Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Ben de öğretmenim mesaim nöbet olunca 08.20 de başlıyor akşam 18.15 de sona eriyor, 4 gün gidiyorum okula. Programım öyle. eşimle aynı işi yapıyoruz şöyle paylaşım yaptık
Salı-çarşamba evde yemek yapma sırası onda. Pazartesi perşembe benden:) cumartesi pazar haftasonu ya makarna pizza gibi ya tonbalıklı salata ya da tercihen dışarda yeme günümüz.
Temizlik içinde haftada bir kendim yapmaya çalışıyorum derleme toplama silme süpürme vs kısmı.
Haftada 1 de birlikte yapıyoruz. Eşim süpürür siler, ben dolap silme, lavobolar, ütü, çamaşır atma, tozları alıp yeri değişen dağılan şeyler varsa toplama işini yaparım.
Yazılı kağıtlarımızıda birlikte okuruz mesela o okur ben sıralarım onun kağıtlarını sonra sisteme birlikte gireriz önce benim sonra onun notları :))

Merhaba hanımlar :KK16: 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım :KK53: Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum :KK51:
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım :KK51: kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası :skandal: okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu :ıslık:
Sabah basit kahvaltı hazırlayın örneğin uyanır uyanmaz çayınızı koyun yumurtanızı haşlamaya koyun sonra kıyafetlerinizi üst baş giyinin hazırlanın mesela onlar olurken. Yumurta kahvaltılıklar ve çay gayet sağlıklı ve yeterli bir kahvaltı hem vaktinizide almaz. Geldiğinizdede yemeğinizi yaparsınız. Temizliği rutin haftasonu yapın bi kaç saat yeterli olur zaten. Haftaiçide gerektikçe ufaktan süpürün. Saatleriniz çok makul bence sadece planlı hareket etmelisiniz.

Yoğunluktan bahsettim Ben

Ülkemizde her yogun calısan insanın maası da doğru orantıda artmıyor ayrıca
Sizin yorumlarınızı özellikle okuyorum ve bakış acinizi seviyorum.Keske herkes emeğinin karşılığını alsa ve kattığı degerle/ sağladığı faydayla ortaya çıkan kazançtan pay sahibi olabilse.

Herkesin de dedigi gibi saatleriniz cok uygun. Sadece haftasonundan birgunu ev temizligine ayirsaniz hafta icide isten gelince 1 saat rinlenip yemek yapsaniz yine tum gun size kalir. Bence kiymetini bilin. Bi cocuk olunca bugunlerinizi cok ariycaksiniz.

Ben çalışan kadınların hangi mesleği yapıyor olurlarsa olsun evlilik içinde fena kaziklandigini düşünüyorum:sinirli:
Benim eşim biraz yağlayıp ballayıp yapıyorr, çiçeğim ben de süpürüp siliyorumm ama sen yapıncaa kadın eli değince daha bir güzel oluyor diyor :)) yemezlerr yavrum diyip ben valla iş yaptırıyorum ya :))) harika yoğurt çorbası yapar. Benden güzel süpürüverir valla pratik:)

Kahvalti hazirlamiyorum, esim yemiyor, kizim da okulda yiyor. Kendime bazen tost yapiyorum bazen musli yiyorum bazen de dardanelin hazir sandviclerinden alip isyerinde yiyorum.
Cantamda her zaman cig kuruyemis, meyve, hatta kutu sut bulunur aciktikca bunları atistiririm. Ogle yemegim disardan maalesef, ama bazen yemek istemiyorum kupada cabuk corba ya da sandvicle gecistiriyorum.
Temizlik icin yardimci geliyor, gunluk rutin işleri, yemegi falan esimle hallediyoruz.

Seninle ayni durumdayim 9 aylık evli ve çalışiyorum, sabah 8 aksam 16.30. Eğer tüm sorumluluk kadına yıkılırsa tabi işin içinden çıkamaz hem iş hem ev, bizde insanız değil mi ? Kendimden örnek verecek olursam hafta içi iki günde bir süpürgeye çektiriyorum evi, cumartesi de erkenden eşim süpürür ben silerim, o tozları alır ben wc banyo. Yoksa imkanı yok yapamam. :olamaz:

