• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan kadın olmak

çalışan bi anneyim...
ev hanımlığı nasıldır bilmiyorum...
annem bakıyor oğluma geceleri de annemde kalıyor..
ben sadece haftasonları alıyorum o da zaten gezmeyle fln geçiyor evde durmuyoruz...
tek çocuğum var ama 10 çocuk gücünde çok yaramaz...
1 hafta izin aldım eve götürdüm 3. gün alıp oğlumu anneme döndüm..
çalışmak daha kolay kesinlikle...

Bence her iki durum da oldukça zor. Ben şu anda öğrenciyim ve kesinlikle çalışmayı düşünüyorum. Ama "o zaman 3 çocuk doğurmasaydı" sözünü çok yanlış buluyorum. Evet 3 çocuk seviyordur, yapmıştır ama bu bu durumun zor bir durum olduğunu inkar etmesi gerektiği anlamına gelmez. Nasıl herkes çalışıyor ve bu durumdan şikayet edebiliyor ise, çalışmak zor, streslidir diyebiliyor ise bu işinden nefret ettiği anlamına ya da sen kendin çalışmak istedin o zaman çalışmasaydın anlamına gelmez. Evet her işin zorluğu var, insanlar istediği kadar çocuk yapabilir bu durumdan hoşnuttur fakat zorluklarını da dile getirebilir. Aynı şekilde çalışan anneler çalışmaktan hoşnuttur fakat durumun zorluklarını da dile getirebilir. O zaman üç çocuk doğurmasaydı ya da o zaman çalışmasaydı denecek kadar her şey siyah-beyaz değil.

Allah öyle kararlaştırmış öyle olmuş elbette sözümüz genel olarak, ama kendi işini zor görüp senin çalışmanı basite indirgiyorsa, o zaman sende çalışsaydın diyesi
geliyor insanın...kıyaslama yapmıcak o zaman kimse...

çalışan bi anneyim...
ben sadece haftasonları alıyorum o da zaten gezmeyle fln geçiyor evde durmuyoruz...

fazla uzak kalıyor gibi geldiniz bana çocuğunuzdan..şartlar öyledir muhakkak ama zordur yaaa

Tembel insanlari sevmem..kadin erkek farjetmez.hadi ev hanimisin anladik calisanla ne kiyasliyorsun kendini?kocan yada baban olmazsa ne yapicaksin?sozum sana degil gwnel üstüne alinma.dusuncem bu.
Ben sahsima degil o kesim icerisinde oldugum icin cevap verke durumunda bulundum
elbetteki insanlar yeri geldiginde karnini doyurabilcek ekmegi elde edebilcek konuma sahiptir is basa dusunce
he kiyaslama olayina bende karsiyim
hem ev kadini hem iskadini olan birisiyle ev hanimunun kiyaslanmasi cok yersiz
Dile getirken bule biri ev kadini
digeri is kadini+ ev kadini

off ipek aynı duyguları yaşıyoruz benim kızımda 4,5 yaşında artık bu türk soruları,ve etrafında çalışan başka kadın olmaması beni gerçekten çok üzüyor.ama anlatmaya çalışıyorum,önce anlıyor sonra yine aynı şeyler.bugün mesela okulda ögr.günü etkinliği var ama babaneyle gidicek.off
Al beden de o kadar canım ben de öğretmenler günü etkinliğine katılamıyorum. 2 hafta önce yarım gün izin alıp dr ye gitmiştim. Belli bir zaman izin alamam yani..

Çalışmak çocuk varsa zor tabi hem is hem ev. Ama evde olmak çocuklara bakmak en güzeli yorgunlugunu bir gülücükleriyle unutuyosun....calisan 2 cocuklu anneyken evi sectim ben kaldiramadim.kisiye göre değişir. .

