Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Calisan bir kadındım. Oğlum dogdugunda işi bıraktım. Maddi sıkıntı yaşamıyor olsam, çalışma hayatına geri dönmezdim. Ancak oğlum 36 aylık olduğunda döneceğim. Mesleğimden ötürü çocukların annelerinden ayrı kaldıklarında ne kadar üzüldüklerine şahit olduğumdan dolayı oğluma kıyamıyorum bir türlü. Ancak çalışmayınca da oğluma iyi bir gelecek hazırlama ihtimali yok tek maaşla. İki ucu moklu değnek işte. Su sıralar bu konuda o kadar kararsızım ki ne yanıt versem bilemedim :)
İki türlü de mutsuzum ben. Ancak oğlum olmasa kesinlikle çalışmak daha mutlu ederdi.

10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
Bu ara bu söz çok meşhur ama gerçektn üreten kadın meşhur. Evde boş boş sadece koca parası sıkıntı. Yada haldır küldür çalışmak bu da sıkıntı.

Üniversite öğretim üyesiyim. Haftada 20 saat dersim var. Makale yazmam gerekiyor, çeviriler yapmam gerekiyor, ders içerikleri hazırlıyorum. Bazen sabahlara kadar ayakta kalıyorum işlerimi yetiştirmek için. Ama öğrencilerim birşeyler öğrenmek için hocam diyip yanıma gelince tüm yorgunluğum geçiyor.. Eşim zengin olsaydı da (ki geliri tek maaşla geçinmeye yeter) çalışmamayı hiçbir zaman istemem... O kadar diplomayı boşuna almadım sonuçta.. Hem kadının özellikle ülkemizde çalışmayı gerektiğine inananlardanım. Toplumda kAdına bakışın değişmesi, eğitimli annelerin nesilleri yetiştirmesi ve istihdam yapısında kadının en az erkekler kadar yerinin olması gerekiyor ülkemizde. 2017 yılı TÜİK verilerine göre kadınların işgücüne katılım oranları sadece %33.. Yani her 100 kadından sadece 33'ü istihdam ediliyor. Bu ise ciddi bir işgücü kaybı ülke için. O yüzden milletime faydalı olabilmek için kesinlikle çalışmak diyorum.. Bebeğim doğunca da bu fikrimin değişeceğini zannetmiyorum..
Haklısınız, fakat eğitimli annelerin çocuklarını da ayşe abla,fatma teyze büyütüyor yine,ya da anneanne babaanne.Annenin eğitiminden kaçta kaç yararlanabiliyor ki çocuklar?
Akşamdan akşama yüzünü görüyorlar,en yorgun anlarına,belki de sabırsızlığına tanık oluyorlar.
Kadının mesleği olmalı,çalışmalı da,fakat bu öyle olmalı ki,sabrından,vaktinin yorgun değil verimli kısmından çocuklara da bir pay düşebilsin..

İşe göre değişir.mesela bir doktor avukat vs ise mesleğini icra edersin.ama ben şu an ki işimden nefret ediyorum.kadın narin ypısına her iş uygu dwğil

Haha aklima geliosun buraya girdikce.. diom kizin basini yaktik ellaam yeni ise gir dedik.. kizcaaz buralara ugramaz oldu :)))

Hahha oyle oldu birazcik :)
Sabahtan aksama kadar iş, aksam gezme, ev, cocuk, kisisel bakim derken ne internete ne muzige ne diger hobilerime vakit kalmiyor.
Mutluluk neydi, mutluluk uykuydu modundayim :confused:

Haklısınız, fakat eğitimli annelerin çocuklarını da ayşe abla,fatma teyze büyütüyor yine,ya da anneanne babaanne.Annenin eğitiminden kaçta kaç yararlanabiliyor ki çocuklar?
Akşamdan akşama yüzünü görüyorlar,en yorgun anlarına,belki de sabırsızlığına tanık oluyorlar.
Kadının mesleği olmalı,çalışmalı da,fakat bu öyle olmalı ki,sabrından,vaktinin yorgun değil verimli kısmından çocuklara da bir pay düşebilsin..
Aynı böyle düşüyorum o yüzden mesleğimi cok az yapıyorum. Asılsız iki katı çalışabilecekken suan sadece 15-20 saat calışıyorum
Hatta özel değil devlet okuluna vereyim yrm gün evde olup kendimize ders calışallım resim yapalım istiyorum.
Full Çalışma hayatım olsa birikimlerimi aktarma imkanım olmayacak.
Kısaca
Gecem derdi yoksa keyfi çalışsın kadın ya da hiç çalışmasın

10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Ofisininse artıları eksileri var çalışan kadın para özgürlüğüne sahip iş ortamından daha sosyal oluyorla çalışmayan kadın ise sürekli ev işi sürekli evde skikiyodr

Iki kizim var ikiside kucuk ben tamgun calisiyorum.yani 24 saat esime diyorum ki sana ozenmemek elde mi.is ten gelince bir serilir koltuga ben kostur mutfaga kostur cocuklara doyur altlarini al uyut oda yardim eder tabi birde yemek bulasik yine gun bitmis.sonuc cok mutluyum yinde esim ve kizlarimla masallah bize.saglik versin Rabbim.calismiyorum calisamiyorum ama evli ve cocuklu bir kadinin calismasi cok zordur fikrimce.sahsen ben calismiyorum mutluyum.sizde isten cikip biraz dinlenebilirsiniz...

Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki

Çalışma hayatı koca bulup çocuk yapıncaya kadar. Kadınların hayatı koca odağında yaşanıyor çok yazık. Ben her zaman mühendislik, hukuk vb rekabetçi ve iyi kazançlı mesleklerde kadınları görmek isterim. Kadınlar çalışmak, emek vermek , kafa patlatmak istemiyor görünen bu. Sadece Türkiye'de değil, benim yaşadığım ülkede de kadınlardan bilim ve teknolojiye hiçbir ilgi yok. Kadınlar genelde düşük maaşlı ve nitelik/eğitim gerektirmeyen işlerde çalışıyor. Kazançlı işlerde çalışan erkeklerin %99u erkek. Hal böyle olunca işhayatı da gayet ayrımcı ve cinsiyetçi, kadınlar 'adam' yerine konmuyor. Kadınlar hakettikleri yerlere gelemiyorlar.

İsteyen istediği gibi yaşasın tabi ama ben de fikrimi yazmış olayım istedim. Keşke cayır cayır, hırslı, tuttuğunu koparan kadınlardan daha çok olsa.

Cocuk yoksa calisan cocuk varsa calismayan kadin mutlu

Bence tüm kargaşaya yorgunluğa rağmen (çocuğa vakit ayıramamak dışında) çalışmak en güzeli insan boş kalınca rahat ederim köreldiğimi düşünüyorum boş kaldıkça, beynim yoruluyor gerekli gereksiz herşeyi düşünüyorum istemsiz çünkü boşlukta iş arıyo beyin tembelleşiyorsun ayrıca yani ben öyleyim kendimden örnek veriyorum
Yarım gün çalışan kadın mutludur bence ama bekarsa ha yarım ha tam, tabi ki çalışan.
Aynen yarim gun calisip geliyorum 2bebegim var, "mutluyum". Iyi ki calisiyorum zira erkek eline bakmak hic hos degil. Hayat bu ne getirecegi belli degil, ki ben su an kocamın eline bakıyor olsaydm aç sefildik belki de 2çocukla,insanları tanıyamıyosun, ama işinin çocuklarının önüne geçmemesi kosuluyla çalışmayı desteklerim tabiki

Benim cevremde zengin ev hanimlari var hep bazisi haftada bir kadin tutuyor bazilari ayda bir. altlarinda luks arabalari gezip tozup duruyorlar.bi de calisan ornekler var teyzem devlet kadrosunda mudur olmustu esinin durumuda cok iyi.yinede calisiyordu ama kizi psikolojik rahatsizlik yasamaya basladi ve isi birakti parasi batsin dedi emeklilik hakkini bile istemedi.gorumcem hemsire esi de ogretmen rezillik icinde gecmis hayati suan bikmis durumda.halam ogretmendi erken emekli olmus yillar once.bu ornekleri gorunce calismayan daha rahat gibi hele cocuk varsa.ben evlendikten sonra calismadim bebegim buyuyunce calismayi dusunuyordum ama bu fikirden de vazgecmeye basladim.cunku is hayatini biliyorum bekarken bile hisim cikiyordu simdi bi ev sorumlulugu var uzerimde nasil olur dusunemiyorum

Alakası yok. İş ve karakter meselesi tamamen.
9 aylik bebek gece cigliklari die bir konu acilmis okumani tavsiye ederim amacim calismasin cocugu olan kadinlar demek degil cocugun nasil yiprandigini hem okuyorum hemde cevremde cok oldugu icin biliyorum o cocuk istedigi kadar guzel okul kres vs gorsun ama anne baskadir

9 aylik bebek gece cigliklari die bir konu acilmis okumani tavsiye ederim amacim calismasin cocugu olan kadinlar demek degil cocugun nasil yiprandigini hem okuyorum hemde cevremde cok oldugu icin biliyorum o cocuk istedigi kadar guzel okul kres vs gorsun ama anne baskadir
O cocugun belki baska derdi var:) direkt olarak annesinin ise baslamasiyla alakali diyemeyiz

Bilemedim şurdaki cevaplara bakıyorum da kimsenin kendi emeğine, eğitimine, kariyerine saygısı yok ki

Çalışma hayatı koca bulup çocuk yapıncaya kadar. Kadınların hayatı koca odağında yaşanıyor çok yazık. Ben her zaman mühendislik, hukuk vb rekabetçi ve iyi kazançlı mesleklerde kadınları görmek isterim. Kadınlar çalışmak, emek vermek , kafa patlatmak istemiyor görünen bu. Sadece Türkiye'de değil, benim yaşadığım ülkede de kadınlardan bilim ve teknolojiye hiçbir ilgi yok. Kadınlar genelde düşük maaşlı ve nitelik/eğitim gerektirmeyen işlerde çalışıyor. Kazançlı işlerde çalışan erkeklerin %99u erkek. Hal böyle olunca işhayatı da gayet ayrımcı ve cinsiyetçi, kadınlar 'adam' yerine konmuyor. Kadınlar hakettikleri yerlere gelemiyorlar.

İsteyen istediği gibi yaşasın tabi ama ben de fikrimi yazmış olayım istedim. Keşke cayır cayır, hırslı, tuttuğunu koparan kadınlardan daha çok olsa.
Hak veriyorum solediklerine... ama erkekler sadece kariyer dusunebilirken kadin ahtapot gibi herseye yetismek zorunda birakiliyor.. bekarken cocuklarim olmadan kariyer is cok onemliydi.. hala onemsiz degil.. ama oncelikler oyle degisiyor.. bi kere bebek denen canliyla her an herseye hazir olmalisin..hasta olabilir yaramazlik yapar bi yeri kirilir patlar siser:))

Kadinlar okusada iyi meslek sahibide olsalar evlenip cocuk sahibi olunca isler hakket degisiyor..valla bi yerden sonra ammaan diosun cunku ruhen ve fiziken iflas ediyosun.

Back
X