Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Yazdığınız her satıra katılıyorum.
Şöyle çalışan çalışmayı seven bayanlara bayılıyorum.
Ben üniversite mezunuyum.ama atanamadım.ozel sektörde vasıfsız iş yapıyorum .şimdi hamileyim doğumum yaklaştı ayrıldım.bebegime bakacak kişi yok.biraz büyüyünce bakıcısı tutup çalışacağım.az maaş akşamda çalışmak bana çok iyi geliyor inanın evde yatmaktan bıktım.usandum.keske tam gün bir yerde çalışmak çok sıkıldım.nereye kadar ev temizle yemek yap çocuk bak nereye kadar
Yıldim.istediklerimi alamıyorum.uretmek çabalamak istiyorum.boyle elinde işi güç olup şikayet eden kadınlara satıyorum yaaa bir elle tutulur keşke isim olsaydı başka bişey istemezdim.
Su an bile ne yapsam da meslek sahibi olsam çok hirsliyim ama nasıl ve beyan lazım bilmiyorum
Yurt dışında herkes çalışır ev hanımı diye kavram azdır ve hepsinde 3 den az çocuğu yok baktırır laf gidip çalışıyorlar
Yaşlanınca dahi çalışıp üretiyorlar
Cokkk yaşlılarda evde durmaz dernekler çay kahve grupları gibi vs... Şeylerle meşgul olurlar
Bizim Türk insanı ve şartlarının bizi eve bağımlı yaptı.
Bakıcı parası ver her şehre kadınlarda çalışsın.

Son zamanlarda okuduğum en güzel tespit. Kaleminize sağlık...

Çok mutsuzsan çalışma çocuklar çabuk büyüyor kaçırdıklarının telafisi yok

vov şimdi millet taşlayacak bana da hem çalışmayan hem de gram kendini geliştirmeyip tüm bilgileri tv den alan insanlar çok boş geliyor
Bu tespit arkadasin yazdigindan daha hos olmus canim. Bende calisan biri degilim ama evimde bos duran biride degilim. Her sabah besmeleyle kalkar yuzumu yikar cayimi ocaga koyarim. Guzel ev halkiyla kahvaltimi yapar evimin butun islerini yaparim. Sonra ibadetlerimi yaparim elimden geldigince.. Daha sonra tv karsisina gecerim elimde tulbent igne oyasi yaparim. Bi bakmisim aksama yaklasmis saat. Yemege koyuluyurum. Guzelce yemegimi yapar cikan bulasiklari yikayip esimi beklerim Gelir yemegimizi yeriz cay muhabbet derken evi toplayip yatarim. Cocugumuz oldugu zaman daha tempolu gecer eminim gunlerimiz. Ev hanimligi sanildigi kadar da bos birsey degil biz de bos insanlar degiliz. .

Şu anda calismiyorum ama maaşım yatıyor (raporluyum) inanin çalışmak bence kadına göre değil. Böyle çok mutluyum ama maaşı yatmasa böyle dusunmezdim sanırım

Evli çocuklu çalışanları hep taktir etmişimdir . .
Güç isteyen bir meşakkat çünkü. .
Elbette kadın çalışmalı istiyorsa . .
Çalışmayan kadınlar evde gün boyu çalışıyorlar ücretsiz. .
Her koşulda Kadın olmak zor iş . .

Bu sorunun cevabı şartlara ve durumlara göre değişir. Çalışıp evini, çocuğunu ihmal edecekse kadın calismamali. tek maaşla kari koca olarak,maddi durumlarının kendilerine yettiğini dusunuyorlarsa calismamali..0 5 yaş arasinda bebegi varsa calismamali.ev yaşantısını seviyorsa herşeyden önce evde mutluysa,ve evdeyken enerjisiyle ailesini mutlu edebiliyorsa çalışmamalı.
Bir de bunların tam tersi,evdeyken kadını ezikleyen bir kocaya sahipse,yediğinin içtiğinin hesabını yapan,ben kazanıyorum bnim lafim daha üstün diyen,cevredeki çalışan kadınları karısı üzmek için ha bire örnek gösteren biriyle evliyse kadın çalışmalı..
Kadın çalışıyorsa kendi isteği kendi raziligiyla çalışmalı.. cevresinin baskısıyla değil.

Imkanlara gore degisir.

Calismadan ayni imkanlara sahip olsam asla calismazdim. (Miras kalinca calismayi dusunmuyorum) Gonlume gore kursa gider, gonullu calismalara katilir, dunyayi gezerdim. Meslegimle ilgili yarismalara saglam sekilde hazirlanir farkli basarilar elde ederdim.
Bunlari simdi de yapiyorum ama parca parca olabiliyor. Cunku vaktim yok.

Sadece esimin maasiyla ancak geciniriz, yilda 1 2 de tatile gideriz. Ama fazlasi olmaz. Vakit yetmiyor diye isten cikarim bu sefer para yetmez yine istediklerimi yapamam.
Suan evde 5 gun temizlikcim var. Cok rahatim. Calismazsam bu imkanim olmaz. Tuvalet temizleyip kuvet ovarak cam silerek de ben mutlu olmam. Hele buna ev hanimligi demeyi de hic anlamam. Bence ucretsiz iscilik, kolelikten pek farki yok.
Ha onunde hizmetcileri, cayi kahvesi ayagina gelen, uyandiginda kahvaltisi hazir olan hanimlarimiz varsa cok guzel, cunku hanimlik boyle olur.

