Çalışan Kadınlar Yardım

telefon görüşmeleri ve mailler ve amirler harici bey li hanımlı pek konusmuyoruz
gerekte duymuyoruz ben yaşıtım olan erkeklere bey demeyi tercih ediyorum gerisine abi abla vs
kasamam kendimi öyle zaman geçmez
ama bence güzel bi dille söylemeniz yeterli olur

Bende hoşlanmıyorum. İsmimle hitap edilmesinden. Yada abi, abla, teyze, ... gibi iş yerinde sözcüklerden.
Sorun yaşadığım kişiye Hep ×hanım × hanım dedim. Sonunda dedi ki şu hayatta beni hanım olarak gören tek sensin. Artık o da bana aynı şekilde hitap ediyor.

abi ablaya daha da kıl oluyorum ben..
Direk söylemek en doğrusu galiba.. Yalnızken yapmıyor uyanık.. diğerlerine hava atıyor kendince galiba..

Şöyleki herkese bey derken tek çalışan bayan olarak bana ismimle hitap etmesi sıkıntı.. üstelik herkesin içinde..

Şöyleki herkese bey derken tek çalışan bayan olarak bana ismimle hitap etmesi sıkıntı.. üstelik herkesin içinde..

O zaman dümdüz söyleyin

Neden herkese bey diyorsun hatta yüz yüze konuşurken bana da hanım diyorsun da ortaya dalıp X diyorsun

Nedir derdin Y beyciğim deyin

Ben de iş ortamında bey/hanım denmesinden yanayım ve benzer bir durumu yaşadım geçenlerde
Kadın yaşça benden büyük birkaç ay için istihdam edildi ve bana benim astım olan kişinin yanında " mutlu" diye hitap ederken yeni gelen alt kadromdaki personele x bey dedi. Yani olay ben kızı sayılırım onu alttan almalıyım ama erkeklere saygı duymak lazım onlar alttan almak zorunda değil mantığı var
Neyse, yine bir konuda şunu yaptın mı söyledin mi şeklinde bir cümle kurdu işimle ilgili ben de biraz sert çıktım bu üsluptan hoşlanmıyorum diye önce yüzü asıldı ama anladı artık cıvıtamıyor yani şayet tekrarlarsa siz de "x hanım" diyeceksiniz diye herkesin yanında açıkça bozun çünkü bazı insanlar had bilmiyorlar kibarlığı eziklik addediyorlar onlara anladığı dilden konuşmak lazım iş ortamı saygı gerektirir işin içine abla abi muhabbeti girince cıvıyor ben bunu gözlemlediğim için samimi de olsak biraz mesafeli olmayı tercih ediyorum

Ben en yeni baslayan 17 yasındaki yardımcılara bile bey ve hanım derim bugun kadar adımlar seslenen olmadı olsa ya diyalogu keserdim ya da
Bursa iş yeri hitap şeklimizin arkadasvari olması uygunsuz derdim

Bilmem. Takilmazdim. Takilmadimda.
Ben yurtdişindayim. Burda Hanim Soyadi ile hitap edilir.

Benim ilk patronum bani tavşancik derdi... benimle akren cocuklari vardi bende ona ismi Volker ama Volki diye hitap ederdim.

Halada ayni işyerindeyim ve iş arkadaşlarım ismimle hitap eder...

Bey hanim filan yapmacik geliyor bana

işyerinde isimle veya bey/hanımlı ifadeler kiminle muhatap olduğunuza göre değişir. bu yüzden neden rahatsız oluyorsunuz diye sormuyorum. hatta sanırım sorununuzu da anladım.hangi alanda çalıştığınızı bilmiyorum ama erkek egemen bir mühendislik dalı olduğunu tahmin ediyorum. anladığım kadarıyla rütbe olarak üst konumdasınız ve bu beyefendi başkalarının yanında size isminizle hitap ederek ego tatmini yapmak istiyor. bir nevi güç gösterisi gibi. bu tarz durumlarda çok sık rastlanan cinsiyet ayrımcılığı davranışlarından.

bana kalırsa isminizle hitap etmesinin hemen ardından üstüne bastıra bastıra "x bey" diye hitap edin. sadece kendisi değil ortamdakiler de yaptığı saygısızlığı anlasın. o da olmadı açık açık söylemenizi tavsiye ederim.

Bence biraz cıvık biri en azından normalde şef ya da x hanım derken başkalarının yanında direkt isimle hitap etmesi bana saygısızca geldi bunu da biri yapmıştı ben hayırdır şeklinde bir baktım hemen düzelttiler
Erkekler kadınların altında çalışmayı sevmiyor ya da saygı duymak istemiyorlar bazen o saygıyı kişi kendisi korumak zorunda kalıyor en azından ben de benzer şeyler yaşadığım için anlayabiliyorum

[/QUOTE]

Ayy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...

Ayy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...[/QUOTE]

Gördüm. Kendim zaten avukatim.
Ablam hemşire ve bölümdeki doktorlara şeker şeker isimlerle hitap ediyorlar. Birinin ismi "baby" 24 yaşında Doktor olduğu icin.
Trnin durumunu bilemem... burda fazla kimse takmiyor böyle konulari

Aynen çok güzel özetlemişsiniz.. Bide ondan yüz alıp diğerlerinden de aynı şeyi görebilirim..
Uygun anı bekliyorum ama dediğim gibi tek yapmıyor..

Ayy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...[/QUOTE]
Bizim kamu kurumlarındaki çalışma şekli ile yurtdışı çok farklı bir arkadaş yazmış yukarıda, ataerkil egemenliği diye ben de benzerini yaşadığım için örneklendirerek yazdım

Ayyy ne kötüüü Allahim kimsenin başına vermesin
Başka derdin yokmu senin. Yaşın kaç. Avrupada bile yılda milyon eurolar kazanan adamlara ismiyle hitap ediyorum. Uçuyorsunuz valla
Ayy daha nasıl açıklayabilirim acaba.. Memurum ve kamuda o bahsettiğin olmaz.. Siz hiç birbirine ismiyle hitap eden doktor avukat gördünüz mü.. Heleki üst pozisyondaysanız hiç olmaz...
Hep sizin gibiler yüzünden insanlar kendini değersiz görüyor

Gördüm. Kendim zaten avukatim.
Ablam hemşire ve bölümdeki doktorlara şeker şeker isimlerle hitap ediyorlar. Birinin ismi "baby" 24 yaşında Doktor olduğu icin.
Trnin durumunu bilemem... burda fazla kimse takmiyor böyle konulari[/QUOTE
İyi o zaman müvekkiliniz size isminizle hitap etsin..
Ablanız da hastalarının yanında doktorlara ismiyle seslensin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…