- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.478
- 548
- Konu Sahibi moveon1881
-
abi ablaya daha da kıl oluyorum ben..Bende hoşlanmıyorum. İsmimle hitap edilmesinden. Yada abi, abla, teyze, ... gibi iş yerinde sözcüklerden.
Sorun yaşadığım kişiye Hep ×hanım × hanım dedim. Sonunda dedi ki şu hayatta beni hanım olarak gören tek sensin. Artık o da bana aynı şekilde hitap ediyor.
Direk söylemek en doğrusu galiba.. Yalnızken yapmıyor uyanık.. diğerlerine hava atıyor kendince galiba..Bende hoşlanmıyorum. İsmimle hitap edilmesinden. Yada abi, abla, teyze, ... gibi iş yerinde sözcüklerden.
Sorun yaşadığım kişiye Hep ×hanım × hanım dedim. Sonunda dedi ki şu hayatta beni hanım olarak gören tek sensin. Artık o da bana aynı şekilde hitap ediyor.
Şöyleki herkese bey derken tek çalışan bayan olarak bana ismimle hitap etmesi sıkıntı.. üstelik herkesin içinde..İş yerinde bir başkasınında size isminizle hitap etmesi rahatsız eder mi?
Bu arkadaşta bir art niyet mi sezdiniz yoksa ben kamudayım o taşeronda diye hor mu görüyorsunuz? Biraz açarsanız herkes fikrini daha rahat söyler
abi ablaya daha da kıl oluyorum ben..
Kesinlikle. Onun için bey hanım en süperi.
Şöyleki herkese bey derken tek çalışan bayan olarak bana ismimle hitap etmesi sıkıntı.. üstelik herkesin içinde..
Aynı pozisyonda değiliz.. Kamu çalışanları amir pozisyonunda ve kontrol sorumluluğundadır..Eee oda mühendis sende
Tek sıkıntı taşeron olması mı
Ayy hele ki benimle aynı pozisyonda bir arkadaşımın bana hanim diye hitap etmedi diye üzmem kendi mi
Rahatsiz oldugun konu ney tam olarak?İşyerinde kalabalık ortamda size biri isminizle hitap ederse onu kırmadan nasıl uyarırsınız..??
Bence biraz cıvık biri en azından normalde şef ya da x hanım derken başkalarının yanında direkt isimle hitap etmesi bana saygısızca geldi bunu da biri yapmıştı ben hayırdır şeklinde bir baktım hemen düzelttilerKamuda mühendisim ve bahsettiğim şahıs taşeron firmamızın mühendisi.. bazı arkadaşlar kendince espri yapmaya çalışmışlar umarım bu açıklamam yeterli gelecektir..
40lı yaşlarda ve ilginç olan başbakayken şef veya hanımlı hitap ediyor..
Kırmadan uyarmak istiyorum..
Erkekler kadınların altında çalışmayı sevmiyor ya da saygı duymak istemiyorlar bazen o saygıyı kişi kendisi korumak zorunda kalıyor en azından ben de benzer şeyler yaşadığım için anlayabiliyorumŞöyleki herkese bey derken tek çalışan bayan olarak bana ismimle hitap etmesi sıkıntı.. üstelik herkesin içinde..
Bilmem. Takilmazdim. Takilmadimda.
Ben yurtdişindayim. Burda Hanim Soyadi ile hitap edilir.
Benim ilk patronum bani tavşancik derdi... benimle akren cocuklari vardi bende ona ismi Volker ama Volki diye hitap ederdim.
Halada ayni işyerindeyim ve iş arkadaşlarım ismimle hitap eder...
Bey hanim filan yapmacik geliyor bana
Bilmem. Takilmazdim. Takilmadimda.
Ben yurtdişindayim. Burda Hanim Soyadi ile hitap edilir.
Benim ilk patronum bani tavşancik derdi... benimle akren cocuklari vardi bende ona ismi Volker ama Volki diye hitap ederdim.
Halada ayni işyerindeyim ve iş arkadaşlarım ismimle hitap eder...
Bey hanim filan yapmacik geliyor bana
işyerinde isimle veya bey/hanımlı ifadeler kiminle muhatap olduğunuza göre değişir. bu yüzden neden rahatsız oluyorsunuz diye sormuyorum. hatta sanırım sorununuzu da anladım.hangi alanda çalıştığınızı bilmiyorum ama erkek egemen bir mühendislik dalı olduğunu tahmin ediyorum. anladığım kadarıyla rütbe olarak üst konumdasınız ve bu beyefendi başkalarının yanında size isminizle hitap ederek ego tatmini yapmak istiyor. bir nevi güç gösterisi gibi. bu tarz durumlarda çok sık rastlanan cinsiyet ayrımcılığı davranışlarından.
bana kalırsa isminizle hitap etmesinin hemen ardından üstüne bastıra bastıra "x bey" diye hitap edin. sadece kendisi değil ortamdakiler de yaptığı saygısızlığı anlasın. o da olmadı açık açık söylemenizi tavsiye ederim.
Ayyy ne kötüüü Allahim kimsenin başına vermesinŞöyleki herkese bey derken tek çalışan bayan olarak bana ismimle hitap etmesi sıkıntı.. üstelik herkesin içinde..
Hep sizin gibiler yüzünden insanlar kendini değersiz görüyorAyy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...
Ayy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?