• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadın evliliğinde daha mutlu...

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Ben kendi yaşam tecrübemden de yola çıkarak çalışan kadının evliliğinde daha mutlu olduğunu düşünüyorum .

Evlendiğimde 18 yaşında ve eşime çok aşıktım ,evlenene kadar evde oturan biri değildim ancak evlilikle beraber eve kapandım ve çok sıkılıyordum sabahtan akşama kadar eşimin yolunu gözler akşamda eşim eve geldiğinde onun başının etini yerdi.yok " benimle ilgilenmiyorsun." " Yok şunu yapalım ." " Yok şöyle yok böyle " bu daha uzar gider.

Çünkü ilgileneceğim başka birşey yoktu tüm ilgim eşim üzerineydi ve doğal olarak buda eşimi her insanı bunaltacağı gibi bunaltıyordu.Ayrıca o kadar aktif hayattan sonra eve tıkılmak bende güvensizlik ve işe yaramazlık hissi veriyordu.

Neyse oğlum iki yaşındayken 21 yaşında üniversiteyi kazandım ve öğretmen oldum .Çalışmaya başladıktan sonra hem eşimle daha huzurlu hemde ev işlerinde daha planlı biri oldum .Eşimle daha huzurluydum .çünkü artık ilgi alanımda tek odak noktam eşim değildi. Ev işlerinde daha planlıydım zamanım kısıtlıydı ve zamanında işleri yapmak zorundaydım .

Kısacası çalışma hayatının içinde olmak bana ve evliliğime huzur verdi.
Ya siz ,siz ne düşünüyorsunuz?
Çalışmak kadın için huzur mu,yoksa sıkıntıdan başka bişey değil mi?

Katiliyorum canim...

Suan dogum izinindeyim....seneye subatda yine isime baslicam...inanki iple cekiyorum zamani....bende calisirken gerek evimde gerek sosyal hayatimda daha mutluydum...:kahve:

Sirf evle cocukla koca ile ugrasmak bana göre degilmis....:delphin:

Kizimi 3 yasinda krese verip tekrar calisacagim...aynen büyük kizimda yaptigim gibi...

Bencede çalışan kadın daha mutlu
Evde bi uğraş olmayınca bazı kadınlar kendi kendine kuruntu yapabiliyo bişeyleri
Çalışmak en iyisi fakat bence en önemli dezavantajı çocuğunu istediği gibi yetiştirememek.
10yaşına kadar hayatını etkileyecek hayat eğitimi ile ilgili onu yönlendirememek çok kötü
Ama iyi yönleri de daha çok var özellikle kadın için bence çalışmak süper bişey!!!!

unv den mezun oldugumdan beri yani 7 yildir calisiyorum
bazen ev hanımlarına cok ozenirim, cunku hergun 6 da kalkmak zor bisey
calismamak guzeldir ya bilmiyorum

Her ne kadar iş hayatının stresinden bunalsakta, eminim ki çalışmaya alışmış bir kadın için ev hayatı çok daha boğucudur.

Çalışan kadın evliliğinde daha mutludur bence de. Evliliği içinde en ufak şeyleri problem etmeye zamanı olmaz :)

mutluluk çalışıp çalışmamaya bağlı değil bence...çalışan arkadaşlarımdan mutsuz olanlar var..çalışmayan arkadaşlarımdan da mutlu olanlar...buyrunnnnnnnnn

banada sabah 6,30 kalkmak öyle zor geliyorki
eve gel yemek bulasık sil süpür
durumum iyi olsa asla calısmam

Çalışan insan üretken olduğu için daha mutlu oluyor.

Dolayısıyla bu da evliliğine yansıyor.

bence mutluluk için çalıştığın ortam ve zamanda önemlidir...
Büyük stres altında çalışan bir bayan eve gelince eğer çok güzel rol yapamıyorsa, karşısındaki insanada yaşadığı stresi yansıtacaktır, dolayısıyla sorunlar oluşacaktır...
Bence bayan ihtiyac duyduğu zaman evde kalmalı, çalışma isteği doğduğu zaman çalışmalı...
Tabi çocuklarıda düşünmeliyiz, onlar kreştemi daha mutlu olurlar yoksa anne sıcaklığını hissettiklerindemi?

sonuna kadar katıllıyorum......a.s.

ben hafta sonları eşim çalışırken cumartesileri emizlik yaptığım ve evde yorgun olduğum halde dışarı çıkma ve başka şeylerle ilgilenme gereği hissediyorum ve bunu eşime kötü yansıtıyorum....:1no2:

oysa hafta içleri buna gerek bile duymazken bazen o bana benimle ilgilen diyor....,:1hug:

ve onunla olan ilişkimiz daha güzel ve karşılıklı anlayışlı geçiyor çünkü akşama kadar evde değilim ve onun halinden anlıyorum eşimin başının etini yemiyorum beni dışarı çıkar diye......:1rolleyes:

oda beni anlıyo ve beklentileri çok fazla olmuyor ne bulursa onu yiyo evde neden bu böyle demiyor......:asigim:

ama gel görki çocuk olunca bütün dengeler bozuluyor ve artık evde olma gereksinimi doğuyor....

