Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Ve çalışmayan kadınların şiddeti saklaması calısan kadınların darp raporu almaya daha yatkın olması durumunu da hesaplayın.
Bunun çeşitli nedenleri var demiştim mesajımda tabi ki bu da bir etkendir. Çalışmak şiddet görmenizi maalesef engellemez. Yani ortada ciddi bir fark oluşmuyor. En büyük fark maddi özgürlüğe sahip kadınların boşanma oranlarındaki fark oluyor.

Birde şuna değinmek istiyorum.Geçen yıl mücadele eden bir dernek de çalışıyordum.Derneğimizde 400 bağımlı veya bagimliligi burakmiş gencimiz vardı.ve bunlardan ortalama 50 kişi derneğe aktif olarak gelip eğitimlerimize katılıyordu.ve bunlardan sadece 1 kisinin annesi calişan anneydi..Diğerleri ev hanimiydi.
Geçen biri yazmıştı çalisan anne cocuguyla ilgilenemez sonra cevreye uyar vs vs..
Bunuda burda belirtmiş olayim..çalisan anne veya ev hanimi annenin çocugu şoyle olur böyle olur diye bi yargiya varilmamali ama dernekte bulundugum sürec bu.

Bi baska ornek.19 yasinda bir kızimiz vardi..hem madde bagimlisi hemde evden çikmis fuhus yapiyordu madde parasini çikarmak icin.
O kizimuzin annesi kapali ev hanimi ablasi da kuran ogretmeniydi.

Burada önemli olan oransal durum bence, çalışan kadınların %40'ı çalışmayan kadınların %38'i ; açıkçası neyi yarıştırdığımızı da anlayamadım. Türkiye gerçeklerinden kaçmanın bir manası yok

2 bin çalışan kadının %40'ı ve 7 bin çalışmayan kadının %38'i farksız mı yani? O çalışmayan kadın 2 bin olsa %60 falan olurdu.

Türkiye gerçeklerinden haberim var. Burda da hergün görümüyorum. Mesela bu konudan çıkıyorum , işi gücü olmadığı için şiddete boyun eğmek zorunda kalan kadınların konusuna giriyorum. Her allahın günü burda benzer konular açılıyor.

Kadınların en büyük sorunu işsizlik.

Birde şuna değinmek istiyorum.Geçen yıl mücadele eden bir dernek de çalışıyordum.Derneğimizde 400 bağımlı veya bagimliligi burakmiş gencimiz vardı.ve bunlardan ortalama 50 kişi derneğe aktif olarak gelip eğitimlerimize katılıyordu.ve bunlardan sadece 1 kisinin annesi calişan anneydi..Diğerleri ev hanimiydi.
Geçen biri yazmıştı çalisan anne cocuguyla ilgilenemez sonra cevreye uyar vs vs..
Bunuda burda belirtmiş olayim..çalisan anne veya ev hanimi annenin çocugu şoyle olur böyle olur diye bi yargiya varilmamali ama dernekte bulundugum sürec bu.

Bi baska ornek.19 yasinda bir kızimiz vardi..hem madde bagimlisi hemde evden çikmis fuhus yapiyordu madde parasini çikarmak icin.
O kizimuzin annesi kapali ev hanimi ablasi da kuran ogretmeniydi.
Katılıyorum genelleme yapılamaz. Anne ve babanın donanımı ile alakalı biraz da bu durum. Çalışınca çocuğa vakit ayırmak yerine sadece maddi imkan seferber etmek de yanlış, bütün gün evde olup çocukla hiç ilgilenmemek de..

2 bin çalışan kadının %40'ı ve 7 bin çalışmayan kadının %38'i farksız mı yani? O çalışmayan kadın 2 bin olsa %60 falan olurdu.

Türkiye gerçeklerinden haberim var. Burda da hergün görümüyorum. Mesela bu konudan çıkıyorum , işi gücü olmadığı için şiddete boyun eğmek zorunda kalan kadınların konusuna giriyorum. Her allahın günü burda benzer konular açılıyor.

Tabi ki işsizlik büyük bir sorun.

