Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Ben de dört buçuk aylık evliyim ve öğretmenim diyerek söze başlayayım:D tam gün okulum ve ben düzeni hemen hemen oturttum diyebilirim. Evlenmeden önce de mi düzensizlik mevcuttu acaba hayatınızda, ben evlenmeden önceki yatma kalkma saatlerimi aynı şekilde devam ettiriyorum, kahvaltımı hep yapardım simdi de yapıyorum, yemek desen o da öyle belki onceden tek çeşit yapiyordum şimdi daha çok özeniyorum ama onun için de yarim saat erken mutfağa geçmem yetiyor. Evin her isi bende memnun muyum hiç değilim ancak düzen tertip ve yemek kahvaltı konusunda sıkıntı çekmiyorum hiç. Eşiniz yardımcı oluyormuş ne güzel acaba bünye olarak zayıf olduğunuzdan ev işlerini yapmak mi gelmiyor içinizden, diğer türlü çünkü çalışma saatlerimiz çok şükür ki rahat ev işlerini aksatacak bir tempomuz yok.

Ben de öğretmenim 2 sene oldu evleneli, anlattıklarının aynısı bende de vardı yemek yapmayı bilmiyordum evi haftalarca temizlemiyordum mutfak yağdan geçilmiyordu okulda da enerjim yoktu
Sonra yavaş yavaş yemek yapmayı öğrendim eşim de yardım etmeye başladı her gün evi toplamaya başladım aldığım şeyi yerine koydum çocuk fikri başlarda çok saçma geliyordu kendime bakamazken nasıl çocuğa bakarım diyordum :) şimdi kendime o kadar güveniyorumki hamileyim evim tertemiz misafirlerim geliyor
Kafana takma zamanla oturur daha çok yenisin ;)

Ben okul için akşamdan brokoli, karnabahar haşlıyorum mesela, sabah da zeytinyağı, limon, tuz ile sosunu yapıyorum. 1 dilim de tam buğday ekmeği, ohh mis.. Ya da akşamdan kalan sebze yemeğinden götürüyorum. O da olmazsa peynir zeytin vs.

Merhaba hanımlar :KK16: 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım :KK53: Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum :KK51:
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım :KK51: kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası :skandal: okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu :ıslık:
3.5 da dersleriniz bitiyor tüm gün size kalıyor, vakitsizlik yüzünden değil iyi planlana yapmadığınız için hiçbirşeye yetişemiyorsunuz. Kendinizi planlayın, eşinize hangi konularda destek istediğinizi aktarın
Ayrıca kahvaltı hazırlamakta ne var, uyanamadığınız için mi yetişemiyorsunuz. Sizde düzen sorunu var sanki

Merhaba hanımlar :KK16: 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım :KK53: Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum :KK51:
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım :KK51: kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası :skandal: okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu :ıslık:
Pessssss 15.30 da çıkıyosunuz hem de çocuk yok şaka herhalde

Konu sahibi seni eleştirmiyorum bacım yanlış anlama da muhtemelen ben gibi azcık tembelsin :KK53::KK53:
Sadece yemek yapmam çok düzenlidir,yemek yapmayı kızımla ve eşimle ilgilenmeyi aksatmam,geriye kalan herşeyi sallayabilirim:KK14::KK14:
Mutfak dağınık ve masa toplanmadan dururken eşimle kahve içip bi saat muhabbetin dibine vurabilirim hiçç rahatsız etmez,bazen rahatsız etmemesi rahatsız eder:KK53:
Şuan kızımı uyutuyorum az sonra iki haftadır biriken çamaşırları katlamayı planlıyorum,o da eşim evde değil diye evde olaydı kesin onunla çene yapardım,katlarım artık ne zaman yerleştiririm katladıgım yerden mi giyiniriz onu Allah bilir,satmışım anasını ben bu dünyanın:halay::halay:

15:30 da işten cıksam daha ne isterim
14 senedir en erken aksam 7 de evde oluyorum

Çok çıtır evlenmişsiniz, bence ondan bu acemilik zamanla alışırsınız.

O 28 kiloyu nasıl verdiniz onu öğrenmek istiyorum öncelikle. Ben veremedim ama kendine hayrı olmayan bir insan olarak sağlıklı/pratik kahvaltı anlayışımı yine de duymak isterseniz şunlar hem tok tutuyor hem pratik.

