çalışan küçük çocuklu bayanlar..

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.327
798
ewt hanımlar tam da başlıkta ki kişilerden biri benim.
sabah 6.30 da kalkıp çocuğu hazırlayıp, kahvaltısını ettirip yola çıkıyoruz. çocuğu bakıcıya bırakıp saat 8 gibi işte oluyorum.
akşam 17 de işten çıkıyorum. eşim saat 18.30 geceye gidiyor misal bugün. sabah geliyor. eve gidince koştur koştur yemek yapıyorum. sofrayı kaldırmadım eşim çıkıyor ki oğlan yerken gizli kaçıyor. fark edince 1 saat onu sakinleştirmeye çalışıyorum. tabi sofra ortada. sonra zar zor toparlıyorum. azıcık oğlanla oyalanıp uykuya hazırlıyorum onu. saat 9 gibi uyutmaya gidiyorum. onu uyuturken bazen uyuyakalıyorum bazen uyanıp dinleniyorum. kendimi iyi hissedersem de evi toparlıyorum falan.
gelgelelim evi pırıl pırıl olanlardan hiç olamadım. moralim bozuluyor o zamanlar. bazı evler resmen parlıyor. ben kapılarımı en son ne zaman sildim hatırlamıyorum bile. duvarlarda öyle tabi. sabit yaptığım şeyler: yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, etrafı toparlamaca, wc temizliği , (banyoyu bile sık sık temizleyemiyorum), oğlanla ilgilenme ve işe gitme.

temizlik işine nasıl düzene oturtabilirim. hiç dinlenmesem mi mesela, tv hiç mi izlemesem ya da illa yardımcı çağırmak mı gerekli?? eşim çok çok yoğun tempoda çalışıyor. sadece uyuyabiliyor. bazen o bile zor geçiyor eline. cevapları geç verebilirim

bence kendinizi bu kadar hırpalamayın :işsiz:
çalışan çocuklu bir bayansınız..
kapı cam dip buca temizliği kendi göreviniz gibi görmeyin.. 15 günde bir temizlikçi gelsin bu dediklerinizi yapsın :işsiz:
bukadar kendiniz yormayın, herşeye yetişmeye çalışmayın. herşey mükemmel olmak zorunda değil:işsiz:

ben cumartesi günleri yarım gün yardımcı alıyorum.benim parça parça uğraştığım işleri yarım günde hallediyor,h.sonu da bana kalıyor.zaman yetmiyor çünkü.evle mi ilgileneyim,oğlumla mı,eşimle mi kendime mi vakit ayırayım..
ben çözümü böyle buldum.tabi h.içi çamaşır,ütü ,wc temizliği illla oluyor.ama büyük yük kalkıyor.
tavsiye ederim.

Çalışan ve küçük çocuğu olan bir anne bence temizlik yapamaz
Mümkünse de yapmasın zaten
Yemek bile şüpheli yani :))
Maddi imkanınız varsa yardımcı tutun yoksa da bırakın öle kalsın çocuğunuzun zamanından asla çalmayın

Ooof cok zor cok.
Bebek ne kadarlık bilmiyorum.
Ben kizim yaklasik 2 yasindayken basladim ise. Gece kalkmalari baslamisti bir de.
Saat 3 gibi uyanirdi bir ara, 5e kadar uyumazdi. Ben 6da kalkardim geri. 7De dersim baslardi. Kabus gibi hatirlamak bile istemiyorum.
Simdi 5 yasini gecti, her sey rayina oturdu derken tekrar hamileyim.
Bu bebekte daha erken baslayacagim ise.
Ev isleri icin haftalik bir yardimci almayi düşünüyorum o donem, yoksa yetismek mumkun olmuyor.
Yetissen de cok yipraniyorsun.
Allah yardimcimiz olsun

bence kendinizi bu kadar hırpalamayın :işsiz:
çalışan çocuklu bir bayansınız..
kapı cam dip buca temizliği kendi göreviniz gibi görmeyin.. 15 günde bir temizlikçi gelsin bu dediklerinizi yapsın :işsiz:
bukadar kendiniz yormayın, herşeye yetişmeye çalışmayın. herşey mükemmel olmak zorunda değil:işsiz:

inanın mükemmelliyetçi değilim. hatta rahatım bile ama moralim de bozulmuyor değil. yardımcı almalıyım di mi?? yıllarca bu konuda kendimle savaş verdim. bir başlasam kesin rahatlıcam. ama işte bayandan bile utanırım. o duvarları temizletmeye kesin.

