Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Yine konu ogretmenlere gelmis. Baskalari mesleginin zorlugundan bahsedince sorun yok. Ama ogretmenler bahsedince avvvv... Niye sectinler havada ucusuyor☺☺☺ Ben size sunu soyleyeyim ogretmenligin zorlugu calistigin okulun sartlarina göre değişir. Okulun cevresinin kulturel yapisina gore degisir. O yuzden kimi ogretmenler rahatken kimileri cok stres altinda çalışır. Lütfen her meslegin zorlugu var . Kimse kimseyi kırmasın. Ve artik ogretmen olmak da oyle kolay degil yani. Genc ogretmenler 30 senelik öğretmenlere gore daha egitimliler. ( Bunu annesi emekli edebiyat ogretmeni biri olarak söylüyorum. ) Konu sahibi daha yeni evliymissin. Ben de senin gibiydim. Okuldan gelir hemen uyurdum. Sonra esim gelmeden yarim saat once kalkar ne hazirlayabilirsem hazirlar, etrafi toplardim. Ama simdi 3 yasinda kızımvar ve cok şükür idare ediyorum. Tabi yine her sey dort dortluk olmuyor . Yani ihtiyacin olan sey zaman.

başkasının çalışma saatlerini kıskanıp laf sokacağınıza siz de birlik olup özel sektördeki çalışma saatlerinin uzunluğunu çözmeye çalışsanız daha iyi olmaz mıydı? bugün insanlar sadece pazar günü tatil yapabiliyorsa sizin gibi köle olmayı baştan kabul edip örgütlenme ve karşı çıkma adına kılını bile kıpırdatmayanlar yüzündendir. hayatın sadece işten ibaret olması normal değil çünkü bence. ne biçim bir ülkeysek cumartesi bile tam gün çalışılıyor. buna isyan etmeniz gerekirken elalemin saat 15:30'da eve gelmesine takıyorsunuz, 2 ay tatiline takıyorsunuz. özel sektörde sadece 14 gün izin varsa bu öğretmenlerin sorunu değil, sizler gibi örgütlenip hakkını aramaktan acizlerin sorunu. kimse birlik olmaz bizim ülkede, herkes birbirine çamur atar çünkü.

Şu an çalıştığım işten 1000tl falan az alıp öğretmen olmaya razıyım. Yılda yalnızca 2 hafta iznimiz var, doktor raporu 3 günün altı değilse iş yeri izinden düşebiliyor yada maaştan. Yani aslında izniniz 2 hafta bile değil. Akşam 7-8 gibi evde oluyorsunuz, haftasonu işe çağırabilir yada evde iş kitlenebilir. Yani daha iyi bir maaş için katlanılabilir bir çile değil. Ki çoğu özel sektör çalışanı da sizden az alıyordur emin olun.
Etrafımda eğitimi 2 yıllık fakülte çalışanları var benden yüksek alan da var benden 400-500 düşük alan da var, ben bunun için mi öğretmen oldum dedim defalarca evet, ve onlarda imrendiğim işten çıkınca diğer gün işe gidene kadar genelde yapacak birşeyleri olmuyor ama bizde öyle değil, eve iş götürüyoruz, yazmaya kalksam bir sürü var gerekli gereksiz, hele bir de proje okulu denen okullarda çalışıyorsanız özel okullardan farksız, ee ev işi yemek çocuk, okul işlerini ne zaman yapıyorsun, çocukla uyuyakalmazsan o uyuduktan sonra artık ne kadar sürerse, ben eve iş getirme kısmına takığım yani, bizim mesai okuldaki kadar değil evde de devam ediyor

2 yıllık yüksekokul mezunlarına ek olarak lise mezunu olanlar da var, süre dolduğu için mesajda düzenleme yapamadım

Merhaba hanımlar :KK16: 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım :KK53: Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum :KK51:
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım :KK51: kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası :skandal: okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu :ıslık:
Valla siz alısamamissiniz ben 12 saat çalısırken gunduz vardiyesinde erken ciktigimda temizlik yapiyodum haftada 1 gun iznim vardi.1saatte supuruyodum siliyodum baska gun diger isleri hergun bir iş yapinca oluyo ama kahvalti aksam yemegi yapmiyorum ben tabi cunki kocis yiyip geliyo

Bırak o zaman
Sevdiğin için mi çalışıuorsun, para için mi?

