• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan kadın olmak

anneler güçlüdür evet ve zor durumlarla başetmekte üstlerine yoktur.
ben son zamanlarda kendimi böyle teselli ediyorum da:))
şimdi sürekli uyuklayan bir moddayım ama bebeklerden sonra mucizevi bir şekilde güçleneceğimi düşünüyorum.
bir sabır hali geliyor insana.yoksa o uykusuz gecelerin sonunda sabah 7 de yollara nasıl düşer ki bir kadın.
tabi planlı programlı yaşamak çalışan kadının olmazssa olmazı.istemesen de bir düzen oluşturuyorsun kendine.
canım benim annem de, k.validem de çalışan kadınlardı
şimdi emekliler
ben annemin ağzından bir kere bile şikayet duymadım
aynı şekilde k.validem de o döneme ait şikayetlerini hiç dillendirmez
planlı programlı kadınlar
ama halam var mesela, o çalışırken de şikayet ederdi, sonra emekli oldu ev işi çok zor diye şikayete başladı
biraz bardağa dolu tarafından bakmakla alakalı sanki
mutlu olmayı bilen her şekilde oluyor
gayretli olan da, şartlarını iyileştirmek için çaba gösteriyor vs

Ayrıntıları kaçırıyorsun Zerrin.

Anlamak istediğin yerinden tutuyorsun gerisini koy veriyorsun.

Bir süre ara vermekten bahsettim sana.

Kimseye kötü örnek olmadığım kesin de senin de iyi örnek olduğun söylenemez.
Benim ekonomik ozgurlugum var..calisan emekci biri olarak ve calismayi seven biri olarak cok iyi bir ornek oldugumu düşünüyorum.ne zengin adamlatin esleri calisiyor..bak basbakanimizin esine.kadin dogum uzmani ve hala calisiyor...ihtiyaci mi var hayir.ama insanlarin idealleri vardir..sorumluluklari vardir...bunun bilincinde olan isini birakmax..

Bence o hayalinden vazgec...ikinci cocugu dogur tabi ama isini birakma...ne güzel okumussun muhendissin sanirim...sakin bunu yapma...kariyerini yerle bir etme..
Yaşamadığın için bilmiyorsun işte. Önce yaşamak lazım.

Okumak sadece benim için meslek icra etmek değildir. Ben de 20 li yaşlarda senin gibi düşünüyordum ama şimdi okumuş mühendis bir anne olmak benim için çok önemli. Ama X kariyerli bir anne olmak çok önemli değil.

Bu demek değildir ki iş hayatını kapatacağım. Ara verip manevi yaşayacağım 1 sene bana 10 sene kazandıracak belki.
Haa imkanım olsaydı ve çıtam yüksek olmasaydı çalışmasaydım da derim yani.

Şöyle düşün üni ye çalışan bir insan vites 5 te çalışamaz sınava kadar. 6 gün çalışır 1 gün kendi için bir şey yapar. Yapmazsa çuvallar kesinlikle. O 1 gün ona 6 gün kazandırır aslında.

Kesinlikle katılıyorum. Arkadaşlardan eşi sadece otobüs parası veren vardı.
Bir market sahibi bir arkadaşa şöyle demiş. Alış verişe gelen kadınların çalışıp çalışmadığını hemen anlıyorum. Çalışan kadın en uygun indirimli ama kaliteli bir tane alıyor.Çalışmayan kadınlar ise pahalı, en kaliteli ve bir kaç tane alıyorlar demiş. Ne kadar ilginç bir tesbit. İstisna var mıdır? Elbette ki vardır
Kesinlikle doğru bir noktaya parmak bastın sakın kaldırma parmağını.

Benim eşi çalışmayan bir erkek arkadaşım var. Ne diyor biliyor musun: eşimi şuraya getirsem de 1 ay bir çalışsa da görse para nasıl kazanılıyor..

Budur olay bence.

Tabi herkes için geçerli değil bu durum ama hiç çalışmamış bir kadının da eşini çalışan bir kadın kadar anladığını sanmıyorum.

arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...

çalışan bayanlar ev işi yapmıyo çocuk bakmıyo gibi algılanıyo sanki. bende çalışıyorum evliyim ve 2 çocuğum var gündüz işte akşam evde uğraşıyorum akşamları gece yarılarına kadar ev işlerini halletmeye çalışıyorum. ama ev kadınları öyle değil sadece evlerinden ve çocuklarında sorumlu bizde bunun üstüne bide iş sorumluluğu var. enazından çocuklarını okula gönderdikten sonra kendilerine vakit ayırırlar bizde hafta sonu bile evişleri ile geçiyo..

