Çalışan kadınlar-çocuk kararı

venus-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
398
363
53
Herkese merhaba, 2 yıllık evli ve çalışan bir kadınım.Yaşım 26.Allaha şükür mutlu bir evliliğim var. Danışmak istediğim konu şu; Özel sektörde günde 10 saate yakın çalışıyorum.Cumartesi dahil.Eve gelmem akşam 8'i buluyor.Dolayısıyla yemek yapmak,yemek,toplamak,ertesi iş gününe hazırlık vs. derken oturmam akşam saat 10'u buluyor.Eşim azda olsa yardımcı olur ev işlerinde.Şimdi çocuk düşünmeye başladım ama içim hiç rahat değil. Ben şuan bile eve ve eşime yeterince vakit ayıramıyorken birde çocuk eklenince işin içinden çıkamam diye korkuyorum.Tavsiyeleriniz neler? Bir yanım diyor sen daha adama zor bakıyorsun çocuk olunca ne yapacaksın. Aranızda bu kadar yoğun çalışıpta eve ve eşe yetebilen,bebek büyütebilen var mı?

venus- merhaba..
Hem çalışıp hem ev-eş-cocuk üçlüsünü yürütmenin ben de zor olduğunu düşünüyorum. Henüz çocuk yok ama olduğunda göreceğim ben de..

Doğum izni, süt izni, ücretsiz izin derken bir şekilde olur herhalde :)
Tabi eve temizlik işleri için bir bayan düzenli gelmeli bence. Eşler de desteğini biraz arttırmalı haliyle. Benim daha çok aklıma takılan izinler bitip de çocuğu nasıl bırakıp işe dönerim . Onu da yaşayarak göreceğiz.

evlat ailenin meyvesidir aile olmanın ikinci adımıdır
her güzel şey meşakkatlidir
eger kendinizi psikolojik olarak annenolmaya hazır hissediyorsanız yapın derim su akar yolunu bulur
şuan düşünmeseniz bile ilerde de aynı süreci yaşayacaksınız çünkü çalışan bir kadınsınız
ben de öyleyim bir kızım var ve şuan ikinciyi düşünüyorum :)
gönlünce olsun canım

Teşekkürler cunci karar vermek çok zor.Çevremde bu üçlüyü idare edebilen ve mutlu olan o kadar az insan var ki.Belki birileri ben yapıyorum çokta mutluyum der diye bekliyorum:)

Teşekkürler yvz13 Allah bağışlasın. Kadın olmak zor.Siz ikinciyi düşündüğünüze göre altından kalkabiliyorsunuz demek:)

Teşekkürler yvz13 Allah bağışlasın. Kadın olmak zor.Siz ikinciyi düşündüğünüze göre altından kalkabiliyorsunuz demek:)

evet canım çok şükür herşey yolunda
eşinle el ele verirseniz herşey daha kolay olur
tatlı telaşlar güzel anlar yakalarsınız
elbette daha çok yorulacaksın ama inan değer :)

Evinize düzenli olarak hafta bir kac defa yarım gün gibi yardımcı birisini alip temizlik ve o ütü gibi işlerinizi azaltabilirsiniz. Zaman içinde güvenini kazanırsa bebeğiniz için bakıcı aramak yerine yine aynı kişiden de destek alırsınız. Eşinizle vakit ayırmak dediğiniz şeyi de eşinizle ortak planlar iseniz bir şekilde kolaylaşır diye umut ediyorum.
Elbette özel sektör daha zor ama bir şekilde yoluna girecektir

Adama bakmayacaksın ki o bir yetişkin,çalışan bir kadın olarak yemek temizlik ve evle ilgili başka konularda yükü edit omuzlamalisıniz ama sen baştan adama bakmak bakamamak zeminine indirgersen konuyu işin çok zor,yapma çocuk falan

Esinizle ortak is yaptiginiz gibi herseyden once ben ise donunce kim bakacak konusunuda iyice bir dusunun,
Birde bebekler buyuyene kadar makdimum 3 yas geceleri kesintisiz uyumuyor,
Uyumadan ise gitmek bile gerekecek bikac sefer bunu deneyin,
Yegenim 3,5 aylik son 2 aydir ailece buyutuyoruz ,
12 saat bsbaannede bir bebek ,annesi gece dokuzda aliyor ,
Sonrasini siz dusunun ,

Adama bakmak derken lafın gelişi söyledim.Elbetteki kendine bakar, dediğim gibi ben evde çalışırken o yatmaz illaki birşeylerin ucundan tutar,yemek temizlik yapar.Evlilikte aksi mümkün değil zaten.Ama hakverirsiniz ki kadının yükü biraz daha ağırdır erkeğe nazaran. deepsimply muhtemelen bizimde öyle olacak. Tabiki bunları göze almak lazım çocuk kararı vermeden önce.Önemli olan çocukla çok vakit geçirmek değil kaliteli vakit geçirmek diye düşünüyorum..Tabiki yaşayıp göreceğiz.

sehabe89 C captain price Haftanın 2 günü yemekleri eşim yapar.Haftasonu temizlik zamanıda süpürge-vileda onun görevidir.Ama daha fazlasını isteyeceğim sanırım bundan sonrası için.
valla iyiymis.ben ikinciye hamileyim bunlarin birini bile kocam yapmaz...esin yemekte yapiyomus zaten bi yemek iki gun gidiyodur diye dusunuyorum.haftada 2 gun yemek yapiyosa 4 gun yemek dusunmuyosun demektir. e vileda ve silmeyide adam yapiyosa daha ne dusunuyosun derim .kiymetini bil . cocugu annelerden biri bakma durumunda varsa hemen yapin.

Erteleye erteleye 37 oldum
Suanda da zaten doğal yoldan olmuyor 3 yldır
Hepimiz bu zamanda aynı kosullardayız
İstiyorsaniz beklemeyin bnce

arasveannesi teşekkürler canım kayınvalidem bakacak çok hevesli.Benim elim mi yavaştır nedir hiç birşeyi yetiştiremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…