Örneklemlere kafanıza göre oran belirleyemezsiniz. Rastgele ve sağlıklı seçilen bir örneklem ise her sayıda oranın en fazla %5 fark vermesi beklenir.

Cok tesekkur ederim:KK200:
Umutlu oldugum kresler vardi. Bir kismiyla gorustum icime sinmedi. Atistirmalik olarak hazir kekler sekerler veriyorlardi cocuklara. Ben evde yedirmiyorum bu yasta dedim. Servislerde cocuk unutuluyor bir donem izledik onu dusundum. Bir de dini egitim tercih etmiyorum cocuguma bu yasta. Cogu okulda o da var maalesef. Sartlar uymadi bana. Umarim siz bulursunuz duzgun kres veya bakici. Onceden yaptigim planlar tutmadi benim ya. Isimi cok ozluyorum gercekten. Kocaya hesap vermeden istedigini almak ve parani kendi keyfine harcamak guzel bir duygu cunku.
Evet malesef kreslerde cok dikkat edilmiyor. Siz evden goturup verseniz, atistirmaliklarini, beslenme cantasi yapsaniz?
Dini egitim benim de kacindigim bir konu, buyuyunce kendi karar versin isterim, oylesini bulmak da zor bu zamanda.
Simdilik bir kres var bildigim, umarim kapanmaz da devam ederiz oradan, yoksa ben de bilemiyorum ne yaparim.
Umarim istediginiz gibi bir kres bulur, isinizi elinize alirsiniz, paranizi da bebeginizle birlikte ve keyifle istediginiz gibi harcarsiniz

Bunun çeşitli nedenleri var demiştim mesajımda tabi ki bu da bir etkendir. Çalışmak şiddet görmenizi maalesef engellemez. Yani ortada ciddi bir fark oluşmuyor. En büyük fark maddi özgürlüğe sahip kadınların boşanma oranlarındaki fark oluyor.
Tabi ki şiddet gösteren kişiyi değiştiremezsiniz o zaman tek yol ayrılmak. 2 3 çocukla baba evine dönemem diyip eşinden dayak yemeye devam eden bir sürü insan vardır.
Buna bir örnek veriyim yakın aile dostumuz kadın hiç çalışmadı arka arkaya bebek sahibi oldular.adam torunu olduktan sonra düşünün kadın 60 yaşındayken terketti başka kadın için .emekli maasından alınan nafakayla kadın geçimini saglayamaz ki ? Sağlayamadı da nitekim üzücü durumlar.

Tabi ki şiddet gösteren kişiyi değiştiremezsiniz o zaman tek yol ayrılmak. 2 3 çocukla baba evine dönemem diyip eşinden dayak yemeye devam eden bir sürü insan vardır.
Buna bir örnek veriyim yakın aile dostumuz kadın hiç çalışmadı arka arkaya bebek sahibi oldular.adam torunu olduktan sonra düşünün kadın 60 yaşındayken terketti başka kadın için .emekli maasından alınan nafakayla kadın geçimini saglayamaz ki ? Sağlayamadı da nitekim üzücü durumlar.

Herkes biliyor , görüyor bunları. Çalışan kadın daha güçlü oluyor , şiddeti daha çok bildiyor. Oran da o yüzden artıyor.

Çevremde şiddet görüp de hiç şikayet etmemiş bir ton kadın var. Hepsi de kocalarına mahkumlar. Çünkü eğitim yok iş yok güç yok.

O amca da azıtmış yani başına vurmuş:KK57:
60 yaşında otur torununu sev ne evlenmesi ne boşanması

