- 16 Ekim 2017
- 585
- 690
- 53
- Konu Sahibi yagmur0007
-
Yazdığınız her satıra katılıyorum.Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki
Çalışma hayatı koca bulup çocuk yapıncaya kadar. Kadınların hayatı koca odağında yaşanıyor çok yazık. Ben her zaman mühendislik, hukuk vb rekabetçi ve iyi kazançlı mesleklerde kadınları görmek isterim. Kadınlar çalışmak, emek vermek , kafa patlatmak istemiyor görünen bu. Sadece Türkiye'de değil, benim yaşadığım ülkede de kadınlardan bilim ve teknolojiye hiçbir ilgi yok. Kadınlar genelde düşük maaşlı ve nitelik/eğitim gerektirmeyen işlerde çalışıyor. Kazançlı işlerde çalışan erkeklerin %99u erkek. Hal böyle olunca işhayatı da gayet ayrımcı ve cinsiyetçi, kadınlar 'adam' yerine konmuyor. Kadınlar hakettikleri yerlere gelemiyorlar.
İsteyen istediği gibi yaşasın tabi ama ben de fikrimi yazmış olayım istedim. Keşke cayır cayır, hırslı, tuttuğunu koparan kadınlardan daha çok olsa.
Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki
Çalışma hayatı koca bulup çocuk yapıncaya kadar. Kadınların hayatı koca odağında yaşanıyor çok yazık. Ben her zaman mühendislik, hukuk vb rekabetçi ve iyi kazançlı mesleklerde kadınları görmek isterim. Kadınlar çalışmak, emek vermek , kafa patlatmak istemiyor görünen bu. Sadece Türkiye'de değil, benim yaşadığım ülkede de kadınlardan bilim ve teknolojiye hiçbir ilgi yok. Kadınlar genelde düşük maaşlı ve nitelik/eğitim gerektirmeyen işlerde çalışıyor. Kazançlı işlerde çalışan erkeklerin %99u erkek. Hal böyle olunca işhayatı da gayet ayrımcı ve cinsiyetçi, kadınlar 'adam' yerine konmuyor. Kadınlar hakettikleri yerlere gelemiyorlar.
İsteyen istediği gibi yaşasın tabi ama ben de fikrimi yazmış olayım istedim. Keşke cayır cayır, hırslı, tuttuğunu koparan kadınlardan daha çok olsa.
vov şimdi millet taşlayacakKadınlar mutlaka çalışması gerektiğini düşünüyorum çalışmayan kadınlar ban çok boş geliyor
Bu tespit arkadasin yazdigindan daha hos olmus canim. Bende calisan biri degilim ama evimde bos duran biride degilim. Her sabah besmeleyle kalkar yuzumu yikar cayimi ocaga koyarim. Guzel ev halkiyla kahvaltimi yapar evimin butun islerini yaparim. Sonra ibadetlerimi yaparim elimden geldigince.. Daha sonra tv karsisina gecerim elimde tulbent igne oyasi yaparim. Bi bakmisim aksama yaklasmis saat. Yemege koyuluyurum. Guzelce yemegimi yapar cikan bulasiklari yikayip esimi beklerim Gelir yemegimizi yeriz cay muhabbet derken evi toplayip yatarim. Cocugumuz oldugu zaman daha tempolu gecer eminim gunlerimiz. Ev hanimligi sanildigi kadar da bos birsey degil biz de bos insanlar degiliz.vov şimdi millet taşlayacakbana da hem çalışmayan hem de gram kendini geliştirmeyip tüm bilgileri tv den alan insanlar çok boş geliyor
Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki
Hafta solnarı sosyal medya ve internetle bağımı kestiğim için haftaiçi görüşürüz tabi teşekkür ederim :)Ohh misss:) hayırlı uğurlu olsun yeni biriminizde:) öptüm valla az önce:) mutlu günler yine gorüsürüz forumda:)
Alıntı :vov şimdi millet taşlayacakbana da hem çalışmayan hem de gram kendini geliştirmeyip tüm bilgileri tv den alan insanlar çok boş geliyor
Kim nerede mutluysa orada dursun.
Ev, iş hangisiyse artık.
Yok çalışanlar daha çok dayak yiyor, yok diğerleri kıymetsiz, yok ev hanımları çocuklarına dahi bakmıyor falan.
Bunlar çok genelleyici örnekler. Bu kadarı gereksiz ve yanlış. Çalışmayı sevmeyen insana dünyanın en kolay işini de versen ofisin kapısından girdiği an afakanlar basacaktır. Ya da çalışıp üretmeyi seven kadına evde prenseslik de verilse yine işe gitmek isteyecektir. Bunlar çok spesifik konular..
erkeklere yazık o zaman, ben evde mutluyum dese?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?