- 26 Ocak 2016
- 1.420
- 788
- 123
- Konu Sahibi yagmur0007
-
Tatilleri tatmin edici bir meslegim oldugu icin calismama fikri elim ayagim tuttugu muddetce,bebek sahibi oldugumda da belirli bir sure disinda tercih edecegim bir durum degil.Bunu maddiyat ta etkiliyor tabi.Tamamiyle mutluluk getirmese de mutluluga giden yolda en onemli araclardan biri para ! Bir eve tek maas girmesiyle cift maas girmesi arasinda daglar kadar fark var.Calisirsin ama cebinde luzumlu&luzumsuz harcamak icin daha opsiyon var.O yuzden tabiki calisarak mutlu olmak :)
Tek maaş, cift maaş muhabbetine anlam veremeyen bir benim galiba.
Ülkedeki herkesin maaşi standart olsa anlayacagimda degil.
Cift maaş olup evine zar zor 4-5bin sokan insanlar var. Tek maaş olup çok daha fazla kazanlar var. Hangi dağlar kadar fark?
Bu hayat standartina gore degisen bir durum zaten.Ben kendimden ornek verdim ve bunu kendi gelir-giderlerim icin soyledim.Spesifik cift maas soyledir tek boyledir demedim ki.Evet evine zar zor 3000 lira maas girerken ve bununla idame ettirmeye calisirlarken kendi maasim su anda 4500,nisanlimin da oyle.Ben bekarken butcem bu,haliyle evlenince standardim degissin isteme ve bunun icin de calisip iki maasla gecinmenin rahatligini yasamak isterim.Baskalarinin tek ya da cift maas kazanci beni baglamiyor bu durumda.
Burada hep yazılan “eşimin geliri iyi” cümlesine takılmıştım ben de zamanında. “iyi”nin karşılığı nedir tartışılır.Tek maaş, cift maaş muhabbetine anlam veremeyen bir benim galiba.
Ülkedeki herkesin maaşi standart olsa anlayacagimda degil.
Cift maaş olup evine zar zor 4-5bin sokan insanlar var. Tek maaş olup çok daha fazla kazanlar var. Hangi dağlar kadar fark?
Burada hep yazılan “eşimin geliri iyi” cümlesine takılmıştım ben de zamanında. “iyi”nin karşılığı nedir tartışılır.
O da herkese gore degisir aslinda bana göre iyi, ortalama bir maaş +6 üzeridir baskasina gore +10dur. Baskasina göre 3-4tür.
onuda herkes kendi standardına beklentisine göre belirler, kişi yapmak istediklerini kısmadan yapıyosa ya da kıstığı şeyler hayatını etkilemiyorsa o eşin geliri iyi kişiye göre
bana göre kenarda bi 20 30 binim olmadıkça durumum iyi diyemiyorum çünkü hastalık kaza bela hep bizim için
Ben birikim yapmaktansa harcamayi seven bir tiptim ama cok fena agzim yandi o huyumdan sonra birikim yaptim. Artik kenarda param olmadan bende kendimi guvende ve rahat hissetmiyorum. Düşmekte var hersey yolunda gitmiyor herzaman.
Ben çalıştığım zaman mutluyum.10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
evlendikten sonra böyle oldum bende
zor durumda kalıp ailelerden bişey istemekten korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?