Beni ne diye alıntıladın? 45 çocuğu aynı anda idare edemedin, bu Senin başarısızlığın.
Bana mı faturası?

Allala yarım gün çalışmayla 45 üstü hasta bakan doktora sallamayı bilirsiniz ama

Bana mı çalıyorsun sanki, 45 çocuk duğurup “buyur eğit” diye önüne mi koydum?
120 dk teneffüs, 90 artı öğle yemek arası

Kim bu kadar rahat çalışıyor?
Kafa güzel ama bu kadar uçmaya gerek yok.

başkasının çalışma saatlerini kıskanıp laf sokacağınıza siz de birlik olup özel sektördeki çalışma saatlerinin uzunluğunu çözmeye çalışsanız daha iyi olmaz mıydı?
Hı işte bunu diyorum ya.
Olumsuzu konuşmak daha kolay.
Sosyolojik araştırma konusu resmen bu konu.

Keşke öğretmen olduğunu yazmasaydın şimdi kafasına silah zoruyla öğretmen olmayacaksın diye olanlar var gelirler kardeşim madem bu kadar kıskanıyorsunuz sende oku sende ol öğretmenlik seçilmiş kişilere sunulmuş lütuf değil sende oku sen de ol haa o kapasitem yokndiyosanda olana laf etme edebinle mesleğini yap yok ben onda gelllldiiiimmm muhabbetti yapma

başkasının çalışma saatlerini kıskanıp laf sokacağınıza siz de birlik olup özel sektördeki çalışma saatlerinin uzunluğunu çözmeye çalışsanız daha iyi olmaz mıydı? bugün insanlar sadece pazar günü tatil yapabiliyorsa sizin gibi köle olmayı baştan kabul edip örgütlenme ve karşı çıkma adına kılını bile kıpırdatmayanlar yüzündendir. hayatın sadece işten ibaret olması normal değil çünkü bence. ne biçim bir ülkeysek cumartesi bile tam gün çalışılıyor. buna isyan etmeniz gerekirken elalemin saat 15:30'da eve gelmesine takıyorsunuz, 2 ay tatiline takıyorsunuz. özel sektörde sadece 14 gün izin varsa bu öğretmenlerin sorunu değil, sizler gibi örgütlenip hakkını aramaktan acizlerin sorunu. kimse birlik olmaz bizim ülkede, herkes birbirine çamur atar çünkü.

Hay ağzınıza sağlık ya.
Şu kadar sayfa okudum, kendi yaptığım yorum da dahil içlerinde en mantıklı yorum buydu.

Okulda yorgun olunca eve gelince yemek yapınca sabah erken kalkamıyorum. Ama sanırım akşamdan bazı şeyleri hazırlamam lazım. Okulda yemek için ne gibi şeyler götürebilirim?

Kahvaltını evden götürebilirsin, midem rahatsız olduğu için yıllardır götürüyorum ben, akşamdan bir yumurta haşlıyorum, bir parça beyaz peynir, iki zeytin, bir dilim ekmek, iki ceviz küçük bir kaba koyuyorum. Minik bir kavanoza yoğurt koyuyorum ara öğün de yemek için, bir de elma ya da muz, akşam üzeri için. Öğlen yemeği şirkette çıkıyor zaten, eskiden onu da evden götürüyordum. Ama akşamdan hazırlayacaksın, sabah üşeniyor insan

Bu çalışma saatleri ile hiç bir işi yetiştiremiyorsan henüz evliliğie ve çalışmaya adapte olamamışsın demektir.
Öğretmenler çalışmıyor mevzusu dönmüş ben öyle düşünmüyorum ama gene de çalışma saatleriniz az ve tatil günleriniz fazla. Gün içerisinde gene de yoruluyor olabilirsiniz ona itirazım yok ama eve gidince dinlenecek vaktiniz vardır diye düşünüyorum. Ben de memurum, yol süresi ile beraber sabah 7- akşam 7 dışarıdayım, sürekli ayaktayım. Ben de eve gelince eşimle beraber bir tane de küçük çocukla sürekli gelen migren atakları ile evi çekip çevirmeye yemek yapmaya çalışıyorum.

