Çalışan kadın olmak

Öncelikle kyk borçları atandıktan/çalışmaya başladıktan, üniden mezun olduktan 2 yıl içinde ödenmeye başlıyor (zorunlu). Bu hesaba göre siz 3 yıldır kyk borcu mu ödüyorsunuz? İlginç gerçekten. Bu bile başlı başına bir çelişki bence. Ayrıca maaşınızdan siz sorumlusunuz (ben öyle yapıyorum) örneğin kirayı mutfak alışverişini ödüyorum eşim faturaları yakıtı vs ödüyor. Siz de bölüştürün kaldı ki çalışan kadınlar genelde maaşının bir kısmını biriktirirler masrafı erkek yapar. Biriken parayla da ev,araba, altın gibi bir yatırım yapılır.

Kusura bakma da kocandan hayat ark ı olmaz. Paranı neden veriyorsun? Sakın ona uyup işini bırakma. Onu bırak kendi paranı ye daha mutlu olursun.

2 yıl sonra başlanıyor ödenmeye evet ama ikmizin de borcu var hala ödüyoruz

eşinizde mi öğretmen?
hocam yukarılarda kyk borcundan bahsetmişsiniz ama o borçta atla deve değil ki taksit tutarları da öyle maaşın yarısını kapsayacak şekilde değil.
para harcanırken kazanılır der babam.
tüm bunların ötesinde eşiniz diplomalı bir hanzo.
elinizde maaşınız varken neden size horozlanmasına izin veriyorsunuz?
güvenceniz varken siz böyle sindirilirseniz çalışmayan kadınlar ne yapsın?

Dalganızı geçin arkadaşlar.İngilizce
Öğretmeniyim Türkçem de pek iyi değil
İngilizce öğretmeni bile olsanız sıradan bir vatandaşta olsanız insanlar sizin derdinizi dinlemez bile kendinizi düzgün bir şekilde ifade etmeyi öğrenmelisiniz bence

İngilizce öğretmeni bile olsanız sıradan bir vatandaşta olsanız insanlar sizin derdinizi dinlemez bile kendinizi düzgün bir şekilde ifade etmeyi öğrenmelisiniz bence
Tamam hemen bir kursa gider öğrenirim Allahu ekbeeerr şaka mısınız siz ya. ingilizce yazarsam anlar mısınız ?!Kucağmda bebeğim var ve tek el klavye yazması zor anlatılacak bir dolu şey var en kısa en öz anlatmaya yazmaya gayret sarfettim bu.Ne uzatıyorsunuz bu kadar beğenmiyorsanız okumayın topiği

Bu kadar sabirlimisiniz gercekten sen caresiz bi kadin degilsin tabi ki hesap soracaksin skintiyi çeken sensn babasi degil o zamaj sende gez toz parani eve verme evlilik nerde kaldi sen kendini ezdirme su adama lutfen

Ben de calisiyorum ev kredimz oldugu icin bebegm 5 aylikken ise basladim, esim maasima karismaz krediden sonrasi benimdr hesap sormaz ama oparayi nereye harcadigini soyler ben de soylerim beraber yapariz ve ben calistgim icin bebek bakimini ortak yapriz...simdi senin yerinde olsam asla ve asla boyle bir seye susmam ben bebegmden koc parayi car cur etsin diye ayri kalmiyorum her zaman soylenem ama senin kocan tam bir kazma bosanmaktan baska yolun yok inan cok daha mutlu olursun maasin sana kalir ailenn yanina tayin istersin bebegine de bakivi bulur gul gini yasarsin...hii ille de kocam dersen de evi terk et git duzelirse don duzelmezsr cek bacim ne deyim ama senin koca duzelmez...bu hayata bir kere geliyorsun okumus emek vermissin bebegini kendi huzurunla mutlulukla buyut bu kazmayla degil....bak ciddi soyluyorum senin yerinde olsam.bosardim benim icin aldatma bir bu tur seyler 2 zaten siddette var

Vurursa darp raporu alin. Buradaki konulara bakin kadinlar asgari ucretli ise giriyor gene de minnet etmiyor bosuyor dayakci kocalari. Sen ogretmrnsin dusun su asamaya gelmek icin ne kadar calistigini. Elin herifi alsin parani ailesine yedirsin diye mi cektin. Bransin iyi ek ders ozel ders vs kazanir parani cocugu a bakarsin. Kimse ssna el kaldiramzz.

Ya sen calisiyorsun ogretmensin sanki ailene mi muhtacsin ki arkanda olmalarini bekliyorsun s*ktiri cek su adama ya...Allahm nasil sinirleniyorum az guclu olun ya kendinizi ezdirmeyin, sen kendini buna mi layik goruyorsun bak buraya yazilacak cok sey var ama sen bu adami bosamaz omrunu heba edwr gidersin sen de o yurek yok, o yizden soylecek birsey de yok cek bacim cek beben buyusun onunla da cek ama bekleme duzelmez mutluluk bu adam seninleyken gelmez

Ek derslerimiz ile bitlikte maaşımız çok şükür kyk taksitlerini ödeyemeyecek kadar az değil ki.Eşim özel sektörde,istifa ettiğinde bir müddet hem ev hem de araba kredisini benim maaşımdan ödemek zorunda kalmıştık üstelik iki çocuğumuz var.İki öğretmen maaşı ile kyk taksitleri ödeyememek biraz garip geldi.Başka borçlar varsa o başka tabii.Ama diğer sorunlarınız daha vahim.Şiddet ne demek? Kendinize reva görmeyin o hayatı.Ayrıca ben de İngilizce öğretmeniyim ama neden Türkçeniz kötü? Yabancı ülke vatandaşı mısınız?

Madem parayı habersiz çar çur ediyor eşiniz vermeyin maaşınızdan. Borcunuzu ödeyin kalanını açın bir altın hesabı yatırın biriksin. 3 ayda 13 bin biriktirdim ben. Borcumuz var onu ödüyeceğim kısmetse :)

Eşim de ben de öğretmeniz. Eşimin maaşı ile geçiniyoruz, benim maaşımı biriktiriyoruz. 2 yıl ücretsiz izin aldım.Tek maaşla yaşamaya alıştık.Ama sizin meseleniz geçim değil ne yazık ki.. şiddet uygulayan bir eş var, maaşınıza da el koyan.. Yapilacak şey belli.. nasihatla akıllanani görmedim ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…