• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan ve çalışmayan bayanlar bir bakarmısınız

Oğluşun biraz büyüyünce iş bulabilir misin? Bilmiyorum emekliliği falan kaybetmeye değer mi?

maddi olarak skntıda degilseniz bebişinize sizin bakmanızı tavsiye ederim, sizin vereceginiz terbiyeyi alması önemli bence.. yogun calısma hayatından sonra ilk baslarda zor geliyor evde olmak ama eve tıkılıp kalacak dglsnz ki,, yarım kalacak bi kariyer çalışması ise durum farklıdır bilemiyorum ama ben cocukların annesiyle olmasndan yanayım, kendi fikrim..

çocukların belli bir yaşa kadar anne kokusuna, ilgisine ve şefkatine ihtiyacı vardır.çocuk bakmak sadece karnını doyurup, giydirmek ya da parka götürmek değildir.öyle olsa bakıcılar anne yerine geçer .tabiki her çocuğun ihtiyacı olduğunda annesini yanında isteme, öpme ve evet kokusunu duyma hakkı vardır.16 aylık bir bebek elbette anne ister nesi tuhaf geldi size?işten gelen üzerine bir de temizlik ve yemekle uğraşıp dinlenmeye bile vakit bulamayan bir anne,bebeğine ne kadar verimli olabilirki ! kendimizi kandırmayalım lütfen insanlar makine gibi her şeye yetişemezler.
gerçekten çok bunalıyorum herşeye yetişmeye çalışırken ve maalesef çok agrasif sinirli bir insan ve anne oldum :(

Maddi durumunuz siz calismasaniz da size yetebilecek kadar uygunsa bebeginizi siz buyutun derim. Bizim bir aile dostumuz var, cocuguna annem bakiyor. 6 aylikken bakmaya basladi 10 yasina geldi hala bakiyor. O cocugun annesi bankaci ve isi inanilmaz yogun 7 de 8 de cikiyor. Haftada 2 gun de nobeti var. Kariyer acisindan cok iyi bir yerde. Ve bu kadin her seye ama her seye vakit buluyor. Tiyatro, konser, cocugu icin etkinlikler... akliniza ne gelirse. Ve ben ona hayranim. Ben ogretmenlik icin hazirlandim ama olmuyor, biraktim simdi evdeyim ve ileride cocugum olursa onun gibi olabilecegimi sanmiyorum. Yani ben hem calisip hem cocuguma ve kendime kaliteli vakit ayirabilecegimi sanmiyorum. O aile dostumuz gibi planli bir kisi olsaydim gonul rahatligiyla hem calisir hem de cocuguma yeterim diyebilirdim ama diyemiyorum. Bu sorunun cevabi da sizde yanit bulacak. Siz hem calisan hem de cocuguyla kaliteli vakit geciren bir anne olabilecek misiniz yoksa calistiginiz icin gergin bir anne mi olacaksiniz? Bu onemli. Bunun cevabina gore hayatinizi sekillendirmeniz de fayda var.
teşekkür ederim.. ben zaten şimdiden gergin bir anne olup çıktım doğumdan sonra çok agrasif bir insan oldum herşeye yetişmeye çalışmak beni fazlasıyla yoruyor, şu anda hiçbirşeyden zevk alamayan hayatta hiçbir amacı olmayan öylesine yaşayan bir insana dönüştüm herşey boş geliyor ama işte bunlar işi bırakınca geçicekmi yoksa dahamı kötü olucak onu bilsem hiç düşünmeden işi bırakıcam zaten..

maddi olarak skntıda degilseniz bebişinize sizin bakmanızı tavsiye ederim, sizin vereceginiz terbiyeyi alması önemli bence.. yogun calısma hayatından sonra ilk baslarda zor geliyor evde olmak ama eve tıkılıp kalacak dglsnz ki,, yarım kalacak bi kariyer çalışması ise durum farklıdır bilemiyorum ama ben cocukların annesiyle olmasndan yanayım, kendi fikrim..
kariyer yapma hırsım yok zaten sadece işi bırakırsam eşim değişirmi ona bağımlı olmak nasıl olur hiç bilemiyorum bunlarda endişelerim arasında, aslında eşim nasıl istersen öyle yap işi bıraksan bile primlerini öderiz emekli olursun diyor ama işte ben güvenemiyorum açıkçası ...

kariyer yapma hırsım yok zaten sadece işi bırakırsam eşim değişirmi ona bağımlı olmak nasıl olur hiç bilemiyorum bunlarda endişelerim arasında, aslında eşim nasıl istersen öyle yap işi bıraksan bile primlerini öderiz emekli olursun diyor ama işte ben güvenemiyorum açıkçası ...

kariyer meselesi yoksa ve oderiz diyosaniz ve cok yorulup geriliyosaniz en guzeli evde oglunuzla ilgilenmek

teşekkür ederim.. ben zaten şimdiden gergin bir anne olup çıktım doğumdan sonra çok agrasif bir insan oldum herşeye yetişmeye çalışmak beni fazlasıyla yoruyor, şu anda hiçbirşeyden zevk alamayan hayatta hiçbir amacı olmayan öylesine yaşayan bir insana dönüştüm herşey boş geliyor ama işte bunlar işi bırakınca geçicekmi yoksa dahamı kötü olucak onu bilsem hiç düşünmeden işi bırakıcam zaten..
Anliyorum sizi. Allah yardimciniz olsun. Isi bir muddet biraktiktan sonra tekrar donebilecek durumdaysaniz bir deneyin derim.

haklısın bana bile herkes delimisin diyo aynı sana dedikleri gibi birde memur olsam ne diyecekler acaba :) ve evet annem bakıyor ama bazen sıkıntı oluyor en ufak bişeyde insan alınıyo bişey ima edilse huzursuz oluyo insan, zaten canımı sıkan birkaç şey oldu o sebeplerde düşündürüyor işi bırakmayı annemde olsa bazen zor oluyor, hakkınıda ödeyemem ama zor oluyor işte Allah kimseye muhtaç etmesin :KK43:
annem sağolsun bakıyor ama bir keresinde o kadar sinirlendimki yüzüne karşı allah dedim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. işi bıraksan bi dert bırakmasan bi dert....hayat geçiyo işte...

annem sağolsun bakıyor ama bir keresinde o kadar sinirlendimki yüzüne karşı allah dedim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. işi bıraksan bi dert bırakmasan bi dert....hayat geçiyo işte...
öyle ama gerçekten Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..

Back
X