Çalışan ve küçük çocuğu olan bir anne bence temizlik yapamaz
Mümkünse de yapmasın zaten
Yemek bile şüpheli yani :))
Maddi imkanınız varsa yardımcı tutun yoksa da bırakın öle kalsın çocuğunuzun zamanından asla çalmayın

ya bazen eşimden utanıyorum acaba eşim ne pis der mi diye?? kendimi kıyaslıyorum titiz hatunlarla. o beni üzüyor işte. normal olduğunu sizler söyledikçe moralim düzelmeye başladı. saolun.

inanın mükemmelliyetçi değilim. hatta rahatım bile ama moralim de bozulmuyor değil. yardımcı almalıyım di mi?? yıllarca bu konuda kendimle savaş verdim. bir başlasam kesin rahatlıcam. ama işte bayandan bile utanırım. o duvarları temizletmeye kesin.

bak kapılardan yakınıyorsun. çok mu önemli bu kapıların temizliği bilemedim :işsiz: mutfak tezgahındaki karışıklığı sorun etsen anlarımda duvar temizliği, kapı temizliği nedir:KK51:
kimden neyden utanıyorsun ki? böyle şeylerden ekmek parası kazanan var. güvenilir birini bul 15günde bir gelsin işte:KK51: kapılarında tertemiz olur :KK53:

ewt hanımlar tam da başlıkta ki kişilerden biri benim.
sabah 6.30 da kalkıp çocuğu hazırlayıp, kahvaltısını ettirip yola çıkıyoruz. çocuğu bakıcıya bırakıp saat 8 gibi işte oluyorum.
akşam 17 de işten çıkıyorum. eşim saat 18.30 geceye gidiyor misal bugün. sabah geliyor. eve gidince koştur koştur yemek yapıyorum. sofrayı kaldırmadım eşim çıkıyor ki oğlan yerken gizli kaçıyor. fark edince 1 saat onu sakinleştirmeye çalışıyorum. tabi sofra ortada. sonra zar zor toparlıyorum. azıcık oğlanla oyalanıp uykuya hazırlıyorum onu. saat 9 gibi uyutmaya gidiyorum. onu uyuturken bazen uyuyakalıyorum bazen uyanıp dinleniyorum. kendimi iyi hissedersem de evi toparlıyorum falan.
gelgelelim evi pırıl pırıl olanlardan hiç olamadım. moralim bozuluyor o zamanlar. bazı evler resmen parlıyor. ben kapılarımı en son ne zaman sildim hatırlamıyorum bile. duvarlarda öyle tabi. sabit yaptığım şeyler: yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, etrafı toparlamaca, wc temizliği , (banyoyu bile sık sık temizleyemiyorum), oğlanla ilgilenme ve işe gitme.

temizlik işine nasıl düzene oturtabilirim. hiç dinlenmesem mi mesela, tv hiç mi izlemesem ya da illa yardımcı çağırmak mı gerekli?? eşim çok çok yoğun tempoda çalışıyor. sadece uyuyabiliyor. bazen o bile zor geçiyor eline. cevapları geç verebilirim

Bizler de insanız ve hepsi birarada olmuyor maalesef.
Bunun için kendinizi kötü hissetmeyin derim.
Ham çalışıp hem çocukla ilgilenip hem evi pırıl pırıl olanlara bende hayranım tabi ama olmuyorsa da zorlamaya gerek yok.
Zaten çalışan bi bayansın haftalık ya da 15 günde bir gündelikçi al evine, üstünden çamaşır bulaşık vs yine sen yaparsın zaten.

Niye böyle bir savaş verdin ki?
O insanların da mesleği o.
Sen ben çağıracağız ki ekmek yesinler.
Bize de büyük kolaylık.
Açık söyleyeyim,bizde çocuk yok,öyle düzenli misafir yok. Genel olarak başbaşayız. Yine de haftada 2 defa yardımcı çağırmadığımı düşünmek bile istemiyorum...

Ooof cok zor cok.
Bebek ne kadarlık bilmiyorum.
Ben kizim yaklasik 2 yasindayken basladim ise. Gece kalkmalari baslamisti bir de.
Saat 3 gibi uyanirdi bir ara, 5e kadar uyumazdi. Ben 6da kalkardim geri. 7De dersim baslardi. Kabus gibi hatirlamak bile istemiyorum.
Simdi 5 yasini gecti, her sey rayina oturdu derken tekrar hamileyim.
Bu bebekte daha erken baslayacagim ise.
Ev isleri icin haftalik bir yardimci almayi düşünüyorum o donem, yoksa yetismek mumkun olmuyor.
Yetissen de cok yipraniyorsun.
Allah yardimcimiz olsun

bebklik zamanı ayrı travma bende. 24 saatte 6 saat uyurdu o da gündüz. ve 4,5 aylık başlamıştım işe. şimdi 2,5 yaşında. tam deli çağı. Allah sağlık versin onlarada herşeye razıyız di mi ;) inş sizin yeni kuzucuk da sağlıkla doğarda uslu , gazsız, sakin bir bebek olur..

ben de yardımcıya doğru kayıyorum. aslında borç harç olmasa hiç düşünmezdim. ama hep az dişimi sıkayımla geçti günlerim.

Niye böyle bir savaş verdin ki?
O insanların da mesleği o.
Sen ben çağıracağız ki ekmek yesinler.
Bize de büyük kolaylık.
Açık söyleyeyim,bizde çocuk yok,öyle düzenli misafir yok. Genel olarak başbaşayız. Yine de haftada 2 defa yardımcı çağırmadığımı düşünmek bile istemiyorum...