sanırım bebeğim olunc evde kalmak için dua edeceğim.....:emir_bebek:

yeni evliyim.ilk başlarda ev işlerinde çoooooooook bocaladım. kafamçokkarıştı
sağ olsun canım annem benim. :asigim: elimi sıcak sudan soğuk suya sokmuyormuş,meğer arkamdan ne toparlarmış beni ya…
sabah 6:30da kalk,giyin süslen(işyerinde de presentabl olman lazım tabi),geç saatlere kadar çalış,merkezler kapanmadan gelebildiysen alışveriş,eve gel, yemek,ev işleri sil süpür ,bulaşık ,çamaşır yarın ki yemekleri hazırla,ertesi günkü kıyafetleri hazırla ütüle,ortalığı topla,yatağa zor atıyordum kendimi,e bi de eşi memnun etcen…offfffff of kaydirigubbakcemile
o kadar sıyırma noktasındaydım ki patronum olmadığı zamana 2 gün kafa izni aldım.ayaklarımı uzatarak yayıla yayıla iş yapıp dinlemeyim diye. kaydirigubbakcemile2
ne gezer…inanın 2 gün evde yapmadığım iş koşturmaca kalmadı,daha çok yoruldum,işleri bitiremedim gerildim,evle uğraşmışım o kadar eşim gelip banyoyu öle bırakınca..bornozu belki unuttu orda ama bana bunu anlat,cirlop gibi yapmışım,resmen tepem attı,bide acısı ondan çıkarmışım. kötükedihüso çalışırken olmuyo mu evet ama fırtınanın şiddeti farklı,kendime ona bakıp geç gelmişiz aman diyebiliyorum en azından :oklava:
eşim yardımcı olur belli şeylerde.yukarıdaki listede zamanla daha düzene oturarak devam ediyor halen.özellikle buradaki forumlardan ev işini kolaylaştıracak çok şeyler öğrendim.
üniversite 3.sınıftan beri çalışıyorum.işimi severek yapıyorum. :asigim: maddi getirisi de var,gerek ruh gerek beden sağlığım için ne olursa olsun çalışmayı bırakmayı düşünmedim düşünmem de. alkisalkisalkis
Tek mutsuzluğum sevdiklerime aileme ve dostlarıma daha fazla zaman ayıram
:gitme:

mehalim öncelikle azmin için tebrik ederim
tanıdığım gördüğüm birçok bayan evlenip anne olduktan sonra artık okumak ve çalışmak için çok geç olduğunu düşünüyor ve boşveriyor
birkaç sene evde oturduktan sonra tamamen çalışma fikrini rafa kaldırıyor
sen böyle yapmamışsın ve şimdi çok güzel bir mesleğin var
bizim çalışma şartlarımız en azından saatleri ve tatilleri açısından birçok mesleğe göre avantajlı
o yüzden ev iş çocuk dengesini kurmakta zorlanmıyoruz ve çalışmaktan mutluluk duyuyoruz
ama çok yoğun çalışan bir kadın özellikle de çocuğu varsa bazen bunalabiliyor, onları da anlıyorum ben

çok haklısın füsfüs bizler öğretmen olarak gerçekten çalışma saatleri bakımından bir bakacıya ve benzeri mesleklere göre çok şanslıyız. ha eve iş getirmiyoruzmu hemde tonla yok materyal ahzırla yok forum doldur vs vs ancak yinede şasnlı olduğumu düşünüyorum . birdiğer şansımda eşim ,eşim başlarda çok duyarsı davranmış olsada zamanla benim en büyük destekçim oldu hem iş bakımından hem çocuk bakımından onada sonsuz teşekkür etmek isterim .

çalışan kadının bence en büyük handikapı bebek. çocuğuna gerekli zamanı ayarımamak .yeteri kadar izinli olamama malesef.

ben evliyken çalışmazken akşama kadar evde sıkılırdım akşam yorgun gelen eşimin bana ilgi gösterip beni gezdirmesini isterdim... ama nerde öyle koca..ev işlerinde dağınıktım hep.. az temizlik yapardım tv bakar gezerdim..çok rahattı çoooooooooook (özlüyorum).. ama akşama kadar kafam da bin tilki, kafayı takacak şey arar dururmuşum meğer.. eşim gelince de tartışırdım yok böle yok şöle...
şimdi çalışıyorum..yoruluyorum eşimden taleplerim daha azaldı.. ev işi dersen eskiden daha temizim.. psikolojim daha ii.. ama uzanıp keyif yapmak lüks..kızımla fazla vakit geçiremiyorum vicdan azabı... yani ikisindede çok mutlu değilim..anlamadım ben bu işi..bütün isteklerimizde olsa bu sefer başka bir sıkıntı çıkar karşımıza heralde çünkü hayatın kendisi bir sınav.... birini alıp birini alıyo....mutluluk sanırım bulduğunla yetinip şükretmek ...

Son düzenleme:
geçimimizin kontrolünü asla bir başkasının eline bırakmamalıyız.buna eş dahil olduğu kadar ,anne ,baba,kardeş ,evlat da dahil.

Back
X