Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Bimde çalışan insan 2500 ile işe başlar. Siz memur olarak en az 4000 alıyor olmalısınız. Karşınızdaki lüks yaşamıyor bence siz farklı harcamalar yapıyorsunuz. Rahatlıktan bahsediyorsunuz ama Bimde çalışan insan cumartesi pazar çalışır, günde 13 saat ayaktadır sadece yarım saat yemek molası vardır onun haricinde oturmak yasak. Haftada bir gün tüm gün çalışır yine oturmadan. Hafta sonu izin bile alamaz hafta içine yazarlar iznini. Allah aşkına siz bu şartlarda mı çalışıyorsunuz memur olarak da rahat olmamaktan bahsediyorsunuz? Şükretmeyi bilin, inanıyorsanız Allah’a, inanmıyorsanız elinizdekinin kıymetini bilin. Çocuk gibi akıl verdiriyorsunuz bu yaşa gelmişsiniz, biraz aklınızı başınıza alın.
Selam 4.000 TL yi görünce dikkatimi çekti, bimde iyiymiş 2.500. Zamla 3 olur. Bizde senede iki zam. Arada 1 TL kalır. Eskiden arada bayağı fark olurdu. Tamam asgari ücret de çok artsın ama artış olarak memura da olsa keşke. Yoksa miktar iyi sözüm yok da yakında memur ücretinin albenisi kalmayacak, yine de değişmem de eleştiri mahiyetinde.yıllardır memurları en az 4 alıyor sanıyorlar. Daha yeni, yılbaşında 4 e 200 falan kaldı. Çok şükür tabi de yıllardr en az 4 sanıyolar. Bazı şeyler tvye o kadar yanlış aktarılıyor ki. Memura 9 gün tatil falan. Bayramlarda da nöbet tutuyoruz. Ailemiz şehirdışında, 1 gün bile nöbet olsa gidemediğimiz oluyor. Ekstra ücret veya izin de yok. Herşeye rağmen çok şükür tabi değişmem hiçbir işe ama bilgi vermek istedim sadece😘😇

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Biraz üzülseniz tamam da , başkalarının anlattığınız maddi yaşantılarını istiyorsanız, büyük hata. Ben de memurum, hiç de istemezdim zengin biriyle evlenmek vb. Zaten iki memur maaşı var bizim, birini harcıyoruZ biri kalıyor hemen hemen. Ki kalmasa da olur. Zenginliği istemedim hiç. Sağlığım yerinde, sevdiklerim yanımda, işim, param var. Bundan iyisi şamda kayısı 😂😂

Memur maaşıyla ne yicem diye düşünüyorsanız asgari ücretliler ne yapsın. Bütün maaşı eve gömmeseydiniz siz de. Mesela ben ev almak yerine gezip tozmayı, istediğim kıyafeti almayı, canımın çektiğini anında yemeyi seçtim. İlerde de evi olanlara ben sinir olayım nasıl?

images (1).webp

Ben sizi anlıyorum. Empati yapabiliyorum.
Ama dünyada da bu böyledir. Kapitalist sistemdeyiz.
Eğer riski çok alırsan iş tutarsa çok kazanırsın.
Her zaman patronlar çok kazanır. Ve haliyle eşleri de iyi yaşar.
Bu hep böyleydi.

Geçmişte okuyan kesim orta üstü yaşardı. Şu an bu değişti. Artik okuyan kesimde sürünüyor. Öğretmenler asgari ücret alıyor. Hemşireler 3000 tlye çalışıyor. Ben 2800e çalışan avukat duydum.
Yanı o eskidendi okuyup iyi para kazanmak.
Is kadını veya dükkan sahibi olursan iyi kazanırsın.
Maaşlı çalışan hicbir zaman çok lüks yaşayamaz. Eğer genel müdür değilse..
Herkes doktor demiş de devlette cerrah değilsen ayda 10 bin alırsın. Bir işlek cafesi olan biri günde 10 bin tl para kazanabilir. Risk almadan ciddi paralar kazanma olmaz..

Sizin aklınız eski sevgilinizin imkânlarında kalmış.
Boşverin...
Artık zamanı geri ceviremezsiniz.
Seçim yaptınız artik geçmişe dönmeyin..
Bu arada sosyal kıyasın sonu yok. Her zaman sizden iyi yaşayan olacak.

