- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.770
- 358
- Konu Sahibi moveon1881
-
Ya anlamıyorsunuz diyeceğinize düzgün anlatsanız ya derdinizi?
Meslektaşlar birbirlerine ismi ile hitap edebilir,
O taşeron ben kadroluyum, ne alakası var?
Amiri iseniz ve başkalarının yanında bu hitaptan rahatsızsanız da uyarın, ağzınız diliniz var.
Ama imalı imalı herkese
Sizce?
Anlamıyor musunuz? Gibi sorduğunuz sorulara cevap vereyim hayır anlamıyorum.
Ney derdiniz?
Adam namusunuza mı Laf getiriyor isminizi söyleyerek?
Asılıyor mu?
Bir başkasına amir o ama Benim dediğim olur buralarda havası mı atıyor?
Ney tam olarak derdiniz? Mahmut mu diyor adam adınızı söylüyor.
Hayır canım o bir memur olmaz öyleNe kadar çok takılmışssınız ben bankacıydım şimdi değilim ama güvenlik görevlimiz çaycı ablamız hep ismimi söylerdi hiç te tuhafıma gitmezdim yetkiliydim de sadece müdürümüz hanım diye hitap ederdi ben de şeflerime abi derdim onlarda hiç garipsemezlerdi hiç samimi bi ortamımız da yoktu bana hanım dese nolur ki nedir yani ben de çok çok altınızda biri sandım sonuçta ikinizde mühendissiniz sonuçta kamu da olmanızın ne önemi var ki kamu da olunca n'oluyo yani
Majesteleri mi diyecekti?
Neresiymiş orası ayrıca, ben bir bankanın genel müdürlüğünde çalışıyorum, müdür hariç herkese ismiyle hitap edilir.
Hayır canım o bir memur olmaz öyle
Hiyerarşik olarak öyle ama. Aşağılasa kendisi bey diye hitap etmez zaten.Hala daha taşeron diyo bildiğin kendinden aşağıda görmüş taşeronu
Arkadaşlar konu sahibinin üzerine gidiyorsunuz ama kamuda düzen böyledir. Adam bariz üstünlük taslamak için böyle yapıyor. Özellikle kadın olduğu için diyor konu sahibi. Herkese öyle yapsa ya da yalnızken de aynı davransa bir nebze.
Hala daha taşeron diyo bildiğin kendinden aşağıda görmüş taşeronu
Kesinlikle.Arkadaşlar konu sahibi arkadaşın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum
Şimdi aynı statüde iki insan varken erkek olanlara bey diye hitap edilirken sırf kadın olduğu için saygı gösterilmemesi abesle iştigal yoksa herkes birbirine isimle hitap etse zaten arkadaş da buna bir şey demez ama başbaşa şef/x hanım denirken topluluk yanında hiç bir hitap kullanmadan direkt isimle çağırırsa bu saygısızlık ya da cıvıklıktır. Ego tatmini kısaca
Aynen öyle..Hayır canım o bir memur olmaz öyle
Evet bunu magazaya gidince de yaşıyorum buyrun nasıl yardımcı olabilirim diyor sonra sana şu daha çok yakışır şeklinde devam ediyor hayırdır bu ne samimiyet deyince ego sanıyorlar özellikle siz diye hitap etsen de anlamıyorlar ben laubalilik olarak görüyorum en son dişçide bunu yaşadım ısrarla şu ilacı kullan şeklinde sen diye hitap ediyor ben siz derken en sonunda bozdum ya senli benli olalım ya sizli bizli eğer düzelmeseydi "SEN" diyecektim herkes saygı bekliyor ama hep karşıdan bekliyorBence kamusu bilmemnesi yok bu işin. Sizin üst pozisyonda olmanıza da gerek yok. Biz arkadaş değiliz ve ben samimi olmayı tercih etmiyorum yani bu kadar basit.
Dün hastahanede resepsiyonist kız "siz"le başladı, "sen"le devam etti. Doktor zaten "sen" dedi. Gıcık oluyorum ve ben onlara siz demeye devam ediyorum. O zaman ben ezik olanmışım gibi oluyor. Sen diyemiyorum bir türlü.
Boşverin artık. Verilen örnekler sizin ortamınıza uygun değildi. İçinde bulunmadıkları için anlamdıramıyor olabilir cevap verenler.Sizin bu anladığınızı niye diğerleri anlayamıyor..Herneyse..
Erkekler bayan amir olunca kompleks yapıyor.. Ve diğerlerinin yanında kendini kanıtlamaya çalışıyor..
Evet bunu magazaya gidince de yaşıyorum buyrun nasıl yardımcı olabilirim diyor sonra sana şu daha çok yakışır şeklinde devam ediyor hayırdır bu ne samimiyet deyince ego sanıyorlar özellikle siz diye hitap etsen de anlamıyorlar ben laubalilik olarak görüyorum en son dişçide bunu yaşadım ısrarla şu ilacı kullan şeklinde sen diye hitap ediyor ben siz derken en sonunda bozdum ya senli benli olalım ya sizli bizli eğer düzelmeseydi "SEN" diyecektim herkes saygı bekliyor ama hep karşıdan bekliyor
çok iyi anlıyorum sizi gerçekten ben bana sen diyene sen diyorum eğer siz diye hitap edilsin istiyorsa hemen size dönüyor hitap :))) işe yarıyorBundan sonra ben de yüzlerine vuracağım. Ben o kadar hassasiyetle yaklaşırken, tezgahtar kıza bile gülümseyince hemen yüz bulup sen demeye başlıyor (Ben ona ısrarla "siz" derken). Siz diyerek de gülüşebiliriz, bu bana yakıştı mı muhabbeti yapabiliriz.
"Gel canım ben sana veriyim o bedeni"
Ayyyy senin canına
Şikayet edeceğim artık, durduğum yerde doldum :)
Boşverin artık. Verilen örnekler sizin ortamınıza uygun değildi. İçinde bulunmadıkları için anlamdıramıyor olabilir cevap verenler.
Siz kibar bir şekilde ilgili kişiye gereken uyarıyı yapın. Eşek değilse anlar.
Aynen katılıyorum,laubalilikle samimiyet arasında ince bir çizgi vardır.Bundan sonra ben de yüzlerine vuracağım. Ben o kadar hassasiyetle yaklaşırken, tezgahtar kıza bile gülümseyince hemen yüz bulup sen demeye başlıyor (Ben ona ısrarla "siz" derken). Siz diyerek de gülüşebiliriz, bu bana yakıştı mı muhabbeti yapabiliriz.
"Gel canım ben sana veriyim o bedeni"
Ayyyy senin canına
Şikayet edeceğim artık, durduğum yerde doldum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?