eşimle aynı pozisyon ve aynı kurumda çalışıyoruz elhamdülillah iyi de kazanıyoruz. işimi de eşimi de çok seviyorum ama evliliğin gereklilikleri olan işler kadın çalışsa dahi sadece kadına zimmetleniyor. yetişme tarzı böyle çünkü. bir örnek vereyim sağolsun eşim elinden geldiğince bana yardım etmeye çalışır mesela dün pırasaları ben yılayıp ayıkladım oda doğradı. ama çamaşırı hayatta asmaz çünkü onu biririn çamaşır asarken görmesinden çekinir. erkek çamaşır asar mıymış? elalem ne dermiş dolayısıyla kadın da haliyle 'amaan ne yıpratcam kendimi o para getirsin ben yiyeyim' moduna sokuluyor.böyle düşünene de açıkça imreniyorum ben denedim iki ay dayanabildim.
kadının çalışması ona maddi rahatlık getirse de iş yükü anlamına geldiğinden hangisinin tercih edileceği kişiye bağlı. bu sebeple çalışan kadınla çalışmayan kadının mutluluğunun karşılaştırılması da bana biraz saçma geldi. bazı insan boş durduğunda veya kafasına göre plan yapabildiği bir zaman serbestisinde olduğunda mutlu olur bazı insan harıl harıl çalıştığında.
velhasıl kendi adıma çalışan bir kadın olarak nasıl ki evi geçindirme işinde payımız ortaksa geri kalan işlerde de öyle olması gerektiğini düşünen biriyim. böyle olsa kadın çalışma hayatından geri durmaz diye düşünüyorum.
şu da bir gerçek kadınlar çalışma hayatına daha fazla girmeden bu düzen de değişmez. huzurlu mutlu bol kazançlı günler dilerim

2 yaşında oğlum var iş arıyorum mecburi sebeplerden bırakmıştım ama mutsuzum şu an hem de çok iş bulur bulmaz daha mutlu olacagim çünkü ben çalışmayı çok seviyorum

Kim nerede mutluysa orada dursun.
Ev, iş hangisiyse artık.
Yok çalışanlar daha çok dayak yiyor, yok diğerleri kıymetsiz, yok ev hanımları çocuklarına dahi bakmıyor falan.
Bunlar çok genelleyici örnekler. Bu kadarı gereksiz ve yanlış. Çalışmayı sevmeyen insana dünyanın en kolay işini de versen ofisin kapısından girdiği an afakanlar basacaktır. Ya da çalışıp üretmeyi seven kadına evde prenseslik de verilse yine işe gitmek isteyecektir. Bunlar çok spesifik konular..

çalışıyorum çooook mutlu olduğum söylenemez
ama 1 ay yıllık iznim oluyor. sıkıntıdan mutsuzluktan patlıyorum

çalışmak evde oturmaktan 1 tık daha iyi.

vov şimdi millet taşlayacak bana da hem çalışmayan hem de gram kendini geliştirmeyip tüm bilgileri tv den alan insanlar çok boş geliyor
Alıntı :
Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki

Çalışma hayatı koca bulup çocuk yapıncaya kadar. Kadınların hayatı koca odağında yaşanıyor çok yazık. Ben her zaman mühendislik, hukuk vb rekabetçi ve iyi kazançlı mesleklerde kadınları görmek isterim. Kadınlar çalışmak, emek vermek , kafa patlatmak istemiyor görünen bu. Sadece Türkiye'de değil, benim yaşadığım ülkede de kadınlardan bilim ve teknolojiye hiçbir ilgi yok. Kadınlar genelde düşük maaşlı ve nitelik/eğitim gerektirmeyen işlerde çalışıyor. Kazançlı işlerde çalışan erkeklerin %99u erkek. Hal böyle olunca işhayatı da gayet ayrımcı ve cinsiyetçi, kadınlar 'adam' yerine konmuyor. Kadınlar hakettikleri yerlere gelemiyorlar.

İsteyen istediği gibi yaşasın tabi ama ben de fikrimi yazmış olayım istedim. Keşke cayır cayır, hırslı, tuttuğunu koparan kadınlardan daha çok olsa.

Kendi fikrim: Yukarıda mesajı biri yazmışta ben uzun uzun yazmayı sevmediğim için kısa özet geçtim tüm duygularımı bu mesaj özetlemiş aslında
Kadınların erkeklerden bağımsız bir erkeğe bağımlı olmadan yaşaması gerektiğini kadında bütün iş hayatında olması gerektiğini düşünüyorum kadının evde yemek yapıp çoçuk bakması tek görevi olmamalı bu sorumluluklar paylaşılmalı burda bazı konular kadın olarak beni çok üzüyor kocam bana şiddet uyguluyor hamileyken dövüyor aldatıyor ama ellerinden hiç birşey gelmiyor keşke bütün kadınları özgür bağımsız yaşamayı öğretebilsek eğitim alabilseler kendi ayaklarını üzerinde dursalar ve bunlar yaşanmasa o yüzden bütün kadınların iş hayatında olması gerektiği fikrindeyim %27 kadınların çalışma oranı bence çok az en az %70 olmalı

0-5 yaş arası çocuğu olan çalışmasınd enmiş.
şurada 1,5 yaşında oğlum, neredeyse 2 yıla yakındır ara verdim, aylardır iş arıyorum, kendi standardımda iş bulamadım.
şuan mecburen beklentilerimi düşürücem ve uzman kadrolarının altlarına bakıcam.
sadece kadında bitmiyor ki,
adam sıkıldım hayatı tanıyacağım diyor dünya turuna çıkıyor, kimse ah o kadar ara vermişsin artık çalışabilir misin demiyor, aksine iyi dinlenmişsindir veya farklı bir dünya görüşü edinmişsindir diyor ama çocuğu için iş hayatına ara veren kadın kesin körelmiştir deniyor.
aynı sektördeyiz biliyorsundur, ahaha bana iş bul hacı

erkeklere yazık o zaman, ben evde mutluyum dese?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…