• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇALIŞAN KADIN OLMAK..

Bir bakıma mecburuz kendimiz için, evde oturup koca yolu beklesen ne olacak. Çok şükür patronalr dışında kimse yok benim ofiste. O konu da çok sıkıcıdır eminim
benim burası baya kalabalık...ama şükür diyorum kocanın eline bakmıyorum en azından çalışma saatlerimde iyi...çalışmak güzel hele ki bir bayanın ayakları üzerinde durması daha güzel..

benim yanımda iki patron var onların dışında kimse yok ben de rahat sayılırım evde otursan eline ne geçecek boş boş tvye bakacaksın ayakta durmak bi başka güzel

bende çalışıyorum... çalışmayı seviyorum...
ama istiyorum ki evde vakit daha çok geçirsem mesela akşam sekizde değilde beşde evde olsam hafta sonları işe gitmek zorunda olmasam v.s.
etrafımdaki tüm çalışan kadınların sıkıntısı aynı aslında bizi çalışmak değilde çok çalışmak mutsuz ediyor.

Çalışmak zorunda olmasam ,
Bunun verdiği rahatlıkla istediğim gibi iş seçebilsem ,
İstediğim yerde çalışsam
İşime gelmezse "ben çıkıyorum" diyebilsem , başka iş baksam ,
Ya 1 hafta - 10 gün işsiz kalırsam ne olacak halim diye düşünmesem
çalıştığımın en azından bir kısmını kendime harcasam yada birikim yapsam
çalışmayı severdim. Ama bu şartlarda sevmek zor :KK14:

Çalışmak zorunda olmasam ,
Bunun verdiği rahatlıkla istediğim gibi iş seçebilsem ,
İstediğim yerde çalışsam
İşime gelmezse "ben çıkıyorum" diyebilsem , başka iş baksam ,
Ya 1 hafta - 10 gün işsiz kalırsam ne olacak halim diye düşünmesem
çalıştığımın en azından bir kısmını kendime harcasam yada birikim yapsam
çalışmayı severdim. Ama bu şartlarda sevmek zor :KK14:
canım öyle birşey olmazsı imkansız
benim bazen işten nefret ettirip gitme isteğimi azaltan neden cumartesi o kadar yol yürü saat 1 de çık

canım öyle birşey olmazsı imkansız
benim bazen işten nefret ettirip gitme isteğimi azaltan neden cumartesi o kadar yol yürü saat 1 de çık

c.tesi günleri yarım gün çalışma olayı çok saçma geliyo bana. Bizde 2 ay öncesine kadar yarım gün çalışıyorduk c.tesi günleri. Çalışmak dediğime bakma gerçi , boş boş oturup gidiyodu herkes.. Burdan iş verenlere sesleniyorum "yarım gün için motivasyonumuzu düşürmeyin uleyyynn"

c.tesi günleri yarım gün çalışma olayı çok saçma geliyo bana. Bizde 2 ay öncesine kadar yarım gün çalışıyorduk c.tesi günleri. Çalışmak dediğime bakma gerçi , boş boş oturup gidiyodu herkes.. Burdan iş verenlere sesleniyorum "yarım gün için motivasyonumuzu düşürmeyin uleyyynn"
Aynen ya boş boş oturup gidiyoruz patrona artık çalışmıorum cumartesi dicem yani o duruma geldim

isteyenler parttime çalışmalı. bütün hafta iş yerinde olmak ve bebğimi evde bırakıp işe gelmek beni mutlu etmiyor. ölüyorum mutsuzluktan. azıcık param olsa asla asla çalışmazdım. yıprandığımızla kalıyoruz.

Bende hem mutlu hem mutsuz olanlardanım, en büyük mutsuzluğum çocuklarımı bırakıp işe gelmek, bana en çok ihtiyaçları olduğu zamanda maddi sıkıntılar yüzünden yanlarında olamamak... maaşımı alınca bile mutlu olamıyorum çünkü yeri hazır oluyor, eşimin maaşı yeterli olsa çalışmazdım diye düşünüyorum

bende maddi sıkıntılar yüzünden çalışanlardanım yetişemiyorum hiçbişeye ve bu beni çok mutsuz ediyor hep koşturmaca aldığımız parayıda veriyoruz borç harç ahh bi düze çıkabilsekkk ama çalışma saatleri bencede bayanlarda daha esnek olmalı

ben evliyim cocuk yok.parttime bir kurumda öğretmenlik yapıyorum.haftada 4 gun işe gidiyorum yarım gun çalısıyorum 1560 tl maas alıyorum.haftada 3 gun tatilim var ev işlerine anca yetisiyorum.cocugum olsa parttime 2 gun calısırdım heralde ama yinede calısırdım.kendi paramı kazanmak mutlu ediyor beni.eşimde bu durumdan cok memnun.her zaman devam etmemi istiyor.Rabbime sukurler olsun gercekten iyi bir isim var.Allah isteyen herkese hayırlı is kapıları acsın