Çalışmak çocuk varsa zor tabi hem is hem ev. Ama evde olmak çocuklara bakmak en güzeli yorgunlugunu bir gülücükleriyle unutuyosun....calisan 2 cocuklu anneyken evi sectim ben kaldiramadim.kisiye göre değişir. .

hem 2 çocuk hem çalışmak her yiğidin harcı değil şahsen bende güvenemiyorum kendime...

ah ipekçim aynı duygulardayız.
sen de benim gibi çok hassassın çocuğun konusunda.
bu psikoloji öyle kötü ki yaşamayan bilemez.
bu vicdan azabını taşımak ta kolay değildir.insanın yiyip bitiriyor.
çok zor zamanlarım oldu benim de senin yazdığın gibi.
ailevi destek te olmayınca resmen dımdızlak ortadasın.
benim şimdi ikizlerim olacak bir de.
şimdiden kara kar düşünüyorum nasıl başedeceğim diye.
yani yetmek isteyip te yetememek,gitmek isteyip te gidememek zor.
işte bu da çalışan annelerin çilesi.
dışarıdan yorum yapmaya benzemez,yaşamayan da bilemez.
ah ne var tüm gün evde olsam da tek derdim çocuklarımın bağrışı çığrışı olsa..
Bu yaşadıklarımızın yanında birkaç cümle gibi demi umut? Yani onca yaşanan ve anlatılabilecek şey var ki..

Senin 3 ediyor yani…

Hem çok güzel hem çok zor.

Ben senin yerinde olsaydım bir süre iş hayatından uzaklaşırdım. Durumunuz müsaitse eğer..

Benim 2. Çocuğum olursa ben öyle düşünüyorum. Kızımda ertelediğim her şeyi yaşamayı Allah nasip ederse.

Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...
Çok yersiz olmuş bence bu yorum.

Yarın çalışırken pat diye işsiz kalıp kocandan istemek durumunda kalırsan hatırla bu yazdıklarını tamam mı Zerrin?

çalışan bi anneyim...
nasıl dayanıyorsun hafta içi peki onsuz?

herkesin kendi hayatı ama çalışmayı basite indirgemek çok yanlış daha pazar gecesinden stresi sarıyor...
E tabi ...millet sicacik yataginda uyurken sen kalk hazirlan ise gel
Sefin onun bunun nazini cek.sonra calismak kolay densin..alay mi ediyolar anlamadim ki..calisan kadin iyidir.sigortasi vardır.erkekler calisan kadina baski yapamaz genelde.

arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
çalışan kadının işi daha zor
hem işte çalışıyorsun üstüne birde evde çalışıyorsun
yani çalışıyorsun diye ev işinden muaf değilsin ki.ev hanımının yaptığı şeyleri sende yapıyorsun

Çok yersiz olmuş bence bu yorum.

Yarın çalışırken pat diye işsiz kalıp kocandan istemek durumunda kalırsan hatırla bu yazdıklarını tamam mı Zerrin?
Issiz kalirsam is bulurum yine..bir yorumuma yorum getirmezsen hatrim kalicak...calismayan kadinlar is bulamadiklarindan mi calismiyor?geneli kolay yolu sectigi icin calismiyor...

arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
Bu konu çok açıldı çok tartışıldı,çokta tartışılır daha.
Herkesin sıkıntısı stresi kendine.Ama şu bir gerçek,bütün gün çalışan kadın,evde de gelip ev kadınlarının yaptığı işi yapıyor.

ikisininde zorlukları çok çok
çalışan bir çocuk annesiyim
ama evde oturup çocuğumla ilgilenmeyi çok isterdim.
kolay olduğu için değil ama çocuğumla daha mutluyum

E tabi ...millet sicacik yataginda uyurken sen kalk hazirlan ise gel
Sefin onun bunun nazini cek.sonra calismak kolay densin..alay mi ediyolar anlamadim ki..calisan kadin iyidir.sigortasi vardır.erkekler calisan kadina baski yapamaz genelde.
Zerrin bildiğin ezberleri okuyorsun.

Bu yazdıkların şehir efsanesi artık.

Kadının ekonomik özgürlüğünün olması güzel bir şey ama karşısındaki adam adam değilse yine ezer hem de köle hayatı yanında sosyete hayatı kalır.

Eğer adam insansa zaten çalışmayan eşini el üstünde tutar ki o kadar çok örneği vardır ki.

Hatta çalışmayan kadın çalışan kadından çok daha kıymetlidir yeri gelir..

iyi de hem karnım doysun hem pastam dursun demeyecek o zaman . Şikayet etmeyecek zevkle bakacak çocuklarına .
Hayır öyle bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. Elbette zevkle bakıyordur ama bu durumun çok zor olduğunu ve çokça çaba ve özveri gerektirdiği gerçeğini değiştirmez. Sanki bir nefret söylemine gidiyor bu durum. Ayrıca burada söz konusu annenin sesini de duyamıyoruz. Sadece karşısındaki arkadaşın sesi var.

Back
X