Siz biraz adapte olamamışsınız galiba. Zamanla oturacaktır

öğretmeniiimm. Keyif bende. İki hafta sonra on beş gün tatilim var . Cumartesim pazarım var. Üçte çıkıyorum. Yıllar önce de böyleydi. Aklımı kullandım seçtim. Mesleğimi seviyorum amaa özel sektörü sevmiyorum diyenlerin meslekleri yeni mi özelleşti. Hayırdır? Nedir bu öğretmen öfkesi. Kimse kimsenin işinin zorluğunu bilmez. öğretmen olarak bir öğretmen arkadaşa öğretmenlik zordur diyorsa biri karışmayacaksın. Yoksa vır vır biz özel sektördeyiz ölelim mi tribine girersin. İçinde olmadığın mevzuyu sen anlamazsın biz de özel sektörü anlayamayız. Ama biz öğretmenlerin özel sektördekilere böyle saydırdıklarını görmedim.... Yani diyeceğim şu ki bilmediğin işe yorum yapma. Her ne iş olursa olsun yorgunluğu çalıştığın saatle doğrudan alakalı değildir. Öğren. Bu kadar kolaysa öğretmen olsaydın diyenlere de ben işimi seviylrum yalanları atma. Aşırı kıskandığın belli oluyor saçma cümleler ile kılıf bulma. Ben de işimi seviyorum çocuklar eğer iyi aile eğitimi almışlarsa mesela. Orası öyle olmasa çok seviyorum işimi. Nedeeeen bırakayım. Sizin de işimi seviyoeum ama özel sektör sevmiyorum cümlesinden daha akla mantığa uygun.
O kadar sabırlı değilsen bu işi yapmıcaksssın kardeşim kadar saçma bir cümle yok. Kimse kurulu robot değil. Tabi ki tahammülü yüksek olacak öğretmenin. Bu yaşadıkça da öğreniliyor. Öğrenme şekli bu bunun. Kim ne derse desin. İnsanız insan. Sinirlenmeyen insan mı olur. Kimin ne yaşadığından haberiniz yokken ahkam kesmeyin. Üzülmeyen insan mı olur. (Elinden geldiğince mantıklı tepkiler vermeye çalışacak tabi ki.)O zaman ne olur biliyor musunuz? Duyguları alınmış öğretmen olur. O zaman da bizim öğretmen çocukları seeevmiyor derler. Yav derler de derler.
Alıntılamadım kimseyi. Ortaya yazıyorum. Bana mı cevap yazdın diyen herkese söyliyorum. Evet efendim. Size yazdım.
İçimi boşalttom. Daha da yazmam. Gerek yok.

Bedenen çalışmıyor musunuz? Yanlışınız var. Gayet bedenen çalışıyoruz. Okulunuzn zorluk seviyesini bilmem ama benimkinin de hiç kolay olduğunu söyleyemeyeceğim. İstanbul’un en karışık bölgelerinden birinde görev yapıyorum. Matematik öğretmeniyim. Hiç oturmadan ders işliyorum. 8. sınıflara giriyorum. Teneffüste koridorda soru çözmekten öğretmenler odasına girmeden teneffüs bitiyor. Evliyim ve 10 aylık bebeğim var.