O kadar da değil. Anneyle 0-4 yaş arası kurulan ilişki yetişkinlikte bile sahip olunan psikolojinin temelidir. Freud’dan Adem Güneş’e kadar doktorlar bunu söyler.olması gereken anne çocuğuyla beraberken ev işleri konusunda yardım almak, ayrıca çalışan annelerin de mümkünse minimum mesai yapması. 4 yaşında kreşe verdikten sonra daha rahat olunur
Ay cok rica ederim Freud ile Adem Gunes i kiyaslamayin, cok komik oluyor.
Kendisi doktor filan degil. Doktora sahibi, tip doktoru gibi sunmayin.
Ki Freud'un herseyi anneyle iletisime baglayan teorileri bile gunumuzde elestiriliyor, bu pedagog arkadas herseyi birbirine katip karistiran, gunumuz Turkiyesinin tam bir model ornegi. Ornegin soyle bir yazisi var kendi sayfasinda 'Ayagi opulen bebek kiskanc olur'

http://www.ademgunes.com/?article,191

Yani bu o kadar bilimsellikten uzak o kadar mantiksiz bir bakis acisi ki, inanamiyorum. Ne yapmjs, ayaktan opulen bebekler uzerinde uzun soluklu bir arastirma yapip sonuclari mi derlemis, yoo, kendine gore cikarim yapmis. Kesinlikle anlamsiz.

Referans almak icin okunacak cok cok daha iyi hocalarimiz var, onlari tavsiye ederim. Haluk Yavuzer ilk aklima gelen.

Son düzenleme:
Evet malesef kreslerde cok dikkat edilmiyor. Siz evden goturup verseniz, atistirmaliklarini, beslenme cantasi yapsaniz?
Dini egitim benim de kacindigim bir konu, buyuyunce kendi karar versin isterim, oylesini bulmak da zor bu zamanda.
Simdilik bir kres var bildigim, umarim kapanmaz da devam ederiz oradan, yoksa ben de bilemiyorum ne yaparim.
Umarim istediginiz gibi bir kres bulur, isinizi elinize alirsiniz, paranizi da bebeginizle birlikte ve keyifle istediginiz gibi harcarsiniz
Baskalari yerken benimkinin de yiyeceginden eminim. Kektir hazir keyve suyudur jelibondur asla yedirmedim,tamam eninde sonunde yiyecek ama 2,5yasinda degil diye dusunuyorum. Uzak tutamam maalesef. Bir de baska cocuklarin yaninda garip karsilanmasini istemem. Dini egitimde de istesek dersten cikarilabiliyormus ama onun da ters tepmesini istemem acikcasi. Bir de yemek oncesi dua seramonisi var isin icinde. Yiyeceklerin ona nasil verildigine dair benim tuhaf buldugum aciklamalar var iceriginde. Simdi acik yazamiyorum tabii burada ;) neyse. İnsallah belki bir yil sonraya istedigim tarz bir okul acilir da gonderirim diye bekleyecegim. Eski hocalarimla ,annemin ve babamin egitimci arkadaslariyla surekli iletisimdeyim zaten,onlar da yardimci olurlar. Hakkimizda hayirlisi.

Ki Freud'un herseyi anneyle iletisime baglayan teorileri bile gunumuzde elestiriliyor, bu pedagog arkadas herseyi birbirine katip karistiran, gunumuz Turkiyesinin tam bir model ornegi. Referans almak icin okunacak cok cok daha iyi hocalarimiz var, onlari tavsiye ederim. Haluk Yavuzer ilk aklima gelen.
Adem gunes uzman olmadigi halde kendisini uzman olarak tanitarak bu ise girmis bir siradan adam zaten.

Ki Freud'un herseyi anneyle iletisime baglayan teorileri bile gunumuzde elestiriliyor, bu pedagog arkadas herseyi birbirine katip karistiran, gunumuz Turkiyesinin tam bir model ornegi. Ornegin soyle bir yazisi var kendi sayfasinda 'Ayagi opulen bebek kiskanc olur'

http://www.ademgunes.com/?article,191

Yani bu o kadar bilimsellikten uzak o kadar mantiksiz bir bakis acisi ki, inanamiyorum. Ne yapmjs, ayaktan opulen bebekler uzerinde uzun soluklu bir arastirma yapip sonuclari mi derlemis, yoo, kendine gore cikarim yapmis. Kesinlikle anlamsiz.

Referans almak icin okunacak cok cok daha iyi hocalarimiz var, onlari tavsiye ederim. Haluk Yavuzer ilk aklima gelen.
"Ayağı öpülen bebek kıskanç olur" :deli:

Back
X