Benim ekonomik ozgurlugum var..calisan emekci biri olarak ve calismayi seven biri olarak cok iyi bir ornek oldugumu düşünüyorum.ne zengin adamlatin esleri calisiyor..bak basbakanimizin esine.kadin dogum uzmani ve hala calisiyor...ihtiyaci mi var hayir.ama insanlarin idealleri vardir..sorumluluklari vardir...bunun bilincinde olan isini birakmax..
herkez fikrini yazar geçer gider,
bir iki itiraz edersin eyvallahta deliyürek gibi ne bu sık bogaz edıyrosun karsındakini?

Yaşamadığın için bilmiyorsun işte. Önce yaşamak lazım.

Okumak sadece benim için meslek icra etmek değildir. Ben de 20 li yaşlarda senin gibi düşünüyordum ama şimdi okumuş mühendis bir anne olmak benim için çok önemli. Ama X kariyerli bir anne olmak çok önemli değil.

Bu demek değildir ki iş hayatını kapatacağım. Ara verip manevi yaşayacağım 1 sene bana 10 sene kazandıracak belki.
Haa imkanım olsaydı ve çıtam yüksek olmasaydı çalışmasaydım da derim yani.

Şöyle düşün üni ye çalışan bir insan vites 5 te çalışamaz sınava kadar. 6 gün çalışır 1 gün kendi için bir şey yapar. Yapmazsa çuvallar kesinlikle. O 1 gün ona 6 gün kazandırır aslında.
Kisa donem birakinca birdaha donmek istemezsin bence.evin rahatligina alisirsin...ben erkeklere guvenmem.hadi evlendim cocuk yaptim ee sonra adam gitti baskasina onu mu cekicem..umrum olmaz..cocugu dogurur anneme veririm o bakar...ben aksam ilgilenirim ne var bunda..bu devirde heledw okumussa bir kadinin evde oturmasi abes geliyor bana..

Aslında farklı şeylerden bahsetmiyoruz ama anlaşamıyoruz sanırım. Özünde birbirine bağlı ama farklı dil kullanan insanlar gibiyiz.

İş ve para çok önemli kesinlikle.

Ben kızım doğana kadar gece 12 lere kadar kaldığım oldu fabrikada ama hiç gocunmadım, söylenmedim.

Ama çocuk benim hayatımın miladı oldu.

Beni ben yaptı, içimde tanımadığım beni çıkardı. Hayatın başka tadı da varmış dedim.

Elbette çalışılmalı ancak hayat da ertelenmemeli.

Başbakanın eşi farklı bir örnek bence. Evinin temizliğinden, yemeğine kadar biri yapıyor da yediği tabağı kaldırmak zorunda kalmıyor.

Ben haftada 55 saat çalışıyorum, o ne kadar çalışıyor acaba? Ne zaman görsem kocasıyla orada burada, ne ara işini yapıyor acaba?

baurada konuya cevabım
iyi bir işim var , işten cıkmayı göze alamam tazmınatımı yakamam.
ama cıkarılırsam belkı sımdı degıl ama 2 sene sonra cıkarılsam uzulmem
ben yapcamı yapmısım dıye dusunurum.
bende ev hayatına ozenıyorum buarada
bende calısıyorum ve ev hanımlarının yaptıgı herseyı + olarak yapıyorum

Dogurmasaymis o zamqn ne demek ya bu insanlqr nasil boyle konusabiliyorlar..tuhh sizden de icazet alsalarmis keske degilmi..kadin orada ev hanimliginin zorlugundan bahsediyor uc cocuktqn degil..tek cocuklada cok yorulan var..ev hanimligi gervekten en zor islerden biridir.. sigortaniz yatmaz her ay maas alamazsiniz vs vs..ama calisirken oyle degil streside olsa guzeldir calismak..bunu calisip suqnda hamileleigim okulum dolayisiyla calismadigim icin rqhatca söyleyebiliyorum..her ikisi de zor is..ama ev hanimligi vok daha yorucu ve zordur heleki daha once çalışmanın tadini almis bi insan icin dahada zordur..

Kisa donem birakinca birdaha donmek istemezsin bence.evin rahatligina alisirsin...ben erkeklere guvenmem.hadi evlendim cocuk yaptim ee sonra adam gitti baskasina onu mu cekicem..umrum olmaz..cocugu dogurur anneme veririm o bakar...ben aksam ilgilenirim ne var bunda..bu devirde heledw okumussa bir kadinin evde oturmasi abes geliyor bana..
Hangi evin rahatlığından bahsediyorsun sen?