Haftanın 6 günü çalışıyorum sadece pazar günü evdeyim o pazar gününe bir evin işini sığdırmayı mı anlatayım, eşimin dışarı çıkmak istemesiyle işleri yarım yamalak yapmayı mı yoksa o bir güne bırakılan işlerin üzerine misafir gelmesini mi :( eşimin ailesi çok kalabalık 1 hafta kimse gelmese diğer hafta mutlaka biri gelmek istiyor. Eşimle mutluyuz çok şükür ama ben bu yorgun monoton hayatı yaşamaktan pek mutlu değilim. çok yoruluyorum tabi hafta içi mutfaktan 9 da çıkıyorum sonra yorgunluktan 10:30 gibi uyuyakalıyorum.
Birde benim şöyle bir sorunum var mesela hastaneye gitmek için bile patrona hesap vermek zorundayız benim eşimden başkasından izin almak zoruma gidiyor benim gibi düşünen var mı?

ARKADAŞAR ÇALIŞAN mutllu kadın var mıdır .açıkcası ben bir avantajını yaşamıyrum.Çevremde çalışan kadınlarına bakıyorum herkes mutsuz .çALIŞMA HAYATI kadınları çok mu yıpratıyor.Ben 5 yıldır Çalışıyrum ve inanın bir yasa çıksada kadınların çalışması yasaklansa diyorum bazen.çALIŞAN kadınlardan mutlu yorumlar bekliyorm.:KK47:

öncelikle mutluluk kişinin elindedir ; bunu biliyoruz..
iş hayatı insanı düzenli bir yaşama sahip kılıyor..
kendi paranı kazanmak; faydalı olmak ayrıca güzel..
amaaa iş hayatı sonrasında evde iş yapmak; iş kadını artı ev hanımı modu insanı yıpratmıyor değil...ancak bu konuda aile fertlerinin anlayışlı olması ve de herkesin sorumluluğunu üzerine alıp yerine getirmesi gerekir..böylece herkes kendine de birbirine de zaman ayırmış oluyor :)

ayrıca iş hayatında ölçülü olmak gerek..erkeklerle muhabbet oldukça sınırlı seviyeli olmalı bence..
çünkü iş hayatında iş yerlerinde ne kadar kurumsal olunsa da ya da kamu görevi olsa de erkekler nefslerine düşkün olduğundan bir ortam da bir kadının herşeyine dikkat ediyorlar maalesef...bu da bizleri yıpratıyor ...mutsuzlukar bundan dolayı da olabiliyor...

ben her sabah işe BESMELE İLE BAŞLIYOR VE DE Rabbi yessir ve la tuassir Rabbi temmim bil hayr'' duasını okuyorum..
mutluyum..
çünkü çalışıp etrafıma faydalı oluyorum..
bi işe yarıyorum..

ama şu da bir gerçek ki bikaç sene çalışıp paramı biriktirmek ve sonrasında çalışmamak istiyorum...

dediğin gibi ev hanımları daha çok geziyor uyuyor kendine vakit ayırıyor..

ARKADAŞAR ÇALIŞAN mutllu kadın var mıdır .açıkcası ben bir avantajını yaşamıyrum.Çevremde çalışan kadınlarına bakıyorum herkes mutsuz .çALIŞMA HAYATI kadınları çok mu yıpratıyor.Ben 5 yıldır Çalışıyrum ve inanın bir yasa çıksada kadınların çalışması yasaklansa diyorum bazen.çALIŞAN kadınlardan mutlu yorumlar bekliyorm.:KK47:
bende çalışmayı düşünüyordum korkuttun şimdi beni

Bir yasa ciksada kadinlarin calismasi yasaklansa, ne demek ???
Kimse sana niye calisiyorsun veya calismiyorsun demiyor, ister calisirsin, ister calismazsin ama neden bir yasa ciksinda, kadinlarin calismasi yasaklansin ??? Bunu aciklarmisin canim ?
Bizim degerimiz yokmuki, biz kadinlarin özgürlügünü bir yasa kisitlayacak. Biz kadinlar kendimiz düsünemiyormuyuzda bir kanun cikacak ve kadinlar calismasin diyecek. Vallahi canim bu konuna cok sasirdim.
Biz kadiniyla erkegiyle Cumhuriyeti kurmus bir Türkiyeyiz, kadin, erkek esittir, onun icin hic bir zaman senin istedigin olmayacak, cok sacma gercek disi düsüncelerin var.

Bir insan kendi hakkinda tabiki bu raya herseyi yazabilir, mesela ben calismayi düsünmüyorum, evde oturacagim falan gibi. Ama keske bir yasa ciksada kadinlarin calismasi yasaklansa demek, o zaman yanlis ülkede yasiyorsun be güzelim. Cünkü burasi Türkiye Cumhuriyeti. Kadin ve erkeklerin esit yasadigi ülke.

Back
X