- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi yagmur0007
-
erkeklere yazık o zaman, ben evde mutluyum dese?
dursunlar, ben eşime hep diyorum, istersen ev beyi yapayım seni, çok bişey de istemem, çocuklara bak akşam yemeğini hazır et yeter diye, kabul etmiyor
benimki kabul ederdi miydi acaba
Benimki beceremez zaten egosu izin vermez evde durmaya...:)dursunlar, ben eşime hep diyorum, istersen ev beyi yapayım seni, çok bişey de istemem, çocuklara bak akşam yemeğini hazır et yeter diye, kabul etmiyor
kesinlikle sana katılıyorum. özellikle önemli mesleklerde daha çok kadın olmalı. geri kalmamalı. benim dediğim de hadi çalışmıyolar tamam. ama en azından bari kitap okusunlar köşe yazılarını takip etsinler. tüm bilgileri tv den almasınlar. bari kendilerine ait fikirleri olsun. ilk etap için bu olsa gerisi gelecektirAlıntı :
Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki
Çalışma hayatı koca bulup çocuk yapıncaya kadar. Kadınların hayatı koca odağında yaşanıyor çok yazık. Ben her zaman mühendislik, hukuk vb rekabetçi ve iyi kazançlı mesleklerde kadınları görmek isterim. Kadınlar çalışmak, emek vermek , kafa patlatmak istemiyor görünen bu. Sadece Türkiye'de değil, benim yaşadığım ülkede de kadınlardan bilim ve teknolojiye hiçbir ilgi yok. Kadınlar genelde düşük maaşlı ve nitelik/eğitim gerektirmeyen işlerde çalışıyor. Kazançlı işlerde çalışan erkeklerin %99u erkek. Hal böyle olunca işhayatı da gayet ayrımcı ve cinsiyetçi, kadınlar 'adam' yerine konmuyor. Kadınlar hakettikleri yerlere gelemiyorlar.
İsteyen istediği gibi yaşasın tabi ama ben de fikrimi yazmış olayım istedim. Keşke cayır cayır, hırslı, tuttuğunu koparan kadınlardan daha çok olsa.
Kendi fikrim: Yukarıda mesajı biri yazmışta ben uzun uzun yazmayı sevmediğim için kısa özet geçtim tüm duygularımı bu mesaj özetlemiş aslında
Kadınların erkeklerden bağımsız bir erkeğe bağımlı olmadan yaşaması gerektiğini kadında bütün iş hayatında olması gerektiğini düşünüyorum kadının evde yemek yapıp çoçuk bakması tek görevi olmamalı bu sorumluluklar paylaşılmalı burda bazı konular kadın olarak beni çok üzüyor kocam bana şiddet uyguluyor hamileyken dövüyor aldatıyor ama ellerinden hiç birşey gelmiyor keşke bütün kadınları özgür bağımsız yaşamayı öğretebilsek eğitim alabilseler kendi ayaklarını üzerinde dursalar ve bunlar yaşanmasa o yüzden bütün kadınların iş hayatında olması gerektiği fikrindeyim %27 kadınların çalışma oranı bence çok az en az %70 olmalı
Benimki beceremez zaten egosu izin vermez evde durmaya...:)
Ben de 8 yıldır çalışıyorum 5 yaşında ikizlerim var eve gelir gelmez yarım saat biriyle yarım saat diğeriyle istediği bir oyunu oynuyorum sonras kendi hallerine bırakıp mutfakta yemeği hazırlıyorum.Onları yedirdikten sonra eşim geliyor bir de ona hazırlıyorum bu arada yemeği ocağa koyunca makineye çamaşır atıyorum.Eşim gelince çamaşırları ona astırıyorum.Çocuklara masal anlatıp ninni söyleyip uyutuyorum bu hergece böyle.Hafta sonları hiç dinlenmem yok çamaşır,ütü hiç bitmiyor iş yapmaktan bunaldım helede ütüden,kreşe giden ikizlerin iç çamaşırına kadar ütülüyorum tabi eşiminkileri de , artık yoruldum bir dk durmuyorum ancak işimde dinleniyorum bilgisayar başı olduğundan böylece eve gidince çoğu zaman çok yorgun olmuyorum .Maddi açıdan 2 ev kredisi ödüyorum bu yıl birini kiraya veriyim dedim eşime ooo kiraya verirsek ben 3.ü evi alırım yaşlanınca rahat ederiz diyor ayy kredi ödemekten borç ödemekten yoruldum artık.Mecburen çalışmaya devam ama çocuklarımı ihmal ettiğimi düşünmüyorum10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
Goha eski ismim trirton-× 2016 ekim annelerinden belki hatirlarsin:)benim eşim istifa ettiğinde bir dönem kendisi iş aramayı geciktirdi ve ev beyi oldu.
ben de zaten hamileydim, pek bir güzel gelmişti.
eve geliyorum yemek hazır, ev tertemiz, sen uzan ben sofrayı kurarım diyor.
her gün değişik bir tarif uyguluyor falan.
ben şuan evdeyim onun yaptığı kadarını yapmıyorum şahsen.
öyle kısa süreli olunca gayet keyif alıyor iki cins de bence evde olmaktan. Bir deşarj süresi, kendini dinleme, değişik bir amaca yönelme vs şeklinde.
ki eşim o aradan sonra kesinlikle daha verimli çalıştığını söylüyor, ondan sonraki girdiği işte bir yıl sonraki yaz tatilinde bile, daha tatil ihtiyacım gelmemiş demişti, o kadar da özlemiş iş hayatını bir yandan.
o yüzden hiç belli olmaz bence eşiniz de sevebilir.
