Çalışan Kadınlar Yardım

Ne kadar çok takıyorsunuz bu durumu. Yazık acıdım size... Yalnız kimse hanım demekle hanım olmuyor, bey demekle de bey olmuyor. Önceliğiniz sıfatlar olmasa keşke

Tek bayansanız ve sadece size isminizle hitap ediyor haklısınız. Siz üzerine basa basa x bey diye cevaplayın, insan olan anlar diye düşünüyorum

Olabilir. Oluyorda bazen. 30 yaşıma geldim ve müvekkilim bana ismimle hitap etdi diye incilerim düşmedi. Diplomam çürümedi. Alman müvekkillerim genelde hanim ***** der, türk müvekkillerim kizim derdi...

Hic kasilmadim. Sonucda müvekkilim bana ekmek parami veriyor yani sirtindan ego tatmini yapmam anlamsiz olur

Sizin konunuzu verdiğiniz cevaplardan anladim. Adam sizi tek kadin olduğunuz icin ezikliyor. Kesinlikle dur demeniz gerek. Bu olamaz. İstemediğiniz birşeye maruz kalmamalısınız.
Direk söyleyin. Cat diye

[/QUOTE]

Çalıştığım Amerikan firmasında üst düzey yöneticilere bile isimleriyle hitap ederdim, konferans biter bitmez kendi aramızda hanımlar, beyler havada uçuşmaya başlardı. Türkiye’de böyle maalesef.

Aynen çok güzel özetlemişsiniz.. Bide ondan yüz alıp diğerlerinden de aynı şeyi görebilirim..
Uygun anı bekliyorum ama dediğim gibi tek yapmıyor..
Ben anladım sizi. Herkesin içinde uyarın bence, gülümseyerek “x hanım diye hitap ederseniz sevinirim y bey” deyin.
Yöneticim normalde samimi arkadaşım, yalnızken ismiyle hitap ederim. Başkası varsa bey diye hitap ederim. Kamuda hassas bir konu hitap konusu.

Aynı yaşlarda sayılırız..
Sizin durumla benimki çok farklı.. .. şahıs benim alt posizyonumda ve x bey diye hitap ederim.. Ama o kendi amirlerimin yanımda sadece bana özel yapıyor..

Ayy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...[/QUOTE]

Evet tüm avukat ve doktorlar birbirlerine isimleri ile hitap ediyor

Siz dışarıdan gittiğiniz için sizin yanınızda X hanım deseler de kendi aralarında isim ya da abla abi muhabbeti yapıyorlar

Ben stajyerlerime özellikle hanım bey vs derdim zira onlar yeni mezun heves ediyorlar ama bir süre sonra o ortam kalmıyor

Bu arada bir gün telefon çaldı tüm Türkiye bildiği bir markanın patronu aradı "beni aramışsınız" dedi

Yerimde değildim hatta şöyle anlatayım toplantı odasında süt sağıyordum Adam önemli sekreter de aktardı telefonu

Anlatmaya başladım X hanım ın şu konusu ile ilgili diye Adam beni susturdu bir dakika önce bir hatayı düzelteyim dedim

Eyvah dedim Adamın kızının adını yanlış söyledim galiba beni şimdi rezil edecek vs vs

Adam neyi düzeltti biliyor musun X hanım değil X dedi

Zira o kızının babasının konumundan dolayı hanım olarak anılmasını istemiyordu ama benim o kişi ile senli
benli konuşma konumum olmadığını anlatmıştım kendine

Bu arada patronum da kimse yokken adımla konuşurken başkalarının yanında hanım derdi ama bu Adam patrona adıyla hitap eder bize hn derdi

Sorununuzda haklısınız herkese yaptığı gibi konuşulmalı ama adımı söyledi dediğinizde çok da sorun gibi görünmüyor

İşyerinde kalabalık ortamda size biri isminizle hitap ederse onu kırmadan nasıl uyarırsınız..??
Servis şöförü bi kac kez bana ismimle hitap etti. Bir de velilerimin yaninda. Ben ayri bir yerde tek basinayken uyarmistim. "Hocam" diye hitap ederseniz sevinirim demistim. Sonra hep hocam dedi

siz nasıl uyarabilirim demişsiniz, millet de "ben hanım/beyden hoşlanmıyorum yapmacık geliyor" demiş sanki onu sormuşsunuz gibi hatta bir an acaba yanlış mı okudum diye düşündüm herkes "hoşlanmıyorum" deyince. neyse konu sahibi herkesin içinde size isminizle hitap ettiğinde onu oracıkta bozabilirsiniz veya yalnızken size "x hanım" dediğinde bunu keşke herkesin yanında da söyleseniz gibisinden bir şey diyebilirsiniz.

ayy okumadan mı yazıyosunuz anlamadım ki ya..yorumları okursanız derdimin ne olduğunu anlarsınız.

Hanım, bey demenin hiyerarşiyle ne ilgisi var ki? Mesafeye saygıdan derim ben. Sokakta tanımadığınız insanlarla senli benli mi konuşuyorsunuz?
Samimi iş arkadaşlarım dışında da bizde de hep hanım, beydir hitap. Anladığım kadarıyla sizin durumunuzda senli benli konuşmaya müsait bir samimiyet yok. Direkt uyarın.

Ne kadar çok takılmışssınız ben bankacıydım şimdi değilim ama güvenlik görevlimiz çaycı ablamız hep ismimi söylerdi hiç te tuhafıma gitmezdim yetkiliydim de sadece müdürümüz hanım diye hitap ederdi ben de şeflerime abi derdim onlarda hiç garipsemezlerdi hiç samimi bi ortamımız da yoktu bana hanım dese nolur ki nedir yani ben de çok çok altınızda biri sandım sonuçta ikinizde mühendissiniz sonuçta kamu da olmanızın ne önemi var ki kamu da olunca n'oluyo yani

Sizde mühendissiniz karşınızdakide mühendis, özellikle taşeron firma mühendisi kısmını vurguluyorsunuz da sebep nedir yani?

:) anlamadım bende.. Sanki ülkede bey/hanım lı konuşulmuyor.. Sadece bayan olmak bile yeterli size X hanım demesi için.

Ya anlamıyorsunuz diyeceğinize düzgün anlatsanız ya derdinizi?
Meslektaşlar birbirlerine ismi ile hitap edebilir,
O taşeron ben kadroluyum, ne alakası var?
Amiri iseniz ve başkalarının yanında bu hitaptan rahatsızsanız da uyarın, ağzınız diliniz var.
Ama imalı imalı herkese
Sizce?
Anlamıyor musunuz? Gibi sorduğunuz sorulara cevap vereyim hayır anlamıyorum.
Ney derdiniz?
Adam namusunuza mı Laf getiriyor isminizi söyleyerek?
Asılıyor mu?
Bir başkasına amir o ama Benim dediğim olur buralarda havası mı atıyor?
Ney tam olarak derdiniz? Mahmut mu diyor adam adınızı söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…