çalışan hanımlar öneri bekliyorum

esma2727

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
364
0
46
Diğer
çalıştıgım yerde ailem yok eve aksam 18.30da geliyorum ve yemek olmuyor evde.siz yemeği ne zaman yapıyorsunuz:44:

Son düzenleme:
çalıştıgım yerde ailem yok eve aksam 18.30da geliyorum ve yemek olmuyor evde.siz yemeği ne zaman yapıyorsunuz:44:

ilk olarak zamanla pratiklik kazanacaksın endişelenme ben genelde pazar günü yaparım mesela biber dolması,karnıyarık gibi yemeklerin herşeyini hazırlarım sadece pişirmesini bırakırımki işten gelince ben salata vs hazırlayana kadar pişer.
börekleri sarıp buzluğa atarım
mantımı yapıp buzluğa atarım
yaprak sarmalarını annem konserve gibi yapar benim için bende onları hazır açarım
sonraaa pazar dönüşü maruldur maydonozdur ayıklar yıkar uygun saklama kaplarında saklarımki iş çıkışı direk doğrayıp hopp tabağa
çorbalarsa zaten kolay eğer hiç hazırlığım yoksa da oğlumu uyutunca hazırlarım çok şükür yemek olmamasını dert eden bir eşimde yok oda büyük etken tabi

canım eşim sorunsuz kahvaltı koy sesi cıkmaz mantı alıyorum sigara böreği hazır sarılı buzlukta oda ama yeşillik mesela senin yaptıgını yapmıyorum baska neler yapıyosun benim kızım 5 yasında engelde olmuyor

mikrogalgan varmı faydası olurmu acaba

ben 19.30 da evde oluyorum. yenı evlıyım 3 aylık... zamanla gerçekten alışıyor ınsan. haftaiçi 1 saat içinde pişecek yemekler yapıyorum. patlıcan yemeği,patates yemeği vs gibi..yada bırgun oncesinden yapıyorum vaktım varsa. herkes hafta sonu yap bozluğa at dıyor ama saatlerce yemek yapacak vaktım olmadı hiç
benkı evlenmeden hıç yemek yapmayan ınsan.... valla 3 ayda baya alıştım ... he tabı çöpe giden yemeklerım oldu hele kı pilav... neyse karıştırmayalım fazla

mikrogalgan varmı faydası olurmu acaba

mikro dalgam yok cnm hiç kullanmadım ama oğlum 3 yaşında sulu yemek olmadan olmuyo sende anneymişsin bilirsin marka vermem uygun olurmu bilmiyorum t... ile başlayan bir markanın saklama kapları var soğanımı bile doğrayıp koyuyorum tavsiye ederim
nohutu fasülyeyi akşamdan ıslatıyorum işten gelince düdüklü tencerede 20 dk ohh miss hatta fazla haşlayıp dondurucuya atabilirsin
yazdan domates fasulye koy buzluğa

bigün bulsam pratik bisey diğer gün bulamıyorum önceden ayarlamak gerek heralde esim sebze yemiyor kızım corba istiyor

bigün bulsam pratik bisey diğer gün bulamıyorum önceden ayarlamak gerek heralde esim sebze yemiyor kızım corba istiyor

ayy bu yavrular hep aynı benim kide çorbacı :))
en acil çorbam mercimektir soğanı, mercimeği,havucu,patatesi at suyunu ekle düdüklüye koy 7 dkda hazır :)
a.ıkçası benim en büyük yardımcım düdüklü tencere

fasülye koydum buzluğa t...... olanı anladım bikaç ürünü var evet cocuk sulu istiyo kızım corba mutlaka ama esim corba içmiyo tavuk et yap sürekli sebze yemiyo canım bide mantı yiyo

Hafta sonu evdeyken ıkı cesıt sulu yemek yapsanız , gerıye ısten gelınce salatası pılavı kalır en fazla ...
esınız ısten kacta gelıyor

ben 19.30 da evde oluyorum. yenı evlıyım 3 aylık... zamanla gerçekten alışıyor ınsan. haftaiçi 1 saat içinde pişecek yemekler yapıyorum. patlıcan yemeği,patates yemeği vs gibi..yada bırgun oncesinden yapıyorum vaktım varsa. herkes hafta sonu yap bozluğa at dıyor ama saatlerce yemek yapacak vaktım olmadı hiç
benkı evlenmeden hıç yemek yapmayan ınsan.... valla 3 ayda baya alıştım ... he tabı çöpe giden yemeklerım oldu hele kı pilav... neyse karıştırmayalım fazla

fasülye koydum buzluğa t...... olanı anladım bikaç ürünü var evet cocuk sulu istiyo kızım corba mutlaka ama esim corba içmiyo tavuk et yap sürekli sebze yemiyo canım bide mantı yiyo

ben buzluğa pişmiş şeyler koymaktan hoşlanmıyorum sadece pişime hazır halde atıyorum eşin et seviyosa köfteleri hazırla buzluğa koy bir gece önceden dolaba indirirsin sen gelene kadar çözülür gelincede fırın poşetine koyarsın yanınada patates vs olduda bitti
arada iş dönüşü balık al pişmesi en kolay şey at fırın poşetine koca bir tabakta salata

Bende yalnızım ve 19:15 te evde oluyorum Genelde bir gün önceden yapıp dolaba atıyorum. Yada hazır köfte, tavuk gibi kolay şeyler hazırlıyorum. Ama ben pratik kazandım galiba çok fazla şeyi aynı anda yapabiliyorum :)

bunuda tuttum köfteyi buzluğa neyse koysam yapısmasa

Tüm yemeklerimi gün aşırı yapıyorum. 2 gün yeniyor.Genelde aksamdan pişiriyorum çünkü 19.30 da evde oluyorum ve karnım çok acıkıyor, o saatten sonra pişirmeye kalkarsam.
Et, balık,tavuk ve kofteyi, yiyecegimiz zaman pişiriyoruz. Kofteyi fazla yapıp buzluga koyuyoruz. Sıkıstıkça, evde yemek olmadıkça pişiriyoruz.

benle aynı saatte hemen hemen

Hafta sonu yemeklerı corbaları yap at dolaba hafta ıcıde ısıtır ısıtır yersınız ,
borek sarma tarzı seylerıde sar at dolaba ısten gelınce fırına atarsn hemen kolaylık olur

nohut ,fasulye,çorbalık buğday1 er kilo alır haşlar buzluğa atarım yeşil fasulye hazırlar atarım ,bamya,içli köfte,etsuyu,börek sarar atarım,mantı,etköfte veya tavuk köfte yapar atarım,karnıyarıklık patlıcan kızartırım (etsiz etini pişiricen zaman koyarsın)yani kısacası buzluğa atmadığım yok çok yardımı olur..bir gün öncedende yapıcam yemegin ön hazırlığını yaparım etini,tavuğunu haşlarım,dolma doldurur bir gün sonra pişiririm patatesi soyup suda bekletebilirsin vs şimdilik aklıma gelen bunlar heee lahmacun yaptırırım artanını buzluğa çıkar teflonda ısıt günü kurtarır

Son düzenleme:
mutfakta hızlıyım yani kardesim geldi bası döndü diye korktum hani gelen rahatsız oluyormu diye korkuyorum elim bi orda bi orda bende bi orda bi orda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…