınlar istiyorum. anlatabildim mi bilemedim

Diyemezler

bildiğim kadarıyla, 6 aylık izni vermeme hakları olmadığı gibi,
süt izni kullandığın 1 yıl içerisinde işten çıkarma hakkı da bulunmuyor.

işveren tazminatını ödeyerek her şekilde işten çıkarma yapabilir elbette.

Back
X