Hayırlısı buymuş deyin geçin..

Öğretmenler asgari ücret mi alıyor.

Ek ders ile 4 5 bin alıyorlar diye biliyorum

Bence kendinizden iyi durumda olanları değil de tam tersi kötü durumda olanları görün, o zaman halinize şükrediyorsunuz. Ben de çalışıyorum ,ev borcu ödüyorum,maaşım tamamen gidiyor. Evlendiğimden beridir de hep ödedim.Allah sağlık versin.Evet bazen ben de düşünüyorum çalışmayan bazı ev hanımları daha iyi koşullarda diye ama durumları kötü olanları düşününce halime şükrediyorum. Önce sağlık ve huzur. Ha bir de küçük de olsa hayır yapabilmek önemli , bunu yapınca insan çok mutlu oluyor. Size de tavsiye ederim (belki de yapıyorsunuzdur):KK19:

Siz masa başında oturuyorsunuz biz akşama kadar dön dön dermanimiz kalmıyor.
Ayrıca allah rizik vermiş,size ayrı,bize ayrı.
Ben lise terkim eşim lise mezunu dayısının yanında fabrika sorumlusu olarak çalışıyor masa başında değil ama gün boyu ayakta kışın günü karda kışta sürekli işçi başında denetimde. Ayrı yeten saatlerce şehir arasında mal götürüp getiriyor. Bu kadar emek veriyor ve 5.000 maaş alıyor ben ev hanımıyım 3. Çocuğuma hamileyim. Evimizde mal. AMA KOCAMIN DAYISI TRİLYONLUK KARISI YEMIN EDERIM 500.000 LIK EVDE OTURUYOR HERSEYI KRAL GIBI ALTINDA RANG ROVER ARABA 750.000 LIK. şimdi bende buna ozensem KOCAMA haksızlık değil mi? Bence kendinize çok haksızlık ediyorsunuz!

Zaman gibi paranin da izafiligi var.
Artik nasip kismet mi desek bereket mi desek bilmiyorum.

Esi bimde calisan luks yasiyor diyorsunuz.

Burda konu vardi. Evimiz buyuk ve luks. Guzel bir arabamiz var. Saatlar cantalar hep marka. Seyahatler yurtdisi. Mucevherler pirlantalar...
Konu sahibi neyden yakiniyordu? Ekonomik siddet. Ama sahip olduklarına bakin. Daha ne olsun diyor insan. Esi para kazanmayip babasindan destek aliyormus. Konu sahibi baya kotu sartlari oldugunu ima ediyordu.

Sans nasip kismet. Herkes icin hayirlisi olsun

bende çalışmayı istemezdim kızım için! ama ona güzel gelecek sunacağımıza ve şuan sunduğumu düşünüyorum.
sen işinle uğraşıyorsun.
evde duranların bazıları! .ancak,çiçek ,ev eşyası(temiz olur düzenli olur o başka),kek, çay, dedikodu(bazıları dedim) hayat yemek içmekten ibaret olanlara özenmedim hiç.(instegramda artık bıktım bunlardan)çevremde kım ne yapmışcı teyzeler değil yine aklı başında olgun ınsanlar oluyor ve çoğalıyor.(insan olmayanları da var )
ve elalemin hayatıyla hiç ilgilenmeyin.
kendi hayatının güzelliğine bak..hayat ev alıp borç ödemek değil ,ev almayıp bolca dünyadaki güzellikleri görmek için gezmek. ne o kıskandığın kadının hayatı kıskanılacak özenilecek kadar mükemmel nede senin düşüncelerin. düşüncesi güzel olmayanın hayatı da böyle kuruntuyla geçer zaten.kimsenin hayatı göüdndüğü mükemmel değil.

Son düzenleme:
Elinizdekilerle yetinmeyi öğrenmediğiniz, bu halinize şükretmediğiniz sürece en baştan huzurunuz mutluluğunuz olmaz sonra da böyle kendi hayatınızı sorgulamaya başlarsınız, daha sonrada elinizdeki avucunuzdakinden de olursunuz. Son yılların bence en büyük insanlık sorunlarından biri insanların şükürsüzlüğü ve doyamamazlığı. Bence biraz yetinmeyi öğrenip, paranızı kazanabilecek bir sağlığınız olduğu için dua etmelisiniz.