çok borcumuz var o yüzden biraz daha dişimi sıkayım diye cnm. gelirimiz çok şükür gayet iyi ama gayette borcumuz var. tabi borçlar hep gelecek adına oldu Allah dan ama artık biraz rahat bırakmam gerek kendimi sanırım.

Aslında yapılabilir, bende hem çocuk, hem ev hem bebek,çeşit çeşit yemekler, ev bal dök yala oluyordu. Fakat baktım ben elden gidiyorum. Eğer hem temiz olayım, hem bakımlı, hem yemeğim tam olsun hemde çocuğumla eşimle ilgileneyim dersen yardımcı tutacaksın. Bana her hafta geliyor. Bir hafta sadece cuma, bir hafta perşembe cuma geliyor. Aksi takdirde her şeyi yetiştirmeye çalışırsan yıpranırsın. Değer mi, değmez...

Aslında yapılabilir, bende hem çocuk, hem ev hem bebek,çeşit çeşit yemekler, ev bal dök yala oluyordu. Fakat baktım ben elden gidiyorum. Eğer hem temiz olayım, hem bakımlı, hem yemeğim tam olsun hemde çocuğumla eşimle ilgileneyim dersen yardımcı tutacaksın. Bana her hafta geliyor. Bir hafta sadece cuma, bir hafta perşembe cuma geliyor. Aksi takdirde her şeyi yetiştirmeye çalışırsan yıpranırsın. Değer mi, değmez...

yok ben yapamıyorum malesef. bakım yok, temizlik çat pat. ama yemeğimi yaparım, çocukla , eşimle ilgilenirim. öyle işte. peki yardımcı gelip neler yapıyor. anahtarı mı veriyorsunuz. ben evde yokum o yüzden bilemedim.

çok borcumuz var o yüzden biraz daha dişimi sıkayım diye cnm. gelirimiz çok şükür gayet iyi ama gayette borcumuz var. tabi borçlar hep gelecek adına oldu Allah dan ama artık biraz rahat bırakmam gerek kendimi sanırım.
Doğrudur. Allahım yardım etsin inşallah.
Bak gelirimiz iyi diyorsun.
O zaman kısacaksın bir yerden yardımcıyı alacaksın.
Önce kendini düşün,sağlığını düşün.

Öncelikle eşiniz kaçarak gitmesin..
Ben işe giderken çocuklarıma işe gidiyorum dedim hep..
Bir ağladılar iki ağladılar sonra alıştılar..
Yazık size de..
Haftada bir de temizlik için birini çağırsanız durumunuz varsa büyük kolaylık olur..

ya deniyoruz da çocuk gündüz görmüyor kabulleniyor mama almaya gitti diye gece de gidince durmuyor. ama dediğiniz çok doğru farkındayım. demek ki çok da anormal değilmişim . bana bir yardımcı lazımmış.

yok ben yapamıyorum malesef. bakım yok, temizlik çat pat. ama yemeğimi yaparım, çocukla , eşimle ilgilenirim. öyle işte. peki yardımcı gelip neler yapıyor. anahtarı mı veriyorsunuz. ben evde yokum o yüzden bilemedim.
Ben veriyorum anahtarı.
Sabahları çok erken çıkıyoruz evden biz.
Yardımcımız istediği saatte gelip gidiyor,karışmıyoruz.
Bizimki yemek,temizlik,ütü yapıyor.
Arada perde,cam hallediyor,karışmıyoruz hiç.

bebklik zamanı ayrı travma bende. 24 saatte 6 saat uyurdu o da gündüz. ve 4,5 aylık başlamıştım işe. şimdi 2,5 yaşında. tam deli çağı. Allah sağlık versin onlarada herşeye razıyız di mi :KK66: inş sizin yeni kuzucuk da sağlıkla doğarda uslu , gazsız, sakin bir bebek olur..

ben de yardımcıya doğru kayıyorum. aslında borç harç olmasa hiç düşünmezdim. ama hep az dişimi sıkayımla geçti günlerim.
Cok tesekkur ederim.
Borc harc hic bitmiyor ki. Ben kizimda aynen dediginiz gibi aman disimi sikayim, aman parayi oralara savurmayalim borcumuz var derken kendimi cok yiprattim.
Hem fiziksel hem psikolojik olarak.
Islere yetisemedikce kendimi paraladim ama yine de olmadi, aglaya zirlaya gunlerim gecti.
Simdi yine borcumuz var ama acikcasi umrumda degil.akillandim:)
Gerekirse baska seylerden kisarim ama kafa rahatligimi baska seye degismem.
Bu surecte mumkun oldugu kadar destek almaya calisin. Yoksa agarmis saclar, tutulmuş bel ve daha kotusu patlamis bir beyinle kalakaliyorsun.

Doğrudur. Allahım yardım etsin inşallah.
Bak gelirimiz iyi diyorsun.
O zaman kısacaksın bir yerden yardımcıyı alacaksın.
Önce kendini düşün,sağlığını düşün.

bugün eşimle konuşup güvenilir birini bulucam inş. hafta da 1 gün hatta yarım gün bile rahatlatır beni. en azından ev temiz olunca moralim düzelir

Back
X