- 1 muz yanına 10/15 fındık ya da badem
- 2 haşlanmış yumurta
- Akşamdan sandviç hazırlayıp dolaba koyup sabah tost makinesine atmak.
- sahan tavasına 2-3 kaşık yulaf üstüne süt döküp pişirmek ( bal/tarçın/azıcık pul biberle inanılmaz lezzetli oluyor, tavada pişerken gidip üstünüzü filan giyinebilirsiniz ayrıca başında durmasanız bile birşey olmuyor)

Bir de okulun yemekhanesi yok mu ki?

Yeni evli oldugun icin sorumluluk birden fazla geliyor hepsi bu :) yoksa o saatte cik cocukta yok.. aksama kdr cok vakit var.. 3 cesit yemek rahat yaparsin tatli bile yapabilirsin :) yemekler piserkende ortaligi sil supur en fazla 1 saat :)

Yeni evlendigimde bende sen gibi uzun uzadiya bitiremezdim :) simdi daha pratiklestim sukur cunku baska care yok :)

Valla ben de isten gelince hicbir seye halim olmuyor. O yuzden burda hic ahkam kesemicem :)

Kahvalti yapmamaniz cok sagliksiz, pogacanin hicbir besin degeri yok hem de kilo alirsiniz. Once kahvalti isini duzeltin bence.
Kahvaltıda ne yiyorsunuz mesela? Sağlıklı şeyler? Ben de kahvaltı rutini oluşturmaya çalışıyorum kendimce, ekmek yumurta yemiyorum tam tahıllı ekmek alerji yaptı. Ne yesem şaşıp kalıyorum...

Yillarca sabah 8 de ise gidip aksam 7 de eve geldim cocugum da vardi. Ustelik cumartesi de calisiyordum.

Bence siz biraz rahata alismissiniz.
Zamanla alisirsiniz bence

Oglen15.30 da evdesiniz.

Cocugunuz da yok.

Haftaici bir yemege bakar.
Haftasonu da supur sil tamam.

Acaba cok mu agirkanlisiniz?

Kahvaltıda ne yiyorsunuz mesela? Sağlıklı şeyler? Ben de kahvaltı rutini oluşturmaya çalışıyorum kendimce, ekmek yumurta yemiyorum tam tahıllı ekmek alerji yaptı. Ne yesem şaşıp kalıyorum...

Yumurta iyidir panpa, protein, D vitamini, B vitamini....ben zeytinyagina 2 yumurta kiriyorum. Yazayim listemi:

Yagda yumurta, 2 yumurta birinin sarisini cikariyorum. Bazen menemen yapiyorum, kahvaltida o da iyi gidiyor.
Domates, biber/salatalik, zeytin, peynir
Midem hala ac gibiyse biraz tam tahilli ekmek
Turk kahvesi
Taze meyve, canim hangisini cekiyorsa. Genelde cilek, muz gibi taneli veya kolay yenilen meyveleri tercih ediyorum ise erken gitmek icin:) Bazen ise goturup orda yedigim de oluyor. Kesilen, soyulan, dogranan ugrastirici meyveleri ogleden sonra yiyorum:)

Salam, sosis, sucuk vb seyler yemiyorum, islenmis paketli gida genel olarak yemiyorum zaten. Sosis severim ama ayda yilda bir kez yerim, alisinca yoklugunu aramiyorum. Paketli gidalar genelde rezil ama bunlar extra sagliksiz yani et bile degil preslenmis baharatlanmis cercop, et artiklari.

En saglikli kahvaltiliklar Turk usulu kahvaltiliklar bence. Avrupa ABD odakli kahvalti tiplerini bosverin bence, tek tarafli , domates biber vb sebzelerin getirdigi vitaminlerden eksik besleyici olmayan saman gibi oluyorlar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim mesajlarınız için. Sanırım planlama sorunum var. Bir evin sorumluluğu yeni okul derken çok yorgun hissediyorum kendimi. Okulda yorulduğum için eve gelince ancak yemek hazırlıyorum. Akşamdan yarını planlamam gerekiyor sanırım. Kendime vakit ayıramıyorum. Sabahları 6.30da kalkıp kahvaltı yapmak zor geliyor ve ev hanımlığı moduna pek alışamadım.
23 kilo nasıl verdiğimi soran arkadaşa ithafen :KK51: dukan diyeti yaptım ve de spor fakat şu aralar simit kahvaltı öğle yemeği götürmeyince 7 kilo geldi geri çok üzgünüm böyle olunca çabalarım boşa gidince daha umutsuz oldum :KK51:

Yumurta iyidir panpa, protein, D vitamini, B vitamini....ben zeytinyagina 2 yumurta kiriyorum. Yazayim listemi:

Yagda yumurta, 2 yumurta birinin sarisini cikariyorum. Bazen menemen yapiyorum, kahvaltida o da iyi gidiyor.
Domates, biber/salatalik, zeytin, peynir
Midem hala ac gibiyse biraz tam tahilli ekmek
Turk kahvesi
Taze meyve, canim hangisini cekiyorsa. Genelde cilek, muz gibi taneli veya kolay yenilen meyveleri tercih ediyorum ise erken gitmek icin:) Bazen ise goturup orda yedigim de oluyor. Kesilen, soyulan, dogranan ugrastirici meyveleri ogleden sonra yiyorum.

En saglikli kahvaltiliklar Turk usulu kahvaltiliklar bence. Avrupa ABD odakli kahvalti tiplerini bosverin bence, tek tarafli , domates biber vb sebzelerin getirdigi vitaminlerden eksik besleyici olmayan saman gibi oluyorlar.
Valla yumurta asla yiyemiyorum ya, dokunamıyorum bile merete. Muz püresi, süt ve bir tatlı kaşığı yulaf ezmesi ile yapıyorum ama doymuyorummm:kk77:

Yillarca sabah 8 de ise gidip aksam 7 de eve geldim cocugum da vardi. Ustelik cumartesi de calisiyordum.

Bence siz biraz rahata alismissiniz.
Zamanla alisirsiniz bence

Oglen15.30 da evdesiniz.

Cocugunuz da yok.

Haftaici bir yemege bakar.
Haftasonu da supur sil tamam.

Acaba cok mu agirkanlisiniz?
Ağırkanlılık değil de bir evin bana ait olması yük gibi geliyor. Okul cidden kötü bir okul ve eve baş ağrısından zor geliyorumo_O akşam iyi yemekler yapıyorum tabi haliyle aç.gelince ama sabah kahvaltısına kalkamıyorum. Öyle olunca öğlen de gidiyor. Ve bu düzensiz hayat canımı sıkıyor.

Valla yumurta asla yiyemiyorum ya, dokunamıyorum bile merete. Muz püresi, süt ve bir tatlı kaşığı yulaf ezmesi ile yapıyorum ama doymuyorummm:kk77:

Yulaf benim midemi asla tutmuyor yani hatta midemi kazindiriyor. Yumurta protein oldugu icin oglene kadar tutuyor, size midenizi tutacak bir sey gerek. Tatli patates alma imkaniniz varsa onu tavsiye ederim. Saglikli bir karbonhidrat hem de mineral deposu. Kahvaltilik olarak ben bazen firinda tatli patates, kabak, havuc, duz patates yapiyorum.

Bana sorarsaniz yumurta sevmeyenler icin en ideali domates, peynir, zeytin + tam tahilli ekmek. Tam tahil olmuyorsa diger tam ekmek cesitlerine yonelin derim:)

genel olarak kahvalti siini sevmiyorum zaten yiyecek cesitleri kisitli bir de midem dolmayinca oglene kadar surunuyorum:KK15:

Çocuk yok. 15.30da evdesin. Daha ne kadar vakit kalabilir ki bir insana? Haftaiçi bir gün süpür bir gün sil. Haftasonuna temizlik kalmasın. Koskoca 2 gün boşa çıksın. Ay şuan şiir gibi geldi gün içinde 7-8 saat boşluğun olması.

Yeni evlendiğimde aynen böyleydim, hiçbir şeye yetişemezdim ama aslında her şeye yetecek vaktim vardı.
Öncesinde çok sorumluluk almadıysanız zamanla oluşuyor o düzen.

Bir de insan işinde mutsuzsa çok yansıyor eve.
Evlendikten sonra çok kötü bir okula çıkmıştı tayinim, berbat zamanlardı.
Okuldan eve gelince hem yorgunluktan, hem iç sıkıntısından kolumu kıpırdatasım gelmezdi.
Zaten daha okuldan çıkmadan ertesi günün stresi başlardı.
Norm fazlası oldum da rahata erdim.

Back
X