Akşam yemeğine yaptığım salatadan biraz ayırır, içine canımın isteğine göre haşlanmış patates, veya haşlanmış nohut , mercimek gibi bakliyat koyarım. Kantinden de bir paket ayran oh mis gibi öğle yemeği olur. Veya akşamdan kalan yemekten götürürüm. Zeytinyağlı ise sorun olmaz, ısınacak yemekse iki saat önce koyarım kaloriferin üzerine öğle arasına kadar ısınır. Kahvaltı edemediğim zamanlarda sandviç hazırlar çıkarım. Bebekten önce erken çıktığım günlerde, kursum falan yoksa, bir gün pazar alışverişi bir gün temizlik yapardım. Yemek zaten hiç hazırlığınız olmasa bile o saatte eve geldikten sonra her yemek yapılabiliyor. Temizliğe bir şey diyemeyeceğim. Ben de pek hoşlanmam özellikle toz almaktan ama yapmak zorundasınız. Hamileliğimden itibaren eşim yardım eder temizliğe, siz de gerekirse eşinizden destek isteyin alışana kadar.

Haftalık yemek listesi yapın. Hem ne yapacağım diye kafanız karışmaz, hem de planlı olunca daha çabuk halledersiniz. Ona göre eksik varsa eve gelirken tamamlarsınız. Ben de eşim de taze yemeği severiz. O yüzden günlük yaparım. Sizin için sorun olmuyorsa iki günlük yemek yapın. Hiçbir şey yapamıyorsanız gelirken balık alın. O fırında pişerken bi çanak salata yaparsınız olur biter.

Gençsiniz. Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla henüz deneyimsizsiniz. Alışacaksınız. Hızlanacaksınız. Ben çalışan anne çocuğuydum. Çoğu düzenim istemsiz , ondan gözlemlediklerimle oluştu. Karne yaklaşıyor, bunun yorgunluğundan olduğunu düşünüyorum. Kendinize zaman ayırın sevgili meslektaşım. Çocuksuz bir ev sık kirlenmez, çok iş istemez. Haftada bir iki gün okul çıkışı eve giderken yürüyüş bile yapsanız kafanız dağılır. Denenmiştir. Tavsiye ederim.

Kendinizi salmayın. Genç bir kadın, dinamik olmalıdır.

Çok konuştum galiba :) sevgiler.
Sizi cok taktir ettim ve burcu nu zu merak ettim başak mısınız bende öğretmenim 32 yaşındayım ama okulda da evde de hep yatmak uyumak istiyorum kendimden nefret ediyorum bana tavsiyeniz varmı 2. Sınıfa giden oğlum var anaokulu öğretmeniyim ve ölü gibiyim malesef:KK61::KK61::KK61:

Bende sizin gibiydim. Benimde okulun sana 8 2.30 da bitiyordu.hocbirseye yetisemiyordum :) o halimle kadın cagiriyordim. Ne çocuk var ne bisey :) şimdi diyorum ki ne tembelmisim. Çocukla hem evi toplu tutmaya uğraşıyorum hem yemek yapmaya çalışıyorum ve oluyormus :) ha temizlik yapmıyorum onun için yine yardımcım geliyor ama diğerlerini de çocuk yokken çok zorlanirdim yapamazdim. Çocuk olduktan sonra daha planlı oldum sanırım...ki çocuğum çok zor bir bebek olmasina rağmen