:) burada yaZmam doğru olmaz :)
:)) peki, ben de konu sahibi gibi öğretmenim de zaman zaman maaş yönünden yanlış meslek seçmişim diyorum, acaba dedim daha iyi bir maaş için bu şekilde mi çalışmak gerekiyor yıllardır izinsiz gün içinde neredeyse nefessiz çalışarak, Allah kolaylık versin

Merhaba hanımlar :KK16: 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım :KK53: Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum :KK51:
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım :KK51: kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası :skandal: okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu :ıslık:
Ogretmenim bende.oglenciyim,13 de dersim basliyor.18.30da evde oluyorum.2 cocugum var,esim sagolsun birseye elimi sureyim demez(eskiden boyle degildi)benim rutinim soyle:sabahlari zaten uyan ,cocuklara kahvalti yaptir,ustlerini baslarini degistir,hazirlan sac fonle makyaj yap cik.sabahtan hicbir is yapamiyorum maalesef.okuldan gelince yemek hazirla ye kaldir mutfak topla saat 8 oluyor.sanra 1 saat cocuklarla etkinlik oyun o gun ne yapacaksam iste.saat 9 gibi ben otomatige baglaniyorum durdurabilene ask olsun.hemen supurge,arkasindan vileda ,toz almaxa,wc banyo sil yika saat 10.30 oluyor.bu arada camasirlar makibede yikaniyor.sonra onlari cikar as.topladiklarini katla yerlestir.saat oldu 11.cocuklarin ust bas degisimi,dis fircalamasi,sut icirmesi uyutmasi oldu 23.30.ben girisiyorum ertesi gunun yemegine saat oluyor yarim.hemen bir dus,kisisel bakim vs saat oluyor 1.30.1 saat falanda kitap okuma,orgu ya da buyuklere boyama o gun canim ne isterse iste.saat oldu gece 2.30.hazirlan yat derjen oluyor 3.hicbir zaman 3 den once uyudugumu bilmem.bazen 4 bile oluyor ki bu saydiklarimin hepsini isik hiziyla yapiyorum:))yalniz her cuma haftalik yemek,temizlik,alisveris ve bunlarin disinda yapilacaklar listesi hazirlarim.ona uyarim boylece ne yapacagimi biliyorum.ornegin bu hafta terziye kiyafetleri ver,fotograflari bastir,ogrencilerin bilgilerini e okula gir gibi.valla kosturmadan olmuyor.isin sirri asla erteleme.yorgunluktan catladanda patlasanda o isi o an yap.unutmaki yapmazsan ertesi gun daha cok yorulursun

İzmir'in İzmir,gozlerinizle cisimleri de hareket ettirebiliyor musunuz? :KK17:bu ne ya nasıl dayanılır hergun bu tempoya? Doğum iznindeyim iki çocukla tekrar çalışma hayatına döndüğümde sagligimi yitirecegim o vakit.

Aslında haklısınız erken geliyorum. Ama okulum çok zor bir okul. Eve geldiğimde baş ağrısından kendime gelip ancak yemek yapıyorum. Sabah kaç alarm çalıyor zor uyanıp okula gidiyorum. Sabah öğle poğaça ile geçiştirince kilo almak, programsız bir hayat.
Evlenmeden önce annenizin evinde mi kalıyordunuz ve hiç bir iş yapmıyormuydunuz?Sonuçta bebek yok ve eve erken geliyorsunuz,temizliği az az haftaiçi de yapabilirsiniz normalde.Evli dahi olmasanız ev temizlenecek yine yemek yapılacak.

15.30 dedigin cok erken bi saat. Yarim saat yol desen 4 te evdesin nasil yetisemiyosunki. Zaten iki kisi olunca fazla batmiyo bile.

İzmir'in İzmir,gozlerinizle cisimleri de hareket ettirebiliyor musunuz? :KK17:bu ne ya nasıl dayanılır hergun bu tempoya? Doğum iznindeyim iki çocukla tekrar çalışma hayatına döndüğümde sagligimi yitirecegim o vakit.
:))yok o kadarini yapamiyorum.ipin ucunu azicik kacirsam sonra yine olan bana oluyor napayim.cocuklarim dogdugunda timarhanelik olmustum bende.evimi b.k goturuyordu,sacimin dolasikligini acamiyordum haftada 1 taradigim icin.aglamadigum gun yoktu neredeyse ben ne yapacagim diye.sonra canima tak etti,bir gun dusundum nasil cikarim isin icinden diye.o gun karar aldim.herseyi duzene sokacagim,olsemde yapacagim dedim.kendime soz verdim,plan yaptim.o gun bugundur boyle bir duzen oturttum.ha yorulmuyor muyum,bitiyorum yorgunluktan,her yerim sizliyor ama yapiyorum.cocuklarimda uslular allah icin uzmuyorlar beni hic(dogduklarindaki ilk 4 ay hayatimin en zor aylariydi hic susmazlardi)oyle boyle geciyor gunlerim iste

