- Konu Sahibi moveon1881
-
Tahrik amaçlı zaaf ölçme amaçlı ise daha çok sapıtır niyeti ölçmeye bakın aynı şekil karşılık verin derdim ben öyle yapıyorum ziraİşyerinde kalabalık ortamda size biri isminizle hitap ederse onu kırmadan nasıl uyarırsınız..??
Isminle degilde neyle hitab etmesi gerekiyor?
Tahrik amaçlı zaaf ölçme amaçlı ise daha çok sapıtır niyeti ölçmeye bakın aynı şekil karşılık verin derdim ben öyle yapıyorum zira
ona hitab ederken adının sonuna bey koyarım düşünebiliyorsa anlar
herkes birbirine bey / hanım diyor mu? tabi ki iş yerinde denmesi lazım ama atıyorum eski çalışandır, yaşça çok büyüktür, art niyet yoktur, o zaman görmezden gelinebilir. ama aksi bi durum varsa ya özellikle belirteceksiniz ya da siz ona ısrarla bey/hanım diyerek anlamasını umacaksınız.
Bana bu cok yapmacik geliyor hanimlar :) x bey y hanim deyip isi pisirenlerde var.. ben gocunmam ismimle hitab edilmesinden hemde hic ..
Üslubu önemli C captain price a katılıyorum
Benim çalıştığım memurum bana ismimle hitap ediyor onun üstü olmama rağmen ama sadece 1 memurum yapıyor bunu. Çünkü kendisi benden çoook büyük, bende ona kendi kendimizeyken x ablacım derim. Rahatsız olmuyorum da bana ismimle hitap etmesinden.
Benim için problem değil
İsminizle hitap etmesinin ne gibi bir sakıncası olabilir ki ?
Aynı iş yerinde çalışan birisi ismimle hitap edebilir.
Dışarıdan birisi elbette x hanım diyecektir.Bence samimiyet göstergesi.
Niye uyarmak istiyorsunuz? isminizle hitap etmesi saygısızlık mı? ya da siz işyerinizde önemli bi pozisyonda mısınız biraz açıklasanız da neden rahatsız olduğunuzu anlasak ona göre yorum yapsak değil mi? yaşı büyüktür, mevkisi sizden yüksektir, işyerinde çalışanlar arasında bir samimiyet vardır yani sürekli bey hanım diye hitap etmek de olmuyor
Bundan sonra benibeni hanım diyeceksiniZ deyin
Ben rahatsız olmam bu arada ekleyeyim.
Biz isyerinde birbirimize direk isimle hitap ediyoruz buna patron dahil :)
Sadece 19 yasinda bir arkadasimiz var o bey/hanim diyor bize.
kişiye X BEY lütfen aramızdaki mesafeyi iyice aralamayalım lütfen hiyerarşiye dikkat edelim ve resmiyeti elden bırakmayalım diye dümdüz uyarabilirsiniz bence.çKamuda mühendisim ve bahsettiğim şahıs taşeron firmamızın mühendisi.. bazı arkadaşlar kendince espri yapmaya çalışmışlar umarım bu açıklamam yeterli gelecektir..
40lı yaşlarda ve ilginç olan başbakayken şef veya hanımlı hitap ediyor..
Kırmadan uyarmak istiyorum..
Eee oda mühendis sendeKamuda mühendisim ve bahsettiğim şahıs taşeron firmamızın mühendisi.. bazı arkadaşlar kendince espri yapmaya çalışmışlar umarım bu açıklamam yeterli gelecektir..
40lı yaşlarda ve ilginç olan başbakayken şef veya hanımlı hitap ediyor..
Kırmadan uyarmak istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?