Goha eski ismim trirton-× 2016 ekim annelerinden belki hatirlarsin:)
Biara eşimde sehir degistirme suresince 1 ay kadar evde beklemisti. Ama kayinvalidem sagolsun el bebek gül bebek yetistirdigi icin hicbirsey yapmaz beceremiyor. Arkasini toplamaktan ben yoruluyorum... ama cocuk konusunda her türlü yardimcidir. Gerci düşündüm de bu bile baya rahatlatır
Iyiyim canim 17 aylik yerinde hic durmayan bir oglum var. Yogunluktan baya kk yi birakmistim. Simdi is seyahatlerim cok oluyor yollarda tekrar bakmaya basladim:) senin 2 taneydi hatirliyorum hatta yurtdisina esinin yanina gidecektin. Ne yaptiniz nasil gecti o surec suan turkiyeye dondunuzmu? Ne cok sordum konuyu da sabote etmeyim gerci:)anaaa merhaba , iyisin umarım, bebiş de iyidir inş.
büyüdüler bile dimi :)
ben de isim değiştim de beğenmediler geri döndüm gohaya :)
valla aynen çocuk konusunda eşin desteği ve ortaklığı çok çok önemli!
Iyiyim canim 17 aylik yerinde hic durmayan bir oglum var. Yogunluktan baya kk yi birakmistim. Simdi is seyahatlerim cok oluyor yollarda tekrar bakmaya basladim:) senin 2 taneydi hatirliyorum hatta yurtdisina esinin yanina gidecektin. Ne yaptiniz nasil gecti o surec suan turkiyeye dondunuzmu? Ne cok sordum konuyu da sabote etmeyim gerci:)
Yok canim alışmışız calismaya ki ben 18yasindan beri okurken de hep part time calistim. Kafama gore para harcamaya cok alistim. Esim bisey diyeceginden degil ama bazi seyleri kendim de alabilmeyi kendi kendine birseyler yapabilmeyi cok seven bir insanim.ya evet, beyefendinin yanına taşındım, şimdi de ben işsizim.
ah ne güzel çalışmak, iş arıyorum işte.
aslında konuyu dağıtmıyorsun, tam da konunun odağında bir problemim var benim de :)
bulunduğumuz ülkede sektör dar ve gerçekten iş bulamıyorum, ve mutsuzum.
en sonunda eşim de ikna oldu ve beni üretim hayatına kazandırmak için taşınmayı düşünmeye başladık.
başka bir ülkede yeni bir başlangıç hedefliyoruz.
bilemiyorum, şuu evde mutlu olanlardan olamadım, olsaydım herkes için daha mı kolay olurdu bilemiyorum
Çalışıp çalışmamanin mutluluk katsayisiyla alakası yok bence duygu durumunla alakalı. Benim çalışsam da bir çalışmasam da tamamen iç dünyamla stres desen calismasan normal hayatın içinde de stres var. Mutlu olmayı bilen insan her yerde mutlu olur bence.10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Böyle bir çalışma temposunda hiç kimse mutlu olmaz. Şartlar eğer müsaitse çocuklari büyütürken en azından 2-3 yaşlarına kadar, çalışmama taraftariyim ben. Çünkü çocukların o dönemler paradan çok anneye ihtiyacı var. Ama çocuklar büyüdükten sonra da çalışmamak tembellik olur bence. Tek maaş yetecekse ikinci çocuğunu yap, kendine de vakit ayirirsin hem biraz, çocuğu büyüt kreş yaşına kadar, sonra daha insani çalışma koşulları olan bir iş bakarsın.10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
ya evet, beyefendinin yanına taşındım, şimdi de ben işsizim.
ah ne güzel çalışmak, iş arıyorum işte.
aslında konuyu dağıtmıyorsun, tam da konunun odağında bir problemim var benim de :)
bulunduğumuz ülkede sektör dar ve gerçekten iş bulamıyorum, ve mutsuzum.
en sonunda eşim de ikna oldu ve beni üretim hayatına kazandırmak için taşınmayı düşünmeye başladık.
başka bir ülkede yeni bir başlangıç hedefliyoruz.
bilemiyorum, şuu evde mutlu olanlardan olamadım, olsaydım herkes için daha mı kolay olurdu bilemiyorum
Valla panpa, ben guney taraflarinda is bakiyorum b.k Almanya ve Almanlardan usandimBence buralara hic gelmeyin madem adamin isi var ohhhhh mis gibi Guney Avrupa birakilir mi
Ben de guneyden Lisbon falan is bakiyorum ama guney ulkelerinde maaslar dusuk. Ote yandan burda da insanlar mal gibi, hayat b.k gibi. Ask mi para mi dusunuyorum yani
Evde mutlu degilsen cik her gun sahile git ahh be ben Maltada Lisbonda yasasam evde mi dururumHer gun sorf. yuzme, dalis......hayatimi yasarim. Ogle yemegine izgara balik salata cekerim. Sonra da sahil kenarinda yayilirim.
bak bu kadar arada bile görüştüğüm ik cılar boş zamanında bir şey yaptın mı diyor, yahu evde çalışacak olsam neden işimi bırakayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?