öğretmeniiimm. Keyif bende. İki hafta sonra on beş gün tatilim var . Cumartesim pazarım var. Üçte çıkıyorum. Yıllar önce de böyleydi. Aklımı kullandım seçtim. Mesleğimi seviyorum amaa özel sektörü sevmiyorum diyenlerin meslekleri yeni mi özelleşti. Hayırdır? Nedir bu öğretmen öfkesi. Kimse kimsenin işinin zorluğunu bilmez. öğretmen olarak bir öğretmen arkadaşa öğretmenlik zordur diyorsa biri karışmayacaksın. Yoksa vır vır biz özel sektördeyiz ölelim mi tribine girersin. İçinde olmadığın mevzuyu sen anlamazsın biz de özel sektörü anlayamayız. Ama biz öğretmenlerin özel sektördekilere böyle saydırdıklarını görmedim.... Yani diyeceğim şu ki bilmediğin işe yorum yapma. Her ne iş olursa olsun yorgunluğu çalıştığın saatle doğrudan alakalı değildir. Öğren. Bu kadar kolaysa öğretmen olsaydın diyenlere de ben işimi seviylrum yalanları atma. Aşırı kıskandığın belli oluyor saçma cümleler ile kılıf bulma. Ben de işimi seviyorum çocuklar eğer iyi aile eğitimi almışlarsa mesela. Orası öyle olmasa çok seviyorum işimi. Nedeeeen bırakayım. Sizin de işimi seviyoeum ama özel sektör sevmiyorum cümlesinden daha akla mantığa uygun.
O kadar sabırlı değilsen bu işi yapmıcaksssın kardeşim kadar saçma bir cümle yok. Kimse kurulu robot değil. Tabi ki tahammülü yüksek olacak öğretmenin. Bu yaşadıkça da öğreniliyor. Öğrenme şekli bu bunun. Kim ne derse desin. İnsanız insan. Sinirlenmeyen insan mı olur. Kimin ne yaşadığından haberiniz yokken ahkam kesmeyin. Üzülmeyen insan mı olur. (Elinden geldiğince mantıklı tepkiler vermeye çalışacak tabi ki.)O zaman ne olur biliyor musunuz? Duyguları alınmış öğretmen olur. O zaman da bizim öğretmen çocukları seeevmiyor derler. Yav derler de derler.
Alıntılamadım kimseyi. Ortaya yazıyorum. Bana mı cevap yazdın diyen herkese söyliyorum. Evet efendim. Size yazdım.
İçimi boşalttom. Daha da yazmam. Gerek yok.
Hay ağzına sağlık

Tebrikler çok güzel düşünceler ,ifadeler

Bende çalışıyorum sabah 8:30 akşam 18:30 1 saatte otobüsle eve gidiyorum 19:30 çeşit çeşit yemegimide yapıyorum sonra bulaşıkları makineye atıyorum ya çay demliyorum yada kahve yapıyorum kirli çamaşırlar varsa makineye atıyorum sbaah 5 dakika erken uyanıp onları asıyorum yatmadan da eşime meyve tabagı hazırlıyorum sabah erken uyanıp çamaşır asıyorum makyaj yapıp işe gidiyorum giyineceklerimide akşamdan hazırlıyorum eşimin de hazırlıyorum sabah onu işe ugurluyorum sonraa ben çıkıyorum misafirimde çok gelir ogünlerde geç uyuyorum herşeye yetişiyorum çok şükür benim saçlarımda kıvırcık kalçalarıma kadr uzun bakımı zor 2 günde bir duş alıp saçlarımı kremliyorum birşeyler sorun olmuyor yani yeni evlisinz diye size öyle geliyor alışırsınız zamnla temizligimide yapıyorum 3 günde 1 akşamları yapıyorum her hafta düzenli aynı şeyleri yapıyorum bir aksilik olmzsa sizde herşeyi sıraya koyup hareket ederseniz sizin için daha kolay olur bence bende 23 yaşındayım

Ben de öğretmenim hem de meslek lisesinde. Sabah altı buçukta kalkıyorum akşam beş buçukta evde oluyorum. İlk başlarda zorlanıyordum ama planlı olunca hallediliyor.

Sizi cok taktir ettim ve burcu nu zu merak ettim başak mısınız bende öğretmenim 32 yaşındayım ama okulda da evde de hep yatmak uyumak istiyorum kendimden nefret ediyorum bana tavsiyeniz varmı 2. Sınıfa giden oğlum var anaokulu öğretmeniyim ve ölü gibiyim malesef:KK61::KK61::KK61:

Estağfurullah. Aslan burcuyum. Yükselenim Başak :) Branşınız zor. Küçük çocuklar da yoruyordur sizi. Ama dinçleşmeniz, hareketlenmeniz hem sizin için hem de oğlunuz için iyi olacaktır. İnsan kendini saldı mı kolay kolay toparlayamıyor. Yorgunluk, yorgunluk getiriyor. Hayattan zevk almayı deneyin bence. Sevgiler.

Back
X