Hayalim olan semtteki ev yerini makul seçebilirdim. Zira bir çok insan iki kişi çalışsa bile ev sahibi hemen olamıyor. Elimizde olmayanlarla değil elimizdekilerle mutluluğu tatmak durumundayız.

Başkalarının hayatlarına bu kadar endeksli yaşadığınız, sürekli bir kıyaslama ve yarış halinde olduğunuz sürece asla mutlu olamazsınız. Daha iyi şartlara kavuşsanız bile sizden iyi durumda olanlar her zaman var olacak çünkü. O yüzden başkalarını yererek, ama ben onlardan daha iyilerini hak ediyorum diye düşünmek yerine, kendinizle ve hayatınızla barışık yaşamaya çalışın.

Bende ogretmenim etrafimda ev hanimi olup hayati benden iyi olan bi suru kisi var.hic umrumda degil herkesin hayati kendine herkesin rizki baska.sizin kafanizda olanlar asiri gicik oluyorum ne yani siz okudunuz diye en iyi hayati siz mi yasayacaksiniz.bence siz cok pismansiniz o kisiyi kacirdiginiz icin.ama unuttugunuz bisey var siz evlisiniz hadi duydunuz kiskandiniz olabilir ama keske buraya yazacak kadar kiskanmasaydiniz

Diger yazilanlari okudum da calisan kadinlar cok kibirli.bende calisiyorum ama hic kibirlenmiyorum calisiyoruz diye butun dunya ayaklarimizin altina serilecek diye bisey yok.su zamanda erkeklerik calismasi ne kadsr normalse bizimde oyle yani ekstra bi durum degil.

İyi de önemli olan mutlu olmak. Siz sürekli başkalarını gözlemlerseniz kendi mutluluğunuzu göremezsiniz. Ben 10 yıldır çalışıyorum, muhtemelen evlendikten sonra çalışmayacağım, pardon evde duracağım. Şimdi ben neyim ? Boş boş evde mi duracağım ? :110: Bakış açınız çok yanlış. Bu şekilde sürekli mutsuz olursunuz. Bu düşüncelerinizden bence kimseye bahsetmeyin, neresinden tutulsa elde kalıyor.

Son düzenleme:
Ben sizi anladım ama hayat böyle. Biraz kader şans işi de aynı zamanda. Önemli olanın sağlık olduğunu söylemeye geldim klişe olacak ama, bir hastalık yaşasanız kraliçe gibiymişim de kıymet bilmemişim dersiniz. Hepimiz deriz.

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
ben sizi çok iyi anlıyorum senelerin yorgunluğu belirli bir yaşa gelince çıkıyor ortaya ve insan okul hayatı olsun iş hayatı olsun çektiğim onca eziyet boşa mı diye bazen geçirmiyor değil aklından..
siz kendi ayaklarınız üzerinde duran güçlü bir kadınsınız ama güçlü kadın olmak aynı zamanda maddi manevi birçok yükün altına girmek demektir ve bu da insanı ister istemez yoruyor ve insan bazen eğitimsiz, tek derdi evde kocasına çocuğuna yemek yapmak evin işi ile ilgilenmek zorunda olan iş hayatının getirdiği stresten ve koşturmacadan bir haber kocasının kazandığı ile her istediğini alan kafasına göre para harcayan kadınları görünce bende mi sorun var diyebiliyor.
ama olaya şu tarafından bakınca iyiki diyorsun..
oraya da geleyim hemen kendim kazanıp kendim harcıyorum, kimseden kocam yada babam fark etmez maddi beklentim yok, çocuğuma da istediğim herşeyi alabiliyorum, o özendiğin kadınların kocaları ölse hastalansa ya da ayrılık durumu olsa ah vah durumuna düşecekler çünkü yapabilecekleri işler kısıtlı ama sen kimseye eyvallah etmeden her daim hayatını yaşayabilirsin..
borç harç desen her daim olan ve olacak şeyler ödeyebiliyorsan sorun yok bence..

Back
X