Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Esimin durumu iyi çok şükür. Üniversite mezunuyum çalışmadım herhangi bir sey olmadığı sürece çalışmayı da dusunmuyirum. Imkan elverdiği sürece tabi eğer zorunluluk varsa mecbur çalışırsın. Bir de kimseye güvenmiyorum bu devirde çocuklarımı kendim yetiştirmek istiyorum. 18 aylık bebeğim var ikinci yolda.

Bence çalışıp çalışmamayı maddiyat olarak sadece algılsmamak lazım. Benimde 1 cocugum var ve 5 yildir calisyorum elimden geldigince herseye ywtiyorum. Butun gun evde durup cocgunuzla ne yaptiginz onemli kaliteli zaman ayirmak onemli isten eve gelince o acigi kaoatabilirsiniz. ayrica bu devirde kadinlarin muhakak kendi ayaklari uzerinde durmasi gerekir. Iyi psikoloji iyi anne iyi cocuktur.calismak insani hem zinde hemde umutlu hissettrir.

İşte işin ucu yine dünyanın binbir türlü hali olduğu için kendine mutlu ve huzurlu bir ortam yaratmak adına çalışmaya dayanıyor. Ama günümüzün getirdiği sistem modern kölelikten başka bir şey değil. Mutluluk çocuklarınızla ya da aileniz ve sevdiklerinizle kısıtlama olmadan doyasıya zaman geçirmek, istediğiniz an uyuyup uyanmak değil mi? Eğer bir öğretmen değilseniz iyi ihtimalle bütün bir yılın sadece 20 ya da 30 günü tatiliniz için yeterli mi? Koskoca bir yıl boyunca çalışmanın yorgunluğu bu kadarcık dinlenmeyle geçer mi? Gezmek istediğiniz onca yer o kısa günlere sığacak mı? Bir de işi işte bitmeyen, eve geldiğinde yemek çamaşır ütü diye koşturan yine kadınlar ne yazık ki... Eve iş getirenleri saymıyorum bile! Akşama kadar iş yerindeki gereksiz stres kaynağı olan insanların da huzur verdiğini söyleyemeyeceğim. Yani çalışalım elbette ama canımız istediğinde çalışalım. Öyle bir iş olsun ki maddi kaygılarımız, geleceğe dair endişelerimiz olmasın. Kendimizi iyi hissetmek için çalışalım ama iş bizi prangalarla bağlayıp kendine köle yapmasın. Öyle bir iş bulursan bana da haber ver demeyin bulsam gidip hemen yerimi alacağım :)

çalışmasam daha mutlu olurdum
15 senedir aralıksız çalısıyorum
evde oturup keyif yapmak istiyorum artık..............

Tek maaş, cift maaş muhabbetine anlam veremeyen bir benim galiba.
Ülkedeki herkesin maaşi standart olsa anlayacagimda degil.
Cift maaş olup evine zar zor 4-5bin sokan insanlar var. Tek maaş olup çok daha fazla kazanlar var. Hangi dağlar kadar fark?

Bu hayat standartina gore degisen bir durum zaten.Ben kendimden ornek verdim ve bunu kendi gelir-giderlerim icin soyledim.Spesifik cift maas soyledir tek boyledir demedim ki.Evet evine zar zor 3000 lira maas girerken ve bununla idame ettirmeye calisirlarken kendi maasim su anda 4500,nisanlimin da oyle.Ben bekarken butcem bu,haliyle evlenince standardim degissin isteme ve bunun icin de calisip iki maasla gecinmenin rahatligini yasamak isterim.Baskalarinin tek ya da cift maas kazanci beni baglamiyor bu durumda.

Bende genel olarak soylediniz diye dusunmustum. Cunku millette oyle bir algi var. Tek maaşlı olanlar geçinemiyor, cift maaşlilar para içinde yüzüyor gibi.
Tabiki tek basina 3-4 lira kazanabilen biri icin 2. Maaş çok fark eder.

Çalışıyorum
Ama hem çalışıp hem ev işi bence kadına haksızlık.
Yemek temizlik vs cogunu yapmıyorum yardimcim var o yapıyor. işten gelince cocuguma vakit ayırmak en mantıklı olan.
İşten gelip bide yemek temizlik ugrasacaksam ne anladım. Bildiğin kölelik olurdu.

Burada hep yazılan “eşimin geliri iyi” cümlesine takılmıştım ben de zamanında. “iyi”nin karşılığı nedir tartışılır.

O da herkese gore degisir aslinda bana göre iyi, ortalama bir maaş +6 üzeridir baskasina gore +10dur. Baskasina göre 3-4tür.

onuda herkes kendi standardına beklentisine göre belirler, kişi yapmak istediklerini kısmadan yapıyosa ya da kıstığı şeyler hayatını etkilemiyorsa o eşin geliri iyi kişiye göre
bana göre kenarda bi 20 30 binim olmadıkça durumum iyi diyemiyorum çünkü hastalık kaza bela hep bizim için

Ben birikim yapmaktansa harcamayi seven bir tiptim ama cok fena agzim yandi o huyumdan sonra birikim yaptim. Artik kenarda param olmadan bende kendimi guvende ve rahat hissetmiyorum. Düşmekte var hersey yolunda gitmiyor herzaman.

Ben birikim yapmaktansa harcamayi seven bir tiptim ama cok fena agzim yandi o huyumdan sonra birikim yaptim. Artik kenarda param olmadan bende kendimi guvende ve rahat hissetmiyorum. Düşmekte var hersey yolunda gitmiyor herzaman.

evlendikten sonra böyle oldum bende
zor durumda kalıp ailelerden bişey istemekten korkuyorum

Ben çalıştığım zaman mutluyum.
Kendi paranı kazanıp dilediğin gibi harcamanın tadı başka. Eşin durumu ne kadar iyi olursa olsyn para isteyip harcamsk zor geliyo bana

evlendikten sonra böyle oldum bende
zor durumda kalıp ailelerden bişey istemekten korkuyorum

Bende bekarken elime ne geciyorsa harcardim hic birikimim yoktu. Evlenincede boyle devam edecektim ama biraz çakıldık o zaman kafama dank etti. :) Ailelerden birsey istemek zorunda kalmak ayri kötü ama bazılarına da gün doguyor sen düşünce, fesatlar baya seviniyor gordugum kadariyla. . :) Allah bidaha düsürmesin.

Tabiki bende evdeyim Ama çalışmak istiyorum bende ev işi yapiyorum aynı senin anlattığın gibi ama bunun karşılığında bir maaş almıyorum yada para yatırmıyor kimse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…