:)) peki, ben de konu sahibi gibi öğretmenim de zaman zaman maaş yönünden yanlış meslek seçmişim diyorum, acaba dedim daha iyi bir maaş için bu şekilde mi çalışmak gerekiyor yıllardır izinsiz gün içinde neredeyse nefessiz çalışarak, Allah kolaylık versin

Şu an çalıştığım işten 1000tl falan az alıp öğretmen olmaya razıyım. Yılda yalnızca 2 hafta iznimiz var, doktor raporu 3 günün altı değilse iş yeri izinden düşebiliyor yada maaştan. Yani aslında izniniz 2 hafta bile değil. Akşam 7-8 gibi evde oluyorsunuz, haftasonu işe çağırabilir yada evde iş kitlenebilir. Yani daha iyi bir maaş için katlanılabilir bir çile değil. Ki çoğu özel sektör çalışanı da sizden az alıyordur emin olun.

Okulda yorgun olunca eve gelince yemek yapınca sabah erken kalkamıyorum. Ama sanırım akşamdan bazı şeyleri hazırlamam lazım. Okulda yemek için ne gibi şeyler götürebilirim?
Ben de evliligimin ilk zamanlari hem isyerimde yeniydim hem evlilikte.. Hicbir seye yetisemiyordum. Her aksam yemekten once bir posta agliyordum sonra ise girisiyordum. Ancak ben sabah 6'da ise gidiyor aksam 19:30'da eve giriyordum. Aksam yemegini 22:00 gibi yiyorduk. Sen 15:30 gelip saat kaca kadar yemek pisiriyorsun. 16:30'da yemege baslasan en zor yemek 18:00'de pismis olur. Bunun sabah uyanmalarina etkisini cozemedim. Ayrica hafta sonu iki gun degil mi? Iki gun boyunca temizlik mi yapiyorsun. Bir gunu temizlik bir gunu bir gunu de kisisel bakim gunu yap.
Ben simdi 40 gunluk bebegimle her seye yetisiyorum. Ki benden ayrilmayan bir bebek. Bazen aliyorum kucagima tek elimle pilav yapiyorum. Emzirirken kahvalti yapiyorum. Bebek yokken de isten gelir gelmez yemege baslardim. Yeme icme toparlama 21:00'de hepsi bitmis olurdu. Bir de tv karsisinda otururken icim rahat etmez. Katlanacak camasirlari katlarim ya da makineye camasir atarim. Yatmadan onlari asarim. Supurme silme islerini haftasonuna birakirim. Tas catlasa 2-3 saatimi alir. Esimin sadece pazar gunu izni var. Kesinlikle o gun ev isi yapmam. Tamamen bize aittir. Bir de benim esim bebek olana kadar bu islere hic yardim etmezdi. Simdi her seyi yapiyor tabi..

Çalışma saatlerin mükemmel
Bu saatlerde çalışsam +pasta börek yaparım
Rutine bindirmen lazım
Sabah Dolap da kahvaltılığın hazır olsun kalkıp çayı koy onları diz ye
Gelince mutfağını topla yemeğini yap 2 kap yeter fazlası göz zevki
Sonrasında bir makina aç heyeti süpür salı cuma yapsan yeterli birde Vileda
mis gibi
Sonra bu arada vc banyo dök çamaşır suyunu ovala bitti gitti aç camları
Bakımında ne yapıyorsun bilmiyorumkuaföre git o halletsin aldığını aldığın yere koy
Haftasonu makina çalıştır
Temizliğe ayırma ohh ne rahatladım kendim yapmış gibi oluyorum

Aslinda eve erken geliyormussunuz. Temizliginizi ufak ufak is donusu yapsaniz haftasonunuz size kalir.
Hatta once yemeginizi yapin yemek piserken temizliginizi yapin.
Bir yapilacaklar listesi hazirlayin. Okula gotureceklerinizi aksam hazirlayin. Kahvalti icin de bir yarim saat daha erken kalksaniz tamamdir.

Back
X