Ben işteyken daha az yoruluyorum valla. Buraya gelince dinleniyorum. Ev de zor.

Bu da gerçek.

Önemli olan içinde bulunduklarını sevmek ve barışık olmak. Yoksa hayat yürümez.
ben de aksine okumuş ama evde oturan kadına çok saygı duyuyorum. Oturma sebebine bağlı tabi.

Iyi okuduysan o once alinti yapti.baska konulardaki ofkeni burdan cikarma...hadi isine guzelim..
sana öfkeli değilim , olmam içinde bir sebeb yok
ben önceki konulardan herhangi bir alıntı yaşamam haberin olsun yani, TAKINTI YAPMA yani

Bence çalışmak daha zor, sonuçta evde mudur sensin kimseye hesap verme zorunlulugun yok..Hasta misin? evdesin, Ohh miss. .is yerinde entrikalarla ugrasmaktansa evimde cocuklarimla ugrasirim. .

Aslında farklı şeylerden bahsetmiyoruz ama anlaşamıyoruz sanırım. Özünde birbirine bağlı ama farklı dil kullanan insanlar gibiyiz.

Ben kızım doğana kadar gece 12 lere kadar kaldığım oldu fabrikada ama hiç gocunmadım, söylenmedim.

Beni ben yaptı, içimde tanımadığım beni çıkardı. Hayatın başka tadı da varmış dedim.

Başbakanın eşi farklı bir örnek bence. Evinin temizliğinden, yemeğine kadar biri yapıyor da yediği tabağı kaldırmak zorunda kalmıyor.

Ben haftada 55 saat çalışıyorum, o ne kadar çalışıyor acaba? Ne zaman görsem kocasıyla orada burada, ne ara işini yapıyor acaba?
Hala aktif olarak doguma girdigini yakin kaynaklardan biliyorum..neyse konu o degil....sen yorgunsun buda normal...kisa donem dinlenebilirsun ama elini etegini cekme demek istedim ben is hayatindan...cunku ortada bir emek var..unutma ailen seni kimseye eyvallahin olmasin diye okuttu emek verdi..bu cok sevdigin esinde olsa degismez...meslegi olan şükür etsin çalışsın bence.belki daha az yogunlugu olan bir yer bulursan senin icin daha iyi olur..

[

bu tür başkaca konularda da yazmışımdır.
ülkemizde çalışan kadının hiç bir sosyal hakkı yok.
kanunen bize verilen izinler medeni ülkelerden o kadar geri ki.
biz bu geriliğin içerisinde debelenerek bir hayat sürmeye,iş ve çocuklu aile yaşantısını bağdaştırmaya çalışıyoruz.
bizlerin de Avrupa daki çalışan anneler gibi uzuuun uzunn ücretli izinlerimiz olsa ve her hakkımız koruma altında olsa eminim çok daha mutlu mesut anneler olacağız.
bebeğimizin ilk 2-3 yıl yanında kalarark hem doya doya annelik yapacağız hem de işlerimiz tehdit altında olmayacak, geçim derdimizde olmayacak tabi ki.
ama sen ben gibiler kendimizden,hayatlarımızdan feragat ederek çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu herkesin sandığından daha da zor ne yazık ki.
hayat ertelenmemeli ama bu şartlarda buna karar verme yetkimiz bile yok ipekçim.

ipek senin değil fakat benim arkadaşım
oldumu canım
Kizim sen iyi misin ya...uff sıktin cevap vermicem...ben okumus çalışan kadinlarin sorunlariyla ilgileniyorum..kendimde ayni kulvarda oldugum icin.....fukir vericeksen ver vermiceksen yazma alinti yapma...herkes ayri alem..

ne ev hanımlığı kolay nede çalışan kadın olmak. Ne ev hanımlığı zor ne de çalışan kadın olarak o sorumluluğu almak. Ayrıca ev hanımlılığının çalışan kadının üzerinde bir üstünlüğü yok ne de çalışan kadın olmanın ev hanımlılığı üzerinde bir üstünlüğü. Kimsenin bu boş muhabbetlere girmesine lüzum yok zira hepsi tercih meselesi.Ben şu an evdeyim 3 aylık bebeğime bakıyorum zamanında çalışıyordum da. Hiçbir şekilde kıyaslamam ikisi de güzel ikisi de yorucu. Eşim kazanır beraber harcarız ,yerimde bazılarının deyimiyle. Ne ben gocunurum ne de o. Neden küçümseyeyim neden küçümseneyim? mantıklı açıklamanız yok burada bazı şahsiyetler.

Back
X